Bílina – Hronov 7:10 (kon.) | Příbram – Řisuty 7:0 (kon.) | Cheb – Tábor 3:4 (kon.)
Havlíčkův Brod – Klatovy 7:3 (kon.) | Opava – Žďár n/S 4:3 (3:0 po s.n.) | SHK Hodonín – Kopřivnice 6:5 (po pr.)
Dvůr Králové n. L. – Děčín 8:1 (kon.) | Nová Paka – Letňany 0:2 (kon.) | Vel. Meziříčí – Val. Meziříčí 5:4 (po pr.)
Mostečtí Lvi – Jablonec n/N 9:4 (kon.) | Kobra – Písek 6:4 (kon.) | Kometa Brno B – Nový Jičín 3:2 (kon.)
konec
HC Draci Bílina
7:10 (2:1, 3:5, 2:4)
HC WIKOV Hronov
Sobota 15.01.2022, 15:00 • Bílina, Zimní stadion • 2. liga skupina Sever (ČR) • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je další kolo druhé hokejové ligy a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC Draci Bílina a HC WIKOV Hronov.
     
    HC Draci Bílina

    Bílinští hokejisté se v tabulce nacházejí na posledním osmém místě se ziskem jednadvaceti bodů. Jsou tedy stále v ohrožení, že budou hrát o udržení se v této soutěži. Naposledy se jim dařilo, když na ledě Děčína zvítězili 5:2 a snížili tak ztrátu na Medvědy, která nyní čítá už jen čtyři body. Bílinští tak tímto úspěchem protrhli šestizápasovou šňůru proher a rádi by na skalp Medvědů navázali i dnes, i když to proti Hronovu nebudou mít vůbec jednoduché.
     
    HC WIKOV Hronov

    Hosté z Hronova jsou na tom mnohem lépe. V tabulce je najdeme na čtvrtém místě a zatím se tak drží na pozici, která zaručuje vyřazovací boje. Dosud nasbírali osmačtyřicet bodů a dnes chtějí přidat další. Hronov v posledním kole odčinil porážku s Děčínem a plně bodoval. Porazil doma třetí Dvůr Králové 4:3.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se utkaly v probíhající sezóně čtyřikrát. Jednou zvítězila Bílina, třikrát pak Hronov. Domácí tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Draci Bílina: Michajlov (Kuchař) – Kučera, Druxa, Urban (C), DelMarche, Nerad, Šefl, Klatt – Čermák, Daniel (A), Uher, Konášek, Mašek (A), Zdeněk, Kubinčák, Fábry, G. Romanov
    Trenér: Václav Kmoníček

    HC WIKOV Hronov: Nečas (Ševců) – Degtěrev, Mikulec, Sýkora, Exner (C), M. Romanov – Jirků, Moník, Lavrenov, Duchan, Nazarov, Teuber, Bucek, Šlaicher, Lebedkin, Kozák (A), Matouš (A)
    Trenér: Martin Táborský

    Rozhodčí: Hlinka – Goltsch, Sýkora.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Domácí se hned dostali před branku soupeře, kde zakombinovali, ale nakonec se nedostali ke střele, která by Nečase ohrozila.
     
    01:20
    Radim Šlaicher to zkusil střelou z pravé strany, ovšem ta skončila jen na betonu hostujícího brankáře. Bílinští zatím působí aktivněji a tlačí se za šancemi.
     
    02:15
    Nyní po nepřesném pokusu Bíliny šli dopředu hosté, zblízka zakončil Vitalij Lebedkin, ale jen do betonu Arťoma Michajlova.
     
    02:58
    Vhazovalo se ve středovém kruhu, do akce se hned natlačili hráči Hronova, ale Michajlov mohl být v klidu, protože zatím na něho nešla žádná soupeřova střela.
     
    03:10
    Hronov právě vstřelil branku!
    Nyní se to hostům už povedlo a otevírají účet dnešního duelu. Do blízkosti domácí branky se dostal VITALIJ LEBEDKIN, jenž poté svou střelou svého krajana v bílinské brance prostřelil – 0:1. Asistence: Konstantin Lavrenov a Dominik Matouš.
     
    05:15
    Hosté nabrali na rychlosti, po několika dalších průnicích do útočného pásma střílel od modré čáry Michail Romanov, jeho pokus ale srazila obrana Bíliny do bezpečí.
     
    06:20
    A další střela Michaila Romanova tentokráte už zaměstnala domácího brankáře. Arťom Michajlov pokus kryje a přikrývá puk lapačkou. Hra je přerušena.
     
    07:05
    Adam Jirků nabruslil na levou stranu a švihem z úhlu vystřelil. Hokejka brankáře Michajlova ale byla na místě a znovu je hra zastavena.
     
    08:15
    Hosté vypíchli ve středním pásmu puk a hnali se opět dopředu, ale beci Bíliny je o něj obrali a poté ho dostali i do bezpečí.
     
    09:01
    Zblízka zakončoval nadvakrát Samuel Duchan, ale znovu byl Arťom Michajlov připraven a zakročil přesně. Podržel svůj tým a před dotěrnými hosty znovu dění na ledě zastavuje.
     
    09:55
    Tomáš Čermák dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a jeho svižná rána dost zaměstnala Vojtěcha Nečase! Ten měl co dělat, aby nebezpečný kotouč zkrotil.
     
    10:49
    A znovu v akci bílinští Draci, kteří se toho nebáli, natlačili se před Vojtěcha Nečase a znovu jeho branku ohrozili. Na Bílině je vidět, jak moc ráda by vyrovnala.
     
    11:58
    David Sýkora neprošel skrze obranu do útočného pásma, Bílinští pak rychle otočili hru a z pravého kruhu švihem pálil Adam Klatt a znovu musel do akce Vojtěch Nečas!
     
    13:12
    Petr Mašek v další šanci Bíliny, ovšem jeho střelecký pokus zapadl jen do boční sítě hostující brány.
     
    13:27
    Draci právě vstřelili branku!
    Další tlak Bíliny hosté už neustáli a je vyrovnáno! Mela před Vojtěchem Nečasem nakonec znamenala vymazání manka domácího celku, když kotouč za jeho záda poslal GRIGORIJ ROMANOV a domácí se radují – 1:1. Asistence: Zdeněk Fábry a Petr Mašek.
     
    14:35
    Vhazovalo se před brankou hostů, domácí měli totiž zase další dobrou akci před Nečasem, který raději po lehčím zákroku zastavuje hru a buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    15:48
    Hronovští se pokusili ohrozit Michajlova, ale to se jim nepovedlo. Soupeř pak otočil hru a na pořadu dne byl další zákrok Vojtěch Nečase.
     
    16:47
    Draci právě vstřelili branku!
    V závěru prvního dějství byli domácí zase aktivní před hronovskou klecí a to potvrdili další brankou. TOMÁŠ ČERMÁK poprvé strhává vedení na stranu Bíliny a ta jde do vedení – 2:1. Asistence: Vojtěch Kubinčák a Cédric DelMarche.
     
    17:13
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Martin Kozák – 2 min., podrážení).
     
    17:45
    No a vedoucí branka Draky ještě více nakopla, ti se znovu dostali do tlaku před Vojtěchem Nečasem a nutno podotknout, že se ve svém brankovišti oproti Arťomu Michajlovovi vůbec nenudí.
     
    18:15
    Bílinští v přesilové hře opět roztáhli akci před Nečasem, ten po pokusu Vojtěcha Kubinčáka zastavuje puk betonem a poté zase pozastavuje hru.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:13
    Hosté se ubránili a už jsou v plném počtu.
     
    19:48
    Ještě akce na obou stranách, ovšem oba gólmani byli pozorní a už neinkasovali. První dějství je tedy pomalu, ale jistě minulostí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Už ve čtvrté minutě hry se z vedoucí branky radovali hosté, které do náskoku poslal Vitalij Lebedkin. Domácí ale nenechali nic náhodě, jakoby je inkasovaná branka nakopla a měli několik hodně nebezpečných šancí před brankou soupeře. Ve čtrnácté minutě pak tuto aktivitu Bílina přetavila ve vyrovnávací gól z hole Grigorije Romanova a začínalo se znovu od začátku. Vojtěch Nečas v brance Hronova pak měl další zákroky a držel svůj tým, ovšem další tlak Bíliny neustál na konci sedmnácté minuty, kdy ho překonal Tomáš Čermák a Draci strhli vedení na svou stranu. A to si udrželi až do první sirény.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 15:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:20
    Hned na začátku druhé třetiny dostal na pravý kruh přihrávku Cédric DelMarche a jeho dělovka končí na vyrážečce Vojtěcha Nečase.
     
    21:10
    Hned po otočení hry se do akce na druhé straně dostal Hronov a zblízka střelu Konstantina Lavrenova zastavil Arťom Michajlov.
     
    22:10
    Petr Mašek jednoruč sklepl puk po střele spoluhráče, ale Vojtěch Nečas na něj dosáhl a má ho u sebe.
     
    23:01
    Jakub Exner nahodil od modré čáry puk před domácí branku, kde ho ještě tečoval Lebedkin, ale jen do betonu Arťoma Michajlova.
     
    23:25
    Draci právě vstřelili branku!
    Domácí se dostali k puku po nepřesné střele hostů, založili rychlou akci, kterou přesně zakončil MICHAL DANIEL. Bílinští tak jdou do dvoubrankového náskoku – 3:1. Hosté jsou jako opaření, je před nimi výzva tuto ztrátu vymazat. Asistence: Karel Šefl a Martin Kučera.
     
    24:38
    Další průnik domácích do pásma soupeře, na pravé straně okamžitě vystřelil Petr Mašek, ale puk jen proletěl okolo brankoviště a tam se o něj postarala hostující obrana.
     
    25:15
    Hronov po vhazování před brankou Arťoma Michajlova nebezpečně zahrozil, pokus zblízka ale domácí gólman chytá.
     
    26:07
    Hronov právě vstřelil branku!
    A po chvilce se do akce dostal opět hostující tým, který byl u Michajlovovy branky důrazný. Ke kotouči se pak dostal KONSTANTIN LAVRENOV a svižnou ranou nedal bílinskému brankáři žádnou šanci – 3:2. Hosté jsou tak zpět v zápase. Asistence: Dominik Matouš.
     
    27:06
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (Radim Šlaicher – 2 min., hákování).
     
    27:36
    Draci právě vstřelili branku!
    Bleskově využitá přesilová hra a domácí mají zpět svůj náskok o dva góly. Po dobře sehrané kombinaci zakončil MICHAL DANIEL a dostal touš za záda Vojtěcha Nečase – 4:2. Asistence: Martin Kučera a Karel Šefl.
     
    28:15
    Hronov právě vstřelil branku!
    Hostům se už zase lépe dýchá. Hned po inkasovaném gólu našli v další akci odpověď a dostávají se díky DAVIDU SÝKOROVI zpět do hry – 4:3. Asistence: Martin Kozák a Adam Jirků.
     
    29:50
    Akce na obou stranách, Hronovští zlepšili v této části hry pohyb a jsou už více vidět. Vyrovnání mají na dosah a dá se teď očekávat jejich tlak.
     
    31:12
    Zakázané uvolnění Hronova a hra se stěhuje před branku Vojtěcha Nečase. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    31:52
    Josef Teuber sklepl nebezpečně puk před Arťomem Michajlovem a ten musel rukavicí zasahovat. Jeho zákrok si pak vyžádal přerušení hry, neboť se na něho tlačili další dva hráči soupeře.
     
    31:59
    Michal Daniel obešel obránce hostů a ač to měl z bekhendu hodně těžké, přesto zakončil. Na hattrick však nedosáhl.
     
    32:14
    Hronov právě vstřelil branku!
    A hned z rychlé akce na druhé straně dostal na levý kruh přihrávku JAKUB EXNER a jeho střela z nápřahu pak prosvištěla až do domácí sítě – 4:4. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Samuel Duchan a Filip Moník.
     
    32:22
    Hronov právě vstřelil branku!
    Obrat Hronova je na světě, ač to po první třetině vůbec nevypadalo. Jeho zlepšená hra nese ovoce a hosté poprvé vedou. Hned po vhazování se natlačili před Michajlova hráči Hronova a před ním pak přesně zakončil MARTIN KOZÁK – 4:5. Asistence: Adam Jirků a Jakub Exner.
     
    33:58
    Bílina se nesmířila s tím, že během chvilky přišla o svůj náskok a hned po průchodu do útočného pásma střílel Vojtěch Kubinčák, jenž o kousek minul soupeřovu bránu.
     
    35:58
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Grigorij Romanov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (David Sýkora – 2 min., hrubost).
     
    37:51
    Hronov právě vstřelil branku!
    Při hře ve čtyřech hráčích na obou stranách se prosadili hosté, kdy VITALIJ LEBEDKIN propálil Arťoma Michajlova. Ten poté zůstal chvíli ležet na ledové ploše a věděl, že pro Bílinu je už zle – 4:6. Asistence: Konstantin Lavrenov.
     
    39:03
    Draci právě vstřelili branku!
    Čepice na led! Nyní to ale zase vypadá o něco lépe s domácími Draky, Adam Klatt se prodral přes dva obránce soupeře a viděl dobře postaveného MICHALA DANIELA, který dobře mířenou střelou dostal Bílinu na kontaktní branku a završil tak hattrick – 5:6. Asistence: Adam Klatt a Radek Nerad.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí a na branky byla tedy hodně divoká. Padlo jich osm. Domácí už vedli 4:2, ovšem hosté postupně ztrátu dorovnali a následně strhli vedení na svou stranu. To si pojistili a na koni tak byl Hronov. Jenže v závěru se povedlo Michalu Danielovi snížit na rozdíl jediné branky a Draci tak mají zase o co hrát. Ještě nás čeká hodně zajímavá třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:40.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Hosté se v úvodu třetího dějství dostali do pásma soupeře, ale Arťoma Michajlova nepřekonali.
     
    41:20
    Vojtěch Kubinčák zakončil z levé strany a proti hned vytasil zákrok Vojtěch Nečas. Zabránil tak velké šanci domácího hráče.
     
    41:45
    Vyloučení v týmu HC WIKOV Hronov (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Radim Šlaicher.
     
    42:15
    Bílinští mají šanci na vyrovnání v přesilové hře a už se tlačí před soupeřovu branku.
     
    43:55
    Draci právě vstřelili branku!
    Přesilovka je využita a je zase vyrovnáno. Marek Konášek posunul puk na modrou čáru pro TOMÁŠE URBANA. Ten poté střelou po zemi zaskočil Vojtěcha Nečase, protože mu kotouč prošel až za jeho záda – 6:6. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Marek Konášek a Tomáš Čermák.
     
    45:06
    Draci právě vstřelili branku!
    Vyrovnávací gól Bílinu nakopl a po chvilce zase domácí hráči strhávají vedení na svou stranu. Jakub Zdeněk vyzval ke střele ZDEŇKA FÁBRYHO, který dostal kotouč opět za Nečasova záda – 7:6. Asistence: Jakub Zdeněk a Michal Daniel.
     
    45:44
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Grigorij Romanov – 2 min., podrážení).
     
    46:52
    Hosté mají k dispozici přesilovou hru a tlačí se za vyrovnáním, ale obrana Bíliny jim v tom nyní zabránila a vyhodila puk až před Vojtěcha Nečase.
     
    47:32
    A po střele od modré čáry vyrazil Michajlov puk před sebe, který okamžitě Tomáš Urban nasměroval až před hostující klec.
     
    47:44
    Bílina se ubránila a už je v plném počtu.
     
    48:11
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Martin Kučera – 2 min., podrážení).
     
    49:11
    Hosté se celou dobu drželi v pásmu Bíliny, po Degtěrevově přihrávce na pravý kruh pálil z první Mikulec, ale jeho pumelice se zastavila na zákroku Michajlova.
     
    49:44
    Bílina získala puk a vyhodila ho až před Vojtěcha Nečase.
     
    49:51
    Hronov právě vstřelil branku!
    Také Hronovu se povedlo využít díky FILIPU MONÍKOVI a je opět vyrovnáno. Přestřelka a přetahovaná tak pokračuje dále – 7:7. Asistence: Martin Kozák a David Sýkora.
     
    50:48
    Hosté znovu ožili a dostali se do těsné blízkosti Arťoma Michajlova, kde kombinují.
     
    51:41
    Hronov právě vstřelil branku!
    O chvilku později udeřili hosté znovu a tentokráte jsou to zase oni, kdo vede. Konstantin Lavrenov nechal kotouč DOMINIKU MATOUŠOVI a ten ho dostal do sítě Arťoma Michajlova – 7:8. Asistence: Konstantin Lavrenov.
     
    53:12
    Bílinští promarnili zase své svůj náskok a musejí zase dotahovat. Před chvílí zakončoval před Vojtěchem Nečasem Vojtěch Kubinčák, ale jeho pokus v pohodě hostující brankář pokryl.
     
    54:28
    Zblízka se dostal ke střele jeden z hostů a do akce musel jít Michajlov, který natáhl ruku a kotouč pod ní ukryl. Hra je zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    54:34
    Hronov právě vstřelil branku!
    Tak tohle už bude pro domácí celek hodně těžké. Po další velké aktivitě před domácí brankou byl u brankoviště důrazný MICHAIL ROMANOV a dává tak svému týmu náskok o dva góly – 7:9. Asistence: Konstantin Lavrenov a Vitalij Lebedkin.
     
    55:54
    Nyní to Bílina zkusila a natlačila se před Nečase, ale pokus Karla Šefla z prostoru mezi kruhy šel jen vedle jeho pravé tyče.
     
    56:29
    Vyloučení v týmu HC Draci Bílina (Jakub Zdeněk – 2 min., napadení).
     
    57:15
    Ve vlastním oslabení šli domácí hráči do akce, kterou ale nezakončili. A rodí se hned protiútok soupeře.
     
    57:25
    Hronov právě vstřelil branku!
    A je z toho další gól v domácí síti. Další využitá přesilová hra díky VITALIJi LEBEDKINOVI a zřejmě je už o osudu tohoto duelu rozhodnuto – 7:10. Asistence: Konstantin Lavrenov a Jakub Exner.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:01
    Bílinští ještě zkoušeli štěstí před Nečasem, ale sami věděli, že s tímhle stavem už jen horko těžko něco udělají.
     
    59:48
    Puk je ve středním pásmu a zápas se tak už jen dohrává.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Bláznivá přestřelka nakonec dopadla lépe pro hosty, kteří nakonec urvali tři body. V utkání několikrát prohrávali, ale nic nevzdali a roli favorita v Bílině tak potvrdili.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (17:15:22)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 14. G. Romanov (Fábry, Mašek), 17. Čermák (Kubinčák, DelMarche), 24. Daniel (Šefl, Kučera), 28. Daniel (Kučera, Šefl), 40. Daniel (Klatt, Nerad), 44. Urban (Konášek, Čermák), 46. Fábry (Zdeněk, Daniel) – 4. Lebedkin (Lavrenov, Matouš), 27. Lavrenov (Matouš), 29. Sýkora (Kozák, Jirků), 33. Exner (Duchan, Moník), 33. Kozák (Jirků, Exner), 38. Lebedkin (Lavrenov), 50. Moník (Kozák, Sýkora), 52. Matouš (Lavrenov), 55. Romanov (Lavrenov, Lebedkin), 58. Lebedkin (Lavrenov, Exner)


    HC Draci Bílina: Michajlov (Kuchař) – Kučera, Druxa, Urban (C), DelMarche, Nerad, Šefl, Klatt – Čermák, Daniel (A), Uher, Konášek, Mašek (A), Zdeněk, Kubinčák, Fábry, G. Romanov
    Trenér: Václav Kmoníček

    HC WIKOV Hronov: Nečas (Ševců) – Degtěrev, Mikulec, Sýkora, Exner (C), M. Romanov – Jirků, Moník, Lavrenov, Duchan, Nazarov, Teuber, Bucek, Šlaicher, Lebedkin, Kozák (A), Matouš (A)
    Trenér: Martin Táborský

    Rozhodčí: Hlinka – Goltsch, Sýkora
    thejrc.org