Mountfield HK – Kometa Brno 2:3 (3:4 po s.n.) | Liberec – Sparta 4:3 (kon.) | Kladno – Plzeň 3:4 (po pr.)
Vítkovice – Litvínov 1:6 (kon.)
po s.n. (3:4)
Mountfield HK
2:3 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 16.01.2022, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    Luboš HORKÝ - 2:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Kometa Brno.
    Autorem vítězné branky je LUBOŠ HORKÝ.
     
    60:56
    Holík pak sice přišel o hůl, přesto mohl na konci první minuty rozhodnout! Ujel s Muellerem 2 na 1 a dostal velmi dobrou přihrávku na zakončení, leč zblízka netrefil ani branku!
     
    56:29
    První trest na domácí straně přichází až po 56 minutách a 29 sekundách! Radek Pilař (MHK) si v souboji s Ostřížkem pomohl přidržením soupeře a dostává za to dvě minuty. Pro domácí dost možná v nejnevhodnější dobu.
     
    51:18
    Domácí se zlobili za údajné porušení postupu vhazování na straně Komety, ale taky mohli dostat třetí branku! Nekoncentrovanost vyústila v chybnou rozehru a situaci 2 na 1, kterou zakončoval Dočekal. Jenže v nejklíčovější moment vůbec netrefil bránu!
     
    51:06
    Východočeši začínají přebírat iniciativu a mohou svůj tlak vystupňovat pátou přesilovou hrou! Rhett Holland (KOM) vysekl Smoleňákovi hůl na levém kruhu a míří na trestnou.
     
    48:39
    Ščerbak dnes aspiruje na vyhlášení nejlepšího hráče z domácí strany. Svým pohybem si vybojoval další faul, tentokrát na Janu Sedláčkovi (KOM), který je na trestné podruhé. Nyní za hákování.
     
    40:01
    Do třetí třetiny vstupují domácí se změnou v brankovišti. Štěpán Lukeš byl odvolán, místo něj naskočil do branky Henri Kiviaho.
     
    39:43
    Domácí končí třetinu v tlaku, McCormack do toho šel z modré a Smoleňák před brankou tečoval, Sedláček toho mnoho neviděl a byl rád, když mu puk proskákal těsně vedle tyče!
     
    33:11
    Po komerční přestávce rozehrají domácí třetí přesilovku. Jan Sedláček (KOM) dostává za podrážení dvě minuty.
    32:24 Peter MUELLER - 2:2
     
    32:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    A po komerční přestávce máme zase srovnáno! PETER MUELLER se po přistrčení od Tanseyho rozjel a dostal se až na pravý kruh. Následně si všiml, že Lukeš není zcela v optimálním postavení a šikovnou střelou přes clonícího hráče propálil hradeckého brankáře v prostoru nad ramenem na vzdálenější tyč – 2:2! Asistence: Kevin Tansey, Martin Zaťovič.
     
    31:33
    Radovan Pavlík si všiml rozjetého Erika Meluzína z druhé vlny a počkal si, až sjede blíže k brance. Také mu i zpoza branky přihrál do tutové šance, zblízka ale brněnský junior nedokázal prostřelit Lukeše!
    30:35 Nikita ŠČERBAK - 2:1
     
    30:35
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvům stačila na obrat necelá minuta a tohle je debut pro NIKITU ŠČERBAKA! Ten si zpracoval kotouč na levém kruhu zády k brance a vybruslil si až k modré. Posléze zvolil zakončení z otočky a kotouč propadl Sedláčkovi za záda mezi rukou a tělem, Kometě se dobře rozehraný zápas sesypal – 2:1! Bez asistence.
    29:51 Ahti OKSANEN - 1:1
     
    29:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    Druhá branka duelu a ani tady nemůže mít gólman nejčistší svědomí! AHTI OKSANEN si vzal puk v obranném pásmu a přešel s ním až do útočného. Okamžitě po přechodu modré čáry zamýšlel spíše střílené nahození na Sedláčka, brněnskému gólmanovi ale propadl puk přes lapačku až do branky – 1:1! Asistence: Radek Smoleňák, Filip Pavlík.
     
    24:11
    David Ostřížek (KOM) nestačil rychlostně na McCormacka a pomohl si háčkem, za což dostává dvě minuty. Domácí tak mají druhou přesilovku v duelu.
     
    21:46
    Perret využil své rychlosti a dostal se za Hollanda, který mezitím stihl ztratit kontrolu nad bruslením a otevřel prostor na levém křídle. Perret byl tak rázem sám před Sedláčkem, zakončení se mu ale vůbec nepovedlo, těžko soudit, zda měl v úmyslu nahrávat Koukalovi do druhé vlny, anebo sám zakončovat.
     
    21:03
    Propadnutý puk po nahození nabral na pravé straně z první Mueller, Lukeš ale vykopl betony a domácí mířili do přečíslení 4 na 3. To vykombinovali na jeden dotek pro Pavlíka z mezikruží. Ten vyslal z prostoru nad kruhy bombu s nápřahem odněkud z Hořic, ale Sedláček podržel svůj tým!
     
    10:05
    Lvi mohli srovnat na začátku 11. minuty utkání! Smoleňák dostal za brankou jenom chvilku času, i to mu ale stačilo k tomu, aby nahrál na pravý kruh volnému Oksanenovi. Finský snajpr se do toho opřel a zakončoval na zadní tyč, kterou ve finále i napálil! Teď přálo Sedláčkovi velké štěstí.
     
    05:59
    Martin Zaťovič (KOM) je prvním vyloučeným hráčem v duelu. Při snaze přikrýt si kotouč před dotírajícím protihráčem nešetrně trefil loktem Šaldu na hlavu, který šel okamžitě k ledu a odebral se na střídačku až za pomoci doktora. Rozhodčí udělují brněnskému kapitánovi dvouminutový trest.
    00:31 Kevin TANSEY - 0:1
     
    00:31
    Kometa právě vstřelila branku!
    Štěpán Lukeš rozhodně nebude mít u téhle branky nejčistší svědomí a pro Hradec je to komplikace! Peter Mueller táhl brejkovou situaci 3 na 2 a nahodil jenom na domácího brankáře směrem k lapačce. Lukeš vypadal, že puk má, bez jeho vědomí mu ale vypadl do brankoviště, odkud velmi snadno doklepl do odkryté kasy KEVIN TANSEY – 0:1! Asistence: Peter Mueller, Martin Zaťovič.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 30. Oksanen (Smoleňák, F. Pavlík), 31. Ščerbak – 1. Tansey (P. Mueller, Zaťovič), 33. P. Mueller (Tansey, Zaťovič), rozh. náj. L. Horký

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Ahti Oksanen (HKM)
    0:0   Luboš Horký (KOM)
    2. série:
    1:0   Lukáš Pajer (HKM)
    1:0   Eduard Šalé (KOM)
    3. série:
    1:0   Jakub Lev (HKM)
    1:1   Petr Holík (KOM)
    4. série:
    1:1   Nikita Ščerbak (HKM)
    1:2   Martin Zaťovič (KOM)
    5. série:
    2:2   Graeme McCormack (HKM)
    2:2   Peter Mueller (KOM)
    6. série:
    2:3   Petr Holík (KOM)
    3:3   Ahti Oksanen (HKM)
    7. série:
    3:3   Petr Holík (KOM)
    3:3   Ahti Oksanen (HKM)
    8. série:
    3:3   Peter Mueller (KOM)
    3:3   Graeme McCormack (HKM)
    9. série:
    3:3   Martin Zaťovič (KOM)
    3:3   Kelly Klíma (HKM)
    10. série:
    3:4   Luboš Horký (KOM)
    3:4   Filip Pavlík (HKM)


    Mountfield HK: Š. Lukeš (41. Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Šalda, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Perret, Lalancette, Oksanen – Smoleňák (C), Lev (A), Orsava – Kelly Klíma, Kevin Klíma, Jergl – R. Pilař, Koukal, Pajer – Ščerbak.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Jakub Sedláček (Tomek) – Tansey, Bartejs, Kučeřík, R. Holland, Gulaši (A), Jan Sedláček – Zaťovič (C), P. Holík, P. Mueller (A) – L. Horký, Ostřížek, Šalé – Meluzín, Rákos, R. Pavlík – Dočekal, Malý, Šik.
    Trenér: Jiří Kalous

    Rozhodčí: Mrkva, Vrba – Lučan, Kis

    Diváci: 1000
    bahis siteleri