Boston – Philadelphia 3:2 (kon.) | Tampa – Vancouver 4:2 (kon.) | Carolina – Columbus 0:6 (kon.)
Detroit – Winnipeg 0:3 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 3:2 (kon.) | St. Louis – Seattle 2:1 (kon.)
Nashville – Buffalo 1:4 (kon.) | Chicago – Montreal 3:2 (po pr.) | Calgary – Ottawa 1:4 (kon.)
Los Angeles – Pittsburgh 6:2 (kon.) | San Jose – NY Rangers 0:3 (kon.)
konec
New York Islanders
3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
New Jersey Devils
Pátek 14.01.2022, 01:38 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:40
    Přestože hosté nezískali pevné postavení v útočném pásmu, tak Jon Gillies odjel na střídačku. Ďáblové zkouší powerplay!
    55:07 Mathew BARZAL - 3:2
     
    55:07
    Islanders právě vstřelili branku!
    Při hře ve čtyřech vrací náskok na stranu Isles MATHEW BARZAL! Sám akci rozjel, když udržel puk proti přesile a k pravému mantinelu nahrál Baileymu. Vzápětí si sjel mezi kruhy, kam dostal ideální zpětný pas do hokejky a forhendovou ránou z první zacílil nechytatelně nad levé rameno gólmana. Asistence: Josh Bailey a Scott Mayfield.
     
    53:27
    Ross Johnston psychicky neustál situaci, že neudržel puk, navíc ztratil hokejku. Nathan Bastian ho následně nechtěl pustit, aby si ji vzal zpět. Mezi oběma hokejisty se strhla menší potyčka, rozhodčí ji vyřešili udělením dvouminutového trestu pro oba.
    50:25 Nathan BASTIAN - 2:2
     
    50:25
    Devils právě vstřelili branku!
    Nelson na trestné lavici dlouho nepobyl, hosté využitou početní převahou vrací stav do nerozhodné podoby. Od modré nahazoval Ty Smith a byl to NATHAN BASTIAN, kdo tečoval kotouč mimo dosah Sorokina. Asistence: Ty Smith a Nico Hischier.
     
    50:08
    Hra v plném počtu dlouho nevydržela. Hráči Isles se opět budou bránit ve čtyřech bruslařích, za krosček na McLeoda je trestán Brock Nelson.
     
    47:47
    Těžko říct, čemu se Adam Pelech diví. Bastiana stáhl k ledu s jasným cílem zastavit hrozící přečíslení tří proti jednomu, v tomto případě jsou dvě minuty neoddiskutovatelné.
     
    45:20
    Wahlstrom po neúspěšném útoku u mantinelu tvrdým, ovšem ukázkovým hitem posadil na led Veseyho. Spoluhráče se vydal pomstít Nathan Bastian, jenž si vysloužil dvě minuty za hrubost. Přesilovka pro domácí.
     
    33:19
    Přesilová hra pro New Jersey. Střelec aktuálně vítězného gólu Adam Pelech za vlastní bránou tvrdě dohrál Greera, jenž lehce sekl do lapačky Sorokina. Rozhodčí pro zákrok domácího zadáka neměli pochopení a poslali jej na trestnou lavici za krosček.
    29:22 Adam PELECH - 2:1
     
    29:22
    Islanders právě vstřelili branku!
    Obrat dokonán, domácí vedou! Vzrůstající tlak přetavil ve druhý zásah ANDY PELECH, jemuž výraznou měrou pomohl bránící Graves, s jeho výraznou tečí překvapený Gillies vůbec nepočítal. Asistence: Zach Parise a Kieffer Bellows.
     
    24:05
    Zvoní tyč! Od modré čáry napřáhl Noah Dobson a Jon Gillies reagoval hodně pozdě. Měl štěstí, podržela jej levá část brankové konstrukce.
     
    23:08
    Jednu přesilovku domácí využili, zadaří se jim i napodruhé? Jonas Siegenthaler odjíždí pykat za hru vysokou holí, do helmy trefil Leeho.
    18:59 Josh BAILEY - 1:1
     
    18:59
    Islanders právě vstřelili branku!
    Isles střílí gól do šatny, máme opět vyrovnáno! Střelu Beauvilliera z pravého kruhu Gillies vyrazil, načež Parise zvládl puk přisunout k JOSHI BAILEYMU a ten z bezprostřední blízkosti snadno usměrnil puk za záda ležícího brankáře. Asistence: Zach Parise a Anthony Beauvillier.
     
    17:07
    New York Islanders má k dispozici druhou přesilovou hru a trenér Barry Trotz určitě doufá, že ji některý z jeho svěřenců ukončí gólem, nikoliv faulem. Colton White hákoval Beauvilliera.
     
    14:19
    Hokejisté Isles si přesilovky dlouho neužili. Fauloval totiž Brock Nelson, ten po ztrátě puku podrazil o vyhození se snažícího Siegenthalera.
     
    13:41
    Domácí mají možnost vyrovnat v početní převaze. Menší dvouminutový trest vyfasoval Ryan Graves, který bruslemi podrazil Beauvilliera.
    09:43 Jegor ŠARANGOVIČ - 0:1
     
    09:43
    Devils právě vstřelili branku!
    Vedení se, možná poněkud překvapivě, ujímají Ďáblové! JEGOR ŠARANGOVIČ po levém mantinelu nabruslil i s pukem do útočného pásma, před obráncem si stáhl puk do levého kruhu a přes něj pak vypálil k bližší tyči, Sorokinovi kotouč smolně propadl za brankovou čáru mezi vyrážečkou a betonem. Asistence: P. K. Subban a Colton White.
     
    03:12
    Přesilovou hru si vyzkouší hosté. Na lavici hanby dnes jako první usedl Ross Johnston, jenž zezadu nedovoleně atakoval Greera.
     
    03:00
    Cal Clutterbuck ujel obráncům, leč vedoucí gól nevstřelil! V plné rychlosti mířil pod břevno, jenže kotouč poslal nad horní tyč.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 19. Bailey (Parise, Beauvillier), 30. Pelech (Parise, Bellows), 56. Barzal (Bailey, Mayfield) – 10. Šarangovič (P. K. Subban, Colton White), 51. Bastian (Ty Smith, N. Hischier)


    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Dobson, Chára, Greene, Salo – Bailey, Barzal, A. Lee (C) – Wahlstrom, Nelson, Beauvillier – Parise, Czarnik, Bellows – Clutterbuck, Cizikas, Ross Johnston.
    Trenér: Barry Trotz

    New Jersey Devils: J. Gillies (Shapiro) – Graves, Siegenthaler, P. K. Subban, Ty Smith, Ch. Jaroš, Colton White – Zacha, N. Hischier (C), Vesey – Tatar (A), J. Hughes (A), Šarangovič – J. Boqvist, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod, Greer.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Lee, L'Ecuyer – Cherrey, Galloway

    Diváci: 17 255
    ocianews.com