Liberec – Třinec 7:0 (kon.) | Motor ČB – Chomutov 3:2 (kon.) | Olomouc – Zlín 5:4 (2:1 po s.n.)
Mountfield HK – Kladno 4:2 (kon.) | Mladá Boleslav – Havířov 7:2 (kon.) | Vítkovice – Kometa Brno 3:0 (kon.)
Plzeň – Jihlava 9:5 (kon.) | K. Vary – Slavia 2:0 (kon.) | Pardubice – Sparta 5:7 (kon.)
Salzburg – HC Litvínov 3:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
7:0 (3:0, 2:0, 2:0)
HC Oceláři Třinec
Sobota 08.01.2022, 12:00 • Svijanská aréna, Liberec • DHL Extraliga juniorů • 29. kolo
Partner:
     
    57:57
    Pokračuje třinecká přesilovka a hosté byli blízko alespoň k čestnému úspěchu. Daniela Krále teď zachránila tyč jeho brány!
     
    57:28
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jansa – 2 min., napadení + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Kozlík – 2 min., hrubost).
     
    56:33
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Hrůzek – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Ročák – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Nezbeda – 2+2 min, hrubost).
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Měchura – 2+2 min, hrubost).
     
    56:33
    A emoce planou dál! Několik hráčů se do sebe pustilo v rohu hřiště, zřejmě nejvíce ran přinesl souboj Měchury s Hrůzkem. Obě trestné lavice se hodně zaplňují.
     
    56:22
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Leden – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Chovaniak – 2 min., krosček).
     
    53:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bylo už otázkou času, kdy se domácí znovu prosadí. Lukáš Plos křížem přes brankoviště přihrál FILIPU JANSOVI, který se zakončením zkušeně počkal a přehodil ležícího Klimka. Asistence: Lukáš Plos, Mikuláš Jenčovský.
     
    52:38
    Festival libereckých úniků pokračuje. Na branku se tentokrát hnal Filip Kříž, jehož střelu mezi betony Jakub Klimek zklikvidoval. Třinecký gólman si dnes podobných situací užil opravdu dosyta.
     
    51:34
    Petr Gajda prostrčil puk na Jakuba Zajíčka, který sám proti Klimkovi usiloval o hattrick! Brankář mu ho však – alespoň zatím – nedopřál.
     
    50:04
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Geidl – 2 min., hákování).
     
    46:51
    Lukáš Plos se s hokejkou v jedné ruce ukázkově natlačil do brankoviště. Kotouč se od gólmana odrazil k Jánu Huňorovi, jemuž dorážka nesedla a skončila mimo.
     
    45:43
    Mikuláš Jenčovský hezkou přihrávkou nabil Filipu Jansovi, který z ideální palebné pozice mezi kruhy těsně netrefil cíl.
     
    41:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Krásná akce šelem! Třinec pokračoval v tlaku, jenže Mikuláš Jenčovský šikovně vyhodil puk o mantinel přímo do jízdy na Filipa Jansu. Ten se z pravé strany natlačil před bránu, Klimek se s ním přesouval, ale Jansa ještě zadovkou našel LUKÁŠE PLOSE, který zavěsil do odkryté klece. Asistence: Filip Jansa, Mikuláš Jenčovský.
     
    40:35
    Michal Ramik se hned v úvodu třetiny objevil v zajímavé příležitosti, když z pravé strany postupoval prakticky sám na Daniela Krále. Bližší horní roh ovšem minul.
     
    39:59
    V posledních možných chvílích ještě Liberec skvěle sehranou akcí přečíslil soupeře. Gajdu s Lednem už ale hodně limitoval scházející čas a brejk do úspěšné koncovky nedotáhli.
     
    37:53
    Oceláři si vypracovali velký tlak a Michal Pětník měl na holi snížení. Jeho ránu z mezikruží lapačkou parádně zneškodnil Daniel Král!
     
    37:06
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Meisel – 2 min., faul kolenem).
     
    36:44
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Kříž – 2 min., podrážení).
     
    32:50
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Pavlík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    30:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři završují bůra! Matěj Leden vyprodukoval dnes už několikátou skvělou přihrávku mezi bránící hráče. Tentokrát si ji převzal FILIP KŘÍŽ, který na Klimka zkusil bekhendový blafák a slavil úspěch. Asistence: Matěj Leden.
     
    25:35
    Liberecký nápor pokračuje i při hře pět na pět. Filip Jansa sám před brankou ještě zadovkou našel Mikuláše Jenčovského, ale těžko říct, jestli tím nepřekvapil i jeho – následná střela se totiž nepovedla podle představ.
     
    23:39
    Pumelici Petra Gajdy brankář Klimek vykopl a Adamu Měchurovi chyběl kousíček k úspěšné dorážce!
     
    23:18
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jobánek – 2 min., sekání).
     
    20:42
    Liberec právě vstřelil branku!
    Elitní liberecká formace znovu ukázala obrovskou pohodu! Lukáš Nezbeda po přejetí modré čáry zpomalil a počkal, až se mu u tyčky nabídne Adam Měchura. Ten ještě sklepl puk mezi kruhy, odkud se parádně do horního růžku trefil JAKUB ZAJÍČEK. Asistence: Adam Měchura, Lukáš Nezbeda.
     
    19:49
    Liberec právě vstřelil branku!
    Po neproměněné šanci Třince se skóre znovu mění na druhé straně. Lukáš Nezbeda nezištnou přihrávkou zpoza klece našel ADAMA MĚCHURU, který puk pohotově zametl pod betony Jakuba Klimka. Asistence: Lukáš Nezbeda.
     
    19:21
    Před koncem třetiny ještě výrazně zahrozili také hráči s drakem na prsou! Petr Ullrych byl sám před brankou Daniela Krále, horní růžek těsně minul.
     
    18:44
    Mikuláš Jenčovský z levého křídla povedeně nabil Matěji Lednovi, jehož ránu z osy hřiště zneškodnil skvělý Jakub Klimek. Filip Jansa se ještě snažil o dorážku, ale Klimek mezi tyčemi dělá, co může.
     
    16:14
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Andrle – 2 min., hákování).
     
    12:19
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Chovaniak – 2 min., hákování).
     
    11:07
    Matěj Leden vystoupil z trestné lavice a hned se zapojil do hry. Další povedenou přihrávkou tentokrát vybídl Jakuba Zajíčka a Jakub Klimek už proti němu znovu byl sám! Zajíček nicméně po naznačení střely puk bekhendem za čáru neprocedil.
     
    10:33
    Teď byl hostující celek ještě blíže. Na Hrůzkův svižný pokus z vrcholu pravého kruhu už ani skvělý Král nedosáhl, Liberec zachránilo břevno jeho branky.
     
    09:52
    Obrovská šance Třince! Michal Ramik si před branku sjel na výbornou přihrávku z levé strany. Daniel Král se proti němu výborně přemístil a sebral třineckému forvardovi gól z hole.
     
    08:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Leden – 2 min., sekání).
     
    08:15
    Liberec je při chuti. Filip Kříž zastavil letící puk, obehrál protihráče a už byl sám před Klimkem. Třinecký brankář další kritickou situaci ustál a zasáhl vyrážečkou. Vzápětí servíroval Leden puk Jansovi před prázdnou klec, chyběl kousíček!
     
    06:34
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovku zaslouženě využívají. Liberečtí si vytvořili obrovský tlak a na Klimka létala jedna střela za druhou. Třinecký gólman dlouho odolával, ale na zakončení JAKUBA ZAJÍČKA z bezprostřední blízkosti už neměl nárok. Asistence: Lukáš Nezbeda, Adam Měchura.
     
    05:58
    Pro Liberec mohlo být ještě lépe, sám na branku totiž uháněl také Adam Měchura! Klimek tentokrát blafák skvěle vystihl a domácí roztáčejí přesilovkový kolotoč.
     
    05:40
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Jobánek – 2 min., podrážení).
     
    04:44
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se po necelých pěti minutách ujímají vedení! Vojtěch Duschka nastartoval PETRA GAJDU, který využil toho, že Třinečtí tentokrát v defenzivě trošku zaspali, z pravé strany se natlačil až před bránu a překonal Jakuba Klimka táhlou kličkou do bekhendu. Asistence: Vojtěch Duschka.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 5. Gajda (Duschka), 7. Zajíček (Nezbeda, Měchura), 20. Měchura (Nezbeda), 21. Zajíček (Měchura, Nezbeda), 31. Kříž (Leden), 42. Plos (Jansa, Jenčovský), 54. Jansa (Plos, Jenčovský)


    Bílí Tygři Liberec: Král (Vopravil) – Kollert, Duschka, Starý, Hladík, Patzelt, Meisel – Leden, Nezbeda (C), Jansa, Pavlík, Kříž, Měchura (A), Plos, Jenčovský, Zajíček, Gajda, Huňor.
    HC Oceláři Třinec: Klimek (Švančara) – Andrle, Chovaniak (A), Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas (C), Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek.
    thejrc.org