Litoměřice – Prostějov 5:3 (kon.) | Poruba 2011 – Frýdek-M. 3:4 (po pr.) | Vsetín – Benátky n/J 3:1 (kon.)
Jihlava – Kolín 3:2 (kon.) | Slavia – Sokolov 3:5 (kon.) | Vrchlabí – Ústí n/L 3:4 (kon.)
Kadaň – Šumperk 0:5 (kont.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
HC Benátky nad Jizerou
Středa 29.12.2021, 17:30 • Zimní stadion Na Lapači • Chance liga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Situace na ledě byla uklidněna a domácí si mohou v klidu užít děkovačku. Ve třetí třetině totiž rozhodli o svém vítězství v posledním utkání letošního roku, a tím pádem o zisku třech bodů. Jako první se ve vlastním oslabení prosadil David Březina, na kterého přesnou trefou z individuální akce navázal Luboš Rob. Nejproduktivnější hráč Benátek Sebastian Čederle sice snížil, ale třetí brankou domácích pojistil vsetínskou radost dvě minuty před koncem základní hrací doby kapitán Vít Jonák.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Lapače vám přeji příjemný zbytek středečního večera. (19:59:51)
     
    Nejlepšími hráči byli vyhlášení oba gólmani – za domácí Adam Beran a za hosty Matěj Žajdlík.
     
    Při podávání rukou po konci utkání došlo k ostřejší výměně názorů mezi dvěma hosty a jedním z domácích hráčů. Benátečtí obránci soupeře napadli i fyzicky, což odstartovalo sérii dalších potyček a soubojů. Celou situaci mezi oběma týmy museli uklidnit rozhodčí a hosté odchází rovnou do šatny.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    V úniku mohl závěrečný gól Vsetína přidat Rob, ale střelou na vyrážečku na Žajdlíka nevyzrál.
     
    59:36
    Benátky se drží v útoku, jejich aktivita směrem dopředu už ale není stoprocentní.
     
    58:37
    Hosté se semkli kolem vsetínské branky. Překvapivou střelu přes chumel hráčů vyslal na Berana Wiencek, který trefil pouze vsetínského brankáře. Gólman Valachů však o střele vůbec nevěděl a nebylo známo ani to, kde se kotouč nachází. K žádnému dalšímu zakončení už se ale Benátky nedostaly.
    57:59 Vít JONÁK - 3:1
     
    57:59
    Vsetín právě vstřelil branku!
    VÍT JONÁK přidává třetí branku Vsetína. Po spolupráci s Lubošem Robem se s pukem dostal za obranu a v rychlosti zvedl kotouč nad Žajdlíkův levý beton. Asistence: Luboš Rob, Roman Pšurný.
     
    57:30
    Aubrechtovu střelu od modré čáry vytěsnil Beran pravým ramenem.
     
    56:56
    Vsacané se stále snaží o rozehrávku, ale nikam nespěchají. Tempo zvolnily také Benátky, které jsme v utkání v podobné situaci několikrát viděli aktivně napadat, ale nyní se do forčekinku neženou.
     
    56:36
    Rob se na pravém křídle neprobojoval do útoku přes bránícího hráče Benátek. Domácí jsou na puku a rozehrávají zpoza Beranovy brány.
     
    55:28
    Beran si poradil také s další nepříjemnou střelou a tlakem v blízkosti brankoviště, který si Benátky vytvořily. Hra je přerušena po odpískání postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    55:23
    Na teč Duškovy střely z ostrého úhlu čekal před brankovištěm Dlouhý. K nepříjemné střele z bezprostřední blízkosti se hostující útočník dostal, ale domácí brankář byl připraven.
     
    54:53
    Benátky vybojovaly kotouč za vlastním gólmanem, ale s přechodem do útočné třetiny příliš nespěchají. Drží puk pod kontrolou a střídají.
     
    54:14
    Jonák vybojoval kotouč ve středním pásmu a vydal se dopředu sám proti čtyřem hráčům soupeře. Jeho střela z mezikruží letěla mimo.
     
    52:49
    Jeden z čárových rozhodčích zůstal ležet na ledě po střetu s hostujícím hráčem. Sudí je trochu otřesen, ale v utkání bude pokračovat, takže se snad nejedná o nic vážnějšího.
    52:39 Sebastian ČEDERLE - 2:1
     
    52:39
    Benátky nad Jizerou právě vstřelily branku!
    Domácí gólman čisté konto neudrží. Radek Duda nahrál SEBASTIANU ČEDERLEMU, který projel středem kluziště a střelou přes obránce zakončil do horního rohu. Asistence: Radek Duda.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 48. D. Březina (Ondračka), 51. Rob (J. Říha, Jerofejevs), 58. Jonák (Rob, Pšurný) – 53. Čederle (R. Duda)


    VHK ROBE Vsetín: A. Beran (D. Sachr) – Jerofejevs, Štach, Ondračka, Smetana, J. Říha, Hryciow, Š. Jenáček – Jonák, Pšurný, Rob – Gago, Kucharczyk, D. Březina – Berger, R. Vlach, A. Zeman – Apolenář, Pitule, Klímek.
    Trenér: Roman Stantien

    HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík (Vopravil) – Aubrecht, Žůrek, F. Kovář, Kunst, Patzelt, Bukač – Daniel Špaček, Čederle, R. Duda – A. Dlouhý, Dušek, Pabiška – Wiencek, Jansa, Měchura – Vomáčka, E. Čermák, Kalaj.
    Trenér: Valdemar Jiruš

    Rozhodčí: Jaroš, Marek – Kreuzer, Polonyi
    ocianews.com