Martin – Dubnica 3:2 (kon.) | Žiar nad Hronom – Vlci Žilina 1:4 (kon.) | Pov. Bystrica – Skalica 2:5 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
3:2 (0:1, 2:1, 1:0)
TSS GROUP Dubnica
sk Čtvrtek 30.12.2021, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Roman Chatrnúch (tréner TSS GROUP Spartak Dubnica): "Výborné stretnutie z oboch strán. Martin ako aj Dubnica hrali kvalitný hokej s množstvom príležitostí. Žiaľ, Martin dokázal opäť preklopiť zápas vo svoj prospech. Stalo sa to po tom, ako náš hráč nezmyselne oplácal a k dvojminútovému trestu dostal aj trest za nešportové správanie. Takéto niečo sa nemôže stávať, ak chceme získavať body. Som veľmi nahnevaný, zápas mohol dopadnúť úplne inak. Do tretej tretiny sme vstupovali s tým, že chceme zápas strhnúť na svoju stranu. Niekto však potrebuje byť egoistický a nedisciplinovaný na úkor celého tímu. Pre power-play sme sa rozhodli pomerne skoro. Mali sme výhodu buly v útočnej tretine a nemali sme na čo čakať. Mohlo sa stať, že už by sme takúto výhodu v stretnutí nemali a zariskovali sme. Dokonca sme mali aj príležitosti zakončiť, trafili sme hornú žŕdku. Oproti začiatku sezóny sme zaznamenali veľký pokrok. Úvod sme z našej strany zaspali, ťahal sa s nami pomerne dlho. Aj keď sme mali osem – deväť stretnutí, v ktorých sme bodovali, stále sme sa nevedeli dotiahnuť na mužstvá z čela. Strata z úvodu bola veľká, k bodovým stratám prispelo aj množstvo zranených hráčov, čo sa nám ešte v uplynulých sezónach nestalo. V istej chvíli sme mali až deväť zranených hráčov, väčšinu dlhodobo. Sú to pritom hráči z prvých dvoch formácií. Na druhej strane vidím, že sme sa niekam posunuli a smerujeme to na záverečnú fázu. Vieme, že január – február budú veľmi ťažké, keďže sú tu aj zápasy, ktoré budeme dohrávať. Počas týždňa nás čakajú tri zápasy, v jednom týždni dokonca štyri. Bude to pre nás náročné, všetko ale smeruje k tomu, aby sme boli úspešní."

    Ján Tabaček (asistent trénera HK VITAR Martin): "Z nášho pohľadu ťažké stretnutie s náročným súperom doplneným o hráčov z Trenčína. Rád by som povedal, že diváci videli pekný hokej, ale nevideli. Bolo to ubojované víťazstvo. Na jeho začiatku sme boli lepším tímom, nevyužili sme ale príležitosti. Potom to bolo vyrovnané, zápas sa naťahoval. Dokázali sme počas presilovej hry streliť tretí gól a udržať si vedenie až do konca tretej tretiny, na rozdiel od zápasu v utorok. V úvode druhého dejstva bola Dubnica lepším tímom, bola na koni, vďaka však za gól v našom oslabení, ktorý nás postavil opäť na nohy. Hráči si začali viac veriť, či to však bol rozhodujúci moment, to nevieme takto zhodnotiť. Ak by sme mali dostatočne široký káder, bolo by to určite pred Novým rokom skvelé. Jeden týždeň sa však môžete rozprávať o tom, koho zaradiť, o desať dní je ale situácia iná. Ak vám ale vypadnú štyria útočníci zo základnej zostavy, je to veľká komplikácia. Hráči, ktorí nastúpili, aj keď možno nemali až toľko skúseností, v tejto sezóne nesklamali. Na to, aby mali viac času na ľade si však ešte musia chvíľu počkať. Aký bude budúci rok? Čo sa týka hokeja, určite náročný. Ak mám hodnotiť doterajší priebeh sezóny, z našej strany to v jej začiatku nebolo ideálne. Našťastie sme sa z toho dokázali vyhrabať a aktuálne to funguje veľmi dobre. Z neúspechu sa ale treba poučiť a pamätať si to, čo bolo ešte v októbri a nespadnúť do problémov. Nikto nevie, čo bude, prajme si však nielen sebe, ale aj druhým to, čo potrebujeme teraz najviac, a to zdravie, aby sme opäť mohli všetci normálne fungovať."

    Šimon Beták (útočník TSS GROUP Spartak Dubnica): "V úvodnej tretine bolo prvých päť minút z našej strany ustráchaných. Odpaľovali sme puky a do tempa sme sa dostali až neskôr. Môj úvodný gól nás nakopol, pričom sme dobrý výkon mohli preniesť aj do druhej tretiny a rozhodnúť v nej o výsledku. Nepremenili sme ale množstvo príležitostí, navyše sme inkasovali gól pri našej presilovej hre. Puk nám skackal pred bránkou, žiaľ, neustrážili sme si protihráčov. Do tímu som prišiel ešte pred Vianocami a nič nenasvedčovalo tomu, že by sme mali za sebou nútenú prestávku. S Humenným to bol z našej strany parádny zápas. Na Martin sme sa s tímom pomerne dlho pripravovali. Vedeli sme, že zápasy s ním sú vyrovnané, nielen na základe video-rozborov. Veľmi sme chceli, tentoraz to nevyšlo. Power-play sme mohli napríklad lepšie zahrať. Na druhej strane domáci veľmi dobre bránili. Blokovali strely, boli tam, kde mali byť. Aktuálne je ešte ťažké povedať, ako sa budú vyvíjať najbližšie zápasy a kto sa vráti z karantény. Samozrejme, bude záležať i na tom, či sa vrátim do klubu alebo zostanem v Dubnici. V stretnutí som sa cítil dobre, vždy keď mám možnosť, rád tu pomôžem."

    Lukáš Belica (obranca HK VITAR Martin): "V závere roka sme hrali niekoľko náročných zápasov. Najmä z pohľadu domácich tímov sú to náročné týždne. Dubnica mala naproti tomu za sebou niekoľko voľných dní a ľahké nohy. Do zápasu sme chceli dať všetko, aby sme mali pekný záver roka. V Žiline nám chýbalo k víťazstvu len niekoľko minút, v závere sa domácim podarilo vyrovnať. Teraz nám to naopak, vyšlo. Všetci mladí hráči sme vďační za každú príležitosť. Rovnako tak za každú minútu na ľade počas ktorej môžeme ukázať, čo v nás je. Pred koncom takéhoto zápasu je síce veľmi dôležité, aby nastupovali starší hráči, ktorí už majú niečo odohrané, mladší sa však snažia tím doplniť a výkonom napodobniť skúsenejších. V týždni, počas ktorého napríklad tím dohráva kolo, je potrebné mať zohrané štyri päťky s nejakou rezervou, najmä z dôvodu vyťaženosti hráčov. Ako mladí hráči takisto chceme ostatných na striedačke povzbudiť v takto vyrovnanom zápase a hnať ich dopredu. Polovicu sezóny som bol zranený, určite sa ešte potrebujem dostať do formy, verím však, že sa už čoskoro presadím aj bodovo." (22:40:56)
     
    Vydreté víťazstvo Martina nad Dubnicou 3:2. Góly: 26. Toma (Dírer, Pacalaj), 40. Toma (Juščák, Pacalaj), 48. Dírer (Burzík, Pacalaj) – 20. Beták (Sojčík), 38. Ďuriš (Sojčík, Haščák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:53
    Tábiho pokus zblokovaný na ochrannú sieť. Zásluhou Lavičku.
     
    59:48
    Švec tlačiaci puk do bránky. Máme tu potýčku.
     
    59:38
    Vyhodený puk do stredného pásma. Opäť niekoľko sekúnd.
     
    59:11
    Sojčík triafa brankárove betóny. Prichádza na dorážku Mikuš.
     
    59:01
    Dírer s Tomom vytláčajú súpera. Získali tak niekoľko sekúnd.
     
    58:43
    Sojčíkova strela. Švec sa snažil o dorážku.
     
    58:15
    Riku Petteri Tiainen (MAR) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    57:11
    Gabriš opúšťa svoju bránku. Hostia hrajú power-play.
     
    57:10
    Oddychový čas hostí.
     
    57:10
    Trška od modrej. Triafa ľavú spojnicu bránky.
     
    56:31
    Betákova snaha dopraviť puk do bránky. Hra je prerušená.
     
    56:17
    Dvořákom prebraný puk. Huhtela v súboji s Betákom.
     
    55:22
    Mikušom nahodený puk. Skúsil to od modrej čiary.
     
    54:54
    Lavičkom vyhodený puk. Domáci nechcú riskovať.
     
    54:14
    Toma zachytil prihrávku smerujúcu na Tyczynskeho. Musí však počkať na spoluhráčov.
     
    53:39
    Murček z pravej strany. Puk končí za bránkou.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 26. Toma (Dírer, Pacalaj), 40. Toma (Juščák, Pacalaj), 48. Dírer (Burzík, Pacalaj) – 20. Beták (Sojčík), 38. Ďuriš (Sojčík, Haščák)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Pacalaj – Burzík, Bartoš A. – Belica, Nátny – Tiainen, Huhtela, Fafrák – Toma, Dírer, Juščák – Babka, Murček, Poliaček – Smidžár, Thomka, Ďurina
    Trenér: Daniel Babka

    TSS GROUP Dubnica: Gabriš (Bednár) – Švec, Mikuš – Trška, Dubeň – Cebák, Urban – Putala, Janík – Sojčík, Ondruš, Beták – Tábi, Ďuriš, Haščák – Tyczynski, Vaňo, Andrisík – Maniaček, Korbel, Cerda
    Trenér: Roman Chatrnúch

    Rozhodčí: Píšťanský, Homola – Riš, Holomek, Chudoba (inštruktor)
    thejrc.org