Martin – Žiar nad Hronom 6:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
6:2 (1:2, 2:0, 3:0)
MŠK Žiar nad Hronom
sk Neděle 09.01.2022, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 23. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Norbert Javorčík (tréner HK Indian Žiar nad Hronom): "Po našom rýchlom vedení sme akoby stratili energiu v pohybe, súbojoch, tvrdosti, rýchlosti prihrávok. Vo všetkých týchto ukazovateľoch nás súper od druhej tretiny predčil a zaslúžene zvíťazil. Vedenie síce bolo pozitívnym impulzom pre naše mužstvo, i napriek tomu ale treba priznať, že súper bol lepším tímom a gratulujeme mu k víťazstvu. Po zápase musím triezvo zhodnotiť, že nám chýbala energia ako aj pohyb počas presilových hier. Ustúpenie do strán, uvoľnenie sa na malom priestore, prudké prihrávky, toto všetko v týchto momentoch chýbalo. Presilové hry sme hrali predvídateľne a súper v štvorici alebo trojici nemal problém vykrývať našich strelcov. Tu nám chýbala rýchlosť pohybu i prihrávky. Z tohto dôvodu sme z tak vysokého množstva presilových hier strelili iba jeden gól. Január je určite z pohľadu zápasovej záťaže náročný nielen pre náš tím, pre všetky. Bude preto dôležité zvládať najmä regeneráciu. V budúcom týždni nás opäť čakajú tri zápasy. Máme k dispozícii len krátky oddych. Určite si chceme rozobrať aj dnešné stretnutie, povedať si, na ktorých záležitostiach musíme popracovať. Potrebujeme sa výsledkovo odraziť, máme pred sebou náročných súperov. Energia v hre, ktorú chceme mať, sa nám musí vrátiť, aby sme boli úspešní a bodovali."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Po predchádzajúcej vysokej prehre sme sa potrebovali opäť nakopnúť. V úvodnej tretine bolo stále vidieť, že to ešte nie sme my. Inkasovali sme dva góly a bolo potrebné si povedať nejaké veci. Takisto hráči si niečo povedali, najmä tí starší, čo nám ako tímu pomohlo. Samozrejme, dôležitý bol kontaktný gól, ktorý sme zaznamenali ešte pred koncom prvého dejstva a ktorý nás povzbudil. Potrebovali sme ale oveľa viac energie, rovnako tak vyburcovať tím. Našu hru sme stiahli na tri päťky, začali sme hrať fyzickejšie, dohrávať súboje. Niektoré boli hraničné, podarilo sa nám vyrovnať. Dôležitý bol najmä tretí gól Maťa Krempaského. V tretej tretine sa nám podarilo odskočiť na vyšší rozdiel, vedenie sme si ale zdramatizovali zbytočnými vylúčeniami, na ktoré si musíme dávať pozor. V budúcnosti by sa nám mohli vypomstiť, najmä v play-off. Hru v oslabení sme ale zvládli veľmi dobre, najmä počas vylúčenia o dvoch hráčov. Nakoniec sme stretnutie dohrali v dobrej nálade. Bolo to však naozaj poučné, najmä z dôvodu nezvládnutej úvodnej tretiny. To, že sa nám podarilo zlepšiť hru, nakopnúť náš stroj a predviesť výkon, aký si predstavujem, nám môže len pomôcť. I napriek niektorým okienkam v tretej tretine, kedy sme si nedokázali pokryť hráča pred bránkou, však hráčov treba za dve tretiny pochváliť. Určite je vabankom na konci tohto náročného týždňa pustiť mužstvo na tri lajny, museli sme to však skúsiť. Niekedy sa tá únava preklopí do nasadenia, tým že sa hra rozpumpuje. Chalani to zvládli, z dôvodu náročného týždňa sme však vyťaženejším hráčom dali k dispozícii voľbu dobrovoľného tréningu. Hráči tak majú možnosť si odpočinúť, doliečiť si zranenia. Od utorka sa už ako tím pripravujeme na Humenné. V piatok nás čaká doma Brezno, v nedeľu máme ďalší zápas so Žiarom nad Hronom. Uvidíme, ako na tom budú niektorí chalani, napríklad Miloš Fafrák ale aj ostatní. Miško Dvořák sa napríklad necítil dobre a musel odstúpiť. Veríme, že nás neprekvapí nejaká choroba a budeme pohromade."

    Martin Jakúbek (útočník HK Indian Žiar nad Hronom): "Jediné, čo ma môže po tomto stretnutí tešiť, je aspoň strelený gól. Z nášho pohľadu krutý výsledok, najmä po dobre odohranej úvodnej tretine. Neviem si však vysvetliť, z akého dôvodu sa nevieme ako tím vyvarovať vylúčení. Hráči, ktorí sú viac vyťažovaní pri hre v oslabení, sú tak viac v tempe, my – čo hráme presilové hry, zväčša stojíme a ťažšie sa dostávame do hry. Z nášho pohľadu si musíme určite dávať oveľa väčší pozor na vlastné vylúčenia. Martin bol z pohľadu štandardných situácií na tom lepšie ako náš tím. Je to šport, neberieme to ako tragédiu. Dnes to nevyšlo, veríme, že už v najbližšom zápase sa to podarí. Osobne patrím k hráčom, ktorí radšej hrajú ako trénujú. Aj keby mali byť budúci týždeň naplánované štyri stretnutia namiesto troch, vôbec mi to nevadí. Aj napriek prehre ale ako tím ideme ďalej. Do play-off sa verím, že dostaneme. Zároveň existuje šanca i na prvú šestku. Nevidím najmenší dôvod, prečo by sa tak nemalo stať."

    Martin Krempaský (obranca HK VITAR Martin): "Pre mňa to bolo druhé stretnutie za Martin v tomto týždni nakoľko som vo štvrtok hral za Liptovský Mikuláš a v piatok zápas s Topoľčanmi vynechal. Úvod bol z našej strany rozháraný, nevedeli sme sa dostať do tempa. V šatni sme si pred druhou tretinou povedali, čo musíme zlepšiť a od tohto dejstva sa naša hra zlepšila. Teší ma strelený gól, za ktorý musím poďakovať Juščovi. Po jeho prihrávke na stred, kedy som si zbehol do otvoreného priestoru padol náš tretí gól, ktorý bol už len takou čerešničkou na torte, v podobe dorážky do bránky. Po prvej tretine sme ako tím mali čo zlepšovať. Góly, ktoré postupne padli boli odmenou za našu zlepšenú hru. Každé víťazstvo určite poteší, body do tabuľky sa vždy zídu. Nikdy neviete, kedy ich budete potrebovať. V každom zápase však pred play-off treba poctivo pracovať. Ťažko z môjho pohľadu hovoriť o tom, či budem počas budúceho týždňa pôsobiť v Liptovskom Mikuláši alebo Martine. Ak budem k dispozícii Martinu, budem odvádzať maximum pre tento tím. Čo sa týka našej hry, určite musíme zapracovať na úvodných tretinách, ktoré nám veľmi nevychádzajú a ak ich zvládneme, bude to ešte lepšie." (20:57:20)
     
    Martin v tretej tretine drámu nedostupil. Pridal tri góly a zvíťazil 6:2. Góly: 17. Tiainen (Paulíny, Murček), 26. Paulíny (Lavička), 40. Krempaský (Juščák, Ďurina), 42. Toma (Poliaček, Dírer), 43. Murček (Paulíny), 50. Charvát (Paulíny, Murček) – 5. Romanov (Nadašdi, Novotný), 17. Jakúbek (Valent, Babeliak).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    Dírerova prihrávka dozadu. Poliaček ju nečakal.
     
    59:13
    Hostia v plnom počte. Buianov na ľadovej ploche.
     
    58:44
    Murček si pridlho chystal pozíciu. Opäť vyhodený puk.
     
    57:46
    Tiainen už nestihne puk. Pač ho vyhadzuje.
     
    57:12
    Vladislav Buianov (ZNH) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    57:08
    Burzík na dvakrát. Bude sa vylučovať.
     
    56:47
    Burzíkova strela tečovaná Ďurinom. Tesne nad bránku.
     
    56:07
    Nátny sa musí vrátiť po puk. Domáci sa však nikam neponáhľajú.
     
    55:26
    Novotný po prihrávke Romanova zahodil vyloženú príležitosť. Z ľavej strany prenikol až do zakončenia.
     
    54:36
    Paulínyho pokus zrazený. Hra je prerušená.
     
    53:54
    Nátny zastavuje Václava. Vhadzovanie v tretine domácich.
     
    53:24
    Babeliak sa dostáva k puku. Po jeho strele sa k dorážke dostával aj Rajčan.
     
    52:51
    Zakončujúci Dírer. Po návrate z trestnej lavice.
     
    52:44
    Domáci v plnom počte. Dírer na ľadovej ploche.
     
    51:43
    Toma s Tiainenom v prečíslení. Toma sa napokon ulakomil na strelu.
     
    51:17
    Nadašdi z prvej. Václavova dorážka.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 17. Tiainen (Paulíny, Murček), 26. Paulíny (Lavička), 40. Krempaský (Juščák, Ďurina), 42. Toma (Poliaček, Dírer), 43. Murček (Paulíny), 50. Charvát (Paulíny, Murček) – 5. Romanov (Nadašdi, Novotný), 17. Jakúbek (Valent, Babeliak)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Pacalaj – Burzík, Krempaský – Nátny, Bartoš A. – Tiainen, Murček, Paulíny – Toma, Dírer, Ďurina – Novák, Huhtela, Poliaček – Bartoš J., Babka, Juščák
    Trenér: Daniel Babka

    MŠK Žiar nad Hronom: Šimo (Mosný) – Pač, Kobolka – Halama, Polukhin – Nadašdi, Buianov – Čulík – Jakúbek, Valent, Václav – Pulščák, Srnka, Magdolen – Gašpar, Romanov, Novotný – Babeliak, Rajčan, Tatár
    Trenér: Norbert Javorčík

    Rozhodčí: Moller, Smerek – Ščurka, Riš, Majling (inštruktor)
    thejrc.org