Slavia – Olomouc 1:2 (kon.) | Jihlava – Vítkovice 3:2 (kon.) | Zlín – Motor ČB 4:5 (po pr.)
Chomutov – Havířov 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 7:6 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
Sparta – K. Vary 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Salzburg 3:2 (po pr.) | HC Litvínov – Třinec 1:2 (kon.)
po prodl.
HC Kometa Brno
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
EC Red Bull Salzburg
Sobota 15.01.2022, 13:00 • DRFG arena • DHL Extraliga juniorů • 32. kolo
Partner:
     
    Po bezbrankové třetí třetině se v prodloužení v bleskové akci prosadil Eduard Šalé, čímž rozhodl o zisku dvou bodů pro brněnskou Kometu. Hosty ze Salcburku může mrzet úplný závěr základní hrací doby, kdy po přesilovce dostali soupeře pod tlak, ale z velkého množství šancí neproměnili ani jednu a po jedné ze schovaných střel dokonce zvonila tyč. Nakonec Salcburk odchází z utkání s jednobodovým ziskem.
    Ode mě je to pro dnešek vše, z Brna vám přeji příjemný zbytek dne. (15:04:29)
     
    Konec zápasu.
     
    60:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Z nastavené pětiminutovky uběhlo přesně sedmnáct sekund, když se k puku dostal EDUARD ŠALÉ a v situaci, která se velmi podobala prvnímu brněnského gólu tohoto duelu, z levého křídla překonal Claru střelou mezi betony. Asistence: Ivo Sedláček.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Salcburku chyběl k vítězství v základní hrací době opravdu jen malý kousek štěstí. Uvidíme, co přinese prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:59
    Ivo Sedláček zablokoval prudkou Sinnovu střelu od modré. Třetí třetina končí v útočném pásmu Salcburku a to po velkém tlaku hostujícího celku. Nechybělo mnoho a rakouský tým by si odvezl tříbodové vítězství. Sedláček v emocích třískl hokejkou o led a vypadá to, že ji v dnešním utkání bude muset už podruhé měnit.
     
    59:47
    Mackner ve velké šanci trefuje spojnici pravé tyče a břevna.
     
    59:34
    Prudká střela Vinzense z levého kruhu letěla do vzdálenějšího horního rohu. Postava opět zasahuje. Hosté si nyní vytvořili opravdu velký tlak.
     
    59:13
    Postava musel při Kauhanenově střele od modré zkřížit ruce před obličejem a vyrážečkou odráží puk mimo.
     
    58:57
    Domácí v plném počtu, hosté se k žádné větší střelecké příležitosti v početní výhodě nedostali. Ze strany Komety šlo o velmi povedené a dobře ubráněné oslabení, které domácí z velké části strávili mimo obranné pásmo.
     
    58:12
    Jsou před námi poslední necelé dvě minuty třetí třetiny a hosté svého soupeře zamkli v pásmu. Hráči rakouského týmu zatím pouze kombinují.
     
    57:51
    Kometa se opět osvobozuje.
     
    57:10
    Trenéři brněnského celku si ještě nechali celou situaci vysvětlit od rozhodčích. Nyní už však hra, potažmo salcburská přesilovka, odstartovala a domácí ihned vyhazují kotouč podél mantinelu.
     
    56:57
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (Malý – 2 min., držení).
     
    56:26
    Už dlouho jsme neviděli žádnou gólovou příležitost. Hosté byli opět zatlačeni do vlastního pásma, odkud rozehráli, ale jejich ofenzivní tažení ke střele nevedlo. Taková situace se nyní pravidelně střídá na obou stranách.
     
    55:15
    Kometa se snaží rozehrát z vlastního pásma, ale dlouhá přihrávka přes obrannou modrou čáru na Harmima nebyla přesná. Odraženého kotouče se tak ujal Hupach a poslal jej zpět směrem na Postavovu bránu.
     
    54:17
    Také Kometě se rychlé protiútoky daří. Podobný počin, jako před chvíli Salcburk, nyní předvedli i Hrnčíř s Otavou. Nahození prvního jmenovaného skončilo na Clarově levém betonu, druhý brněnský útočník už se k zakončení nedostal.
     
    53:21
    Hráči Red Bullu neměli po zakázaném uvolnění problém dostat se do útoku. Ani jejich přihrávky však nejsou dostatečně přesné na to, aby vedly k finální střele na branku.
    Marken.cz

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 13. Šalé (Malý, Pigl), 28. Malý (Sedláček J., Fajmon), 61. Šalé (Sedláček I.) – 19. Sinn (Vinzens, Weber), 29. Schreiner (Vinzens, Sumpf)


    HC Kometa Brno: Postava (Schnattinger) – Holemý, Sedláček J. (C), Fajmon, Němec, Řehák, Ulbricht – Sedláček I., Malý (A), Šalé, Bělohlav, Bartes (A), Harmim, Nesvadba, Otava, Boltvan, Pigl, Hrnčíř.
    Trenér: Jan Zachrla

    EC Red Bull Salzburg: Clara (Wolf) – Kauhanen (A), Kirchebner, Sinn (C), Weber (A), Winkelmann, Hübner, Krotsch – Schreiner, Sumpf, Vinzens, Stiegler, Jelavic, Hupach, Wurzer, Eckl, Ruckdäschel, Mackner.
    Trenér: Ilkka Pakarinen

    Rozhodčí: Grygera, Held – Čelechovský, Vašíček
    ocianews.com