Slavia – Havířov 4:2 (kon.) | Poruba 2011 – Šumperk 6:4 (kon.) | Vsetín – Kadaň 5:0 (kont.)
Přerov – Kolín 1:2 (kon.) | Vrchlabí – Benátky n/J 3:1 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 5:2 (kon.)
Sokolov – Prostějov 5:4 (kon.) | Třebíč – Ústí n/L 2:3 (kon.)
konec
Berani Zlín
4:2 (2:0, 2:1, 0:1)
Mountfield HK
Sobota 08.01.2022, 15:30 • PSG aréna, Zlín • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina B
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (17:38:39)
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky pouze jedné branky a to překvapivě za záda Samuela Kowalczyka. I přes toto drobné zdramatizování utkání si ale tři body z tohoto utkání nechávají doma ševci.
     
    Konec zápasu.
     
    59:11
    Blíží se nám závěr utkání a Richard Marek měl velice blízko ke vstřelení gólu do prázdné branky a to rovnou přes celé kluziště. Nakonec ale kotouč končí těsně vedle brány a je odpískáno zakázané uvolnění.
     
    58:12
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Dominik Pavlík – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Samuel Kowalczyk – 2 min., hrubost). Trest odpyká Václav Pešák.
     
    57:51
    Zbývá něco málo přes dvě minuty do konce základní hrací doby a hosté zkoušejí přidat ke své početní výhodě ještě i risk bez brankáře.
     
    56:52
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:23
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Miroslav Špaňhel – 2 min., podrážení).
     
    55:01
    Ani tentokrát se nepodařilo hostům vypálit. V tomto případě k tomu měl nejblíže Adam Bezpalec, který si ale nevšiml, že mu těsně před pokusem o zakončení poodjel kotouč od hole.
     
    54:01
    Další velká šance se nabídla Jakubovi Jónovi. Ten se dostal ke kotouči přímo před bránou soupeře. Nakonec se ale ani nedostal k zakončení a to hlavně kvůli jednomu z nepříjemně dotírajících obránců.
     
    53:02
    Oddechový čas pro domácí.
     
    52:29
    Do zakončení se mohl dostat Tobiáš Vítek. Jeho špatné zpracování mělo za důsledek to, že přišel o kotouč. Nutno ale uznat, že zkrotit takto skákavý kotouč měl opravdu hodně náročné.
     
    51:30
    Tentokrát se nepodařilo úspěšně zahájit hostům. Jeden z obránců se pokusil o nahození přes celé kluziště, které ale končí zakázaným uvolněním.
     
    50:31
    Zpoza vlastní brány zakládá útočnou akci Tomáš Mikel. Jeden z jeho spoluhráčů ale následně přichází o kotouč při souboji v útočném pásmu.
     
    49:32
    Tak toto byla velice nepovedená rozehrávka jednoho z obránců Hradce. Tomu se podařilo přijít o kotouč před vlastní svatyní, čehož se pokusil okamžitě využít Tomáš Pilát.
     
    48:33
    Hráčům Mountfieldu se podařilo uzamknout jejich soka ve vlastním obranném pásmu. Jejich kombinace ale zatím nebere konce, kvůli čemuž jsme zatím nebyli svědky ani jedné střely.
     
    47:34
    Otěže zápasu přebírají pomalu, ale jistě hosté, kteří se čím dál tím více usazují v útočném pásmu. Důkazem je toho i vyhození jejich soupeře, který se musí vysvobodit zakázaným uvolněním.
     
    46:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tak že by se Mountfieldu přece jenom ještě podařilo zvrátit výsledek utkání? Určitě je k tomu přiblížil MAREK MACH, který snižuje na rozdíl pouhých dvou branek. Asistence: Jakub Jón.
     
    45:13
    Tak přece jenom se ševcům podařilo usadit v útočném pásmu. K jejich smůle jim ale nevyšla ani střela od modré, pod kterou se podepsal Adam Hamrla.

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 20. Marek (Kotala), 20. Holba (Heš), 22. Holba (Babulík), 33. Pilát (Urban) – 29. Síla (Hora), 47. Mach (Jón)


    Berani Zlín: Kowalczyk (Uherek) – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Špaňhel – Urban, Holba, Pilát, Marek, Pešák, Babulík (C), J. Heš, Klimek
    Trenér: Radek Pšurný

    Mountfield HK: Kasal (Záruba) – Fiala, Žába (A), Černý, Burda, Mráz, Bezpalec – Pavlík, Jón, Vencl (C), Síla, Hora, Mach, Klíma, Král, Vítek
    Trenér: Václav Pánek

    Rozhodčí: Goňa – Poláček, Jurčík
    thejrc.org