Jekatěrinburg – Čerepovec 5:2 (kon.) | Magnitogorsk – Jokerit 0:0 (odl.) | N.Novgorod – Kunlun 0:0 (odl.)
Jaroslavl – Kazaň 0:0 (odl.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 0:0 (odl.) | Petrohrad – Soči 2:1 (kon.)
Viťaz – Barys 0:0 (odl.)
konec
Avtomobilist Jekatěrinburg
5:2 (2:0, 2:2, 1:0)
Severstal Čerepovec
Čtvrtek 13.01.2022, 15:00 • Uralec Arena, Jekatěrinburg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:38 Stanislav BOČAROV - 5:2
     
    51:38
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Obrovský zmatek před brankovištěm způsobil Shane Prince, z čehož těžili další jeho spoluhráči. Nejvíce pak STANISLAV BOČAROV, když dostal přihrávku na střed z dílny Ryana Spoonera a dokázal doklepnout přesilovkovou kombinaci. Navíc domácí budou ve výhodě pokračovat a vítězství by jim nemělo uniknout. Asistence: Ryan Spooner a Brooks Macek.
    37:00 Brooks MACEK - 4:2
     
    37:00
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Z minima dokáží hráči Jekatěrinburgu vytěžit maximum. BROOKS MACEK si vyměnil roli s Shanem Princem a tentokrát se vložil do pozice zakončujícího hráče. Zůstal zapomenutý za obranou a po luxusní přihrávce Prince už jen sledoval pohyb brankáře Šugajeva. Nakonec stačila přízemní střela mezi betony a Jekatěrinburg si bere zpět dvoubrankový náskok. Asistence: Shane Prince.
    34:20 Shane PRINCE - 3:2
     
    34:20
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Jenže zatímco Jegor Morozov v obrovské šanci před brankovištěm zklamal, domácí odpovídají zdařilou zámořskou spoluprací. Při přečíslení tři na jednoho si trpělivě počkal Brooks Macek a v ideální chvíli předal kotouč na SHANEA PRINCE. Jeho prudká rána tahem udělala z pavouků bezdomovce a Jekatěrinburg znovu vede. Možná tak zachrání jinak zpackanou třetinu. Asistence: Brooks Macek a Ryan Spooner.
    29:45 Ivan JEMEC - 2:2
     
    29:45
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Během necelých tří minut se daří Čerepovci vyrovnat stav. O hůl při bránění přišel Jesse Blacker, takže Timur Karimov měl dostatek prostoru k přihrávce do brankoviště. Úlohy zametače se statečně zhostil IVAN JEMEC a svou práci oslavil se zdviženýma rukama. Hosté ve druhé třetině převzali otěže zápasu. Asistence: Timur Karimov a Ilja Chochlov.
    26:54 Daniil VOVČENKO - 2:1
     
    26:54
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Ólalááá! Hosté snižují, ale jakým způsobem! DANIIL VOVČENKO dostal přihrávku za brankou a nabral kotouč na čepel své hole, aby jej zametl do horního růžku brány. Tohle byl, jak říkají v zámoří, klasický Michigan. Podobnou fintou se na mistrovství světa prezentoval Mikael Granlund a teď ji na úrovní KHL předvádí právě Vovčenko. Tahle paráda může obletět svět. Asistence: Makar Chabarov a Andrej Alexejev.
    14:44 Shane PRINCE - 2:0
     
    14:44
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Nyní si první slabší moment vybral Dmitrij Šugajev. Prakticky z rohu kluziště ho absolutně šokoval SHANE PRINCE, když dokázal zamířit nad rameno brankáře a připsal si svůj 15. bod v letošní sezoně KHL. S tímto rychlým průnikem měli co dělat kameramani, natož brankář Čerepovce. Avtomobilist vede už o dva góly. Asistence: Ryan Spooner a Sergej Zborovskij.
    08:39 Stanislav BOČAROV - 1:0
     
    08:39
    Jekatěrinburg právě vstřelil branku!
    Napodruhé už se přesilovková kombinace domácím podařila. Krásný ťukes završil po přihrávce Brookse Maceka na středu postavený STANISLAV BOČAROV bombou k pravé tyči. Tahle kombinace byla v podstatě nebránitelná a hosty může o to více mrzet, že v předchozí sekvenci špatně vystřídali. Asistence: Brooks Macek a Alexej Vasilevskij.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 9. S. Bočarov (B. Macek, Alexej Vasilevskij), 15. Prince (Spooner, Zborovskij), 35. Prince (B. Macek, Spooner), 37. B. Macek (Prince), 52. S. Bočarov (Spooner, B. Macek) – 27. Vovčenko (M. Chabarov, A. Alexejev), 30. Jemec (Karimov, Chochlov)


    Avtomobilist Jekatěrinburg: Galkin (Mattsson) – Zborovskij, Rylov, Gurkin, Alexej Vasilevskij (A), Blacker, Trjamkin (C), Ščemerov – Chripunov, P. Kulikov, S. Bočarov – B. Macek (A), Prince, Spooner – Golyšev, Šumakov, S. Da Costa – Suslov, Neučev, Romancev.
    Trenér: Nikolaj Zavaruchin

    Severstal Čerepovec: Šugajev (37. Podjapolskij) – Press, Chochlov, N. Chlystov, Timašov, N. Makejev, M. Chabarov, Karimov – Joonas Nättinen, Liška, J. Morozov (C) – Kodola, Vovčenko, Pilipenko – Geraskin (A), Guslistov, M. Kazakov – Jemec, A. Alexejev, Rooba (A) – Kolmykov.
    Trenér: Andrej Razin

    Rozhodčí: Gašilov, Fatejev – Antonov, Kučava
    thejrc.org