Chabarovsk – Kazaň 1:2 (1:2 po s.n.) | Čeljabinsk – Jaroslavl 4:3 (po pr.) | Novosibirsk – Spartak Moskva 1:2 (2:3 po s.n.)
Ufa – Riga 6:4 (kon.) | CSKA Moskva – Nižněkamsk 2:1 (po pr.) | Barys – Magnitogorsk 3:2 (kon.)
Omsk – Jekatěrinburg 0:0 (odl.) | Soči – N.Novgorod 1:2 (kon.) | Viťaz – Minsk 3:4 (1:2 po s.n.)
Jokerit – Dynamo Moskva 5:1 (kon.)
konec
Salavat Julajev Ufa
6:4 (2:2, 2:0, 2:2)
Dinamo Riga
Středa 05.01.2022, 12:30 • Ufa Arena, Ufa • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (15:13:27)
     
    Utkání sledovalo 5 304 diváků.
     
    Československá stopa v utkání

    Rudolf Červený (RIG) – 0+2, 2 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 17:33
    Lukáš Radil (RIG) – nenastoupil na led
    Július Hudáček (RIG) – 2 OG, odchytal 35:08
     
    Souboj Ufy s Rigou tak končí výhrou Salavatu Julajev v poměru 6:4. Ruský celek šel do třetí třetiny s dvoubrankovým náskokem, který zvládl v 51. minutě zvýšit na čtyři zásahy. Dinamo se ale nevzdalo a bojovalo až do konce, zvládlo snížit na 4:6, pak mu ale došel čas. Divoká přestřelka tak končí očekávanou výhrou domácího mužstva.

    Ufa si tak vylepšuje pozici v bojích o play-off, zdá se stále pravděpodobnější, že začne sérii na domácím kluzišti.

    Riga naopak potvrzuje, že stále ztrácí hodně na ostatní týmy KHL a ve své snaze bude muset ještě hodně přidat.
     
    Konec zápasu.
     
    59:58
    Kotouč ještě letí do pásma Salavatu Julajev, kde si ho hokejisté ruského celku, konkrétně Andrej Zubarev, chvilku užijí.
     
    59:37
    Danil Baškirov se prohnal po pravé straně a na zadním mantinelu přihrával Nikolaji Kuljominovi, jenž poslal kotouč za sebe do předbrankového prostoru, kde Alexandr Kadějkin nepropálil v obrovské šanci Kristapse Zileho, jenž padl obětavě do rány a nyní bolestivě kulhá za pomoci spoluhráčů na střídačku!
     
    59:16
    Gunars Skvorcovs předal kotouč na modrou čáru na Matthewa Lorita, jehož pokus se po odrazu od bruslí Skvorcovse dostal pod lapačku Šaryčenkova. Další buly před gólmanem Ufy.
     
    59:10
    Vhazuje se ve středním pásmu, buly vyhráli hokejisté Rigy a Edgars Kulda se žene za nahozením na zadní hrazení, kde je první.
     
    58:59
    Ufa se vůbec nikam nežene, snad půl minuty držela kotouč za svou klecí, kde ho měl pod kontrolou Andrej Zubarev.
     
    58:27
    Salavat Julajev kontroluje kotouč v obranném pásmu, je vidět, že ruský celek je trochu zaskočen snahou Rigy ještě zvrátit vývoj duelu.
    57:55 Emile POIRIER - 6:4
     
    57:55
    Riga právě vstřelila branku!
    Riga snižuje na rozdíl dvou branek! Nikolajs Jelisejevs narýsoval krásnou křižnou přihrávku na pravý kruh, odkud se tvrdou střelou na přední tyč prosadil EMILE POIRIER, jenž snižuje na 4:6! Alexandr Šaryčenkov se tentokrát nestihl přesunout. Asistence: Nikolajs Jelisejevs, Ralfs Freibergs.
     
    57:40
    Nikolajs Jelisejevs vystřelil z levého kruhu a po zákroku Šaryčenkova vznil velký závar v brankovišti Salavatu Julajev, brankář Ufy zvládl situaci ustát.
     
    57:09
    Nikolajs Jelisejevs se tlačí podél levého hrazení do rohu hrací plochy, následně vrací kotouč na modrou čáru Kristapsi Zilemu.
     
    56:49
    Zpoza vlastní klece musí začít s další akcí hokejisté Dinama, na pravý kruh si vybruslil Gints Meija, jeho rána však vzdálenější tyč minula o metr.
     
    56:23
    Grigorij Panin podrazil na obranné modré pronikajícího Gustavse Millerse a už sedí na trestné lavici, kde by měl při nejlepším pobýt dvě minuty.
    56:10 Emile POIRIER - 6:3
     
    56:10
    Riga právě vstřelila branku!
    Tak pozor, tohle je gól! Dinamo snižuje na 3:6! V předbrankovém prostoru tečoval střelu Zileho z osy hřiště od modré čáry EMILE POIRIER a Dinamo ztrácí na svého soupeře už jen tři branky! Asistence: Kristaps Zile, Nikolajs Jelisejevs.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 2. Hartikainen (Markus Granlund, Kadějkin), 12. P. Larsen (Markus Granlund, Hartikainen), 21. P. Larsen (Markus Granlund, Panin), 25. Alalykin (Baškirov), 50. Alalykin (Baškirov), 51. V. Tichonov (Markus Granlund) – 19. Jelisejevs (Meija, Červený), 20. Zile (Jelisejevs, Červený), 57. E. Poirier (Zile, Jelisejevs), 58. E. Poirier (Jelisejevs, Freibergs)


    Salavat Julajev Ufa: Šaryčenkov (Metsola) – Panin (C), P. Larsen, Chafizullin, Viktor Antipin, J. Birjukov, Zubarev, Mjasiščev – V. Tichonov, Markus Granlund, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Baškirov, Chochrjakov, Pustozjorov – Alalykin, G. Kuzmin, Kartajev – Platt.
    Trenér: Tomi Lamsa.

    Dinamo Riga: Vitols (25. J. Hudáček) – Zile, Skvorcovs, Freibergs, Ozolš, Tumanovs, Southorn, Andzans – Jelisejevs, Červený, Meija (A) – Karsums (C), E. Poirier, Chisamutdinov – Buncis, Radil (A), Lorito – E. Kulda, Millers, Švanenbergs.
    Trenér: Vladimir Krikunov.

    Rozhodčí: Vasiljev, Kulakov – Galimov, Maximovsky.

    Diváci: 5 304
    thejrc.org