HC Litvínov – Havířov 2:3 (kon.) | Kometa Brno – Motor ČB 7:4 (kon.) | Kladno – K. Vary 2:5 (kon.)
Pardubice – Liberec 5:1 (kon.) | Jihlava – Olomouc 6:0 (kon.) | Zlín – Salzburg 5:4 (kon.)
Sparta – Plzeň 2:6 (kon.) | Slavia – Vítkovice 2:0 (kon.) | Chomutov – Třinec 2:10 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
2:10 (1:4, 1:3, 0:3)
HC Oceláři Třinec
Pátek 14.01.2022, 18:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 31. kolo
Partner:
     
    Střetnutí dominoval Třinec, který vypadal daleko lépe herně a předvedl větší kvalitu při zakončení. Chomutovu dnes bojovnost nestačila, a když připočítáme střeleckou potenci, je z toho drtivá porážka Pirátů. (20:10:26)
     
    Konec zápasu.
     
    59:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    Na pravé straně se soupeře elegantně zbavil Matěj Kozlík, který pak předal kotouč do levého kruhu. JAN MOŠKOŘ měl před sebou odkrytou branku, a tak vsítil desátý gól Ocelářů. Asistence: Matěj Kozlík a Tommy Wardas.
     
    58:46
    Z nepřehledné situace se kotouč odrazil za brankovou čáru. Hlavní rozhodčí okamžitě rozpažil, jelikož viděl hození puku.
     
    58:13
    Ve středním pásmu se kotouče zmocnil Josef Rykl, který střelou trefil jen obránce. Následně se hra rychle přelila na druhou stranu a přihrávka mířila před branku, kde byl nikým nepokrytý Tommy Wardas, jenž zamířil do brankáře.
     
    56:58
    Chomutovští jeli ve dvou na brankáře! Jenomže celou situaci na sebe vzal Pavel Šugár, jenž zamířil do Patrika Švančary. Spoluhráč se na něj pochopitelně zlobí, tohle šlo vyřešit mnohem lépe!
     
    55:22
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přihrávku k levé tyči dostal Michal Ramik, který si počkal na najetí spoluhráče. PAVEL MATĚJ pak z mezikruží zamířil přesně k pravé tyči, čímž nedal brankáři šanci zasáhnout. Oceláři se na střídačce hecují a chtějí vsítit ještě desátý gól! Asistence: Michal Ramik a Nico Geidl.
     
    54:48
    Na levé straně dobře pracoval David Černý, ale jeho zakončení z úhlu cestičku do sítě nenašlo.
     
    53:36
    Oceláři chybovali při rozehrávce a před brankou zůstal zcela osamocený Pavel Šugár, na něhož okamžitě mířila přihrávka. Ovšem jeden z bránících hráčů skočil na led a žabičkou černou gumu srazil k zadnímu mantinelu.
     
    52:10
    Velkou rychlost nabral Tadeáš Svoboda, který mířil mezi brankářovu ruku a tělo. Ovšem Patrik Švančara mezírku rychle utěsnil a puk vyrazil se štěstím do rohu.
     
    51:28
    Nahození od modré čáry tečoval mezi kruhy Tommy Wardas, jehož snažení poslalo kotouč nad branku. Následně to zleva zkoušel Richard Pětník, ale Filip Tuček se stihl přesunout.
     
    50:18
    Na vrcholu levého kruhu se napřáhl Michal Ramik, který tentokrát zamířil vedle. Chomutovští se pak hnali do akce, ale nezbývali jim síly.
     
    49:40
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Cháb – 2 min., hákování).
     
    48:24
    Třinec právě vstřelil branku!
    Z levého kruhu vystřelil do soupeře Nico Geidl, který puk dojel a směřoval jej před branku. Mezi kruhy už byl připravený zakončit MICHAL RAMIK, jenž využívá další početní výhodu Třince. Asistence: Nico Geidl.
     
    47:37
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Josef Rykl – 2 min., nesportovní chování).
     
    47:18
    Na druhé straně se za obranu dostal Tomáš Šilar, jenž postupoval na brankáře zprava. Jeho zakončení mířilo na zadní tyčku s čímž Švančara počítal.
     
    46:59
    Tommy Wardas přihrával na levou stranu, odkud z úhlu zkoušel překvapit brankáře Jan Moškoř. Filip Tuček zůstal u první tyčky a puk vyrazil.
     
    46:01
    Rozehrávka Ocelářů byla nepřesná a doputovala na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat po levici hostujícího maskovaného muže.
     
    45:04
    Na pravé straně se nacházel rozjetý Jan Ekrt, který nabruslil až do kruhu pro vhazování, odkud rozvlnil síťku třinecké branky z venku.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 7. Černý (T. Svoboda, Cestr), 27. Šugár (T. Šilar) – 7. Ramik (Matěj), 12. Pětník (Jobánek), 15. Haas (Chovaniak, Šutý), 20. Wardas (Kozlík, Moškoř), 27. Geidl (Matěj, Ramik), 28. Kozlík (Wardas), 35. Haas (Šutý), 49. Ramik (Geidl), 56. Matěj (Ramik, Geidl), 60. Moškoř (Kozlík, Wardas)


    Piráti Chomutov: Suk (21. Tuček) – Petrásek, Cestr, Pöschl, Rykl – Ekrt, P. Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda, Vostiňák, Černý, Vyroubal, F. Döring.
    Trenér: Petr Jíra.

    HC Oceláři Třinec: Švančara (Klimek) – Andrle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramik, Kozlík, Jobánek.
    Trenér: René Mucha.

    Rozhodčí: Zubzanda, Micka – Hnát, Pěkný
    thejrc.org