Kanada – Německo 0:0 (zruš.) | Švédsko – USA 0:0 (zruš.) | Česko – Rakousko cz 0:0 (zruš.)
zrušeno
Švédsko
0:0 (-:-, -:-, -:-)
USA
Čtvrtek 30.12.2021, 03:30Mistrovství světa do 20 let • Skupina B
Předzápasové kurzy
Videopřenos
Partner:
     
    Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Kanadě se nedohraje. Mezinárodní hokejové federace (IIHF) informovala, že zbytek turnaje byl po třech zkontumovaných zápasech kvůli koronaviru zrušen. (22:48:19)
     
    Posledních pět vzájemných utkání:

    01.01. 21 I Švédsko 0:4 USA
    22.12. 19 I Švédsko 4:6 USA
    31.07. 19 I Švédsko 0:6 USA
    30.12. 18 I Švédsko 5:4pp USA
    02.08. 18 I Švédsko 4:5pp USA
     
    USA

    Dosavadní cesta Američanů turnajem je mnohem komplikovanější, než by se mohlo na první pohled zdát. První zápas sice zvládli proti Slovensku, ovšem následně díky výskytu koronaviru v týmu bylo následující utkání se Švýcarskem kontumováno ve prospěch celku ze státu helvétského kříže. Univerzitní mladíky tedy nečeká vůbec lehké střetnutí, jelikož proti vedoucímu celku skupiny potřebují nutně bodovat, aby se v play-off zpočátku vyhnuli největším adeptům na medaile. Kdybychom se ještě vrátili k jejich jedinému klání proti výběru Ivana Fenese, nemohli bychom pouze chválit, protože se jednalo o bitvu až do posledních minut a tedy zmíněný bodový příděl byl v celkovém součtu velmi štědrý. Tým vedený koučem Natem Leanmanem bude mírným outsiderem, i tak ale může suverénně zvítězit.

    Nejproduktivnější hráči:

    • M. Knies, M. Samoskevich, L. Slaggert – 1 bod (1+0)
    • M. Beniers, L. Cooley, M. Coronato, T. Dickinson, W. Kaiser, J. Peart – 1 bod (0+1)
     
    Švédsko

    Švédové si zatím po dvou zápasech stojí velmi dobře, jelikož si drží první pozici ve skupině s úctyhodným skóre 9:3. Ihned zpočátku šampionátu se postavili proti favoritům z Ruska, což je papírově nejtěžší soupeř. Ovšem reprezentace tří korunek se nezalekla, protože dokázala vyprovodit sbornou v poměru 6:3. Třemi kanadskými body přispěl obránce Simo Edvinsson, oblékající dres Frölundy. Ve druhém střetnutí narazili na naše východní sousedy ze Slovenska. I přesto, že se mělo jednat o jasnou záležitost, moc to tomu nenasvědčovalo. Příznivý výsledek 3:0 sice hovoří pro dominanci, ale hlavním strůjcem úspěchu byl brankář Jesper Wallstedt, jenž dokázal pokrýt absolutně neuvěřitelných osmačtyřicet střel svého soupeře, což leccos vypovídá. Nicméně dnes nastoupí výběr Tomase Montena proti dalšímu tžkému sokovi a rozhodně se tedy nebude jednat o nic jednoduchého.

    Nejproduktivnější hráči:


    • S. Edvinsson – 3 body (1+2)
    • W. Eklund, H. Grans – 3 body (0+3)
    • D. Ljungman, T. Niederbach – 2 body (2+0)
     
    Sportu zdar a hokej zvlášť při sledování 46. mistrovství světa juniorů a to v dnešním případě z kanadského Red Deeru. V probíhající skupině B uvidíme souboj mezi Švédskem a USA , což rozhodně slibuje zajímavou podívanou. Celým přenosem vás provede Adam Sedlák, již od jeho začátku ve 3:30 SEČ.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:30.
    Marken.cz

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky:


    Švédsko:
    USA:
    ocianews.com