Mladá Boleslav – Litvínov 4:3 (kon.) | Vítkovice – Sparta 1:4 (kon.) | Pardubice – K. Vary 4:2 (kon.)
Olomouc – Zlín 4:0 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 4:2 (kon.)
konec
HC Dynamo Pardubice
4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 07.01.2022, 18:00 • Enteria arena, Pardubice • Tipsport extraliga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Energie v letošní sezoně nepředvádí ideální výkony a v tabulce jí patří až třinácté místo. Poslední dvě utkání však zvládli svěřenci trenéra Pešouta na výbornou. Po výhře 6:4 nad Kladnem přišla také výhra 4:2 na ledě posledního Zlína, díky čemuž má Energie na své soupeře ze spodku tabulky velký náskok a nemusí se strachovat účasti v baráži. Naopak Karlovy Vary stále živí naději na předkolo play off.

    Přelom roku znamenal pro Karlovy Vary také několik změn v kádru. Západočechy opustili Lukáš Doudera a Otakar Šik, kteří zamířili do Komety Brno. Opačným směrem putoval obránce Dalimil Mikyska. Do Benátek nad Jizerou poté odešel hostovat útočník Jiří Průžek.

    Na rozdíl od Dynama čeká na Energii první zápas v novém kalendářním roce. „My jsme během volna dobře potrénovali i zregenerovali. Na utkání se těšíme a věříme, že jsme dobře připraveni. Dynamo hraje letos velmi dobře. Musíme hrát disciplinovaně a bez faulů, protože mají výborné přesilovky. Také si musíme pohlídat jejich rychlostně vybavené útočníky, kteří mají výborné protiútoky. Věřím, že podáme týmový výkon a porveme se o body," řekl před zítřejším utkáním asistenti trenéra Tomáš Mariška.
     
    HC Dynamo Pardubice

    Dynamo bude do druhého letošního utkání vstupovat s dobrou náladou. Ve třetím derby v sezoně si hráči Dynama po skvělém výkonu zaslouženě odvezli z Hradce Králové tři body za výhru 4:1. Ačkoli do vedení šel Mountfield, díky brankám Kousala, Košťálka, Zdráhala a Blümela se povedlo svěřencům Richarda Krále otočit skóre a zápas dotáhnout do vítězného konce.

    Výhra je o to cennější, že Pardubicím před utkáním vypadli ze sestavy klíčoví útočníci a šanci tak dostali mladí hráči. „Samozřejmě je to problém, ale mladí kluci se s tím poprali velice dobře. Do sestavy se snad někteří hráči vrátí a doufáme, že nám opět někdo neonemocní, v téhle době na to musíme být připraveni. Máme další hráče ve Vrchlabí, juniorce a musíme se s tím nějakým stylem poprat,“ popsal Král, který zároveň přiblížil, jak vypadá aktuální režim hráčů: „Každý druhý den se testujeme. Někteří kluci chodí na kapačky, včera byla dokonce většina týmu. Každý se o sebe musí postarat, ať už to je strava, dobrá životospráva nebo spánek.“

    Navázat na výhru z derby bude chtít Dynamo doma proti Karlovým Varům, které získaly v posledních dvou utkáních šest bodů. „V pátek k tomu musíme přistoupit stejně jako v derby – s maximální koncentrací, disciplínou a obětavostí. Měli jsme také výborný pohyb, v čemž musíme pokračovat, protože Karlovy Vary jsou tým, který má hru založenou na pohybu. Nemůžeme si dovolit opět doma prohrát," objasnil hlavní trenér pardubických hokejistů. Poslední vzájemný zápas však pro Dynamo nedopadl dobře, když na ledě karlovarské KV Arény padlo 1:4. „Hráli jsme s Energií loni play off, takže týmy se znají. Ten poslední zápas byl specifický v tom, že jsme nějakých deset dní před tím tvrdě trénovali, takže ten výkon tam nebyl optimální. Zítra musíme nastoupit úplně jinak a zápas zvládnout,“ velí Richard Král.
     
    Zápas dvou týmů z různých pater tabulky budeme v enteria areně sledovat od 18:00. Favoritem by mělo být domácí Dynamo, hosté z Karlových Varů vyhráli poslední dva zápasy a v Pardubicích by na bodové zisky rádi navázali.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Hned v úvodních vteřinách musel zasahovat Novotný. Mikuš nahodil puk na branku, Musil jej tečoval a karlovarský brankář pouze vyrazil před sebe. Ani dorážka v brance neskončila.
     
    01:49
    Po zákroku Jana Koláře spadl jeden z hostujících útočníků k ledu a vykoledoval si faul. Přesilová hra pro Energii.
     
    02:15
    Ve vlastním oslabení zkusili zahrozit Roman s Andělem. Střela druhého jmenovaného byla tečovaná a nadělala Novotnému problémy.
     
    02:37
    Petr Koblasa střílel bez přípravy z vrcholku kruhu. Domácí hokejka ale projektil poslala do ochranné sítě.
     
    03:00
    Další nebezpečnou střelu v přesilové hře vyslal na Frodla Tomáš Mikúš. Domácí brankář si s jeho střelou z mezikruží poradil.
     
    04:38
    Na druhé straně chtěl zahrozit Košťálek, ale jeho střelu brzy zblokovali hostující hráči do ochranné sítě.
     
    05:30
    Velký tlak Dynama v úročném pásmu, střely Mikuše i Říčky skončily vedle branky.
     
    06:06
    Matěj Blümel se ihned po vhazování ocitl sám před Novotným! Hostující brankář si s jeho bekhendovým pokusem poradil.
     
    07:20
    Roman tečoval Zdráhalovu střelu, puku nakonec chyběla rychlost a Novotný jej v klidu sebral z ledu.
     
    07:38
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Energie z rychlého protiútoku otevírá skóre utkání. Ondřej Beránek naprosto ideálně předložil puk TOMÁŠI REDLICHOVI, který už měl do prázdné branky jednoduchou úlohu.
    Asistence: Ondřej Beránek, Filip Novotný.
    07:38 Tomáš REDLICH - 0:1
     
    08:41
    Blümel vystřelil na Novotného z velkého úhlu, odražený kotouč sám dojel a snažil se objet branku a zakončit. Puk mu ale v závěrečné fázi sjel z hokejky.
     
    10:48
    Romanovu střelu od modré čáry dobře tečoval Anděl, Novotný puk vyrazil.
     
    13:07
    Camara dostal nabito na vrcholek kruhu a vyslal na branku tvrdou střelu z voleje. Novotný si poradil bravurně a předvedl dobrý zákrok lapačkou.
     
    13:14
    Přesilovou hru si zahrají také domácí. Brankář Energie Novotný podrazil projíždějícího Camaru.
     
    13:58
    Dynamu se zatím nedaří vytvořit si tlak v útočném pásmu, hosté už dvakrát poslali puk přes všechny čáry.
     
    14:40
    Karlovarští zatím nedovolili domácím hráčům v přesilové hře ani střelu. Nyní se po ofsajdu Dynama vhazuje ve středním pásmu.
     
    15:14
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru přesilové hře domácí vyrovnávají! Jan Košťálek vystřelil od modré čáry na branku a ANTHONY CAMARA puk usměrnil za záda Novotného!
    Asistence: Jan Košťálek, Robert Říčka.
    15:14 Anthony CAMARA - 1:1
     
    15:14
    Energie využívá trenérské výzvy a rozhodčí budou muset přezkoumat videozáznam kvůli možnému nedovolenému bránění brankáři.
     
    15:14
    Jelikož trenérská výzva neprokázala porušení pravidel, hráčská lavice Energie je potrestána a domácí si zahrají další přesilovku.
     
    15:43
    Dynamo dvakrát nechalo hostující hráče ujet do samostatného úniku! Kohout, ani Vondráček ale Frodla nepřekonali.
     
    17:14
    Dynamo zůstane v početní výhodě i nadále, Havlín vyloučen za podrážení.
     
    17:25
    Říčka střílel z pravého kruhu a jen těsně minul horní roh karlovarské branky.
     
    19:15
    Paulovič vystřelil bez přípravy tvrdou ránu, která zasáhla Novotného do masky. Karlovarský brankář puk vyrazil a bez přerušení se pokračovalo ve hře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V divoké první třetině jsme viděli na obou stranách jednu branku a skóre je tedy vyrovnané. Po dobrém úvodu Dynama dostali hosté možnost přesilové hry, v níž musel Frodl několikrát zasahovat. Po šanci Dynama z protiútoku po krásné přihrávce Beránka poslal Energii do vedení Redlich. Domácí poté hráli přesilovou hru, která se jim dlouho vůbec nevedla, až v posledních vteřinách poslal puk za Novotného záda Camara. Karlovarská střídačka si zkusila vzít trenérskou výzvu, která ale neprokázala žádné porušení pravidel. Dynamo tak pokračovalo v přesilové hře, ve které hostující útočníci dvakrát ujeli sami na Frodla. Ani jeden z nich ale svou šanci nevyužil, stejně tak Dynamo přesilovou hru a do kabin se tak jde za stavu 1:1.

    Střely na branku v první třetině: 14:6.

    Druhá třetina začne přibližně v 18:56.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Říčka se vytočil od mantinelu a rychlou střelou chtěl překvapit Novotného, puk skončil vedle.
     
    20:45
    Rohlík vjížděl do útočného pásma proti jednomu obránci, jeho střela skončila v lapačce Novotného.
     
    21:51
    Blümel dlouho úřadoval za hostující brankou a nepustil obránce k puku. Nakonec vyjel a přihrál Kolářovi, který se dostal až před branku. Jeho blafák Novotný se štěstím kryl.
     
    22:49
    Beránek vystřelil od vlastní střídačky na branku, Košťálek puk nešťastně tečoval a Frodl musel zasáhnout, aby neskončil v brance.
     
    23:50
    Weinhold dostal od Rachůnka puk do mezikruží, jeho tvrdou střelu Frodl vyrazil.
     
    24:10
    Na druhé straně rychle vjel do útočného pásma Musil, před brankou měl volného Rohlíka, ale rozhodl se pro střelu, která skončila těsně mimo.
     
    25:27
    Další šance na obou stranách. Nejprve dostal Kulich nabito těsně před Frodlem, ale trefil pouze výstroj domácího brankáře. Následně na druhou stranu rychle ujížděl Camara. V situaci 2 na 2 vyjel na osu hřiště a vypálil, Novotný vyrazil puk betonem.
     
    26:45
    Urban vystřelil z velkého úhlu. Novotný chytil do lapačky a přerušil hru.
     
    27:46
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Rohlík udělal chybu na modré čáře a MARTIN KOHOUT ujel úplně sám na Frodla. Domácího brankáře překonal střelou na vyrážečku.
    Bez asistence.
    27:46 Martin KOHOUT - 1:2
     
    28:34
    Blümel se dostal do dobré pozice mezi kruhy, jeho střelu ale Novotný dobře viděl a vyrazil.
     
    29:35
    Anthony Camara vyloučen za podrážení, Energie si zahraje druhou přesilovku v zápase.
     
    30:23
    Karlovarští si v útočném pásmu vytvořili tlak, několikrát na Frodla vystřelili, ale ani jeden pokus se neujal.
     
    31:27
    Tomáš Vondráček dostal na konci početní výhody v rychlém sledu dvě ideální přihrávky na střelu z voleje! Dominik Frodl si připsal dva velmi těžké a důležité zákroky.
     
    31:58
    Osmík vystřelil na Frodla ihned po přejetí modré čáry, domácího brankáře nepřekvapil.
     
    32:37
    Zdráhal dostal přesnou přihrávku a od modré čáry vystřelil bez přípravy, Novotný měl připravenou vyrážečku.
     
    34:18
    Dynamo si teď vytvořilo tlak v útočném pásmu, ale nedostalo se do zakončení.
     
    35:01
    Patrik Poulíček se od vlastní modré čáry přes tři hráče proháčkoval až k zakončení. Filip Novotný sice puk vyrazil, ale než jej pardubický kapitán stačil dojet, stihl hru přerušit.
     
    35:06
    Camara střílel hned po vhazování do tyče!
     
    35:41
    Dynamo přikládá do kotle, další střelu vyslal na Novotného znovu Camara.
     
    36:05
    Pardubičtí ale dnes také hodně chybují. Po další ztrátě na modré čáře mohli hosté ujet do přečíslení 3 na 1. Domácí nakonec i díky vyjetému Frodlovi situaci zvládli.
     
    37:45
    Redlich vystřelil na Frodla z úhlu, odražený kotouče jen těsně minul dojíždějící hostující hráč.
     
    38:50
    Robertson se dostal do ideální střelecké pozice na ose hřiště. Jeho tvrdý pokus skončil na plexiskle.
     
    39:50
    Z tribun enteria areny se na konci druhé třetiny ozývá pískot.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do druhé třetiny vstoupili aktivněji domácí hráči. Po chvíli se ale hra vyrovnala a k vidění byl hokej se šancemi na obou stranách. K nim často docházelo po individuálních chybách a nepřesnostech, kterých je ve dnešním zápase velké množství. Po jedné z chyb ujel do samostatného úniku Martin Kohout a střelou na vyrážečku upravil stav utkání na současných 1:2.

    Střely na branku ve druhé třetině: 13:11

    Třetí třetina začne přibližně v 19:46.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:15
    Jakub Flek střílel rychle z otočky, Frodl měl připravené betony.
     
    41:52
    Po jednom ze zákroků je posunuta domácí branka a do akce musí zdejší ledaři.
     
    42:20
    Vála chtěl po přechodu modré čáry vystřelit přes obránce, puk skončil v ochranné síti. Vhazovat se bude před Novotným.
     
    44:10
    Na ledě je znovu k vidění spousta nepřesností. Po jedné z nich poslali domácí puk na icing.
     
    44:52
    Kolář se dostal do pro něho neobvyklé pozice, snažil se objet soupeřovu branku a rychle zakončit. Novotný si bližší tyč pohlídal.
     
    45:59
    Košťálek se dostal ke střele ve slibné pozici, ale puk skončil vysoko nad brankou.
     
    47:05
    Říčka střílel z velkého úhlu, Novotný neměl s jeho pokusem žádný problém.
     
    47:42
    Jakub Flek se dostal do brejku! Rychle byl stíhaný Robertsonem, takže měl zakončení velmi ztížené, Frodl vyrazil ramenem.
     
    48:55
    Košťálek vyjel od modré čáry, rychle přihrál Blümelovi a puk se k němu vrátil mezi kruhy. Pardubický obránce měl ale velmi těžkou pozici a zakončil nepřesně.
     
    49:21
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nyní už Novotný kapituluje. Puk se po střele Košťálka odrazil k DENNISU ROBERTSONOVI, který jej zvládl zpracovat a poslat do prázdné branky.
    Asistence: Adam Musil, Jan Košťálek.
    49:21 Dennis ROBERTSON - 2:2
     
    51:02
    Redlich vjel do útočného pásma a od mantinelu vystřelil, Frodl hru přerušil.
     
    51:23
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají poprvé v zápase do vedení! Robert Kousal sebral volný puk za brankou a předložil ho před brankou úplně volnému ANTHONYMU CAMAROVI, který svým druhým zásahem v zápase posílá Dynamo do vedení.
    Asistence: Robert Kousal, Jan Košťálek.
    51:23 Anthony CAMARA - 3:2
     
    53:32
    Dlouho se teď bojovalo o puk v rohu kluziště. Jeden z domácích hráčů nakonec kotouč zalehl a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    54:55
    Robert Kousal se dostal po přesné přihrávce do samostatného nájezdu, Novotný ale jeho blafák vystihl.
     
    55:22
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí dominanci ve třetí třetině potvrzuje další gól! ONDŘEJ ROHLÍK dostal mezi kruhy ideální přihrávku od Lukáše Anděla a střelou mezi nohy překonal Novotného.
    Asistence: Lukáš Anděl.
    55:22 Ondřej ROHLÍK - 4:2
     
    55:51
    Patrik Poulíček zbytečně sekl protihráče a míří na trestnou lavici. Ideální šance pro Energii na návrat do zápasu.
     
    56:15
    Pardubická útoční dvojice Musil s Rohlíkem odvádí dobrou práci a jsou v útočném pásmu.
     
    56:25
    Tomáš Mikuš se dostal k nebezpečné střele z mezikruží, Frodl kryl.
     
    57:50
    Karlovy Vary si v závěru přesilové hry vytvořily drtivý tlak, díky velké obětavosti domácích obránců se ale nedostaly do žádné vyložené šance.
     
    58:51
    Rachůnek se dostal ke střele bez přípravy v ideální pozici! Frodl se stihl přesunout a vychytal karlovarského útočníka.
     
    58:51
    Energie to zkusí v šesti, Novotný je na střídačce.
     
    59:30
    Flek nebezpečně střílel od modré čáry a jeho spoluhráči se ještě snažili puk tečovat, ten nakonec skončil mimo branku.
     
    59:47
    Ještě jedna početní výhoda pro hosty. Juraj Mikuš 13 vteřin před koncem vyloučen za krosček.
     
    59:58
    Michal Plutnar trefil od modré čáry horní tyč!
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas, který rozhodla třetí třetina, je u konce. Po dvou třetinách byli spokojenější hokejisté Energie, kteří do závěrečné části vstupovali s vedením 2:1. Dynamo ale ve třetí třetině předvedlo úplně jiný hokej, než v prvních dvou, a třemi brankami otočilo vývoj zápasu. Pardubice nakonec navázaly na úspěch v derby a vítězí 4:2. Karlovy Vary se třetí výhry v řadě nedočkaly.

    Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek pátečního večera. (20:27:47)
    Marken.cz

    Jakub Cimburek

    Branky a nahrávky: 16. Camara (Košťálek, Říčka), 50. D. Robertson (A. Musil, Košťálek), 52. Camara (R. Kousal, Košťálek), 56. O. Rohlík (Anděl) – 8. Redlich (O. Beránek, F. Novotný), 28. Kohout


    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – J. Mikuš (A), J. Zdráhal, D. Robertson, Košťálek, O. Vála, J. Kolář (A) – Říčka, A. Musil, O. Rohlík – Matýs, R. Kousal, Camara – Paulovič, Poulíček (C), Blümel – Anděl, O. Roman, T. Urban.
    Trenér: Richard Král

    HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, Pulpán (A), T. Havlín, Weinhold – Koblasa, Černoch, Kohout – T. Rachůnek (A), T. Mikúš, Flek – Kulich, Hladonik, Vondráček (C) – Redlich, Osmík, O. Beránek.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Mrkva, Veselý – Ondráček, Klouček
    thejrc.org