Kometa Brno – Vítkovice 3:6 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
7:2 (2:0, 2:1, 3:1)
HC Meteor Třemošná
Čtvrtek 13.01.2022, 16:30 • ROCKNET ARÉNA • Extraliga dorostu - o účast v play-off • Skupina C
Partner:
     
    Piráti ve třetí třetině zvýraznili svůj náskok díky dokonanému hattricku Daniela Badinky a v posledních sedmi vteřinách přidali po snížení Třemošné ještě dva zásahy z holí Šimona Kloboučka a Adama Titlbacha. Chomutov tak potvrdil roli favorita a vyhrál pošesté v řadě. (18:40:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Piráti právě vstřelili branku!
    Neuvěřitelné! Domácí stihli po buly ve středovém kruhu ještě jeden přesný zásah! Dominik Badinka poslal na levé křídlo přesný pas Mišovicovi, který přihrál před branku přesně na hůl ADAMA TITLBACHA a ten měl snadnou pozici, z níž zlomil dnešní střelecké trápení. Asistence: Dominik Mišovic a Dominik Badinka.
     
    59:53
    Piráti právě vstřelili branku!
    Pospíšil a ŠIMON KLOBOUČEK se dostali do přečíslení dva na jednoho, v němž první jmenovaný přihrál z pravé strany přes osu a druhý jmenovaný uklidil puk za brusli Oršuláka. Asistence: Jaroslav Pospíšil a František Hynek.
     
    59:37
    Daniel Badinka postupoval po pravém křídle k brance hostů, v kruhu zvolil střelu, po níž puk vypadl z Oršuláka těsně vedle tyčky.
     
    59:04
    Na druhé straně si Třemosná proklestila cestu do útočného pásma, kde zakončoval od modré Tran. Jeho střelu nikdo netečoval, takže Štěrba bez potíží zasáhl.
     
    58:38
    Od levého mantinelu ostře pálil Dautovský, Oršulákova lapačka byla připravena.
     
    57:44
    Třemošná právě vstřelila branku!
    VÁCLAV KOMÍNEK se dostal do úniku, ve kterém ho Hynek dostihl, takže mu znemožnil zakončení. Hostující útočník však v pokračující akci vyplaval na hranici pravého kruhu blíž osy, odkud trefil přesně k pravé tyči Štěrby. Asistence: Jakub Pluhař a Eliáš Kubový.
     
    56:51
    Hosté v plném počtu.
     
    56:13
    Piráti kombinovali v útočném pásmu, ale střela Dominika Badinky od modré z osy byla sražena do levého kruhu, kde si puk našel Daniel Badinka. Jeho střela na branku neprošla, ale Piráti si ještě jednou přihráli do dobré pozice, jenže další střela už nepřišla a hosté vyhodili až ke Štěrbovi.
     
    55:10
    Daniel Badinka dostal ne úplně přesnou přihrávku a při zpracování ho napadal bránící hráč Třemošné. Piráti přišli o puk a hosté vyhodili přes všechny čáry.
     
    54:51
    Vyloučení v týmu HC Meteor Třemošná (Pavel Buzinkay – 2 min., faul kolenem).
     
    54:22
    Grosskopf po přejetí útoční modré zasekl z pravého křídla na osu, ale jeho rána byla zblokována.
     
    52:47
    Defenziva Pirátů si vůbec nevšímala Pluhaře na útočné modré, kam směřoval pas z obranné třetiny Třemošné. Hostující útočník však na přihrávku nedosáhl, ale po odrazu puku od zadního mantinelu k němu měl nejblíž, tak to zkusil ranou z pravé strany na bližší tyč. Štěrba byl pozorný a po zákroku rychle rozehrál, aby se nevhazovalo před jeho brankou.
     
    51:25
    Teď se Titlbach dostal s kotoučem na holi na vrchol brankoviště, kde mu však puk pohotově vypíchl hokejkou Oršulák, aniž by chomutovský útočník vystřelil.
     
    50:54
    Adam Titlbach dnes nemá střelecký den. Po buly před Štěrbou přenesli Piráti hru rychle do své útočné třetiny, kde domácí kanonýr dostal puk do spodní poloviny pravého kruhu, odkud Oršuláka nepřekonal.
     
    50:00
    Oršulák si poradil se střelou z pravého kruhu a po buly vyrazil kupředu Komínek, který po přejetí útočné modré prověřil Štěrbovu pozornost. Domácí gólman se nenechal překvapit a připsal si úspěšný zákrok.
     
    49:29
    Daniel Badinka číhal u pravé tyče Oršulákovy branky, odkud rozezvučel tyč.
     
    49:12
    Hosté v plném počtu.
     
    48:33
    Domácí začali střídat, přesto vyrazil kupředu Dominik Badinka, který po přejetí modré na ose přenechal zadovkou puk svému dvojčeti Danielovi, jehož ránu hostující defenziva zblokovala.
     
    48:11
    Piráti se na chvíli dostali zpět do útočného pásma, ale dlouho v něm nepobyli, neboť hosté vyvezli puk až do svého útočného pásma.
     
    47:33
    Hynkova rána od modré netrefila branku, ale u pravého mantinelu sebral puk Titlbach. Jeho přihrávku za branku po mantinelu sebrali beci a vyhodili přes všechny čáry.
     
    47:12
    Vyloučení v týmu HC Meteor Třemošná (Pavel Buzinkay – 2 min., faul kolenem).
     
    45:38
    Titlbach se znovu dostal až před Oršuláka, ale forhwendový blafáka mu nevyšel. O kotouč však nepřišel a zkusil to z pravé strany poměrně z úhlu, odkud trefil pod betonem brankáře Třemošné bližší tyč.
     
    43:57
    Piráti právě vstřelili branku!
    Čepice na led DANIEL BADINKA dokonal hattrick. Pašek dostal po buly puk na modrou, posunul ho před branku útočníkovi s číslem 28, který propasíroval puk zblízka za Oršuláka. Asistence: Václav Pašek.
     
    43:52
    Domácí buly před svou brankou zvládli a přenesli hru před Oršuláka, kde se hosté osvobodili jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    43:31
    Icing Pirátů.
     
    43:29
    Na druhé straně zahrozil Tran, který se z pozice obránce vydal na útočný výlet a dostal se až před Štěrbu, jehož ale nepřekonal.
     
    42:59
    Piráti se po ztrátě útočného pásma vrátili před Oršuláka, kde Dominik Badinka přihrával přes brankoviště zprava doleva Pospíšilovi, jenž ale před prázdnou částí branky promáchl.
     
    42:18
    Oršulák si připsal další úspěšný zákrok po ráně Dautovského z vrcholu levého kruhu.
     
    41:30
    Domácí v plném počtu.
     
    40:55
    Štěrba si poradil s ne úplně přesnou střelou Uhlíka z pravého kruhu, ale nechtěl buly před svou brankou, takže zpod lapačky puk posunul Paškovi za branku. Domácí bek následně vyslal po pravém křídle na zteč Titlbacha, jenž se natlačil před Oršuláka, ale obloučkem ho nepřeloboval.
     
    40:20
    Třemošná hraje sice přesilovku, ale puk mají na hokejkách za svou brankou Piráti, kteří vyhodili přes všechny čáry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Piráti v úvodu druhé třetiny ubránili zbytek oslabení tří proti pěti a následně i přes další vlastní fauly přidali dva přesné zásahy po snížení Václava Komínka na průběžných 1:2 z pohledu Meteoru. Hosté budou mít v úvodu třetí části, která odstartuje přibližně v 18:06, opět početní výhodu přenesenou z předchozího dějství – tentokrát ještě minutu a 29 vteřin.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:41
    Z osy od modré to zkusil Tolar, ale jeho rána letěla příliš vysoko, takže puk je pleskl o zadní mantinel.
     
    39:30
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Robin Vondrášek – 2 min., podrážení).
     
    38:24
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí podruhé v utkání rychle využili přesilovou hru. Dominik Badinka napřáhl na modré a ROBIN VONDRÁŠEK před brankou lehkou tečí změnil dráhu puku, který propadl Oršulákovi do branky. Asistence: Dominik Badinka a Dorčo Dautovský.
     
    38:14
    Vyloučení v týmu HC Meteor Třemošná (Jan Sochor – 2 min., nedovolené bránění).
     
    37:17
    Icing Třemošné.
     
    35:28
    Domácí v plném počtu.
     
    35:00
    Piráti sice dostali ve vlastním oslabení puk do branky Třemošné a sudí v první chvíli ukázal gól, ale po konzultaci s kolegy v půlkruhu rozpažil. Mišovic před brankou tečoval Titlbachovu přihrávku od zadního mantinelu do vzduchu a dorazil puk do sítě. Ke své smůle vysokou holí, takže gól nakonec nemohl být uznán.
     
    34:31
    Chomutovští zatím oslabení zvládají dobře. Teď dokonce Grosskopf upaloval po pravém křídle a chtěl střílet z kruhu, jenže puk mu sjel, takže obránce k němu stihl dojet a o kotouč ho obrat.
     
    33:28
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Šimon Klobouček – 2 min., podrážení).
     
    33:17
    Nyní se Piráti dopustili dokonce zakázaného uvolnění.
     
    33:01
    Ofsajd Chomutova.
     
    32:44
    Hosté v plném počtu.
     
    32:04
    Domácí v plném počtu.
     
    31:46
    Ve hře čtyři na čtyři se Dautovský objevil sám před Oršulákem, který si ale bekhendový blafák opět pohlídal.
     
    31:02
    Piráti právě vstřelili branku!
    Pluhař se sice dostal před obránce, ale v tísni nezakončil, což nastartovalo rychlý výpad Chomutova. Klobouček v situaci dva na jednoho přesně přihrál zleva doprava a DANIEL BADINKA mířil přesně k tyči do protipohybu Oršuláka. Asistence: Šimon Klobouček.
     
    30:44
    Vyloučení v týmu HC Meteor Třemošná (Radek Krištof – 2 min., hrubost).
     
    30:17
    Titlbach vzal puk ve vlastním oslabení v obranném pásmu a projel přes tři soupeře do útočné třetiny, kde však byla jeho rána zblokována. S dorážkou z mezikruží přispěchal Mišovic, ale Oršulák byl pozorný.
     
    30:04
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Badinka – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    29:46
    Piráti po buly udrželi pásmo, takže Stejskal se nakonec objevil sám před brankou, kde však na Oršuláka bekhendovým blafákem zblízka nevyzrál.
     
    29:31
    Zakázané uvolnění Třemošné.
     
    29:09
    Po buly před Oršulákem se vydala Třemošná na zteč. Kubový od zadního mantinelu hledal spoluhráče, jenže Pluhař a Komínek se v levém kruhu nedomluvili, takže se ani jeden ke střele nedostal.
     
    28:03
    Titlbach postupoval na ose k hostující brance a mezi kruhy vypálil přes obránce. Oršulák vytěsnil puk horním koncem hole do ochranné sítě, z níž puk vypadl zpět na led, takže sudí podle nových pravidel hru nepřerušil.
     
    27:14
    Štěrba si nyní poradil se dvěma pokusy Třemošné a přerušil hru.
     
    26:34
    Domácí v plném počtu.
     
    25:47
    Piráti sice stále hrají oslabení, ale podruhé v něm mohli skórovat. Daniel Badinka ujížděl sám na Oršuláka, který ho tentokrát vychytal. Tihle dva to tedy mají 1:1 na vzájemné souboje v dnešním duelu.
     
    25:21
    V oslabení ujížděli Titlbach s Mišovicem sami na jediného obránce. První jmenovaný to vzal na sebe, zasekl z pravého křídla na osu, ale jeho ránu nepustil bek na branku.
     
    24:39
    Hosté v plném počtu.
     
    24:34
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dorčo Dautovský – 2 min., podrážení).
     
    24:10
    Hned po buly vyhodili hosté přes všechny čáry.
     
    24:04
    Piráti se vrátili před Oršuláka, kde se usadili a jejich kombinaci zakončil Pospíšil střelou z mezikruží, která byla lehce sražena, takže hostující gólman si s ní poradil.
     
    23:01
    Hosté po chvíli oslabení dostali puk ze svého obranného pásma.
     
    22:39
    Vyloučení v týmu HC Meteor Třemošná (Pavel Buzinkay – 2 min.. podrážení).
     
    20:51
    Třemošná právě vstřelila branku!
    Meteor udržel i po skončení přesilovky pět na tři útočné pásmo, čehož využil VÁCLAV KOMÍNEK, jehož střela z mezikruží se zřejmě pod Štěrbovým betonem došourala za čáru. Asistence: Radek Krištof a Tomáš Horský.
     
    20:42
    Domácí v plném počtu.
     
    20:16
    Hosté vyrazili hned po úvodním buly třetiny kupředu, ale v útočném pásmu brzy přišli o kotouč, který Daniel Badinka vyhodil přes všechny čáry.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Piráti i přes několik faulů zatím potvrzují roli papírového favorita tohoto zápasu. Sami rychle využili jedinou přesilovku a přidali krátce poté i druhý gól. Pak se však třikrát bránili a naposledy dokonce jen ve třech. Z početní výhody Třemošné zbývá ještě 41 vteřin. Prostřední dějství začne přibližně v 17:17.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Domácí dostali puk do středního pásma a budou chtít dohrát třetinu daleko od své branky.
     
    19:18
    Štěrba teď svůj tým podržel poté, co Komínek našel z levého kruhu na druhé straně Pluhař, jenž pálil z první, ale domácí brankář se stihl přesunout a bruslí vykopl puk. Následně si domácí gólman poradil i s Komínkovou střelou z levého kruhu.
     
    18:42
    Piráty teď čekají horké chvilky, neboť budou hrát celé dvě minuty ve třech proti pěti. Dautovského faul okomentoval Dominik Badinka tak, že sudí vyloučil i jeho.
     
    18:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dorčo Dautovský – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Dominik Badinka – 2 min., nesportovní chování).
     
    18:15
    Po buly střílel od modré Tran, ale kotouč mu sjel z čepele, takže rána postrádala potřebnou razanci a Štěrba neměl se zákrokem potíže.
     
    18:11
    Zakázané uvolnění Pirátů.
     
    16:38
    Piráti teď dobře operovali kolem Oršulákovy branky, jenže hostujícího maskovaného mladíka nakonec vůbec neohrozili. Titlbach sice dostal křižnou přihrávku k levé tyči, jenže puk nešel na střelu z první a domácí kanonýr se dostal mimo střelecký úhel. Následně Klobouček nedosáhl na vrcholu brankoviště na přihrávku zpoza branky a kotouč projel až do středního pásma.
     
    15:27
    Horský hledal od levého mantinelu před brankou připraveného Uhlíka, k němuž ale pozorná domácí obrana kotouč nepustila.
     
    14:30
    Kubový se snažil prosmýknout podél levého mantinelu kolem Dominika Badinky, který však využil výškové i váhové převahy a přimáčkl hostujícího útočníka čistě na mantinel.
     
    13:42
    Domácí v plném počtu.
     
    13:01
    Mišovic a Titlbach mohli po dlouhém pasu Dominika Badinky z vlastní třetiny na útočnou modrou jít sami na jediného obránce, jenže druhý jmenovaný byl příliš nedočkavý a vjel do útočného pásma dříve než spoluhráč s pukem, takže z toho byl jen ofsajd Pirátů.
     
    12:41
    Piráti donutili Třemošnou k nepřesné rozehrávce z vlastní poloviny kluziště, takže sudí odpískali zakázané uvolnění Meteoru, který hraje přesilovku.
     
    12:06
    Piráti podnikli ve vlastním oslabení rychlý výpad do hostující obrany, ale v brance skončil jen hostující Uhlík. Kvůli posunutí branky sudí přerušil hru.
     
    11:42
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Daniel Badinka – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:39
    Třemošná dostala po buly puk až před Štěrbu, kde však nevystřelila. Z protiakce hledal Klobouček od pravé tyče Oršulákovy branky na druhé straně Daniela Badinku, ale kotouč k němu neprošel.
     
    10:55
    Sudí přerušil hru kvůli drobné indispozici hostujícího brankáře Oršuláka. Ten je v pořádku, takže se může vhazovat po jeho pravici.
     
    10:19
    Titlbach vlétl po levém křídle do útočného pásma a ještě hledal někoho ze spoluhráčů mezi kruhy. Defenziva Meteoru, ale kotouč vypíchla a následně ho s drobnými problémy dostala do středního pásma.
     
    09:48
    Domácí v plném počtu.
     
    09:29
    Třemošná se vrátila do útočného pásma, kde vyhrála souboj o kotouč v rohu, ale pas před branku zastavil Pašek a vyhodil přes všechny čáry.
     
    08:32
    Nyní už Piráti poslali puk až o Oršulákovi.
     
    08:18
    Piráti měli možnost vyhodit puk, ale ven z obranného pásma kotouč nedostali. Holubec si sjel od modré podél mantinelu za branku, odkud uvolnil spoluhráče, ale ten nevystřelil.
     
    07:48
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (František Hynek – 2 min., sekání).
     
    07:45
    Piráti měli tlak v útočném pásmu, ale ke střele se nedostali, takže Komínek spěchal do úniku, který mu překazil faul Hynka.
     
    06:38
    Stejskal vystihl při napadání hostující rozehrávku, jenže přihrávku nepředal přesně, takže domácí o kotouč přišli.
     
    06:01
    Ofsajd Třemošné.
     
    05:05
    Z druhé strany útočného pásma to zkusil také Komínek, ovšem trefil jen Štěrbovu masku, od níž se puk odrazil k zadnímu mantinelu, kde sebrali puk domácí obránci.
     
    04:16
    Pomalu se osmělují rovněž hosté. Pluhař však pálil z pravé strany tísněný obráncem jen do Štěrby.
     
    03:20
    Piráti právě vstřelili branku!
    Krátce po vhazování přidali Chomutovští druhý gól poté, co Klobouček našel za hostující obranou DANIELA BADINKU, který únik proměnil ranou mezi betony. Asistence: Šimon Klobouček a Robin Vondrášek.
     
    02:39
    Piráti právě vstřelili branku!
    Domácí přesilovku rychle využili. Střela DOMINIKA MIŠOVICE od levého mantinelu prošla nikým netečovaná mezi betony Oršuláka do branky. Asistence: František Hynek a Adam Titlbach.
     
    02:13
    Hned po buly střílel z levé strany na bližší tyč Horský, ale Štěrba byl pozorný. Stejný hráč Třemošné po dalším buly fauloval a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    01:55
    Na druhé straně jako první zaměstnal Štěrbu útočník Hašek, jehož výjezd od levého mantinelu mezi kruhy domácí gólman zpacifikoval.
     
    01:08
    Dominik Badinka se vydal na útočný výlet, ale za brankou se zdržel v souboji, takže chyběl vzadu, čehož ale Kubový nevyužil, neboť neprocpal přihrávku před branku přes druhého z chomutovských beků. Dominik Badinka se následně prezentoval první střelou zápasu, ale z mezikruží mířil jen do Oršulákovy lapačky.
     
    00:15
    Hynek upadl bez cizího zavinění vedle levé tyče své branky a zůstal na ledě, kam se vydala zdravotnice utkání. Domácí kapitán se ale naštěstí rychle zvedl a dojel na střídačku po svých.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hosté už jsou na ledě, na který pomalu přichází rovněž domácí tým. Také rozhodčí už jsou ve svém půlkruhu, tudíž utkání může za malou chvíli začít.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Štěrba (Civiš) – Pašek, Záhorec, F. Hynek, Pokorný, Dominik Badinka – Dautovský, Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Grosskopf, Pospíšil, Titlbach, Mišovic, Daniel Badinka.
    Trenér: Kamil Koláček.

    HC Meteor Třemošná: Oršulák (Smola) – Holubec, Štulc, Sochor, Hnát, Tran, Tolar – Matoušek, Kubový, Krištof, Pluhař, Hašek, Uhlík, Horský, Komínek, Buzinkay.
    Trenér: Dušan Andrašovský.

    Rozhodčí: Valda – Beneš, Povová.
     
    Piráti vs. Meteor

    V sedmém kole nadstavbové skupiny C, v níž se bojuje o postup do play-off a zároveň také o vyhnutí se kláním o udržení, se proti sobě postaví Chomutov držící druhé místo zajišťující klid směrem k sestupu a Třemošná, jež v aktuální sezóně porazila zatím jen PZ Kladno.

    Piráti zatím v roce 2022 vyhráli oba zápasy, když nejprve zdolali vysoko doma PZ Kladno a následně uspěli v derby na ledě Litvínova. Naopak Meteor oba duely po změně letopočtu prohrál, doma nestačil na Hvězdu Praha a kladenské Rytíře.

    Mezi chomutovské tahouny patří druhý nejlepší střelec a třetí nejproduktivnější hráč soutěže Adam Titlbach (29+18) či lídr kanadského bodování obránců Dominik Badinka (10+27). Brankář Alexandr Perůtka vychytal 13 vítězství, víc jich má na kontě jen aktuálně mladoboleslavský David Hora. Týmové produktivitě Třemošné vládne Jan Uhlík (4+5), na čele klubových střelců najdeme s pěti přesnými zásahy Jakuba Pluhaře a Václava Komínka.

    Předchozí zápasy v aktuální sezóně:

    Piráti Chomutov – HC Meteor Třemošná 8:2 (4:0, 3:1, 1:1)
    Branky:
    10., 39. a 53. Daniel Badinka, 6. a 24. Čihař, 8. Klobouček, 20. Mišovic, 32. Kokman – 35. Štulc, 59. Matoušek.

    HC Meteor Třemošná – Piráti Chomutov 1:11 (1:3, 0:3, 0:5)
    Branky:
    18. Živný – 10., 28. a 55. Stejskal, 42., 48. a 55. Titlbach, 27. a 54. Pospíšil, 5. F. Hynek, 11. Daniel Badinka, 24. Mišovic.

    HC Meteor Třemošná – Piráti Chomutov 0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
    Branky:
    26. a 52. Stejskal, 32. a 57. Kokman, 2. Ibl, 51. Mišovic.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 3. Mišovic (F. Hynek, Titlbach), 4. Daniel Badinka (Klobouček, Vondrášek), 32. Daniel Badinka (Klobouček), 39. Vondrášek (Dominik Badinka, Dautovský), 44. Daniel Badinka (Pašek), 60. Klobouček (Pospíšil, F. Hynek), 60. Titlbach (Mišovic, Dominik Badinka) – 21. Komínek (Krištof, Horský), 58. Komínek (Pluhař, Kubový)


    Piráti Chomutov: Štěrba (Civiš) – Pašek, Záhorec, F. Hynek, Pokorný, Dominik Badinka – Dautovský, Klobouček, Vondrášek, Stejskal, Grosskopf, Pospíšil, Titlbach, Mišovic, Daniel Badinka.
    Trenér: Kamil Koláček.

    HC Meteor Třemošná: Oršulák (Smola) – Holubec, Štulc, Sochor, Hnát, Tran, Tolar – Matoušek, Kubový, Krištof, Pluhař, Hašek, Uhlík, Horský, Komínek, Buzinkay.
    Trenér: Dušan Andrašovský.

    Rozhodčí: Valda – Beneš, Povová
    thejrc.org