Plzeň – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
HC Slavia Praha
Čtvrtek 06.01.2022, 16:00 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina A
Partner:
     
    59:24
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Švec – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Kříženecký – 2 min., napadení).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Špilka – 2 min., hrubost).
     
    59:24
    Neskutečné! Vasyl Špilka se natlačil před bránu a bekhendem už zasouval kotouč za překonaného gólmana, jenže puk projel těsně mimo. Krátce nato střílel od modré čáry Vojtěch Hois, jehož pokus byl ještě tečovaný a skončil na tyči. Vavřena nakonec puk chytil a strhla se hromadná mela, určitě se bude vylučovat.
     
    58:42
    Liberečtí měli obrovský tlak a většina hráčů byla zmáčknutá v bezprostředním okolí branky. Rozhodčí hromadnou sešlost ukončuje odpískáním přihrávky rukou.
     
    57:38
    Radek Tomas mohl svůj tým ještě více přiblížit k výhře, blafák ale nedotáhl do konce. Na druhé straně Vavřena vykopl střelu z prostoru mezi kruhy!
     
    56:16
    Vojtěch Hois obdržel přihrávku do jízdy a zpoza bránícího hráče vyslal jedovatou střelu, kterou trefil Benjamina Vavřenu do masky! Rozhodčí radši přerušuje hru.
     
    53:24
    Vojtěch Hois na sebe natáhl dva bránící hráče a pak nezištně vybídl Radka Janatu, který měl částečně zablokovanou hůl a ve velké šanci tedy nezakončil podle představ!
     
    49:29
    Na další vyrovnání nemuseli Tygři čekat vůbec dlouho. Vojtěch Hois ujížděl sám na Vavřenu, který ale předvedl další výborný zákrok a lapačkou podržel svůj tým!
     
    48:56
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražané se vracejí do vedení! Sešívaní se po delší době usadili v útočném pásmu a RADEK TOMAS nenápadně vystřelil od pravého mantinelu. Trefil se ovšem naprosto přesně pod horní tyč! Asistence: Martin Švec.
     
    41:33
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Kubánek – 2 min., faul kolenem).
     
    38:40
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Várady – 2 min., podrážení).
     
    38:11
    Denis Ciolek nabil do levého kruhu Nikolasi Filipovi, jehož střelu tečoval Tomáš Prokůpek tak, že si málem vstřelil vlastní gól!
     
    35:24
    Nenápadná střela Martina Švece napáchala v libereckém brankovišti nakonec pěkné zmatky. Puk byl sražený do vzduchu a snášel se před Hambálka. Nikdo chvíli nevěděl, kde se kotouč nachází, až všechno pohotovým zalehnutím ukončil liberecký gólman.
     
    30:30
    Radek Janata zastavil na modré čáře hostující vyhození a hned nahodil na teč Vasylu Špilkovi, od jehož čepele se puk odrazil těsně vedle slávistické brány.
     
    26:39
    Vojtěch Hois byl jako první u volného puku a v útočném pásmu se famózně prosadil hned proti třem hráčům Slavie. Pak ještě nesobecky nabil mezi kruhy Tomáši Kučerovi, jehož dělovka skončila na brankové konstrukci!
     
    20:12
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Hois – 2 min., podrážení).
     
    19:54
    Zajímavá situace na závěr. Tygři tlačili, jenže kotouč se pak odrazil z jejich útočného pásma do jízdy Radku Tomasovi. Brankář Hambálek proti němu zkusil vystartovat a vypíchnout puk rybičkou, jenže slávistický forvard u něj byl dřív a Hambálka přeloboval tak, že jen těsně minul libereckou klec!
     
    14:55
    A další nebezpečná střela Dvořáka. Liberecký obránce to znovu zkusil od modré, tentokrát měl Vavřena i hodně ztížený výhled. Na puk jen tak tak dosáhl vyrážečkou!
     
    13:21
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Vosmík – 2 min., hákování).
     
    11:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jakub Dvořák narýsoval parádní přihrávku mezi slávistické beky a RADEK JANATA uháněl sám na branku. Vavřenu si rozhýbal a svým oblíbeným forhendovým blafákem elegantně zastrčil kotouč za čáru! Asistence: Jakub Dvořák.
     
    11:00
    Mohlo být vyrovnáno! Vojtěch Hois si pečlivě připravil střelu zápěstím. Od brankářova ramene se puk odrazil před Vasyla Špilku, který zblízka nepřehodil Vavřenův beton.
     
    07:34
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Král – 2 min., faul kolenem).
     
    03:22
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Král – 2 min., podrážení).
     
    01:23
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní hned ze své první střely otevírají skóre! Kotouč se dostal na modrou čáru k ALEXI KUBÁNKOVI, který ho nahodil přes clonící hráče. Hambálek skoro nic neviděl a našel puk až v síti za svými zády. Asistence: Denis Ciolek.

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 12. Janata (Dvořák) – 2. Kubánek (Ciolek), 49. Tomas (Švec)


    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Macourek) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Průšek, Macháček, Dvořák, Král – Kučera, Hrabčák, Fiala (A), Hois (A), Vološín, Špilka, Jansa, Janata (C), Prokůpek, Hájek.
    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Karas, Kříženecký, Málek (A), Hubinka, Švec, Kubánek, Ciolek – Nemes, Krejčí, Tichý, Sander, Chludil, Filip, Skalský, Tomas (A), Němeček, Vosmík (C).
    thejrc.org