Liverpool – Brentford 3:0 (kon.) | West Ham – Leeds 2:3 (kon.)
konec
West Ham United
2:3 (1:2)
Leeds United
Neděle 16.01.2022, 15:00 • Olympijský stadion, Londýn • Anglická Premier League • 22. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:9. (16:59:05)
     
    Je konec! Leeds nakonec poráží West Ham 3:2. Leeds udeřil už po deseti minutách, kdy se trefil Jack Harrison. Bielsa následně musel už v první půli dvakrát nuceně střídat. West Ham postupně převzal aktivitu. Dawsonova hlavička ještě minula branku, ale ve 34. minutě už po rohu vyrovnal Jarrod Bowen. Hosté ale taktéž udeřili po standardní situaci. Svou druhou branku v utkání vstřelil Jack Harrison. Bleskově mohl vyrovnat Rice, jenže z ostrého úhlu branku minul. V nastavení pak mohl vedení hostů navýšit Daniel James, ale unáhlenou střelou nechal vyniknout domácího brankáře. West Ham vyrovnal hned v úvodu druhého poločasu, kdy se prosadil Pablo Fornals. Na opačné straně ale chybu domácí defenzivy znovu potrestal Jack Harrison, který dovršil hattrick. West Ham přesto mohl bodovat. Coufalovu ránu ale Meslier skvěle vyrazil a Bowen v posledních sekundách z malého vápna netrefil branku.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    West Ham v samotném závěru nastavění zahrával ještě jednu standardní situaci. Po rychlé rozehrávce poslal Antonio centr na malé vápno, ale dobíhající Bowen ve stoprocentní šanci přestřelil!
     
    90+3
    Z hranice velkého vápna se do odraženého míče levačkou položil Jarmolenko, ale jeho pokus vnějším nártem hostující brankář zalepil do rukavic.
     
    90+2
    Daniel James hledal dloubákem za obranu West Hamu Raphinhu, ale jeho náběh si stopeři West Hamu s přehledem pohlídali.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Ani VAR nedošel k závěru, že jeden z hráčů Leedsu hral rukou. West Ham se tak pokutového kopu nedočkal a musí pokračovat v ofenzivním snažení.
     
    89
    Aaron Cresswell se ujal rozehrávky rohového kopu, po kterém zakončoval Dawson, ale jeho ránu zastavil soupeř. Domácí reklamovali ruku, ale penalta se zatím nepíská.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Daniel James (Leeds United).
     
    88
    Aaron Cresswell si pohlídal rozběhnutého soupeře a pomohl si malou domů. West Ham okamžitě vyrazil vpřed a získal rohový kop.
     
    87
    Střídání v týmu West Ham United: ze hřiště odchází Issa Diop, přichází Sonny Perkins.
     
    87
    Hosté se po delší době opět usadili na poovině West Hamu, kde kombinují s míčem na kopačkách a snaží se nasbírat cenné sekundy.
     
    86
    Vladimír Coufal se pro změnu dostal do zakončení hlavou, ale i jeho druhý projektil hostující brankář Meslier zneškodnil.
     
    85
    Antonio vyslal z levé strany nebezpečný centr na přední tyč, ale skvěle hrající Struijk ve skluzu odehrál míč mimo nebezpečné území.
     
    84
    Masuaku se zatím ne a ne prosadit kolem Dallase, který střídajícího hráče West Hamu střeží jako oko v hlavě.
     
    83
    Leeds i v pokročilé fázi utkání pokračuje v napadání soupeřovy rozehrávky. Raphinha aktivitou na levé straně donutil chybovat obránce.
    82. Dělovka Vladimíra Coufala
     
    82
    Antonio poslal do vápna dlouhý míč z autového vhazování. Do odraženého míče se opřel Coufal, jehož ránu Meslier vyrazil na brankové čáře a dorážející hráč stál v ofsajdu!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 34. Bowen (Cresswell), 52. Fornals (Antonio) – 10. Harrison (Forshaw), 37. Harrison (Ayling), 60. Harrison (Raphinha)

    Karty:   25. Antonio (WHU), 62. Lanzini (WHU), 77. Jarmolenko (WHU) – 45. Koch (LDS), 88. D. James (LDS)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 6:9. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 6:9.
    West Ham United: Fabiański – Coufal, C. Dawson, Diop (87. Perkins), Cresswell – Lanzini, Rice (C) – Bowen, Fornals (69. Jarmolenko), Vlašić (61. Masuaku) – Antonio.
    Náhradníci: Aréola – Alese, Fredericks, Johnson, Král, Masuaku, Okoflex, Jarmolenko, Perkins.

    Leeds United: Meslier – Ayling (C), Koch, Struijk, Firpo (24. Hjelde) – Dallas, Forshaw (22. Bate, 65. Rodrigo) – Raphinha, Klich, Harrison – D. James.
    Náhradníci: Klaesson – Bate, Gray, Jenkins, Kenneh, Hjelde, McKinstry, Moore, Rodrigo.
    thejrc.org