Plzeň – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
2:4 (1:2, 1:1, 0:1)
BK Mladá Boleslav
Čtvrtek 06.01.2022, 18:00 • KV Arena, Karlovy Vary • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Po krátké prosincové přestávce se znovu rozjíždí kolotoč dorostenecké extraligy. V 5. kole nadstavbové skupiny pro Vás budeme sledovat také souboj karlovarské Energie s Mladou Boleslaví.
     
    BK Mladá Boleslav

    Středočeši jsou zatím v nadstavbové skupině jsou stoprocentní, když vyhráli všechny čtyři dosavadní duely a vedou nadstavbovou skupinu. Zajímavostí je, že vyjma jedné, všechny výhry byly o jedinou branku, Boleslavští tak nemají problém dovést vyrovnané duely do vítězného konce.

    Poslední zápasy

    11.12.21 Mladá Boleslav – Sparta Praha 3:2
    09.12.21 Liberec – Mladá Boleslav 3:4
    04.12.21 Mladá Boleslav – Plzeň 3:1
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Domácím se po čtvrtém místě v základní skupině v nadstavbě tolik nedaří. Ze čtyř odehraných zápasů mají na kontě jedinou výhru a aktuálně drží pátou pozici. Energetikům se nevyvedl především poslední pražský dvojvýjezd, když inkasovali šest branek na Spartě a osm na Slavii.

    Poslední zápasy

    11.12.21 Slavia Praha – Karlovy Vary 8:4
    09.12.21 Sparta Praha – Karlovy Vary 6:3
    04.12.21 Karlovy Vary – Liberec 3:1
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se letos už dvakrát utkaly v nadstavbě a pokaždé se z výhry radovali Mladoboleslavští. Na konci září nejprve vyhráli v Karlových Varech těsně 3:2, odvetu na domácím ledě v polovině listopadu opět o jednu branku, tentokrát 2:1. Jak vidno, i dnes by nás mohla čekat další vyrovnaná bitva.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Kříž) – Malý, René Kubíček "C", Cipko, Mähler, Postl, Smýkal – Bálek, Zahejský, Poizl, Pavelec, Šmíd, Váňa, Holejšovský, Pastor "A", Šilhan "A".
    Trenér: Andrys

    BK Mladá Boleslav: Forst (Hora) – Vlasák "A", Richard Kubíček, Sypecký, Skok, Hlinský, Průšek, Křivánek – Gron, Hradec "C", Lisler, Steklý, Šindelář, Dobner, Hurt, Šachl, Hasman, Havránek.
    Trenér: Pletka

    Rozhodčí: Malá – Deja, Kaiser.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    První útočnou akci měli na svědomí domácí, ti ale nedokázali zakončit. Následně ujeli hosté do přečíslení tří proti dvěma, které rovněž skončilo bez střeleckého pokusu.
     
    00:55
    Cipko střílel od modré čáry, klec Boleslavi ale minul.
     
    02:12
    Hosté po icingu a následném vhazování obléhali domácí branku, jenže ani jedna z jejich střel díky obětavému výkonu energetiků až k Ebenstreitovi neprošla.
     
    02:46
    Poprvé zasahuje brankář Forst, který přikryl kotouč, který k němu doputoval o průniku jednoho z domácích hráčů.
     
    02:55
    Buly pro domácí, kteří obehráli pásmo tak, že od modré střílel dnešní kapitán Kubíček, ten však trefil pouze Forstovu výstroj.
     
    04:00
    Hraje se zatím bez větších šancí, oba brankáři doposud příliš těžké práce neměli.
     
    04:55
    Od modré čáry pálil na Ebenstreita hostující Vlasák. Tečovanou střelu domácí gólman sice jen ztlumil pravým betonem, k dorážce se ale nikdo z hostů již nedostal.
     
    06:00
    Domácí jdou do dnešní utkání oslabeni o několik hráčů, šanci tak dostali i hráči ročníků 2007 – Matyáš Bálek, Vít Zahejský a David Poizl. Na střídačce je navíc připraven brankář Matěj Kříž.
     
    08:22
    Oslabení energetici ale zatím hrají se Středočechy vyrovnanou partii, brankář Forst nyní kryl puk po ráně od modré čáry.
     
    09:20
    Pavelec se pěkně uvolnil na levé straně a s pukem sjel až za branku. Pasem hledal mezi kruhy některého z protihráčů, cíl ale nenašel.
     
    09:35
    Akce energetiků ještě pokračovala, po chvíli opět kryje kotouč pod rukavicí brankář Forst
     
    10:00
    Hraje se po delší době před domácí brankou, ale jen na chvíli. Ebenstreit vyrazil Lislerovu střelu do rohu, puk následně mizí ven z pásma.
     
    10:28
    Domácí gólman po chvíli opět v zápřahu, na hrudi ztlumil puk po střele z levého kruhu.
     
    10:43
    Domácí vyhráli buly a pádili vpřed. Akci zbrzdili a zahráli za sebe na modrou čáru, Kubíčkovu ránu ale vyrazil betonem Forst.
     
    12:11
    Pastor dobrým napadáním vybojoval puk u útočné modré, toho se ujal Pavelec, který si krásně rukou odstavil protihráče a našel na pravém kruhu Šilhana. Domácí útočník nejprve promáchl při pokusu o střelu, na podruhé už ale uspěl a trefil Forstovu výstroj.
     
    12:47
    Zasahuje na druhé straně i Ebenstreit, hra je přerušena a vhazovat se bude před domácí brankou.
     
    13:12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí sice vyhráli buly, jenže nedokázali dostat puk ven ze třetiny. K první střele se dostal VOJTĚCH STEKLÝ, kterého vychytal Ebenstreit, jenž si poradil i s následnou backhandovou dorážkou stejného hráče z mezikruží. Hosté ale tlačili dál a napotřetí už se Steklý nemýlil! Asistence: Miroslav Dobner, Filip Šindelář.
     
    13:50
    Domácí mohli rychle srovnat skóre, když Šmíd dostal nabito do pravého kruhu, jeho volej ale dokázal Forst vyrazit!
     
    15:10
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Tobiáš Pastor – 2 min., napadení).
     
    15:20
    Hosté vyhráli buly a mohli hned udeřit. Gron poslal od modré střílenou přihrávku mezi kruhy, podlomená čepel jednoho z jeho spoluhráčů ale neposlala puk do branky.
     
    15:41
    Gron se znovu dostal ke střele, tentokrát trochu pod modrou čáru, jeho pokus ale tentokrát kryje pozorný Ebenstreit.
     
    15:50
    Domácí po buly vyhazují.
     
    16:25
    Ebenstreit znovu zasahuje, tentokrát chytá střelu Vlasáka od modré čáry do lapačky.
     
    17:10
    Domácí v plném počtu.
     
    18:05
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Skok – 2 min., nedovolené bránění).
     
    18:15
    Hosté vyhráli buly a poslali puk až na Ebenstreita.
     
    18:47
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energetici srovnávají stav zápasu v přesilové hře! Zahejský zatáhl puk zprava za branku a nahrál na modrou čáru RENÉMU KUBÍČKOVI, který švihem propálil brankáře Forsta! Asistence: Vít Zahejský.
     
    19:00
    Minuta do konce, energetici v útočném pásmu, bude se ale vylučovat.
     
    19:21
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (V. Váňa – 2 min., podrážení).
     
    19:49
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté si krátce před koncem první třetiny berou ztracené vedení rychle zpět. ADAM MARTIN HLINSKÝ napodobil domácího Kubíčka a rovněž skóruje švihem od modré čáry! Asistence: Stanislav Gron.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních dvacet minut skončilo a lépe se do kabin půjde hostům. Těm se ve vyrovnané první třetině podařilo dvakrát skórovat, domácí udeřili jen jednou.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:23
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Domácí jen krátce po začátku druhé třetiny vyrovnávají, když od modré čáry švihem střílel obránce Smýkal, jehož ránu ještě tečoval do branky PETR HOLEJŠOVSKÝ! Asistence: Matěj Smýkal, Tobiáš Pastor.
     
    22:35
    Hosté jsou usazeni v domácím obranném pásmu a mohli znovu vést, když lehce vyjetého Ebenstreita zkoušel z úhlu nastřelit jeden z hostujících hráčů, ke smůle hostů ale brankáře Energie netrefil a puk jen prolétl kolem brankové čáry!
     
    24:27
    Domácí se tlačí do zakončení. Forst nejprve vyrazil pokus Pastora, následnou střelu od modré už ztlumil na své hrudi.
     
    25:00
    Dva nejmladší hráči Energie – Bálek a Poizl – nyní vedli přečíslení dvou proti jednomu. Prvně jmenovaný chtěl zprava nahrát na najetého Poizla, hosté ale jeho přihrávku zblokovali. Puk se však znovu odrazil na Bálkovu hůl, ze které puk zamířil pouze do boční sítě.
     
    27:25
    Hraje se teď nahoru dolů a na obou stranách vidíme náznaky šancí. Nejprve se pokusil z rohu poslat přihrávku na spoluhráče před branku Pastor, jenže adresáta nenašel. Hra se poté otočila a po menším závaru musel situaci na čáře hasit brankář Ebenstreit, který udržel puk svým pravým betonem před brankovou čarou.
     
    27:52
    V šanci domácích David Poizl, který z kruhů trefil pouze rameno brankáře Forsta. Od něj se puk odrazil nalevo na volného Kubíčka, domácí kapitán ale nedokázal odražený puk poslat do odkryté boleslavské branky!
     
    28:42
    Další akci domácích zakončoval švihem od modré Mähler, ránu beka Energie se pokusili jeho spoluhráči ztečovat, puk nakonec končí v bezpečí brankáře Forsta.
     
    30:40
    Po delší době zásah Ebenstreita, který krotí ránu Grona z pravého kruhu.
     
    31:10
    Hosté pokračují v tlaku, Šindelář dostal prostor mezi kruhy, backhandem ale domácí branku přestřelil.
     
    32:08
    Domácí sehráli pěknou akci zakončenou střelou Smýkala zpoza pravého kruhu, kterou chytá Forst do lapačky.
     
    33:05
    Forst si připisuje na své konto další úspěšný zásah poté, co se odražený puk dostal až na modrou čáru, odkud ho z první na branku poslal René Kubíček.
     
    33:29
    Hosté v dobré šanci, když Dobner naservíroval puk jednomu ze svých spoluhráčů ze strany mezi kruhy, ten ale trestuhodně promáchl.
     
    34:30
    Pavelec pěkným individuálním průnikem zavezl kotouč po pravé straně do útočného pásma, bohužel pro domácí nic víc ale z nadějně rozehrané akce nebylo.
     
    35:10
    Vlasák pálil hodně nepříjemně od modré čáry. Jeho švih Ebenstreit vůbec neviděl a navíc byl ještě několikrát lehce tečován. Puk ke smůle hostů proletěl jen vedle domácí branky.
     
    36:01
    Domácí ztratili puk při rozehrávce na vlastní modré čáře a dost prostoru dostal na levém kruhu Gron, sám proti Ebenstreitovi ale neuspěl, když trefil pouze jeho levý beton!
     
    36:12
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Pastor – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:28
    Zahejský dobře pracoval na vrcholu obranného tvaru a dokázal vybojovat puk na modré čáře a poslat ho daleko do bezpečí.
     
    37:05
    Tečovaná rána Vlasáka od modré čáry končí mimo karlovarskou klec.
     
    37:13
    Vyloučení v týmu HC Energie Karlovy Vary (Kubíček – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:30
    Domácí jsou ve třech a obětavě brání střelecké pokusy hostů. Odražený kotouč po jedné z nich nakonec skončil u pravé tyče, kde ho přikryl Ebenstreit.
     
    38:14
    Ebenstreit neudržel tvrdou střelu Lislera z levého kruhu, poradil si však i s následnou dorážkou Hradce. Posléze perfektně chytá další střelu z pravého kruhu!
     
    38:29
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Domácí už hráli ve čtyřech, hosté ale výhodu jednoho muže v poli využívají, když se z pravého kruhu přesně do růžku trefuje PETR ŠACHL! Asistence: Stanislav Gron, Adam Martin Hlinský.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá dvacetiminutovka je minulostí a hosté stále vedou o jednu branku, hra je ale vyrovnaná a vše je ještě otevřené. Za domácí už ve 22. minutě srovnal v přesilové hře Petr Holejšovský, odpověď hostí přišla krátce před druhou sirénou, když taktéž v početní výhodě skóroval Petr Šachl.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    42:00
    Třetí část zatím připomíná velký boj, skóre je 2:3. Určitě je ještě se na co těšit!
     
    42:35
    Další povedený a hodně nepříjemný pokus Reného Kubíčka od modré čáry, střelu domácího beka viděl Forst na poslední chvíli a byl asi hodně rád, že jeho klec minul.
     
    43:35
    Domácí v náznaku šance, kdy se před Forstem objevili ve dvou proti jednomu, přihrávku Zahejského nedokázal ale Pastor dobře zpracovat a vystřelit.
     
    44:35
    Pavelec dlouho kroužil s pukem na holi v útočném pásmu, nakonec trochu překvapivě vypálil od modré a jeho lehce tečovaný pokus jen o kousek minul.
     
    45:00
    Na druhé straně Ebenstreit chytá střelu z levé strany svými betony.
     
    45:52
    Holejšovský dobře zatáhl puk a dostal se, ač tísněn obráncem, až před Forsta. Jeho zakončení však i vinou protihráče nebylo přesné a skončilo vedle branky.
     
    46:11
    Ebenstreit zastavuje průnik Lislera po pravé straně a jeho střelu úspěšně vyráží!
     
    46:28
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté vedou už o dvě branky, když zapomenutý JAN HURT prostřelil gólmana Ebenstraita!
     
    46:45
    Hosté opět před Ebenstreitem, který vyráží betonem střelu Grona z pravého kruhu.
     
    48:37
    Vlasák pálil od modré, nepropálil ale jednoho z domácích hráčů.
     
    49:27
    Domácím teď trochu chybí i kousek štěstí, jejich další akci zastavuje těsný offside.
     
    49:39
    Šilhan se dostal k odraženému puku na pravé straně, stahovačka na beka mu ale nevyšla a o kotouč rychle přišel.
     
    50:25
    Domácí Kubíček zaváhal při rozehrávce a ztratil puk v obranné třetině, hosté toho ale využít nedokázali.
     
    51:00
    René Kubíček se z pozice obránce protáhl středem až do útočného pásma, byl ale faulován.
     
    51:02
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Hlinský – 2 min., podrážení).
     
    51:40
    Zahejský ranou zpoza kruhů trefil pouze jednoho z bránících hráčů, hosté navíc po chvíli vyhazují až k Ebenstreitovi.
     
    52:41
    Domácím se přesilová hra zatím nedaří, do konce Hlinského trestu již mnoho nezbývá.
     
    53:05
    Hosté už byli kompletní, když se s pukem po pravé straně protáhl Pastor a nebezpečně pálil na bližší tyč, leč neuspěl.
     
    53:42
    Hlinský po návratu z trestné už zase sbírá ofenzivní body. Nyní se pěkně uvolnil na pravém kruhu, střelou však trefil pouze břicho brankáře Ebenstreita.
     
    54:30
    Hradec zakončoval z hranice brankoviště, Ebenstreit ale prostor u levé tyče utěsnil dobře.
     
    55:55
    Smýkal nabral rychlost a vypálil z levého kruhu, trefil jen Forstovy betony.
     
    58:00
    Poslední dvě minuty dělí hosty od pátého vítězství v nadstavbě,
     
    Konec zápasu. (19:57:15)

    Daniel Kubelka

    Branky a nahrávky: 19. Kubíček (Zahejský), 22. Holejšovský (Smýkal, Pastor) – 14. Steklý (Dobner, Šindelář), 20. Hlinský (Gron), 39. Šachl (Gron, Hlinský), 47. Hurt


    HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Kříž) – Malý, René Kubíček "C", Cipko, Mähler, Postl, Smýkal – Bálek, Zahejský, Poizl, Pavelec, Šmíd, Váňa, Holejšovský, Pastor "A", Šilhan "A".
    Trenér: Andrys

    BK Mladá Boleslav: Forst (Hora) – Vlasák "A", Richard Kubíček, Sypecký, Skok, Hlinský, Průšek, Křivánek – Gron, Hradec "C", Lisler, Steklý, Šindelář, Dobner, Hurt, Šachl, Hasman, Havránek.
    Trenér: Pletka

    Rozhodčí: Malá – Deja, Kaiser
    thejrc.org