Litvínov – Kometa Brno 2:3 (po pr.) | Liberec – Pardubice 3:4 (po pr.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 5:2 (kon.)
Vítkovice – Plzeň 4:2 (kon.) | Sparta – Motor ČB 1:5 (kon.) | Kladno – Olomouc 2:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
5:2 (0:2, 3:0, 2:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 09.01.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 40. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:00 Jakub LEV - 5:2
     
    59:00
    Hradec právě vstřelil branku!
    Schluss, ende, Hradec si pojistil tři body! A JAKUB LEV to provedl s přehledem. Boleslav hrála tou dobou v šesti, jenže puk ztratila a pro Lva se nabízela po Pavlíkově přihrávce možnost rozhodnout. Domácí útočník si ještě stylově povodil Ševce, z mezikruží trefil prázdnou branku a rozhoduje o tom, že jdou Východočeši na první místo tabulky – 5:2! Asistence: Filip Pavlík.
    56:55 Filip PAVLÍK - 4:2
     
    56:55
    Hradec právě vstřelil branku!
    Druhá využitá přesilovka v zápase a Boleslav má pravděpodobně po nadějích na body! Jakub Lev dostal pohotovou přihrávku mezi kruhy, což využil k okamžité střele na branku. Tu sice ještě Růžička vyrazil, ale přímo do prostoru, kde se nacházel FILIP PAVLÍK. Řízný obránce pak dojel na odražený puk a zametl jej mimo dosah boleslavského gólmana – 4:2! Asistence: Jakub Lev, Ahti Oksanen.
    36:54 Graeme MCCORMACK - 3:2
     
    36:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tahle třetina musí bavit! Aspoň tedy hradecké příznivce, neboť Boleslav přišla o dvoubrankové vedení. Ke třetímu zásahu vedla poněkud nejsnažší cesta. Kelly Klíma z vrcholku od modré přiťuknul na pravou stranu k mantinelu pro GRAEME MCCORMACKA, který na nic nečekal. Využil toho, že má před sebou volnou cestu a Růžičku propálil mezi betony – 3:2! Asistence: Christophe Lalancette, Kevin Klíma.
    34:36 Christophe LALANCETTE - 2:2
     
    34:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Veškeré emoce v ČPP Aréně se mohou nakonec překlopit pozitivním směrem, Hradec totiž srovnává! Byl to další rychlý ťukes, na který boleslavská obrana nestačila. Kelly Klíma přešel s kotoučem do útočného pásma a přiťuknul na Filipa Pavlíka. Ten posléze našel skrytého CHRISTOPHA LALANCETTA za boleslavským obráncem, který to pak neměl složité. Dostal kotouč přesně na hůl a pohotově doklepl do prázdné – 2:2! Asistence: Filip Pavlík, Kelly Klíma.
    21:36 Ahti OKSANEN - 1:2
     
    21:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ačkoliv se po určitou dobu ozýval z tribun nesmělý pískot na hradeckou přesilovku, tak je z toho nakonec snížení, a to po krásném ťukesu! Všechno začal Smoleňák na pravém křídle, který vytáhl puk do útočného pásma a křížem našel sjíždějícího Blaina. U něj se na levém kruhu očekávala střela, místo toho přišla nahrávka do předbrankového prostoru na volného AHTIHO OKSANENA, který bez problémů zasunul za Růžičkův beton – 1:2! Asistence: Jeremie Blain, Radek Smoleňák.
    10:08 Alex LINTUNIEMI - 0:2
     
    10:08
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Jakkoliv do toho sice domácí na úvodu šlápli, tak je to po deseti minutách hry o dvě branky! Všechno začalo už v obranném pásmu, kde Boleslav snadno přehrála domácí a šlo se do situace 3 na 2. Raška nejprve vybídl k zakončení Kelemena na pravém kruhu a už to vypadalo na branku, ale k překvapení všech skončil puk jenom na tyči. Příhodný odraz ale nahrál pro ALEXE LINTUNIEMIHO, ten si v těžké pozici puk zpracoval a poslal do prázdné – 0:2! Asistence: Miloš Kelemen.
    01:26 Adam Raška I - 0:1
     
    01:26
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Boleslav jde však jako první tým do vedení! Nejlepší moment si v tuhle chvíli nevybral gólman Kiviaho, Kelemen našel puk za brankou po dobré práci Šťastného a přistrčil pro ADAMA RAŠKU, který si povyjel na úroveň brankové čáry a rozhodl se Kiviaha prostřelit přes bližší tyč. A ono to vyšlo, kotouč skončil v brance – 0:1! Bez asistence.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 22. Oksanen (Blain, Smoleňák), 35. Lalancette (F. Pavlík, Kelly Klíma), 37. McCormack (Lalancette, Kevin Klíma), 57. F. Pavlík (Lev, Oksanen), 59. Lev (F. Pavlík) – 2. Adam Raška I, 11. Lintuniemi (Kelemen)


    Mountfield HK: Kiviaho (Sajdl) – Nedomlel, Blain, Piegl, F. Pavlík (A), Gaspar, McCormack, Pinkas – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Kevin Klíma, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Miškář, Lamper – Morong, Koukal, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Bernad, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Šidlík, Lintuniemi – Kotala, Fořt, D. Šťastný – Kelemen, Adam Raška I, Pospíšil – Lunter, O. Najman, P. Kousal – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A) – Závora.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Lacina, Úlehla – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 1 000
    ocianews.com