Rakousko – Kanada 2:11 (kon.) | Finsko – Česko cz 0:0 (zruš.) | Slovensko – Rusko 0:0 (zruš.)
konec
Rakousko
2:11 (0:5, 1:1, 1:5)
Kanada
Středa 29.12.2021, 01:00 • Rogers Place, Edmonton • Mistrovství světa do 20 let • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše, jestli ještě jdete spát tak dobrou noc, pokud už vstáváte tak dobré ráno a já se budu těšit zase někdy na počtenou!

    Děkuji za pozornost! (03:54:13)
    Kanaďané si po sebejistém výkonu připisují další tři body do tabulky.
     
    Brankáři:

    Leonhard Sommer (Rakousko): Na ledě strávil 60 minut, 63 střel, 52 zákroků, 11 inkasovaných gólů, 88,2% úspěšnost zákroků.

    Brett Brochu (Kanada): Na ledě strávil 60 minut, 22 střel, 20 zákroků, 2 inkasované góly, 90.00 % úspěšnost zákroků.
     
    Nejproduktivnější hráči:

    Mathias Böhm 1+0 (Rakousko)

    Connor Bedard 4+0 (Kanada)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku: 22 – 64
    Trestné minuty: 10 – 2
    Využití přesilovek: 1 – 2
    Góly v oslabení: 0 -0
    Vyhraná buly: 19 – 58
     
    Je konec.....

    Těžko říci jak dnešní zápas zhodnotit, možná jen, že ač to zní krutě tak jiný výsledek hokejová i nehokejová veřejnost v podstatě nečekala. Kanada naprosto dominovala celému zápasu, vyslala na branku přes 60 střel, dala 11 gólů a naprosto po zásluze zvítězila!

    Jediná pasáž která může Rakousko těšit je pravděpodobně druhé třetina ve které sice nebyl obrázek hry vůbec jiný, ale outsider ze středu Evropy dokázal udržet ostrostřelce ze země která vynalezla hokej na uzdě a v této pasáži remizovat 1:1.

    Naopak vyloženě hororová byla třetina třetí, kdy Leonhard Sommer lovil puk ze své sítě pětkrát v rozmezí pouhých šesti minut!

    Zmínit samozřejmě musíme Connora Bedarda, jenž vsítil čtyři góly a dorovnal tak kanadský rekord v rámci své věkové kategorie!

    Suma sumárum: Kanada – Rakousko 11 – 2.
     
    Kanaďané už si vychutnávají zvuk národní hymny!
     
    Nejlepší hráči zápasu: Vinzenz Rohrer (Rakousko) a Connor Bedard (Kanada)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Connor Bedard uzavírá dnešní zápas stylově! Opět se připoměněl ukázkovou stahovačkou, projel pásmem a ještě nahrál na Elliota Desnoyerse, který trefuje tyč!
     
    59:26
    Donovan Sebrango vypálil, jenže Leonhard Sommer zasahuje.
     
    59:06
    Rakušané odvedli v obraně dobrou práci, vybojovali puk, vyhodili jej a navrch se soupeř provinil icingem. Hra se přesouvá před Bretta Brochu.
     
    58:13
    Vyloučení v týmu Rakousko (Lukas Hörl – 2 min., hákování).
     
    58:13
    Connor Bedard je dnes při chuti. Tentokrát nabral rychlost ve středním pásmu, projel se prořídlou obranou, ale než stihl vypálit byl podražen. Kanadu čeká poslední přesilovka v zápase!
     
    58:01
    Už běží poslední dvě minuty zápasu.
     
    57:38
    Puk si to tentokrát zamířil mezi střídačku a sudí tak zaměstnali své píšťalky, čímž přerušili hru.
     
    56:03
    Obránce na ofenzivním výletě Olen Zellweger se projel až do brankoviště, zamíchal s pukem a pokusil se ještě nahodit puk před branku kde byl docela provoz hráčů v bílém. Kanaďané ale puk ztrácí a Rakousko vyhazuje.
     
    55:57
    Dylan Guenther vyslal nepříjemnou střelu, Leonhard Sommer kryje a přerušuje hru.
     
    54:30
    Owen Power hledal komu by přihrál, zmátl bránící soupeře a nahrál na levý kruh kde čekal Cole Perfetti. Tahle střela se ale kanadskému střelci nevyvedla, netrefil se do puku a Kanaďané si tak budou muset vytvořit jinou příležitost, chtějí li ještě skórovat.
    Marken.cz

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 40. Necesany (Rohrer), 53. Mathias Böhm (Wallner, Reinbacher) – 6. Johnson (Perfetti, Power), 7. L. Cormier (Guenther, Greig), 9. Stankoven (McTavish, Seeley), 16. Bedard (Neighbours, S. Wright), 17. Bedard (Cuylle, Desnoyers), 27. Bedard (Desnoyers), 41. Perfetti (M. Bourque), 43. Bedard (Cuylle, Desnoyers), 45. McTavish (Guenther, K. Guhle), 46. McTavish (Seeley, Power), 47. M. Bourque (Perfetti)


    Rakousko: L. Sommer (Wraneschitz) – Sablattnig, Urbanek, Reinbacher, Tialler, Hörl, Necesany, Lindner, Erne – S. Peeters, Kasper, Rohrer – Mathias Böhm, Wallner, Thaler – Auer, Hengelmüller, Maier – van Ee, Rappold, Tschurnig.
    Kanada: Brochu (Garand) – Power, Seeley, K. Guhle (C), L. Cormier, Sebrango, Zellweger, Lambos, O'Rourke – Perfetti (A), M. Bourque, S. Wright – Johnson, McTavish, Stankoven – Guenther, Greig, Neighbours (A) – Cuylle, Desnoyers, Bedard.
    thejrc.org