Litoměřice – Prostějov 5:3 (kon.) | Poruba 2011 – Frýdek-M. 3:4 (po pr.) | Vsetín – Benátky n/J 3:1 (kon.)
Jihlava – Kolín 3:2 (kon.) | Slavia – Sokolov 3:5 (kon.) | Vrchlabí – Ústí n/L 3:4 (kon.)
Kadaň – Šumperk 0:5 (kont.)
konec
HC Slavia Praha
3:5 (0:2, 1:1, 2:2)
HC Baník Sokolov
Středa 29.12.2021, 18:00 • Zimní stadion Eden, Praha • Chance liga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to dnes vše, děkuji za pozornost a těším se zase někdy u hokeje napočtenou. (20:36:25)
     
    Slavia podlehla skvěle hrajícímu Sokolovu. Domácí nebyli schopní dorovnat manko, které si soupeř vytvořil po prvních 20 minutách. Zbylé dvě třetiny byly skórem vyrovnané, soupeř ale dnes zaslouženě vyhrál.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Hosté drží puk ve vlastní třetině a nepřipouští zdramatizování utkání.
     
    59:07
    Puk po střele Nováka vypadl na slávistickou střídačku, byl tam ale sražený, vhazovat se tak bude ve slávistické třetině.
     
    58:43
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Lukáš Žejdl – 5 min. + osobní trest do konce utkání, krosček).
     
    58:21
    Slavia znovu v šesti hráčích a s volnou brankou.
     
    58:01
    Ohlášeny poslední dvě minuty zápasu a hned poté se Daniel Kružík dostal do slibné pozice a vystřelil. Střela přes hradbu hostů propadla až k brance hostů, Neužil ale zase svůj tým podržel.
    55:49 Václav VEBER - 3:5
     
    55:49
    Slavia právě vstřelila branku!
    Autorem branky je VÁCLAV VEBER. Sešívaný obránce tečoval střelu od modré svého kolegy Daniela Krejčího. Slavia tak snižuje a Málek se vrací do branky. Asistence: Daniel Krejčí a Lukáš Žejdl.
     
    55:36
    A slávisté zkouší už nyní hru bez brankáře se šesti hráči v poli. Neužil si ale připisuje další zákrok.
     
    55:35
    Lukáš Žejdl dostal slibnou přihrávku do předbrankového prostoru. Puk se mu podařilo trefit a už to vypadalo, že sešívaní sníží. Jakub Neužil byl ale proti a pokus zkušeného forwarda chytil.
     
    55:07
    Znovu se hraje ze strany na stranu. Oba týmy se nedokáží udržet v pásmu soupeře a připravit si pozici pro gól. Hosté už ale i tak mají dobrý náskok, který by jim na necelých pět minut hry měl stačit.
    52:18 Patrik PRYMULA - 2:5
     
    52:18
    Baník právě vstřelil branku!
    Autorem branky je PATRIK PRYMULA, který rozjel rychlou akci a nakonec to byl on, kdo i přesně zakončil. Hosté tak vedou už 5:2. Asistence: Jaromír Kverka a František Klejna.
    50:03 Tomáš ŠMERHA - 2:4
     
    50:03
    Baník právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ ŠMERHA dostal puk pár metrů před modrou čáru a ze střední vzdálenosti vypálil přesně do horní části branky. Asistence: František Klejna a Petr Hašek.
     
    49:48
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Michal Poletín – 2 min., sekání).
     
    49:14
    Sešívaným vlil šťastný gól novou krev do žil. Červenobílí hráči v úsilí viditelně přidali a soupeři nechávají méně času na všechny operace, než tomu bylo v předchozích fázích zápasu.
    47:00 Mikuláš HOVORKA - 2:3
     
    47:00
    Slavia právě vstřelila branku!
    MIKULÁŠ HOVORKA schoval své nahození od modré za několik projíždějících hráčů. Hostující brankář nic neviděl a puk mu tak propadl až do branky. Asistence: Daniel Kružík a Tomáš Knotek.
     
    46:38
    Přibyl svojí střelou z pravého kruhu trefil jen připraveného obránce Havla. Sešívaní rychle pronikli do útoku a prozkoušeli pozornost Neužila. Následovat bude vhazování v blízkosti sokolovské branky.
     
    45:17
    Sešívaní drželi hosty dlouho pod zámkem v jejich obranné třetině. Po nepřesném přenesení hry ale hosté získávají puk a nahazují jej tak šikovně, že se ani icing pískat nebude.
     
    44:13
    Krejčího nahození těsně vedle Neužilovy branky ještě sklepával Soukup. Nakonec ale puk odklouzal mimo bránu.
     
    43:01
    Hra plyne bez přerušení a bez větších šancí na obou stranách.
     
    42:00
    Domácí v plném počtu.
     
    41:11
    Domácí se osvobozují výhozem, ten ale končí jen ve středním pásmu.
     
    40:01
    Úvodní buly se ještě bude opakovat pro špatné postavení jednoho z hráčů hostů. I opakovaný pokus ale vyhrály hráči týmu z Karlovarského kraje.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    V prostřední dvacetiminutovce jsme se dočkali po jednom gólu na obou stranách. Hosté dokázali přetavit svojí aktivní hru v několik přesilových her a jedna z nich jim také přinesla třetí trefu v dnešním utkání. Slávisté odpověděli necelou minutou před koncem druhé třetiny a vstřelili první branku. Povede se domácím zápas ještě zdramatizovat nebo vyrovnat, nebo si Sokolov vedení už pohlídá? To ukáže až poslední perioda, která začne přibližně v 19:55.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:00
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tadeáš Hejda – 2 min., podrážení).
    39:04 Patrik MACHAČ - 1:3
     
    39:04
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tomáš Knotek po předchozím závaru u sokolovské branky přenesl hru na levou stranu, kam dojížděl osamocený PATRIK MACHAČ. Ten pohodlně trefil volné místo v Neužilově brance a snižuje na 1:3. Asistence: Tomáš Knotek a Lukáš Žejdl.
     
    38:50
    Hosté se hned po buly osvobozují.
     
    38:44
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (František Klejna – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:45
    Slávisté znovu nepřesné rozehrávají a soupeři tak hodně usnadňují defenzivní práci. Hosté kombinují zatím ve vlastním pásmu a marně teď hledají prostor kudy ven. Hra se přerušuje kvůli dalšímu vychýlení branky hostů.
     
    37:02
    Hosté v plném počtu.
     
    35:32
    Po pohledné kombinaci poslal Knotek puk na volného Žejdla. Neužil ale fantasticky vykopl betonem puk mimo svojí branku. Z následné akce trefuje Lukáš Žejdl brankovou konstrukci sokolovské branky.
     
    35:02
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Jakub Neužil – 2 min., zdržování hry / posunutá branka). Trest odpyká Jaromír Kverka.
     
    34:00
    Na ledě jsou čtyři hráči každého týmu a je zde tak více prostoru. Územní převahu mají sešívaní, ale nedokáží z ní zatím nic důležitého vyzískat.
     
    33:05
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Radek Havel – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Patrik Prymula – 2 min., hrubost).
     
    32:50
    Domácí v plném počtu.
     
    31:40
    Jan Novák vypálil od modré a odražený puk ještě sebral Patrik Prymula. Sokolovský útočník ale ani nadvakrát nepřekonal Málka.
     
    30:51
    Slávisté se o stupňující se tlak připravili zbytečným vyloučením. Zákrok sešívaného obránce byl ale čistému zákroku tělem velmi blízko.
     
    30:50
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Tadeáš Hejda – 2 min., faul kolenem).
     
    29:45
    Hosté v plném počtu.
     
    29:23
    Vlček našel na modré Hovorku, který střelou s velkým nápřahem vyprášil Neužilovy betony. Přesilovka ale zatím není příliš nebezpečná.
     
    28:32
    Slávisté jsou usazení v útočné třetině. Po několika neúspěšných střeleckých pokusech se ale hosté osvobozují vyhozením.
     
    27:45
    Vyloučení v týmu HC Baník Sokolov (Filip Kuťák – 2 min., hákování).
    26:40 Ondřej JURČÍK - 0:3
     
    26:40
    Baník právě vstřelil branku!
    Po předchozím zákroku zůstal na ledě ležet brankář Málek. ONDŘEJ JURČÍK už tak měl práci jednoduchou a svojí střelou ze středu trefil volné místo v brance. Asistence: Jaromír Kverka a Jan Novák.
     
    25:57
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Patrik Machač – 2 min., hákování).
     
    25:07
    Další závar před hostující brankou. Akce, na konci které se ocitl Šteiner, byla zakončená. Neužil si ale pohlídal uskakující puk a raději ho ve svém brankovišti zalehl.
     
    24:13
    Brož ze ze zabrankového prostoru našel před brankou Sokolova volného Knotka. ten pálil z první puk ale skončil ve výstroji hostujícího golmana. Sudí zapískal a přerušil hru, a v tu chvíli puk golmanovi vypadl za čáru. O gól se ale podle sudích jednat nebude.
     
    23:41
    o obrovské chybě domácích jeli na Málka hned tři hráči Sokolova. Sešívaný muž v masce ale vytasil famózní zákrok lapačkou a nedovolil další gól!
     
    22:03
    Prymula objel s pukem branku a puk předal jednomu z dojíždějících obránců svého týmu. Ten si sjel pro puk do mezikruží a z něj ostře vypálil. Málkovi puk nejprve vypadl, poté pro něj ale obětavě skočil a zažehnal nebezpečí.
     
    20:20
    Slavia zavezla puk do útočné třetiny. Po jedné z přihrávek puk obkroužil branku a skončil na hokejkách Sokolova. Rohan s pukem vybruslil až do útočného pásma domácích. Jeho střela byla ale sražená a k Málkově brance ani nedolétla.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi a spokojení můžou být jedině hráči Baníku. Těm se podařilo skórovat dvakrát a prolomili tak sérii slávistů bez obdržené branky. Slávisté si zatím moc gólových šancí nevypracovali a více méně se ale jen snažili soupeře nepouštět do šancí. Do druhé třetiny budou hráči pražského klubu potřebovat větší přesnost a aktivnější přístup. Druhá herní část začne přibližně v 18:54
     
    20:00
    První třetina skončila.
    18:03 Tomáš ŠMERHA - 0:2
     
    18:03
    Baník právě vstřelil branku!
    Autorem branky je TOMÁŠ ŠMERHA, který projel s pukem středem hřiště a vystřelil na Málka. Střela byla pravděpodobně tečována jedním z bránících hráčů a zmátla domácího brankáře, kterému puk proklouzl. Hosté tak vedou už 2:0. Asistence: František Klejna, Jaroslav Mrowiec.
     
    16:15
    Jaroslav Brož nám předvedl své hokejové umění! Nejprve si vytvořil prostor na střelu z blízkosti. Puk se ale otřel o hostujícího brankáře a nerozvlnil síť Sokolova. O chvíli později Brož krosovou přihrávkou našel Baráka, který dnes už poněkolikáté ostře pálil z modré. Jeho poslední střelecký pokus ale k brance hostů ani nedolétl a byl sražen bekem Sokolova.
     
    15:38
    Těsné zakázané uvolnění dává sešívaným výhodu možnosti střídání. Naopak hosté po delší pasáži bez přerušení musí zůstat dál na ledě.
     
    13:20
    Jurčík si dobře najel pro přihrávku přes střed hřiště. Hned dva slávisté se k němu postavili a obrali ho o puk. Sešívaní otáčejí hru a ujíždějí do útočného pásma.
     
    12:02
    Mladý sešívaný obránce Hrdlička se šikovně zbavil dotírajícího útočníka. Jeho rozehra ale nebyla tak přesná, puk se však odráží na hole červenobílých.
     
    11:26
    Po jednoduchém nahození ukrývá Málek puk ve své lapačce. Radek Havel si s Vojtěchem Tomim ještě vysvětlují předchozí vzájemný souboj.
     
    10:34
    Knotek si udělal oblouk a najel si do prostoru mezikruží. Odtud ostře vypálil, ale trefil jen masku sokolovského brankáře.
     
    10:00
    Hra je dnes na obou stranách zatím velmi nepřesná. Vidíme už několikáté zakázané uvolnění v krátkém časovém intervalu.
     
    07:59
    Tadeáš Hejda vypálil z modré čáry a jeho střelu se ještě snažil tečovat Michal Poletín. Golman Neužil si ale i tentokrát věděl rady.
     
    07:41
    Baník měl další dobrou příležitost. Po rychlém přechodu do útočného pásma se rozhodl vypálit jeden z hostujících útočníků. Jeho střela byla jedovatá, Málek ji ale nakonec vykryl.
     
    06:06
    Domácí zvýšili svojí aktivitu, zatím ale sešívané brzdí nepřesnost v přechodové fázi. Dostat se s pukem do útočného pásna se zdá velmi těžké.
    04:43 Jaromír KVERKA - 0:1
     
    04:43
    Baník právě vstřelil branku!
    Autorem branky je JAROMÍR KVERKA, který po buly sebral puk a z mezikruží propálil sešívanou defenzivu. Asistence: Daniel Přibyl.
     
    04:39
    Jan Novák prověřil svojí pověstnou ránou golfákem pozornost Málka.
     
    04:19
    Domácí ve čtyřech hráčích.
     
    03:53
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Filip Vlček – 2 min., podrážení). Hosté mají k dispozici 26 vteřin dvojnásobné přesilovky.
     
    02:32
    Doležal šikovně získal puk a z pravého kruhu prověřil hostujícího golmana. O chvíli později sešívaní vyhazují a dál se jim tak daří krátit vteřinky ze sokolovské přesilovky.
     
    02:19
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Jindřich Barák – 2 min., podrážení).
     
    02:01
    Slávisté znovu rychle pronikli do své útočné třetiny, Sokolov se na chvilku osvobodil zakázaným uvolněním.
     
    01:06
    Šteiner šikovně zavezl puk do střední třetiny a prohodil si dva sokolovské hráče. Už byl ale ve špatném střeleckém úhlu a ztratil puk. Hosté se hracího předmětu ujali a z dálky prověřili sešívaného brankáře. Ten ale se zákrokem neměl problém.
     
    00:11
    Po úvodním buly se puk odrazil za branku domácích. Sešívaným se nepodařilo založit útok, a tak se bude znovu vhazovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: R. Málek (M. Michajlov) – Daniel Krejčí, Veber, Barák, R. Havel, Hejda, Mikuláš Hovorka, Hrdlička – Vlček, P. Machač, Žejdl – Šteiner, T. Knotek, Jaroslav Brož – J. Doležal, Poletín, Kružík – R. Všetečka, T. Pšenička, D. Soukup.
    Trenér: Jiří Veber

    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – J. Novák, Klejna, D. Zeman, Vodička, Popela, Seemann, Mrowiec – Tomi, T. Rohan, Jurčík – V. Bílek, Kverka, Šmerha – D. Přibyl, Hašek, Prymula – Kuťák, D. Novotný, Vracovský.
    Trenér: Martin Štrba

    Rozhodčí: Hucl, Šudoma – Kleprlík, Kráľ.
     
    V dnešním duelu se proti sobě postaví i dva nejproduktivnější obránci celé ligy. Slávista Daniel Krejčí je s bilancí 5+16 na druhém místě. Sokolovský Jan Pohl si připsal 7 branek a 15 asistencí a je tak jediným obráncem soutěže, který posbíral víc bodů, než bek červenobílých.
     
    HC BANÍK SOKOLOV

    Baník Sokolov je ve venkovních utkání velmi silný. Z 15 zápasů získal 30 bodů a jen Litoměřice a Jihlava jsou na tom lépe. Z posledních pěti zápasů ale klub z Karlovarského kraje získal jen tři body. Za 30 odehraných utkání se 99 krát radoval ze vstřelené branky (Slavia vstřelila 100 gólů i když odehrála o zápas méně) a inkasoval 75 gólů (Slavia 83). Celkově patří sokolovským 6. místo.
    Baník je posílen o Vítězslava Bílka, který ještě minulý měsíc vypomáhal ve Slavii a stadion v Edenu a místní prostředí tak velmi dobře zná. Tím ale provázanost Slavie a Sokolova nekončí. Dnešní utkání bude zajímavé i pro někdejšího slávistického kapitána Jana Nováka, který v Edenu bude hájit tentokrát jiné než červenobílé barvy. A hlavní trenér hostů Martin Štrba působil minulou sezónu ve vršovickém klubu jako hlavní trenér.


    Nejproduktivnější hráči: Vojtěch Tomi (12+14), Jan Pohl (7+15), Ondřej Jurčík (6+15)
    Nejproduktivnější obránci: Jan Pohl (7+15), Jan Novák (3+9)
    Úspěšnost brankářů (%): Oldřich Cichoň (90,74), Adam Beran (91,72), Vladislav Habal (91,33)

    Poslední zápasy:
    Sokolov – Litoměřice 2:3
    Vrchlabí – Sokolov 4:3
    Sokolov – Přerov 1:3
    Sokolov – Vsetín 1:4
    Jihlava – Sokolov 2:5

     
    HC SLAVIA PRAHA

    Jak Slavia, tak Sokolov hrály svůj poslední zápas s týmy ze špičky ligy. Ale zatímco Sokolov podlehl Litoměřicím, sešívaní obrali Třebíč o 3 body. Slavia je tak vůbec prvním týmem v aktuálním ročníku, který bílým hvězdám ze zápasu z domácího prostředí nenechal ani bod. Důležitou postavou posledních utkání sešívaných je brankář Roman Málek, který už druhý zápas za sebou neinkasoval. Je ale třeba zmínit, že celý pražský tým přistupuje k defenzivní činnosti obětavě a velmi svědomitě. To ostatně podtrhuje i počet zblokovaných střel. Červenobílí hráči mají v této statistice druhé nejvyšší číslo, více mají jen první Litoměřice. Ale i v útočné činnosti patří domácí tým k lepším týmům. S průměrem 3,45 branek na zápas patří Slavii 6. místo v tabulce vstřelených gólů. V celkové tabulce patří Slavii 8. místo. V domácím prostředí se Slavii i přes mohutnou fanouškovskou podporu nedaří. Jen Havířov získal v aktuálním ročníku v domácím prostředí méně bodů než Slavia.


    Nejproduktivnější hráči: Tomáš Knotek (15+16), Lukáš Žejdl (13+11), Daniel Krejčí (5+16)
    Nejproduktivnější obránci: Daniel Krejčí (5+16), Mikuláš Hovorka (1+5), Radek Havel (1+5)
    Úspěšnost brankářů (%): Roman Málek (92,04), Martin Michajlov (85,40)

    Poslední zápasy:
    Třebíč – Slavia 0:3
    Vrchlabí – Slavia 0:2
    Poruba – Slavia 5:4
    Slavia – Vsetín 1:2
    Slavia – Litoměřice 1:6

     
    Přeji hezký středeční podvečer z pražského Edenu. V dnešním utkání se proti sobě postaví domácí Slavia a sokolovský Baník. Úvodní buly utkání je naplánováno na 18:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Michael Schuster

    Branky a nahrávky: 40. P. Machač (T. Knotek, Žejdl), 47. Mikuláš Hovorka (Kružík, T. Knotek), 56. Veber (Daniel Krejčí, Žejdl) – 5. Kverka (D. Přibyl), 19. Šmerha (Klejna, Mrowiec), 27. Jurčík (Kverka, J. Novák), 51. Šmerha (Klejna, Hašek), 53. Prymula (Kverka, Klejna)


    HC Slavia Praha: R. Málek (M. Michajlov) – Daniel Krejčí, Veber, Barák, R. Havel, Hejda, Mikuláš Hovorka, Hrdlička – Vlček, P. Machač, Žejdl – Šteiner, T. Knotek, Jaroslav Brož – J. Doležal, Poletín, Kružík – R. Všetečka, T. Pšenička, D. Soukup.
    Trenér: Jiří Veber

    HC Baník Sokolov: Neužil (Cichoň) – J. Novák, Klejna, D. Zeman, Vodička, Popela, Seemann, Mrowiec – Tomi, T. Rohan, Jurčík – V. Bílek, Kverka, Šmerha – D. Přibyl, Hašek, Prymula – Kuťák, D. Novotný, Vracovský.
    Trenér: Martin Štrba

    Rozhodčí: Hucl, Šudoma – Kleprlík, Kráľ
    bahis siteleri