Florida – Columbus 9:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 0:0 (odl.) | Detroit – Buffalo 4:0 (kon.)
Philadelphia – NY Rangers 2:3 (kon.) | Tampa – Dallas 3:1 (kon.) | St. Louis – Toronto 5:6 (kon.)
Chicago – Anaheim 3:0 (kon.) | Arizona – Colorado 0:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 4:6 (kon.)
Seattle – Los Angeles 1:3 (kon.) | San Jose – Pittsburgh 1:2 (po pr.) | Washington – Vancouver 2:4 (kon.)
konec
St. Louis Blues
5:6 (1:3, 3:1, 1:2)
Toronto Maple Leafs
Neděle 16.01.2022, 01:15 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:54
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Morgan Rielly – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    58:52
    Velkou šanci měl na hokejce Kyrou, který se objevil sám na vrcholu pravého kruhu. Rameno Jacka Campbella se činilo ve správný moment.
     
    57:33
    Blues už hrají bez brankáře. Podaří se jim využít powerplay?
    56:46 Ilja MICHEJEV - 5:6
     
    56:46
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Jordan Binnington si vybral slabší chvíli, a ta může domácí nakonec vyjít zatraceně draze. Pierre Engvall ze souboje u mantinelu postrčil touš na hůl spoluhráče, kterým byl ILJA MICHEJEV. Útočník s číslem 65 na dresu propasíroval z úhlu puk mezi betony. 5:6. Asistence: Pierre Engvall.
    51:24 Auston MATTHEWS - 5:5
     
    51:24
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Přesilovka hostů je využita, takže také v 52. minutě máme srovnáno! AUSTON MATTHEWS společně s Mitchellem Marnerem dokonale přechytračili Binningtona, který upadl na zem a poté nemohl zasáhnout proti dělovce Matthewse z levého kruhu. 5:5. Asistence: Mitchell Marner a Morgan Rielly.
     
    50:30
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Klim Kostin – 2 min., držení).
     
    50:01
    Binnington teď zázračně vychytal na levém kruhu úplně osamoceného Alexandera Kerfoota. K dorážce se hosté neprobili.
     
    44:19
    Justin Faulk vystihl rozehrávku Toronta. Zadák Blues se objevil sám před Campbellem, kterého ale kličkou do bekhendu nepřekonal.
    43:25 Niko MIKKOLA - 5:4
     
    43:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Po dlouhých čtyřiceti minutách se domácí znovu dostávají do vedení! Justin Faulk posunul do strany Jordanu Kyrouovi, jenž obkroužil klec Toronta a před ni vybídl stojícího NIKA MIKKOLU, který si za svou dnešní aktivitu branku zasloužil. 5:4. Asistence: Jordan Kyrou a Justin Faulk.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 21 – 27
     
    38:56
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Jordan Kyrou – 2 min., držení).
    36:13 Robert THOMAS - 4:4
     
    36:13
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Je znovu vyrovnáno! Jordan Kyrou zvládl sérii soubojů u mantinelu a poté zpoza brány předložil touš k tyči, kde čekal ROBERT THOMAS. Ten už měl snadnou práci. 4:4. Asistence: Jordan Kyrou a Brandon Saad.
     
    33:19
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Torey Krug – 2 min., držení).
     
    33:08
    V dobré pozici těsně před brankovištěm se objevil dnes aktivní Niko Mikkola, který ale přestřelil. Jack Campbell měl velké štěstí.
    28:18 Timothy LILJEGREN - 3:4
     
    28:18
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Aktivita v útočném pásmu se hostům vyplatila, takže Toronto znovu vede o gól! Pierre Engvall posunul na modrou čáru, kde Dermott nabil kolegovi TIMOTHYMU LILJEGRENOVI, který trefil naprosto precizně horní růžek. To byla ukázková bomba. 3:4. Asistence: Travis Dermott a Pierre Engvall.
     
    26:49
    Nylander nastartoval Johna Tavarese, který si parádně obhodil obránce. Proháčkoval se až před ležícího Binningtona, kterého ale dlouhou kličkou do forehandu nepřekonal.
     
    25:45
    Stačilo pár desítek sekund a obraz na ledě je rázem úplně jiný! St. Louis předvedlo velký tlak před brankou soupeře, Campbell tentokráte odolal.
    25:20 Brandon SAAD - 3:3
     
    25:20
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Defenzíva hostů se otevřela a pro Toronto z toho byly fatální následky. Robert Thomas si všiml před brankou osamoceného BRANDONA SAADA, jenž se rychle otočil a vzápětí procedil hrací předmět za Campbella. 3:3. Asistence: Robert Thomas.
    23:40 Ryan O'REILLY - 2:3
     
    23:40
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Hosté ale vzápětí dostávají poměrně lacinou branku! Nahození Nika Mikkoly se od zadního mantinelu odrazilo před bránu, kde se snažil zakončit RYAN O'REILLY. Puk se nakonec od hole Austona Matthewse dostal mezi betony Campbella, který nestačil reagovat. Kapitán Blues si tak připisuje druhý gól v tomto střetnutí. 2:3. Asistence: Niko Mikkola.
     
    20:39
    Marner prostrčil krásně touš na hůl Riellyho, který se doslova po hlavě probil před bránu. Na poslední chvíli si chtěl puk stáhnout do bekhendu, jenže Walker jej přibrzdil.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 10 – 14
     
    17:32
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Torey Krug – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Michael Bunting – 2 min., nesportovní chování).
     
    17:06
    Krásná akce Toronta. Muzzin si rychle vyměnil puk s Marnerem a následně přes celou šíři pásma vybídl na kruhu osamoceného Matthewse. Binnington se rychle přesunul a levým betonem zakročil.
     
    11:10
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs (Ilja Michejev – 2 min., podrážení).
    09:27 John TAVARES - 1:3
     
    09:27
    Toronto právě vstřelilo branku!
    V 10. minutě přichází třetí branka Toronta a domácí kouč Berube okamžitě ukazoval, že si vezme oddechový čas. Kerfoot při osobním souboji s Mikkolou vybojoval střeleckou pozici mezi kruhy pro kapitána JOHNA TAVARESE, který parádně zavěsil do horního růžku. 1:3. Asistence: Alexander Kerfoot a Morgan Rielly.
    07:32 Mitchell MARNER - 1:2
     
    07:32
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Toronto během chvíle obrací vývoj střetnutí! Po chybě v obranném pásmu v podání Blues se ke kotouči dostal MITCHELL MARNER, jehož rychlá střela zápěstím k zadní šibenici se setkala s úspěchem. 1:2. Bez asistence.
    05:43 Michael BUNTING - 1:1
     
    05:43
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla kulišárna Austona Matthewse, který na vhazování dokonale překvapil Ryana O'Reillyho tím, že hrál buly směrem dopředu. Od betonu Binningtona se puk odrazil před MICHAELA BUNTINGA, jenž pohotově zakončil bekhendem mezi betony. 1:1. Asistence: Auston Matthews.
    03:58 Ryan O'REILLY - 1:0
     
    03:58
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Krásná akce domácích končí první brankou zápasu! RYAN O'REILLY si nejprve narazil kotouč se Sundqvistem a poté i s Barbaševem. Rázem se objevil sám před Campbellem, kterého překonal rychlým zakončením nad vyrážečku. 1:0. Asistence: Ivan Barbašev a Oskar Sundqvist.
     
    00:41
    Obrovská šance Toronta hned na začátku! Marner prostrčil puk před bránu, kde se rychle vytočil Bunting. Za beton Binningtona ale touš nezastrčil.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 4. R. O'Reilly (I. Barbašev, Sundqvist), 24. R. O'Reilly (Mikkola), 26. Saad (R. Thomas), 37. R. Thomas (Kyrou, Saad), 44. Mikkola (Kyrou, Faulk) – 6. Bunting (Matthews), 8. Marner, 10. Tavares (Kerfoot, Rielly), 29. Liljegren (Dermott, Engvall), 52. Matthews (Marner, Rielly), 57. I. Michejev (Engvall)


    St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Faulk (A), Krug, M. Scandella, Mikkola, Bortuzzo, Perunovich – Sundqvist, R. O'Reilly (C), I. Barbašev – Kyrou, R. Thomas (A), Saad – Neal, Bozak, N. Walker – Toropčenko, Joshua, K. Kostin.
    Trenér: Craig Berube

    Toronto Maple Leafs: J. Campbell (P. Mrázek) – Brodie, Rielly (A), Liljegren, Muzzin, Dermott, R. Sandin – Marner (A), Matthews, Bunting – W. Nylander, Tavares (C), Kerfoot – Engvall, Kämpf, I. Michejev – Simmonds, Spezza, Clifford.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: St. Pierre, Morton – Rody, Murray

    Diváci: 18 096
    thejrc.org