Mountfield HK – Pardubice 1:4 (kon.) | Vítkovice – Třinec 5:2 (kon.) | Motor ČB – Mladá Boleslav 2:1 (kon.)
Litvínov – Plzeň 4:3 (po pr.) | Kladno – Zlín 1:3 (kon.) | Liberec – Olomouc 3:4 (po pr.)
Sparta – Kometa Brno 3:2 (po pr.)
konec
Mountfield HK
1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
HC Dynamo Pardubice
Úterý 04.01.2022, 17:30 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:51 Matěj BLÜMEL - 1:4
     
    58:51
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Blainovu ránu po nápřahu vystihl Říčka, vystartoval vstříc prázdné brance a ještě puk stihl posunout na MATĚJE BLÜMELA. Ten ho v poklidu dovezl až do prázdné branky a dává razítko na pardubické vítězství. Asistence: Robert Říčka
     
    56:50
    Dělovka Filipa Pavlíka proletěla změtí těl a Frodl vůbec nic neviděl, chybělo pár centimetrů, aby puk zapadl na zadní tyč.
     
    56:36
    Hradečtí trenéři si vybrali oddechový čas a hned potom odvolávají brankáře! Mountfield to zkusí v šesti, vhazuje se v útočném pásmu domácích.
     
    54:33
    Vála si posedí podruhé na trestné lavici, tentokrát si pomohl proti soupeři hokejkou a pyká za hákování.
     
    54:26
    Zase zaúřadovala rychlost třetí pardubické letky. Rohlík zavezl puk za branku a zpětným pasem naše Anděla. Ten dvakrát zakončoval zblízka, ale puk přes Kiviahovy betony nepropasíroval.
     
    49:09
    A to se navíc může ještě rozrůst, po delší době totiž pronikl Anděl do útočného pásma a hned vybojoval faul. Kelly Klíma ho lehce potáhl a odsedí si menší trest.
     
    43:34
    Šalda si chytře přidržel Camarovu hokejku a poté skončil na zemi, Kanaďan je vyloučen za hákování. Poté se ještě oba dva dostali do bližší rozmíšky, protože Camara reklamoval filmování.
     
    40:28
    Pokračuje pardubická přesilovka a obrana Mountfieldu mohla kapitulovat počtvrté. Po ráně od modré totiž dopustila minimálně tři dorážky Pauloviče z bezprostřední blízkosti. Kiviaho ale zůstal přimražen k ledu a puk za svá záda nepustil.
     
    39:00
    Druhou přesilovou hru si zahrají Pardubice, Christophe Lalancette si odpyká menší trest za podrážení.
    34:53 Jan ZDRÁHAL - 1:3
     
    34:53
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je hodně studená sprcha pro Mountfield! Jeho dlouhotrvající tlak zůstal nevyužit, naopak na druhé straně po vlastním gólu přichází parádně umístěná rána JANA ZDRÁHALA. Ten jen tak bezděčně švihl zápěstím na modré čáře, ale puk z jeho hole vyletěl naprosto přesně do horního růžku, odkud ho nevyškrábl ani Kiviaho. Asistence: Michal Hrádek, Robert Kousal
    33:27 Jan KOŠŤÁLEK - 1:2
     
    33:27
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Jen co to na tribunách začalo vřít, okamžitě utichly! Zmrazilo je nahození JANA KOŠŤÁLKA od mantinelu, které nešťastně do vlastní sítě za bezmocného brankáře poslal Kelly Klíma. Pardubice tedy otáčí vývoj utkání a poprvé dnes vedou. Asistence: Robert Kousal, Dennis Robertson
     
    32:52
    Na tabuli svítí dvojky pro Mikuše a Nedomlela, na trestné jsou i Smoleňák a Paulovič, kteří zřejmě vyfasovali vyšší trest. A to pět minut za bitku.
     
    32:52
    Smoleňák zašťoural do Frodla, což se nelíbilo Paulovičovi, který se v obrovské rychlosti přiřítil k hradeckému kapitánovi a vyústilo to v regulérní bitku, rukavice i helmy šly dolů. Souboj vyzněl spíš nerozhodně, druhou ostrou výměnu názorů předvedli Lev a Mikuš a přetahoval se i Nedomlel s Říčkou. Takhle má vypadat derby!
     
    32:52
    Obrovské emoce v ČPP Aréně! Nejprve Lev skvěle našel Smoleňáka zpětným pasem zpoza brány, v následném závaru se rozhodčí přestali orientovat a hru přerušili. A pak už začaly létat pěsti.
     
    31:40
    Další rána, po které se Frodl jen bezmocně ohlédl, vyletěla z hokejky Aleše Jergla. Chybělo pár centimetrů, aby švihovka hráče, který nedávno podepsal v Hradci novou smlouvu, skončila v bráně.
     
    28:59
    Smoleňák parádně lízl střelu Lva a Frodl měl štěstí, že ho puk trefil.
     
    27:59
    Kevin Klíma parádně našel Orsavu na druhé tyči, ten ale jen prokázal, že letos mu není vůbec souzeno a pořádně ani nevystřelil.
     
    23:21
    Obrovské komplikace pro obranu Hradce způsobil Nedomlel, který chtěl vyhodit puk zpoza branky, ale nešťastně trefil Kiviaha od něhož se puk odrazil do brankové konstrukce!
     
    22:43
    Tradičná hradecký kolorit, tedy špatné střídání přichází dnes na začátku druhé třetiny. Trest odpyká Radek Smoleňák, který jinak na oslabení nechodí, takže to pro Mountfield je nejmenší ztráta.
     
    19:40
    Jen jsem to dořekl, už to začalo na Frodla létat ze všech stran! Nejprve Lev bombou z první nechal vyniknout Frodlův beton, o chvíli později do své oblíbené pozice na levém kruhu dostal nalito Pavlík, rána mu ale nesedla a Frodl se proti obávanému dělostřelci stihl přesunout.
     
    18:20
    Vála si krátce přidržel Pavlíka u hrazení a uvidíme první přesilovou hru zápasu.
     
    14:10
    Klímovu ránu zablokovala obrana Pardubic, které se pak okamžitě vrhli do přečíslení. Robertson fantasticky našel Matýse, který ale druhým kanadským bodem v zápase pohrdnul a Kiviaho ho fantastickým přesunem vyčapal.
     
    12:57
    Mladá linie Pardubic znovu zamotala soupeři hlavy. Rohlík vyšťoural puk v souboji u hrazení a i když ho Nedomlel vytlačil za branku, odtamtud Rohlík ještě našel Anděla před bránou. Pardubická čtyřiadvacítka se dostala příliš blízko gólmanovi a byla pod tlakem, takže zakončení nemohlo být tak razantní.
     
    06:32
    Kousal je dnes rozhodně při chuti! Odpoutal se od bránícího hráče, projel až před Kiviaha a podobně jako Oksanen to zkusil behkendovou kličkou. Kiviaho ho ale vyčekal a famózně zasáhnul.
    03:45 Robert KOUSAL - 1:1
     
    03:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Po čtyřiceti vteřinách máme v ČPP Aréne srovnáno! Matýs krásně našel za obranou rozjetého ROBERTA KOUSALA, který samostatný únik bezpečně proměnil přesnou ranou na Kiviahovu vyrážečku! Asistence: Ondřej Matýs, Anthony Camara
    03:05 Ahti OKSANEN - 1:0
     
    03:05
    Hradec právě vstřelil branku!
    Potřiadvacáté v sezóně střílí Hradec první branku zápasu! U mantinelu převzal puk nejlepší střelec Mountfieldu AHTI OKSANEN, vybruslil si až před branku, bekhendovou kličkou si položil gólmana a nekompromisně zavěsil pod víko. Asistence: Radek Smoleňák
    Marken.cz

    Adam Kodet

    Branky a nahrávky: 4. Oksanen (Smoleňák) – 4. R. Kousal (Matýs, Camara), 34. Košťálek (R. Kousal, D. Robertson), 35. J. Zdráhal (Hrádek, R. Kousal), 59. Blümel (Říčka)


    Mountfield HK: Kiviaho (Š. Lukeš) – Blain, Nedomlel, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Šalda, Kalina – Oksanen, Lev (A), Smoleňák (C) – Jergl, Kevin Klíma, Miškář – Kelly Klíma, Lalancette, Lamper – Orsava, Koukal, R. Pilař.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Zdráhal, J. Mikuš, Košťálek, D. Robertson, O. Vála, J. Kolář (C), Hrádek – Říčka, Paulovič, Blümel – Matýs, R. Kousal, Camara – T. Urban, Anděl, O. Rohlík – Herčík, O. Roman, Koffer.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Horák, Hejduk – Lučan, Kis
    thejrc.org