Buffalo – Tampa 1:6 (kon.) | Florida – Vancouver 5:2 (kon.) | Columbus – Chicago 2:4 (kon.)
Nashville – Colorado 5:4 (po pr.) | Vegas – Toronto 3:4 (0:1 po s.n.) | Anaheim – Pittsburgh 1:4 (kon.)
San Jose – Detroit 3:2 (po pr.)
konec
Buffalo Sabres
1:6 (0:2, 0:3, 1:1)
Tampa Bay Lightning
Středa 12.01.2022, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:03 Nikita KUČEROV - 1:6
     
    53:03
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hattrick! NIKITA KUČEROV se dnes trefuje po třetí! Hedman mu přihrál kotouč ze strany od mantinelu. Kučerov si pro něj sjel do středu, napřáhl a vmetl ho do sítě. Asistence: Victor Hedman.
    45:31 Vinnie HINOSTROZA - 1:5
     
    45:31
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí se přece jen dočkali! Jejich dnešní první branku má na svědomí aktivní VINNIE HINOSTROZA, který tak využívá přesilovou hru. Asistence: Colin Miller a Will Butcher.
    34:04 Steven STAMKOS - 0:5
     
    34:04
    Tampa právě vstřelila branku!
    Toto už je debakl, který Buffalo schytává na vlastním ledě. Krásná kombinace Lightning po ose Cirelli – Killorn – STEVEN STAMKOS. Třetí jmenovaný si jen počal na kotouč zpoza branky. V mezikruží měl hodně času, nebyl nikým hlídán a ještě měl soupeřův gólman zakrytý výhled spoluhráčem, takže pro kanadského útočníka bylo uklidit kotouč k levé tyči poměrně jednoduhé. Asistence: Alex Killorn a Anthony Cirelli.
    30:21 Nikita KUČEROV - 0:4
     
    30:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    chvíli po vlastním oslabení se Floridští trefují počtvrté! NIKITA KUČEROV dostal parádní pas od Perryho z pravého kruhu. Před volnou brankou pouze jednoduše doklepl kotouč a zpasla druhou dnešní branku. Asistence: Corey Perry a Steven Stamkos.
    20:27 Nikita KUČEROV - 0:3
     
    20:27
    Tampa právě vstřelila branku!
    Třetí branka Blesků, tentokrát z přesilovky! Tentokrát je autorem NIKITA KUČEROV, který si z prostředku počkal, zakončení si připravil a následně vmetl do sítě velmi přesnou ránu. Subban, který se do branky Buffala postavil na začátku druhé třetiny tak držel čisté konto pouze sedmadvacet sekund. Asistence: Steven Stamkos a Brayden Point.
    10:44 Anthony CIRELLI - 0:2
     
    10:44
    Tampa právě vstřelila branku!
    Lightning jdou do dvoubrankového vedení. Floridští unikli ve třech proti dvěma. S kotoučem na pravé straně pokračoval až do kruhu Sergačjov. Dlouho to vypadalo, že bude pálit. Ale najednu se zastavil a okamžitě naservíroval kotouč doprostřed, kde operoval ANTHONY CIRELLI, který si tak mohl z mezikruží připsat desátý gól v sezóně. Asistence: Michail Sergačjov a Alex Killorn.
    02:16 Ondřej PALÁT - 0:1
     
    02:16
    Tampa právě vstřelila branku!
    Hosté jdou rychle do vedení! Po přihrávce z levé strany od mantinelu si Hedmanův kotouč ONDŘEJ PALÁT v mezikruží zpracoval v jízdě ze vzduchu a i přestože ho dojížděli dva hráči, dokázal rychle vystřelit a propálit Lluukkonena. Asistence: Victor Hedman a Jan Rutta.

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 46. Hinostroza (C. Miller, Butcher) – 3. Palát (Hedman, Rutta), 11. Cirelli (Sergačjov, Killorn), 21. Kučerov (Stamkos, B. Point), 31. Kučerov (Perry, Stamkos), 35. Stamkos (Killorn, Cirelli), 54. Kučerov (Hedman)


    Buffalo Sabres: Luukkonen (21. M. Subban) – Jokiharju, Dahlin, C. Miller, Bryson, Pysyk (A), Butcher – V. Olofsson, R. Asplund, J. Skinner – Hinostroza, Cozens, J. Quinn – Hayden, Eakin, Bjork – B. Murray, Jankowski, Girgensons (A).
    Trenér: D. Granato

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, Sergačjov, Bogosian, C. Foote – Kučerov, B. Point, Palát – Cirelli, Stamkos (C), Killorn – Perry (A), Bellemare, Maroon – M. Joseph, Colton, Raddysh.
    Trenér: J. Cooper

    Rozhodčí: M. Dunning, P. MacDougall – A. Smith, C.J. Murray
    bahis siteleri