Boston – Philadelphia 3:2 (kon.) | Tampa – Vancouver 4:2 (kon.) | Carolina – Columbus 0:6 (kon.)
Detroit – Winnipeg 0:3 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 3:2 (kon.) | St. Louis – Seattle 2:1 (kon.)
Nashville – Buffalo 1:4 (kon.) | Chicago – Montreal 3:2 (po pr.) | Calgary – Ottawa 1:4 (kon.)
Los Angeles – Pittsburgh 6:2 (kon.) | San Jose – NY Rangers 0:3 (kon.)
konec
Los Angeles Kings
6:2 (1:1, 1:0, 4:1)
Pittsburgh Penguins
Pátek 14.01.2022, 04:30 • Crypto.com Arena, Los Angeles • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:20 Sean DURZI - 6:2
     
    58:20
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    SEAN DURZI si po dvou asistencích připíše i gól! Po vyhraném buly se totiž okamžitě napřáhl a od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Dustin Brown, Rasmus Kupari.
    44:30 Anže KOPITAR - 5:2
     
    44:30
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    A ještě jeden šok pro hosty, Los Angeles během chvíle vede o tři góly! Domácí to sehráli opravdu parádně, Alex Iafallo přebral přihrávku v levém kruhu, naznačil střelu, ale poté ještě přihrával na lépe postaveného ANŽEHO KOPITARA, který se poté prosadil do odkryté klece. Asistence: Alex Iafallo, Sean Durzi.
    43:17 Viktor ARVIDSSON - 4:2
     
    43:17
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Další šok pro Pittsburgh, protože Kings už vedou o dva góly! Hned po buly se dopředu vrhl Trevor Moore, jenž parádní přihrávkou našel před brankou VIKTORA ARVIDSSONA, který nedal Tristanu Jarrymu žádný čas na přesun. Asistence: Trevor Moore, Drew Doughty.
    43:07 Mikey ANDERSON - 3:2
     
    43:07
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Domácí okamžitě reagují na inkasovanou branku! Dlouhou kombinaci v útočném pásmu nakonec zakončil MIKEY ANDERSON, který od modré čáry mířil přesně nad rameno gólmana. Asistence: Anže Kopitar, Adrian Kempe.
    41:37 Radim ZOHORNA - 2:2
     
    41:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Dnes netáhnou Pittsburgh největší hvězdy, ale třetí lajna s českými hokejisty! Teddy Blueger vybojoval kotouč za brankou a následně ho servíroval do mezikruží, kde už byl připravený RADIM ZOHORNA, který se střelou z první trefil mezi ruku a tělo Jonathana Quicka. Asistence: Teddy Blueger, Chad Ruhwedel.
    34:32 Dustin BROWN - 2:1
     
    34:32
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kings přece jen přesilovku využívají a dokonávají obrat! Sean Durzi na modré čáře odváděl výbornou práci, kterou zakončil střelou na teč. Ta byla úspěšná, ale Tristan Jarry i přesto zasáhl. Před ním však číhal DUSTIN BROWN, který si kus gumy bleskurychle stáhl a okamžitě ho zasunul za brankovou čáru. Asistence: Trevor Moore, Sean Durzi.
    13:48 Anže KOPITAR - 1:1
     
    13:48
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba Tučňáků znamená vyrovnaný stav! Obránci hostů trestuhodně nezkrotili kotouč před vlastní bránou, což ukázkově potrestal ANŽE KOPITAR, který po šťastném odrazu dostal puk do sítě mezi betony Tristana Jarryho. Asistence: Alex Iafallo.
    04:42 Kris LETANG - 0:1
     
    04:42
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins se i v tomto zápase prosazují jako první! Brian Dumoulin z dálky prozkoušel domácího brankáře, který sice zasáhl, ale přitom se dostal mimo pozici. Toho dokonale využil KRIS LETANG, který jako obránce z nějakého záhadného důvodu číhal u levé tyče. Nakonec se to ale zatraceně vyplatilo, protože o beton gólmana srazil kotouč za brankovou čáru. Asistence: Dominik Simon, Brian Dumoulin.

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 14. Kopitar (Iafallo), 35. D. Brown (T. Moore, Durzi), 44. M. Anderson (Kopitar, A. Kempe), 44. Arvidsson (T. Moore, Doughty), 45. Kopitar (Iafallo, Durzi), 59. Durzi (D. Brown, Kupari) – 5. Letang (D. Simon, Dumoulin), 42. R. Zohorna (Blueger, Ruhwedel)


    Los Angeles Kings: Quick (C. Petersen) – M. Anderson, Doughty (A), O. Määttä, M. Roy, Björnfot, Durzi – Iafallo, Kopitar (C), A. Kempe – T. Moore, Danault, Arvidsson – Turcotte, Kupari, D. Brown (A) – Fagemo, B. Lizotte, Kaliyev.
    Trenér: Todd McLellaon

    Pittsburgh Penguins: Jarry (Domingue) – Dumoulin, Letang (A), M. Pettersson, Marino, Matheson, Ruhwedel – Guentzel, Crosby (C), Rodrigues – J. Carter, Malkin (A), Kasperi Kapanen – R. Zohorna, Blueger, D. Simon – Björkqvist, Boyle, Angello.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Schrader, Skilliter – Toomey, O'Quinn
    thejrc.org