Slavia – Havířov 4:2 (kon.) | Poruba 2011 – Šumperk 6:4 (kon.) | Vsetín – Kadaň 5:0 (kont.)
Přerov – Kolín 1:2 (kon.) | Vrchlabí – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 5:2 (kon.)
Sokolov – Prostějov 5:4 (kon.) | Třebíč – Ústí n/L 2:3 (kon.)
konec
HC Sparta Praha
0:7 (0:1, 0:4, 0:2)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 08.01.2022, 12:30 • Sportovní hala, Praha - Holešovice • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina A
Partner:
     
    57:56
    Po delší době je tu nedovolený zákrok ze strany hostí. Na trestnou lavici usedl tentokrát liberecký kapitán Radek Janata (LIB), jenž dostal menší trest za držení.
     
    55:03
    Sparťané půjdou znovu do oslabení, když obránce Adam Marton (SPA) vyfasoval dvě trestné minuty za hrubost. Prosadí se Liberec poosmé v utkání?
     
    50:19
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté pokračují ve své gólové kanonádě, když se prosazují už posedmé v utkání! Další početní výhodu svého týmu využil útočník DAMIAN HRABČÁK. Asistence: Jakub Dvořák.
     
    50:12
    Hosté budou mít další příležitost, jak navýšit svůj vysoký náskok. Na trestnou lavici usedl Mikuláš Odehnal (SPA) za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    47:45
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí hráči využívají další početní výhodu a pokračují ve svých gólových hodech! TADEÁŠ VOLOŠÍN je dalším úspěšným střelcem na straně Liberce, když překonal sparťanskou obranu v čele s jejím brankářem pošesté. Asistence: Damian Hrabčák, Tomáš Kučera.
     
    47:24
    Sparťané půjdou znovu do oslabení, když Petr Poláček (SPA) nedovoleně zastavil soupeře. Sparťanský útočník obdržel dvě trestné minuty za hákování.
     
    45:54
    Na ledě se přiostřilo a rozhodčí posílají na trestnou lavici jednoho hráče na každé straně. Lukáš Novák (SPA) a Pavel Průšek (LIB) vyfasovali čtyři minuty za hrubost.
     
    40:01
    Sparťanští trenéři vystřídali před startem třetí třetiny brankáře. Své pracoviště mezi třemi tyčemi opustil Max Kogler a místo v modrém půlkruhu zaujal brankář Tobiáš Tvrzník.
     
    38:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Sparťané však inkasují pátou branku ve vlastní početní výhodě. Dalším úspěšným střelcem na straně hostí se stal JAKUB DVOŘÁK, který ve vlastním oslabení překonal brankáře Koglera. Asistence: Damian Hrabčák, Tomáš Kučera.
     
    37:39
    Sparťané budou hrát další přesilovou hru, ve které se mohou pokusit zdramatizovat skóre. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká Daniel Várady (LIB).
     
    35:40
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí své oslabení přečkali a krátce po skončení sparťanské početní výhody se prosazují počtvrté. Po přihrávce Hrabčáka skóroval MATĚJ HÁJEK, který obstaral čtvrtou branku svého týmu. Asistence: Damian Hrabčák.
     
    32:46
    Domácí hráči budou mít k dispozici zkrácenou přesilovou hru pět na tři! Dalším vyloučeným hráčem je Adam Král (LIB), který vyfasoval "dvojku" za podrážení.
     
    32:02
    Sparta si vůbec poprvé v utkání vyzkouší přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl střelec druhého libereckého gólu Daniel Várady (LIB), konkrétně za držení.
     
    30:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí využívají svou další početní výhodu a vedou v Praze o tři branky. Po přihrávce kapitána Janaty zamířil do černého obránce MATOUŠ JAKUBEC, který prostřelil brankáře Koglera. Asistence: Radek Janata, Jakub Dvořák.
     
    29:09
    Sparťané jdou potřetí v utkání pykat na trestnou lavici. Třetím vyloučeným hráčem na straně domácích je útočník Šimon Potoma (SPA), který se provinil podrážením.
     
    22:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté krátce po začátku druhé třetiny vedou už o dvě branky! Po přihrávce Hrabčáka se prosadil DANIEL VÁRADY, který vyzrál na brankáře Koglera podruhé v utkání. Asistence: Damian Hrabčák, Tadeáš Vološín.
     
    16:02
    Liberečtí hokejisté budou mít k dispozici už druhou přesilovou hru v utkání. Dalším hříšníkem na straně domácích je Jan Janský (SPA), jenž se provinil podrážením.
     
    07:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberečtí hokejisté svou první přesilovou hru v utkání využívají a v průběhu osmé minuty jdou do vedení! Po přihrávce Adama Krále se prosadil obránce JAKUB EHRENBERGER, který otevřel skóre zápasu. Asistence: Adam Král.
     
    06:26
    Máme tu první vyloučení zápasu. Na trestnou lavici usedl sparťanský obránce Arkadiy Byakov (SPA), který vyfasoval menší trest za podrážení.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 8. Ehrenberger (Král), 23. Várady (Hrabčák, Vološín), 31. Jakubec (Janata, Dvořák), 36. Hájek (Hrabčák), 39. Dvořák (Hrabčák, Kučera), 48. Vološín (Hrabčák, Kučera), 51. Hrabčák (Dvořák)


    HC Sparta Praha: Kogler (41. Tvrzník) – Vrabec, Marton, Šeba, Bartoň (C), Byakov, Janský – Odehnal, Potoma, Jakab, Žemlička, Novák, Skuratov, Poláček, Křišťan, Brož, Žmola (A).
    Trenér: František Ptáček

    Bílí Tygři Liberec: Hambálek (Petříček) – Ehrenberger, Várady, Jakubec, Král, Průšek, Macháček, Dvořák – Maxin, Kučera, Hrabčák, Fiala (A), Hois (A), Vološín, Shpilka, Jansa, Janata (C), Hájek.
    Trenér: Milan Plodek

    Rozhodčí: Ovsík – Bernard, Kučera
    thejrc.org