Plzeň – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
HC Slavia Praha
Čtvrtek 06.01.2022, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Macourek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Průšek, Macháček, Dvořák, Král – Kučera, Hrabčák, Fiala (A), Hois (A), Vološín, Špilka, Jansa, Janata (C), Prokůpek, Hájek.

    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Karas, Kříženecký, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek – Nemes, Krejčí, Tichý, Sander, Chludil, Filip, Skalský, Tomas (A), Němeček, Vosmík (C).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:41
    Samuel Jansa nabral rychlost a projel do otevřené slávistické obrany. U tyčky se pak snažil zastrčit puk za brankáře Vavřenu, ten svůj tým dobrým zásahem podržel.
     
    01:23
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní hned ze své první střely otevírají skóre! Kotouč se dostal na modrou čáru k ALEXI KUBÁNKOVI, který ho nahodil přes clonící hráče. Hambálek skoro nic neviděl a našel puk až v síti za svými zády. Asistence: Denis Ciolek.
     
    02:43
    Liberec sice inkasoval první, ale jinak je v úvodních minutách aktivnější. Domácí celek znovu operoval v útočném pásmu, kde soupeře dostal pod zajímavý tlak. Z levého kruhu to pak švihem zkoušel Jakub Dvořák, jehož štiplavou střelu Vavřena zastavil.
     
    03:22
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Král – 2 min., podrážení).
     
    03:41
    Danielu Kříženeckému na modré čáře trošku utekl puk a Slavia se dostala do ofsajdu.
     
    03:59
    Liberci teď trošku pomohl čárový rozhodčí, který nechtěně zbrzdil akci Pražanů. Hois se pak s pukem vrátil do obranného pásma, kde Tygři před vyhozením ještě ušetřili cenný čas.
     
    04:40
    Vojtěch Hois obětavě zastavil střelu od modré čáry, Radek Janata pak osvobozuje domácí.
     
    04:57
    Sešívaní sehráli kombinaci na vrcholek levého kruhu, odkud bez přípravy vystřelil Nikolas Filip. Brankář Hambálek si na jeho střele pochutnal.
     
    05:56
    Liberečtí už hrají v pěti, čehož využil Damian Hrabčák. Mrštný útočník se protáhl za úroveň slávistické klece a ještě se tlačil s pukem do brankoviště. Benjamin Vavřena se přitiskl k tyči a puk za čáru nepustil.
     
    06:24
    Rychlá akce hostů po levém křídle skončila přihrávkou, která byla bruslí tečovaná na libereckou bránu. Vojtěch Hambálek musel dávat pozor.
     
    06:50
    Radek Janata nabral rychlost a po levé straně se protlačil až k bekhendovému zakončení z hodně ostrého úhlu. Vavřena v pohodě zakročil.
     
    07:34
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Král – 2 min., faul kolenem).
     
    07:43
    Liberec se hned osvobozuje.
     
    08:01
    Kubánek na modré čáře zastavil liberecký pokus o vyhození a hned nabil do levému kruhu svému spoluhráči, jehož ránu schytal Fiala.
     
    08:41
    Jakub Dvořák získal puk pro Matěje Hájka, který ho mezi trojicí slávistických hráčů propálil pryč z obranné třetiny.
     
    09:30
    Povedené oslabení šelem završil hezkou individuální akcí Vojtěch Hois, který se protáhl od zadního hrazení až mezi kruhy. Ke smůle Liberce byl ale zády k brance a navíc měl kotouč na bekhend – k zakončení se tedy nedostal.
     
    10:46
    Severočeši jsou teď silní na puku a soupeři ho prakticky nepůjčují. Slavia je pod tlakem.
     
    11:00
    Mohlo být vyrovnáno! Vojtěch Hois si pečlivě připravil střelu zápěstím. Od brankářova ramene se puk odrazil před Vasyla Špilku, který zblízka nepřehodil Vavřenův beton.
     
    11:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jakub Dvořák narýsoval parádní přihrávku mezi slávistické beky a RADEK JANATA uháněl sám na branku. Vavřenu si rozhýbal a svým oblíbeným forhendovým blafákem elegantně zastrčil kotouč za čáru! Asistence: Jakub Dvořák.
     
    13:04
    Slavii inkasovaný gól vybudil k větší aktivitě a byla z toho nebezpečná střela Jakuba Málka od modré čáry. Tentokrát si Hambálek vyhlédl včas a dobře zasáhl lapačkou.
     
    13:21
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Vosmík – 2 min., hákování).
     
    14:29
    Jakub Dvořák zastavil na modré čáře pokus o vyhození a hned poslal kotouč na branku. Vavřena ho lapačkou vyškrábl těsně nad břevno.
     
    14:55
    A další nebezpečná střela Dvořáka. Liberecký obránce to znovu zkusil od modré, tentokrát měl Vavřena i hodně ztížený výhled. Na puk jen tak tak dosáhl vyrážečkou!
     
    15:48
    Slavia už je kompletní a operuje v pásmu.
     
    16:38
    Hraje se dlouho bez přerušení, ani jednomu týmu se teď nedaří vyměnit si více přihrávek.
     
    17:36
    Špilka si nyní neporozuměl s Janatou a puk si ve středním pásmu vzal Matěj Krejčí. Už ale potřeboval vystřídat a tak Hambálka jen prověřil z velké dálky.
     
    17:54
    Zakázané uvolnění Bílých Tygrů.
     
    18:47
    Danny Chludil nabízel puk z otočky před branku. Přestože mu přihrávka vůbec nevyšla podle představ, musel Hambálek kotouč raději schovat.
     
    19:03
    Vojtěch Hois vystřelil z osy hřiště a puk zůstal ležet ve skrumáži před Vavřenou. Dorazit se ho snažil Hrabčák, ale pořádně se k němu nedostal. Následuje icing hostujícího celku.
     
    19:54
    Zajímavá situace na závěr. Tygři tlačili, jenže kotouč se pak odrazil z jejich útočného pásma do jízdy Radku Tomasovi. Brankář Hambálek proti němu zkusil vystartovat a vypíchnout puk rybičkou, jenže slávistický forvard u něj byl dřív a Hambálka přeloboval tak, že jen těsně minul libereckou klec!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dvacetiminutovka přinesla oboustranně svižný hokej. Pražané se bleskově dostali do vedení, nicméně Tygři byli odměněni za aktivitu a srovnali. Do další třetiny se půjde za stavu 1:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hois – 2 min., podrážení).
     
    20:45
    Slávisté se drží na puku, ale jsou s ním hodně daleko od nebezpečných míst.
     
    21:16
    Adam Král po mantinelu vyhodil a Samuel Fiala dokonce vybojoval pro Liberec buly v útočném pásmu.
     
    22:43
    Hodně nepovedená přesilovka Pražanů je minulostí, druhá třetina pokračuje zatím v rytmu nepřesností.
     
    23:40
    Martin Švec si od modré čáry udělal dva kroky do lepší pozice a nebezpečně to zkusil na Hambálkovu vyrážečku. Liberecký gólman si věděl rady.
     
    24:15
    Vasyl Špilka se dobře vrátil a přerušil brejk soupeře. Po následném nahození od modré čáry na kotouč u tyčky jen těsně nedosáhl Radek Tomas.
     
    24:49
    Ofsajd šelem.
     
    25:27
    Prokůpek si po Macháčkově akci rovnal puk ke střele bekhendem, skákající kotouč nicméně nezkrotil tak, jak potřeboval.
     
    26:39
    Vojtěch Hois byl jako první u volného puku a v útočném pásmu se famózně prosadil hned proti třem hráčům Slavie. Pak ještě nesobecky nabil mezi kruhy Tomáši Kučerovi, jehož dělovka skončila na brankové konstrukci!
     
    27:59
    Vojtěch Hambálek nejprve trošku zaváhal za vlastní brankou, ale chybičku hned napravil, když holí vytečoval přihrávku mířící na Karla Sandera. Liberec se posléze vydal do protiakce. Hájkovi střela příliš nesedla, ale domácí puk rychle dostali zpět před bránu a Vavřena se musel mít na pozoru.
     
    28:48
    Bílé Tygry v další akci zastavil ofsajd.
     
    29:34
    Radek Janata se protlačil do útočného pásma, ale neměl komu přihrát. Z dálky tedy vystřelil, Vavřena mohl tentokrát zůstat v klidu.
     
    30:30
    Radek Janata zastavil na modré čáře hostující vyhození a hned nahodil na teč Vasylu Špilkovi, od jehož čepele se puk odrazil těsně vedle slávistické brány.
     
    31:28
    Skalský se na modré čáře roztáhl a s vypětím všech sil zabránil ofsajdu. Sešívaní tedy mohli pokračovat v akci a Radek Tomas z pravého kruhu jen těsně minul vzdálenější tyč.
     
    32:45
    Slavia rozehrávala hodně krkolomně a nakonec se vůbec nedostala z pásma. Benjamin Vavřena pak musel řešit nahození Průška od modré.
     
    33:20
    Radek Janata chtěl slávisty ukličkovat, což se mu částečně povedlo. Pak ještě bekhendem přihrával mezi kruhy, kde zasáhli obránci.
     
    33:52
    Liberec vyrazil do nadějně vyhlížející akce tři na dva. Vojtěch Hois to vzal na sebe a střílel zprava, trefil však jen protihráče.
     
    35:00
    Před branku si sjížděl Tomáš Prokůpek, který byl chvíli relativně volný. Samuel JAnsa se mu snažil přihrát od zadního mantinelu, scházelo více přesnosti.
     
    35:24
    Nenápadná střela Martina Švece napáchala v libereckém brankovišti nakonec pěkné zmatky. Puk byl sražený do vzduchu a snášel se před Hambálka. Nikdo chvíli nevěděl, kde se kotouč nachází, až všechno pohotovým zalehnutím ukončil liberecký gólman.
     
    37:04
    Pražané se dostali do přečíslení tři na dva. Jakubu Málkovi puk trošku poskočil na hokejce, čehož k obrannému zákroku využil Jakub Ehrenberger.
     
    37:30
    Puk zůstal zvenku ležet v síti Vavřenovy klece. Protože se ho nikomu nepodařilo vyšťourat, přerušil rozhodčí hru.
     
    38:11
    Denis Ciolek nabil do levého kruhu Nikolasi Filipovi, jehož střelu tečoval Tomáš Prokůpek tak, že si málem vstřelil vlastní gól!
     
    38:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Várady – 2 min., podrážení).
     
    39:12
    Jakub Dvořák zblokoval střelu a ještě zkusil v oslabení zaútočit. Výměna puku s Janatou nebyla přesná.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Utkání pokračovalo ve vysokém tempu a i v průběhu druhého dějství. Brankových příležitostí to však ani na jedné straně paradoxně moc nepřineslo. Vše tedy zůstává otevřené!
     
    Další třetina začne přibližně v 17:24.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Slavia má k dispozici ještě zbytek přesilové hry, ale teď se sama vyhnala v ofenzivní zóny.
     
    40:55
    Bílí Tygři už jsou kompletní, další vyhození je tedy posouzeno jako zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po pravé ruce Vojtěcha Hambálka.
     
    41:33
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Kubánek – 2 min., faul kolenem).
     
    41:58
    Dělovku Radka Janaty nechtěně zblokoval Matouš Jakubec. Liberecký obránce ale pohotově zareagoval a odražený puk napálil před branku. Po zákroku Vavřeny následuje buly.
     
    42:14
    Jakub Dvořák je dnes hlavním libereckým střelcem v přesilovkách. Další jeho pokus Benjamin Vavřena vyrazil a k puku neměl vůbec daleko Jakubec.
     
    43:00
    Sešívaní šetří čas v rohu hřiště.
     
    43:43
    Pražané už jsou v plném počtu a snaží se o založení útočné akce zpoza vlastní brány.
     
    44:41
    Filip se obtočil okolo Průška a ještě se snažil najít spoluhráče před brankou. Přihrávku dobře zblokoval bránící Daniel Várady.
     
    45:36
    Vojtěch Hois získal puk v útočné třetině a hledal Vasyla Špilku, jemuž přihrávka zamířila na brusle a k zakončení nedošlo. Bílí Tygři teď každopádně mají převahu a snaží se o možná zlomovou branku.
     
    46:50
    Slavii dělá velké potíže liberecký forčeking. Severočeši napadají hodně vysoko a zatím i úspěšně.
     
    47:28
    Radek Janata se protáhl podél pravého hrazení a z nulového úhlu poslal po ledě pozdrav pozornému Benjaminu Vavřenovi.
     
    47:58
    Tomáš Prokůpek pohotově vystřelil z levého kruhu, Vyvřena si bližší tyč dobře hlídal.
     
    48:56
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané se vracejí do vedení! Sešívaní se po delší době usadili v útočném pásmu a RADEK TOMAS nenápadně vystřelil od pravého mantinelu. Trefil se ovšem naprosto přesně pod horní tyč! Asistence: Martin Švec.
     
    49:29
    Na další vyrovnání nemuseli Tygři čekat vůbec dlouho. Vojtěch Hois ujížděl sám na Vavřenu, který ale předvedl další výborný zákrok a lapačkou podržel svůj tým!
     
    51:00
    Albert Skalský nabral rychlost, přejel útočnou modrou čáru a prudkou střelou prověřil Vojtěcha Hambálka.
     
    51:46
    Kříženeckého střelecký pokus přišel souběžně s hvizdem oznamujícím postavení mimo hru, další Hambálkův zákrok se tedy počítat nebude.
     
    52:38
    Slavii se aktuálně daří eliminovat libereckou útočnou aktivitu. A jsou to právě hosté, kdo je směrem dopředu nebezpečnější. Hambálek si připsal další úspěšný zákrok, následuje buly.
     
    53:24
    Vojtěch Hois na sebe natáhl dva bránící hráče a pak nezištně vybídl Radka Janatu, který měl částečně zablokovanou hůl a ve velké šanci tedy nezakončil podle představ!
     
    54:34
    Jakub Málek od modré čáry nahodil na libereckého gólmana a hra je přerušena. Sešívaní mají k dispozici vhazování v útočné zóně.
     
    54:59
    Krejčí skepl nahozený kotouč do brankoviště, kam se tlačil Patrik Němeček. Byl ale tak těsně bráněn, že neměl jak ohrozit Hambálka.
     
    55:26
    Hájek protečoval puk za slávistickou bránu, domácí hráči střídají.
     
    55:46
    Píská se ofsajd sešívaných.
     
    56:16
    Vojtěch Hois obdržel přihrávku do jízdy a zpoza bránícího hráče vyslal jedovatou střelu, kterou trefil Benjamina Vavřenu do masky! Rozhodčí radši přerušuje hru.
     
    56:41
    Zakázané uvolnění Bílých Tygrů hraje hostujícímu celku do karet, bude se totiž vhazovat na druhé straně ledové plochy.
     
    57:02
    Slávisté si dnes v útočném pásmu nic zbytečně nekomplikují a hrají jednoduše. I proto musel Hambálek krotit další pokus od modré čáry, tentokrát z hole Martina Švece.
     
    57:38
    Radek Tomas mohl svůj tým ještě více přiblížit k výhře, blafák ale nedotáhl do konce. Na druhé straně Vavřena vykopl střelu z prostoru mezi kruhy!
     
    58:42
    Liberečtí měli obrovský tlak a většina hráčů byla zmáčknutá v bezprostředním okolí branky. Rozhodčí hromadnou sešlost ukončuje odpískáním přihrávky rukou.
     
    58:42
    Liberečtí si vyžádali oddechový čas, Hambálek zůstává na střídačce, ačkoliv se vhazuje ve středním pásmu!
     
    59:05
    Teď se domácí hodně zlobí, píská se postavení útočícího hráče v brankoviště a Tygři musejí znovu začít svůj tlak nanovo.
     
    59:24
    Neskutečné! Vasyl Špilka se natlačil před bránu a bekhendem už zasouval kotouč za překonaného gólmana, jenže puk projel těsně mimo. Krátce nato střílel od modré čáry Vojtěch Hois, jehož pokus byl ještě tečovaný a skončil na tyči. Vavřena nakonec puk chytil a strhla se hromadná mela, určitě se bude vylučovat.
     
    59:24
    Oddechový čas využívá i Slavia.
     
    59:24
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Švec – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Kříženecký – 2 min., napadení).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Špilka – 2 min., hrubost).
     
    59:24
    Liberec bude hrát v šesti proti čtyřem!
     
    59:40
    Kostrbatý přechod přes útočnou modrou čáru končí pro Liberec ofsajdem.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec a na straně Slavie propuká velká radost. Po vyrovnaných dvou třetinách byli Liberečtí ve třetí výrazně nebezpečnější, ale jediný gól v ní paradoxně padl na druhé straně. Domácím už k vyrovnání nepomohl ani obrovský tlak v posledních minutách. Sešívaní se dnes mohli opřít o skvělého Vavřenu mezi tyčemi a obětavý kolektivní výkon.
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký večer. (18:11:38)

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 12. Janata (Dvořák) – 2. Kubánek (Ciolek), 49. Tomas (Švec)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Macourek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Průšek, Macháček, Dvořák, Král – Kučera, Hrabčák, Fiala (A), Hois (A), Vološín, Špilka, Jansa, Janata (C), Prokůpek, Hájek.
    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Karas, Kříženecký, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Nemes, Krejčí, Tichý, Sander, Chludil, Filip, Skalský, Tomas (A), Němeček, Vosmík (C).
    thejrc.org