Slavia – Olomouc 1:2 (kon.) | Jihlava – Vítkovice 3:2 (kon.) | Zlín – Motor ČB 4:5 (po pr.)
Chomutov – Havířov 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 7:6 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Mladá Boleslav 3:2 (kon.)
Sparta – K. Vary 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Salzburg 3:2 (po pr.) | HC Litvínov – Třinec 1:2 (kon.)
konec
Piráti Chomutov
1:3 (0:0, 1:0, 0:3)
AZ Havířov
Sobota 15.01.2022, 12:00 • ROCKNET ARÉNA • DHL Extraliga juniorů • 32. kolo
Partner:
     
    59:34
    Havířov právě vstřelil branku!
    Chomutovský zmar dokonal DAVID PASTOR, který si po buly našel volný puk, projel před branku a překonal Suka. Asistence: Ondřej Becher a Adam Špaček.
     
    59:23
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tak tohle už pro Piráty vyloženě studená sprcha, která z dobře rozehraného utkání dělá noční můru. DENIS KYSELÝ vystřelil od mantinelu na pravé straně modré čáry a puk skončil v síti. Asistence: Jan Fědor a Denis Bárta.
     
    58:15
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:15
    Havířov právě vstřelil branku!
    Tak to je pro Chomutovské velká rána. Po vhazování vznikla před jejich skrumáž, v níž se puk dostal na pravou stranu k volnému ONDŘEJI BECHEROVI, který bombou do horní poloviny branky vyrovnal. Asistence: Adam Špaček a Kevin Horváth.
     
    57:42
    Havířovská branka zůstává prázdná. Hosté to po oddechovém času zkusí v šesti.
     
    57:42
    Hned po buly Havířovští nahodili na Suka, který puk chytil a nerozehrál, což donutilo hostující trenéry k oddechovému času.
     
    55:40
    Kočí byl málem smutným hrdinou okamžiku. Při střele od modré zlomil hůl, čehož využil Vostiňák, který šel v oslabení sám na Nowaka, ale slabou střelou domácí vedení nepojistil.
     
    54:19
    Havířov má k dispozici krátkou přesilovku čtyři na tři.
     
    54:19
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Černý – 2 min., podrážení).
     
    52:30
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Šilar – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Jakub Plevka – 2 min., hrubost).
     
    50:27
    Domácím se přesilovka zatím příliš nedaří. Hosté ujeli do přečíslení dva na jednoho, v němž Horváth nezametl volný puk mezi Sukovými betony do branky. Hned z protiútoku byl mezi kruhy osamocený Cháb, ale vylámal si zuby na Nowakovi.
     
    49:37
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Jan Fědor – 2 min., podrážení).
     
    49:08
    Hned po buly byl před brankou chvíli sám Makovec, ale bekhendem mezírku mezi Sukovými betony nenašel.
     
    46:01
    Po dalším vhazování si Cháb našel před brankou puk a bekhendem do posílal ke vzdálenější tyči. Nowak na poslední chvíli vykopl kotouč špičkou betonu a hosté se následně z chomutovského tlaku vymanili.
     
    40:22
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Černý – 2 min., podrážení).
     
    37:32
    Piráti právě vstřelili branku!
    Havířovský zmar v přesilovce korunoval TOMÁŠ VYROUBAL, který nakopl na levém křídle vrtuli, přebruslil obránce a napodruhé už tváří v tvář Nowakovi nezaváhal. Puk se pod betonem gólmana dostal za čáru, takže domácí se ve vlastním oslabení ujímají vedení. Bez asistence.
     
    35:35
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Filip Cháb – 2 min., podrážení).
     
    28:57
    S návratem vyloučeného Petrásek ujel havířovské obraně Vyroubal, jenže tváří v tvář Nowakovi střílel jen do hostujícího brankáře.
     
    27:53
    Havířovští pálili v úvodu přesilovky ze všech pozic. Dvakrát to zkusil Horváth, jednou střílel od modré Kočí, ale největší šanci měl Becher. Ten si vyjel před branku, kde sice překonal Suka, jenže puk mířící do chomutovské branky odpálil do rohu jeden z obránců.
     
    26:57
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (David Petrásek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    21:00
    Filip Byčkov dostal dvě minuty za nesportovní chování a cestou na trestnou lavici si evidentně neodpustil nějaký komentář, takže dostal navrch ještě desetiminutový trest za stejný prohřešek.
     
    19:02
    Se startem poslední minuty úvodní třetiny se hostům povedlo dostat do útočného pásma, kde po střele z pravé strany poskakoval volný puk v chomutovském brankovišti. Jako první se k němu dostal Döring a odpálil ho k mantinelu, odkud domácí vyhodili do bezpečí.
     
    17:51
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Tomáš Šilar – 2 min., podrážení).
     
    13:12
    Po návratu hostů před chomutovskou branku střílel z pravého kruhu Byčkov, jehož pokus před Sukem tečoval Špaček. Domácí gólman si změnu směru pohlídal a ustál i Špačkův pokus o dorážku.
     
    11:26
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Josef Rykl – 2 min., podrážení).
     
    10:15
    Také za Sukem se rozezvučela branková konstrukce. Makovec mířil z levé strany bekhendem na bližší tyč, od níž se puk odrazil na zadní mantinel, kde ho sebrali domácí.
     
    08:42
    Na druhé straně zvonilo po nenápadné akci břevno, jehož horní hranu orazítkoval z levého kruhu Černý. Puk skončil v ochranné síti, takže se vhazuje před Nowakem.
     
    07:47
    Ve hře čtyři na čtyři ujížděli Becher se Špačkem dva na jednoho. Vyměnili si kotouč, ale první jmenovaný tísněný obráncem netrefil odkrytou část Sukovy branky.
     
    07:05
    Domácí sice po buly udrželi pásmo, jenže Vostiňák vysekl soupeři hůl, což jeden z hlavních sudích posoudil jako nedovolené bránění, takže chomutovská přesilovka záhy skončila.
     
    06:55
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Denis Bárta – 2 min., nedovolené bránění).
     
    04:10
    Havířovský pobyt v útočném pásmu byl neplodný, takže zahrozili Piráti. Vostiňák dostal na levou stranu přihrávku od Vyroubala a nikým neatakovaný mířil na protější teploměr, což si Nowak pohlídal.
    Marken.cz

    Libor Kult

    Branky a nahrávky: 38. Vyroubal – 59. Becher (Špaček, Horváth), 60. Kyselý (Fědor, Bárta), 60. Pastor (Becher, Špaček)


    Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Petrásek, Cestr, Pöschl, Rykl, F. Döring – Ekrt, P. Šugár, T. Šilar, Krasanovský, Cháb, T. Svoboda, Vostiňák, Černý, Vyroubal.
    Trenér: Petr Jíra.

    AZ Havířov: Nowak (Maňásek) – Kremnický, Kubíček, Zavřel, Kyselý, Fědor, Kočí – Plevka, Horváth, Pastor, Makovec, Valach, Becher, Pavlačka, Kalčík, Byčkov, Špaček, Bárta.
    Trenér: Tomáš Urbánek.

    Rozhodčí: Horák, R. Svoboda – Brejcha, Malý
    thejrc.org