Buffalo – Tampa 1:6 (kon.) | Florida – Vancouver 5:2 (kon.) | Columbus – Chicago 2:4 (kon.)
Nashville – Colorado 5:4 (po pr.) | Vegas – Toronto 3:4 (0:1 po s.n.) | Anaheim – Pittsburgh 1:4 (kon.)
San Jose – Detroit 3:2 (po pr.)
po prodl.
San Jose Sharks
3:2 (1:0, 0:1, 1:1 - 1:0)
Detroit Red Wings
Středa 12.01.2022, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:00 Logan COUTURE - 3:2
     
    61:00
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Po minutě prodloužení je hotovo! Jonathan Dahlén zavezl puk do útočného pásma a z pravého kruhu našel na tom levém Brenta Burnse. Důrazný zadák domácích rychle vracel kotouč na brankoviště. Hrací předmět se mezi betony Alexe Nedeljkovice dostal na brankovou čáru, kde dorážel LOGAN COUTURE. Dlouho však nebylo jisté, jestli gól bude platit, poněvadž rozhodčí zkoumali přechod Dahléna přes útočnou modrou čáru. 3:2 po prodloužení. Asistence: Brent Burns a Jonathan Dahlén.
     
    Střely na branku po 3. třetině: 39 – 18
     
    57:06
    Timo Meier měl před sebou poloprázdnou klec, ale Alex Nedeljkovic se ještě výtečně stačil natáhnout a levým betonem svůj tým zachránil.
     
    50:02
    Poprvé v utkání se výrazněji připomněl kapitán Logan Couture, který po přihrávce Dahléna upaloval sám na bránu. Kotouč si stáhl do bekhendu a tlačil jej mezi betony, avšak Alex Nedeljkovic brilantně svůj celek podržel.
    43:18 Jeffrey VIEL - 2:2
     
    43:18
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí brzy reagují srovnáním! JEFFREY VIEL se natlačil před bránu a díky svému důrazu doslova dotlačil černou gumu za brankovou čáru. První plusový bod do tabulky pravdy si připisuje Adam Raška, jenž celou akci dojížděl. Možná je překvapivé, že si hostující střídačka nevzala trenérskou výzvu, protože brankář Alex Nedeljkovic byl Vielem za brankovou čáru i s kotoučem prakticky natlačen. 2:2. Asistence: Brent Burns.
    41:48 Nick LEDDY - 1:2
     
    41:48
    Detroit právě vstřelil branku!
    Detroit se poprvé v zápase dostává do vedení! NICK LEDDY zavezl z vlastního pásma puk do toho útočného, kde od modré čáry rychle vystřelil a překonal Hilla ranou na lapačku. Tohle si brankář Sharks za rámeček rozhodně nedá. 1:2. Asistence: Filip Hronek a Tyler Bertuzzi.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 26 – 12
    39:38 Tyler BERTUZZI - 1:1
     
    39:38
    Detroit právě vstřelil branku!
    První hráč domácích už naskočil na led, takže branka přichází až v přesilovce 5 na 4! Filip Hronek si navedl kotouč na střed útočného pásma, přičemž krásnou střílenou přihrávkou uvolnil u zadní tyče tečujícího TYLERA BERTUZZIHO. 1:1. Asistence: Filip Hronek a Moritz Seider.
     
    37:59
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Tomáš Hertl – 2 min., nedovolené bránění brankáři).
     
    37:39
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Mario Ferraro – 2 min., držení).
     
    31:58
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Sam Gagner – 2 min., podrážení).
     
    29:28
    Na druhé straně se do gólovky dostal Givani Smith. Člen druhého útoku Detroitu zvolil na poslední chvíli blafák do bekhendu, který ovšem nedotáhl do úspěšného konce.
     
    21:18
    Brent Burns nastartoval ve velké formě hrajícího Tomáše Hertla, který se okolo obránce Hronka parádně protáhl a poté se dostal až k zakončení. Hostující muž v masce zasáhl ramenem.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 12 – 6
    14:24 Timo MEIER - 1:0
     
    14:24
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Druhou přesilovku už Žraloci využívají, navíc poměrně rychle! Dahlén si na pravém kruhu dvakrát vyměnil puk s Burnsem a poté načasoval výtečnou přihrávku k zadní tyči, kde stál nikým nehlídaný TIMO MEIER. Švýcarský útočník doklepával do prázdné branky. 1:0. Asistence: Jonathan Dahlén a Brent Burns.
     
    14:02
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Robby Fabbri – 2 min., krosček).
     
    11:11
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Marc Staal – 2 min., krosček).
     
    08:23
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Jonathan Dahlén – 2 min., hákování).
     
    05:39
    Vyloučení v týmu San Jose Sharks (Jeffrey Viel – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Givani Smith – 5 min., bitka).
     
    04:45
    Domácí se dostali do přečíslení dvou proti jednomu. Couture se rozhodl, že nebude přihrávat, ale rovnou vystřelí. Jeho pokus byl sražen těsně nad horní tyč.
     
    02:29
    Rána Piuse Sutera z velkého úhlu zaduněla o bližší tyč branky San Jose. Hill měl velké štěstí. Nechybělo moc a Detroit mohl do vedení.
     
    Český útočník Adam Raška dnes v dresu San Jose zažije svůj debut v NHL.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 15. T. Meier (Dahlén, B. Burns), 44. Viel (B. Burns), 61. Couture (B. Burns, Dahlén) – 40. Bertuzzi (Hronek, Seider), 42. Leddy (Hronek, Bertuzzi)


    San Jose Sharks: Hill (Sawchenko) – B. Burns, M. Ferraro, R. Merkley, M.-É. Vlasic, E. Karlsson (A), Jaycob Megna – T. Meier, Hertl (A), Barabanov – Gregor, Couture (C), Dahlén – Nieto, Weatherby, Cogliano – Adam Raška II, N. Merkley, Viel.
    Trenér: Bob Boughner

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, Oesterle, Hronek, Leddy, G. Lindström, M. Staal (A) – L. Raymond, Fabbri, Bertuzzi – Givani Smith, P. Suter, Zadina – Erne, M. Rasmussen, Naměstnikov – Gagner, Veleno, Barber.
    Trenér: Jeff Blashill

    Rozhodčí: Lambert, Brenk – McNamara, Marquis

    Diváci: 10 489
    thejrc.org