Florida – Dallas 7:1 (kon.) | Minnesota – Anaheim 7:3 (kon.) | Colorado – Arizona 4:3 (1:0 po s.n.)
Boston – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Vancouver 4:1 (kon.) | NY Islanders – Washington 0:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Sobota 15.01.2022, 19:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji Vám pěkný třetího lednového víkendu, který určitě ještě bude obohacen mnoho sportovními přenosy. Od klávesnice se s vámi loučí Adam Sedlák. Napočtenou. (21:54:48)
     
    Československá stopa v utkání:

    Martin Nečas (CZE, CAR) – 1+1, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:30
    Jaroslav Halák (SVK, VAN) – Neodcestoval s týmem do dějiště utkání.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (DEN, CAR) – 30 zákroků, 1 OG, úsp. 96,77 %, odchytal 60:00

    Thatcher Demko (USA, VAN) – 29 zákroků, 4 OG, úsp. 87,88 %, odchytal 60:00
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Martin Nečas (CZE,CAR) – (1+1)
    2.Anrej Svečnikov (RUS, CAR) – (0+2)
    3. Vincent Trocheck (USA, CAR) – (1+1)
     
    Statistické okénko:

    Střely na branku: 33 – 31
    Zblokované střely: 7 – 18.
    Vhazování: 26 – 42.
    Hity: 36 – 37.
    Trestné minuty: 12 – 6
    Využití přesilovek: 1/3 – 0/6.
     
    Dnešní utkání je u konce! Domácí si po přesvědčivém výkonu nakonec připisují opravdu s naprostým přehledem tři body do tabulky. V první periodě jsme byli svědky velmi svižného a atraktivní hokeje, ve kterém padlo po jedné brance na obou stranách. Nejprve se z otočky prosadil mladičký Fin v barvách Hurricanes Sebastian Aho. Se stanoviskem prohry se ale hosté nesmířili, což dal nejlépe najevo vstřelenou brankou Bo Horvat, pro něhož jako kapitána Canucks to byla dvanáctá branka v letošním ročníku. Ve prostřední část jsme opět mohli vidět útočný hokej z obou stran, ve kterém ale oproti části první byli úspěšnější domácí. Ihned zpočátku třetiny se totiž po nahrávce od Martina Nečase prosadil Vincent Trocheck. O tři minuty později se účet tohoto klání opět měnil, jelikož tentokrát si po ose Trocheck-Svečnikov připsal osmou brankou v ročníku právě rodák z Nového Města Martin Nečas. V poslední části se už tento souboj spíše dohrával, nicméně i tak Hurricanes ještě upravili skóre, a to zásluhou parádní teče od Steva Lorentze, který tímto gólem udal konečný stav zápasu 4:1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Skóre se dnes již určitě měnit nebude, protože domácí hráči drží puk za svou brankou, a to za bujarého potlesku od svých příznivců.
     
    59:46
    Poslední šanci domácích, ve které byl Vincent Trocheck , zastavil obětavým blokem Oliver Ekman-Larsson. Toto jednaní je ale trochu prototypem dnešního týmového výkonu Canucks.
     
    59:22
    Hosté si počínají v posledních minutách velmi zoufale, jelikož se ani nesnaží o žádný kontr směrem vpřed, což potvrzuje aktuální nepohyblivost hráčů první formace Canucks.
     
    58:56
    Po odpískání ofsajdu ze strany hostí ještě vystřelil Brad Hunt na branku domácích, následně se tak strhla menší strkanice, ovšem vylučovat se nebude ani na jedné straně.
     
    58:40
    Domácí se ještě dostávají ke kombinaci v útočné třetině, až to vypadá že oni jsou mužstvem, který se snaží o vyrovnání. Vše jen potvrzuje dnešní nepovedený výkon hostí v klíčových pasážích.
     
    58:17
    Hosté teď okupují branku hostí z opravdového blízka, což ovšem v jejich případě nezaručuje úspěch. Prozatímní efektivita v zakončení z jejich strany je doslova a do písmene skoro nulová.
     
    57:52
    Hra se aktuálně přesunula do středního pásma, kde oba týmy spíše plýtvají posledními minutami zápasu.
     
    57:10
    Nahrávka Tannera Pearsona končí až na zakázaném uvolnění, hra se tedy přesune před amerického brankáře v barvách Canucks, který se tedy možná dočká dalšího zákroku.
     
    56:55
    Nahození od Anthonyho DeAngela si pohlídal Thatcher Demko, jelikož předvedl velmi jistý zákrok. Následovat bude i tak buly v útočném pásmu domácích.
     
    56:34
    Zajímavá pobídka od Tuckera Poolmana bude nevyužita, jelikož jeho spoluhráči Tyleru Mottemu na poslední chvíli puk přeskočil hůl, a to zapříčiňuje kombinaci domácích.
     
    56:12
    Prudkou nahrávku od Lukeho Schenna nedokázal zpracovat rozjetý Connor Garland. Puk se sice dostal přes všechny čáry až k domácím, ovšem rozhodčí dle svého uvážení nepíská icing.
     
    55:57
    Po neohrobanosti na bruslích od Jasona Dickinsona se dostali domácí do přečíslení, které ale vyřešil Jordan Martinook pouze nepřesnou střelou do zadního mantinelu za brankou Canucks.

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 9. Aho (T. Teräväinen, A. DeAngelo), 22. Trocheck (A. Svečnikov, M. Nečas), 25. M. Nečas (A. Svečnikov, Trocheck), 45. Lorentz (Skjei, Pesce) – 14. Horvat (L. Schenn)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (LaFontaine) – Pesce, Skjei, A. DeAngelo, Cole, Keane, Brendan Smith – Jarvis, Aho (A), T. Teräväinen – M. Nečas, Trocheck (A), A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Lorentz – Martinook, Kotkaniemi, Niederreiter.
    Trenér: Rod Amour

    Vancouver Canucks: Demko (S. Martin) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Poolman, B. Hunt – Boeser, J. T. Miller (A), Pearson – Garland, Horvat (C), Elias Pettersson – Höglander, Dickinson, Podkolzin – Highmore, Lammikko, Motte.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: McIsaac (CAN), Halkidis (CAN) – Mills (CAN), Pancich (USA)
    ocianews.com