Plzeň – Mountfield HK 2:3 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
HC Olomouc
Čtvrtek 06.01.2022, 19:15 • Zimní stadion Na Lapači • Extraliga dorostu - o účast v play-off • Skupina E
Partner:
     
    Třetí třetina už se nesla v pomalejším tempu, kdy se Valaši tlačili za dalším gólem, ale Olomouc svůj náskok nepustila. Vsetínu pomohla až závěrečná hra bez brankáře, v níž se opět prosadil Adam Koláček, ale na srovnání už čas nestačil. Olomouc tak na vsetínském Lapači vítězí 3:2.
    Ode mě je to pro dnešek vše, ze Vsetína vám přeji příjemný zbytek čtvrtečního večera a budu se těšit v sobotu u dalšího přenosu z Extraligy dorostu. (22:52:23)
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se osm sekund před koncem základní hrací doby při hře bez gólmana dočkali druhé branky. S první střelou i dorážkou si hostující brankář poradil, ale Valaši šli za kontaktní brankou velmi rázně a ADAM KOLÁČEK nakonec kotouč od pravé tyče za Frgálova záda dostrkal. Asistence: Matěj Juráň, Jakub Frolo.
     
    59:42
    Konečný zůstává na střídačce.
     
    59:42
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:42
    Vsetínští nahodili puk od modré čáry. Hostující gólman kotouč kryje a hra je přerušena.
     
    58:10
    Valaši střílí hned, jak se dostanou do pásma. Pro Frgála se jedná o jednoduché pokusy.
     
    57:50
    Obranu soupeře tentokrát šikovně obešla olomoucká dvojice Belan – Miškovský. Křižná přihrávka však druhému jmenovanému nesedla a puk končí u mantinelu.
     
    56:45
    Po sérii střel Olomouce opět přichází nečekaný vsetínský protiútok. Jeho autorem byl Juráň, který se poučil z předchozích chyb svých spoluhráčů a vystřelil dřív, než mu někdo stačil kotouč odebrat. Puk skončil na betonech gólmana Frgála a domácí kapitán se pokusil ještě o dorážku, v čemž mu ale tvrdě zamezila hostující obrana. Po přerušení hry se navíc u pravé tyče olomoucké brány strhla menší potyčka.
     
    56:29
    Olomouc se tlačí do vsetínského brankoviště, ale Konečný svůj tým drží. Zdá se, že střelou po ledě se Olomouc neprosadí.
     
    54:14
    Vsetínská obrana zastavila Šulgana a vyslala do útoku své forvardy. Výzvy se chopil Budín, který si obhodil olomouckého beka a přesilu bránících hráčů tak jednoduše obešel. Kohouti však situaci včas zachránili a i v nevýhodné pozici vsetínskému útočníkovi kotouč odebrali.
     
    53:06
    Hosté v plném počtu. Vsetínští předvedli svou zatím nejpovedenější přesilovku, ale snížení z toho nebylo.
     
    52:16
    Poté, co Frolo nevyužil přihrávky do dobré pozice a trefil Frgálův pravý beton, se šance na kontaktní branku naskytla Koláčkovi. Střelec první vsetínské branky, se ocitl před zcela odkrytou brankou, jenže mu kotouč přeskočil čepel hole a než vsetínský útočník otočkou puk zpracoval, byl už olomoucký gólman na svém místě a po střele vyrazil lapačkou puk nad sebe.
     
    51:42
    Až nyní se Valaši dostali z vlastního pásma, ale jejich plynulý přechod do útoku zastavil ofsajd.
     
    51:15
    Vsetínští velmi rychle rozestavili přesilovkovou formaci a začali s kombinací, jenže je z pásma vyhnala nepřesná přihrávka u modré čáry.
     
    51:06
    Vyloučení v týmu HC Olomouc (Galvas – 2 min., sekání).
     
    49:51
    Frolo je ve třetí třetině hodně aktivní. Další souboj o puk, tentokrát v útočném pásmu Olomouce, vyhráli právě hosté, ale přihrávka z hloučku hráčů nesměřovala na olomouckého obránce, nýbrž na Frola. Ten se tak po pár bruslařských tempech ocitl zcela sám před Frgálem. Těsně před zakončením jej však dobruslil Drábek, který pohotově obrátil tok hry a sám na druhé straně zakončil k levé tyči.
     
    48:57
    Zedkova schovaná střela od modré trefila brusle Ürgeho, kterého do trajektorie střely popostrčil jeden z bránících hráčů Olomouce. Kohouti se chopili kotouče, ale pouze vyhazují na zakázané uvolnění.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 36. Koláček (Ürge, Budín), 60. Koláček (Juráň, Frolo) – 14. Neoral (Šenk), 26. Drábek (Belan, Jeřábek), 35. Belan (Jeřábek, Galvas)


    VHK ROBE Vsetín: Konečný (Čada) – Zedek, Šedlbauer, Kotrla, Herman – Ürge, Bartoněk, Koláček, Juráň (C), Vaněk, Kovář, Budín, Frolo, Pejchal, Raušer.
    Trenér: Jan Dědek

    HC Olomouc: Frgál (Čerbák) – Drábek (C), Šlahora, Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas, – Šulgan, Šenk, Miškovský, Kučera, Najman, Jeřábek, Bošek, Konobejl, Neoral, Golias, Belan.
    Trenér: Jan Křivohlávek

    Rozhodčí: Goňa – Jurčík, Šobáň
    thejrc.org