Jekatěrinburg – Čerepovec 5:2 (kon.) | Magnitogorsk – Jokerit 0:0 (odl.) | N.Novgorod – Kunlun 0:0 (odl.)
Jaroslavl – Kazaň 0:0 (odl.) | Dynamo Moskva – Spartak Moskva 0:0 (odl.) | Petrohrad – Soči 2:1 (kon.)
Viťaz – Barys 0:0 (odl.)
konec
SKA Petrohrad
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HK Soči
Čtvrtek 13.01.2022, 17:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký čtvrteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy SKA Petrohrad a HK Soči.
     
    SKA Petrohrad

    Domácí petrodhradští hokejisté se v tabulce Západní konference nacházejí na prvním místě se ziskem šestašedesáti bodů, na paty jim však šlapou moskevské Dynamo a finský Jokerit, které ztrácejí pouhé dva body. Po třech výhrách v řadě za sebou naposledy hráči Petrohradu nestačili na Kazaň, která na ledě SKA vyhrála 3:1 a srazila tak mírného favorita duelu. Dnes chtějí Petrohradští uspět, aby úterní neúspěch odčinili.
     
    HK Soči

    To hosté jsou na tom mnohem hůře. Ve stejné konferenci je najdeme na předposledním jedenáctém místě a dosud zapsali jednačtyřicet bodů. Na vyřazovací boje ztrácejí třináct bodů a zřejmě na ně tedy nedosáhnou. Po výhře nad Nižněkamskem chtěli hokejisté Soči na tento úspěch navázat, ale nepovedlo se jim to. Na ledě Čerepovce totiž padli 2:4. Dnes by chtěli proti Petrohradu prohru odčinit, ale bude to pro ně spíše těžký oříšek. Ale třeba se jim ho povede rozlousknout a oberou favorita o nějaký ten bod.
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly jednou. V Soči uspěl Petrohrad, který zvítězil 2:0. Hosté tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Československá stopa v utkání

    Martin Bakoš (SOC)
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Askarov (Lars Johansson) – Ožiganov, Fantenberg, M. Lehtonen, M. Robinson (A), Pylenkov, Tokranov, Kamalov – Kuzmenko, Burdasov (C), Švec-Rogovoj – N. Gusev (A), Danila Moisejev, M. Vorobjov – V. Zykov, Cicjura, Ketov – Alexandr Volkov, K. Marčenko, Chusnutdinov – Bardakov.
    Trenér: Roman Rotenberg

    HK Soči: Treťjak (Hellberg) – Rundblad, Galeňuk, Jaks, Zorkin, Pautov, Kroščinskij, Valencov – Glotov (A), Zavgorodnij, Ivan Morozov (A) – Peťkov, Točickij (C), Kolgotin – Gordin, Alijev, Averšin – Romajev, Žabrejev.
    Trenér: Andrej Nazarov

    Rozhodčí: Bondar, Ščeňov – Ivanov, Šeljanin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Petrohradští byli hned od úvodního vhazování u puku, dopustili se ale zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Jaroslava Askarova.
     
    01:22
    Hosté se drze natlačili před Askarova a po pokusu Nikity Zorkina musel do zákroku domácí brankář. Vše ale ustál a Petrohrad už otáčí hru před branku Treťjaka.
     
    02:08
    Hra je nyní přerušena, po šanci hostů zakročil Askarov, na druhé straně pak Maxim Treťjak. Vnuk legendárního gólmana pak nechal hru přerušit a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    02:44
    Danila Galeňuk dojel puk u modré čáry a hned vyslal nepříjemný projektil směrem k Jaroslavu Askarovovi, ale ten nakonec nezasahoval, pomohla mu vlastní obrana.
     
    03:28
    Michail Vorobjov byl těsně před Treťjakem, jeho dorážka pak skončila na hostujícím brankáři, který svůj tým podržel.
     
    03:55
    Valentin Zykov převzal kotouč a hned se dostal k dalšímu zakončení, ale to Treťjaka příliš neohrozilo. Domácí stále nebezpečně obléhají jeho branku.
     
    05:00
    Fantenberg zastavil pokus soupeře a hned poslal puk spoluhráčům, kteří velmi rychle míří zase na opačnou stranu.
     
    05:27
    Alexandr Volkov šel do akce před Treťjaka, ale nevymíchal ho. Brankář Soči opět pozorně zakročil a neinkasoval.
     
    06:07
    Askarov si musel dávat pozor u své pravé tyče, na něho totiž mířila střela z úhlu a nakonec musel brankář Petrohradu zakročit.
     
    06:54
    Danila Moisejev se drze prodral obranou Soči a sjel si na levý kruh, kde udělal ještě krok navíc a až poté vystřelil. Ovšem jen do boční sítě hostující branky.
     
    07:40
    Hosté se ubránili další šanci Petrohradu, ale jen za cenu zakázaného uvolnění. Hra je tedy přerušena po více jak třech minutách. Buly v blízkosti Maxima Treťjaka.
     
    08:02
    Mikko Lehtonen dojel pro kotouč do obranného pásma a postupně se svými spoluhráči zakládá další útočnou akci.
     
    08:43
    Kirill Marčenko byl zdvojen obranou Soči, to mu ale nevadilo a přesto skrze ni vystřelil. Puk ale hned na to má ve své lapačce Maxim Treťjak.
     
    09:21
    Kirill Peťkov napřáhl na pravém kruhu a jeho pokus byl hodně nebezpečný a Jaroslav Askarov s ním měl co dělat. Hra je zastavena.
     
    09:47
    Téměř polovina první části hry je za námi a ač je hra celkem svižná a byly k vidění nějaké šance, oba brankáři jsou zatím bezchybní.
     
    10:47
    Nikita Gusev u hrazení vybojoval kotouč na domácí stranu a SKA znovu úřadují před klecí Maxima Treťjaka.
     
    11:10
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    11:27
    Alexandr Žabrejev si nabruslil do prostoru mezi kruhy a odtud pak vyslal nebezpečnou střelu, se kterou si Jaroslav Askarov poradil a má kotouč ve své moci.
     
    12:02
    Hosté sice dostali puk do pásma Petrohradu, tam ho ale zpět na svou stranu získali domácí hráči a rychle zase pádí směrem k brance Maxima Treťjaka.
     
    12:25
    Další komerční pauza.
     
    12:55
    Anton Burdasov se zjevil těsně před Treťjakem a pořádně ho vystrašil. Nakonec si ale hostující brankář s jeho projektilem poradil.
     
    14:18
    Ruslan Alijev tečoval pokus od modré čáry a musela zakročit také obrana Petrohradu. Ta byla úspěšná a hned vytáhla puk do neutrální zóny.
     
    15:24
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí se v závěru první třetiny ujímají vedení. Hned po buly střílel Volkov, jeho pokus byl ale vyražen před Treťjaka a puk pak za jeho záda dorazil MARAT CHUSNUTDINOV – 1:0. Asistence: Alexandr Volkov.
    15:24 Marat CHUSNUTDINOV - 1:0
     
    16:08
    Askarov musel zasahovat proti nebezpečné střele Janise Jakse a uspěl. Domácí pak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    17:02
    Domácí po vstřelené brance více ožili a opět se dostali před soupeřovu branku, tentokráte ji ale vůbec neohrozili.
     
    18:42
    Vypadá to, že v této části se už nic nestane, Petrohrad se nikam nežene a hosté zatím před Askarovem nic nevymýšlejí.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:20
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Alexandr Volkov – 2 min., držení).
     
    19:45
    Domácí získali puk a rychle ho vyhodili až před soupeřovu klec. Nyní už se opravdu nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Byla celkem svižná a domácí měli hodně šancí na otevření skóre, povedlo se jim to až v závěru, když se prosadil Marat Chusnutdinov a poslal Petrohrad do vedení. Hosté byli několikrát také nebezpeční, ale Askarova zatím neuměli překonat. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 18:20.
     
    Střely na branku: 14 – 8
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:40
    Hosté dohrávají svou přesilovku a jsou uhnízděni v pásmu Petrohradu, zatím ale nemohou ohrozit Askarova.
     
    21:20
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    21:51
    Teď už zase operují v pásmu hostů hráči Petrohradu, na pravé straně zakončoval Marat Chusnutdinov, ale trefil jen levý beton Maxima Treťjaka.
     
    22:56
    Od modré čáry střílel netradičně Anton Burdadov, jeho dělovka se ale zastavila jen na obránci hostujícího celku.
     
    23:25
    Igor Ožiganov proskočil až před Treťjaka, v pádu ho ale zblízka nepřekonal.
     
    23:29
    Vyloučení v týmu HK Soči (Jurij Pautov – 2 min., krosček).
     
    23:57
    Arťom Švec-Rogovoj se napřáhl ke střele na levém kruhu, ta se odrazila od jednoho z hostů a ti se okamžitě osvobozují a posílají puk až před Jaroslava Askarova.
     
    24:50
    Mat Robinson na pravém kruhu švihl do puku a jeho rána končí na pozorném Maximu Treťjakovi. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    25:29
    Soči je v plném počtu.
     
    25:45
    A hned se unikající Jurij Pautov dostal do úniku před branku Petrohradu, jeho pokus ale Jaroslav Askarov chytil do lapačky.
     
    26:33
    Puk mají domácí hráči a snaží se s ním projít z pásma až na druhou stranu, ale otravují je hosté, kteří se snaží dostat k puku.
     
    27:20
    Anton Burdasov nahodil puk před hostující klec a domácí hráči jdou rychle dostřídat.
     
    27:49
    Následuje další komerční přestávka.
     
    28:01
    Další menší závar před hostující brankou, kde kotouč dorážel u brankoviště Mikko Lehtonen, ale nedokázal puk procpat mezi betony Maxima Treťjaka.
     
    28:25
    Hráči Soči se vymanili ze zámku soupeře a rychle vytáhli puk do neutrální zóny, ale dále nemohli pokračovat, protože jim v tom zabránili petrohradští obránci.
     
    29:22
    Maxim Treťjak nyní zastavil nebezpečný pokus Vasilije Tokranova, jehož pokus zastavil na své hrudi a raději pak nechal hru opět přerušit. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    29:42
    Kirill Peťkov pronikl mezi obranou Petrohradu a přiřítil se až před Jaroslava Askarova, který jeho střelu zblízka pokryl a podržel svůj tým a jeho těsné vedení.
     
    29:58
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Igor Ožiganov – 2 min., podrážení).
     
    30:17
    Ivan Morozov na levém kruhu napřáhl ke střele, ale ta skončila jen na obraně SKA. Domácí se pak po zisku puku dostali k jeho výhozu až před Treťjaka.
     
    31:05
    Dmitrij Zavgorodnij nadvakrát zblízka zakončoval před Askarovem, ten pokaždé uspěl a pak nechal puk u sebe a přerušil hru.
     
    31:58
    Petrohrad je v plném počtu.
     
    32:37
    Následuje další komerční přestávka.
     
    33:55
    Anton Burdasov nedostal přihrávku na pravé straně a klepal si o ni tedy marně. Hned na to pádili hosté do úniku a obrana SKA se musela vracet opět zpět před Askarova.
     
    34:42
    Maxim Treťjak nyní vychytal nebezpečně střílejícího Švece-Rogového, který před ním zakončil. Ale beton hostujícího brankáře byl přilepen k ledu.
     
    35:11
    Marat Chusnutdinov si sjížděl po levé straně až před Treťjaka, ale nedokázal ho přízemním projektilem překonat.
     
    35:30
    Vyloučení v týmu HK Soči (David Rundblad – 2 min., držení).
     
    35:58
    Nikita Gusev z nápřahu poslal pozdrav na hostující branku, tam ale zakročila obrana a zastavila jeho pokus. Následně pak se hosté osvobozují.
     
    36:59
    Alexandr Kuzmenko dostal od Guseva přihrávku do prostoru mezi kruhy, jeho svižná rána pak zapadla jen do připravené lapačky Maxima Treťjaka.
     
    37:30
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    38:35
    Nikita Gusev nabral na pravé straně rychlost, prodral se až před Treťjaka, ale jeho pokus po zemi skončil na betonu brankáře Soči.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Do přečíslení se dostali domácí hráči, ale Igor Ožiganov pak svou střelu poslal jen hodně vedle Treťjakovy branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm jsme se nedočkali ani jedné branky a i tempo hry notně opadlo oproti první třetině. Domácí se snažili navýšit své vedení, hosté to ale nedovolili. Stále tak mají šanci ještě něco se zápasem udělat.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:05.
     
    Střely na branku: 21 – 14
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:47
    Mikko Lehtonen spěchal za pukem do obranného pásma a ten nakonec získal. Poté ho vyvezl do neutrální zóny a Petrohrad pádí do útočné akce.
     
    41:28
    Hosté zahrozili před Askarovem a donutili ho k zákroku. Poté je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    42:10
    Zavgorodnij po zemi poslal puk na branku Askarova, ten ho vytěsnil holí vedle sebe a opět drží těsné vedení Petrohradu.
     
    43:10
    Zápas rozhodně ztratil na atraktivitě, Petrohrad se nemůže dostat na vyšší náskok a hosté cítí šanci. Domácí se tak chvílemi brání a akcím soupeře.
     
    43:42
    Anton Burdasov vystřelil na levé straně a jeho svižný pokus skončil jen na obraně Soči. Nicméně domácí stále drží pásmo a kombinují před Treťjakem.
     
    44:09
    Ten se nyní musel ve svém brankovišti co otáčet, když zastavil hned dva pokusy domácího týmu.
     
    45:02
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    45:33
    Anton Burdasov kroužil kolem branky hostů, ale přihrávky se nedočkal. Následoval protiútoku Soči, ale nebylo z toho vůbec nic.
     
    46:22
    Morozov pálil z vrcholu pravého kruhu a do akce šel Maxim Treťjak, jenž zlikvidoval další nebezpečnou střelu domácího hráče.
     
    47:20
    Kirill Peťkov dostal zpětnou přihrávku od Ruslana Alijeva a hned vystřelil. Ovšem trefil beton Jaroslava Askarova.
     
    48:34
    Vyloučení v týmu HK Soči (Ivan Morozov – 2 min., držení).
     
    49:05
    Nikita Gusev napřáhl na pravém kruhu a jeho dělovka byla sražena mimo ohrožení Treťjakovy branky. Poté se hosté osvobozují.
     
    49:52
    Další vyhození kotouče hosty až před domácí branku a ti šetří další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    50:14
    Vyloučení v týmu HK Soči (Kirill Peťkov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    50:34
    Hosté jsou ve čtyřech hráčích.
     
    50:45
    Domácí měli slušný tlak před hostující klecí, zakončení Kirilla Marčenka ale šlo jen do boku Treťjaka, který puk následně zastavil a hru přerušil.
     
    52:14
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    52:29
    Další komerční pauza.
     
    53:29
    Jevgenij Ketov si sjížděl do těsné blízkosti Treťjaka, ale nakonec nedostal puk a nemohl tak zakončit.
     
    54:22
    Hosté nemají co ztratit a vše vrhají do útoku. Domácí se nyní ubránili a hned otáčejí hru před klec Soči.
     
    55:09
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí se dostávají na dvoubrankový rozdíl a pojišťují své vedení. Moisejev načasoval přihrávku do prostoru mezi kruhy, kde se napřáhl MICHAIL VOROBJOV a prostřelil Treťjaka kolem jeho pravé ruky – 2:0. Asistence: Danila Moisejev a Mikko Lehtonen.
    55:09 Michail VOROBJOV - 2:0
     
    56:31
    A znovu se dostali domácí hráči před soupeřovu klec, kde zahrozili z další akce, ale tentokrát si brankář Soči poradil a má puk u sebe.
     
    57:25
    Soči právě vstřelilo branku!
    A ještě přichází drama. Hosté rozjeli akci, poté Zorkin vystřelil, puk se však otřel o beton Askarova a poté ho pohotově za jeho záda dorazil svižně DMITRIJ KOLGOTIN – 2:1. Asistence: Nikita Zorkin.
    57:25 Dmitrij KOLGOTIN - 2:1
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:55
    Hosté mají puk, ale nedaří se jim dostat se před domácí branku.
     
    59:45
    Domácí mají stále puk a nepustili soupeře vůbec k odvolání brankáře. Dá se říci, že už mají vyhráno.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Petrohrad se dostal ve třetí třetině na dvoubrankový rozdíl, hosté ale snížili a ještě bylo zaděláno na drama. Ovšem domácí to takticky dobře zvládli, soupeře k puku nepustili a ti tak nemohli odvolat brankáře. Na domácím ledě tak slaví výhru, hosté naopak odjedou s prázdnou.
     
    Střely na branku: 33 – 21
     
    Československá stopa v utkání

    Do dnešního duelu nezasáhl ani jeden český nebo slovenský hokejista.
     
    To je ode mě vše. Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:43:58)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 16. Chusnutdinov (Alexandr Volkov), 56. M. Vorobjov (Danila Moisejev, M. Lehtonen) – 58. Kolgotin (Zorkin)


    SKA Petrohrad: Askarov (Lars Johansson) – Ožiganov, Fantenberg, M. Lehtonen, M. Robinson (A), Pylenkov, Tokranov, Kamalov – Kuzmenko, Burdasov (C), Švec-Rogovoj – N. Gusev (A), Danila Moisejev, M. Vorobjov – V. Zykov, Cicjura, Ketov – Alexandr Volkov, K. Marčenko, Chusnutdinov – Bardakov.
    Trenér: Roman Rotenberg

    HK Soči: Treťjak (Hellberg) – Rundblad, Galeňuk, Jaks, Zorkin, Pautov, Kroščinskij, Valencov – Glotov (A), Zavgorodnij, Ivan Morozov (A) – Peťkov, Točickij (C), Kolgotin – Gordin, Alijev, Averšin – Romajev, Žabrejev.
    Trenér: Andrej Nazarov

    Rozhodčí: Bondar, Ščeňov – Ivanov, Šeljanin

    Diváci: 5765
    thejrc.org