Florida – Columbus 9:2 (kon.) | Winnipeg – Ottawa 0:0 (odl.) | Detroit – Buffalo 4:0 (kon.)
Philadelphia – NY Rangers 2:3 (kon.) | Tampa – Dallas 3:1 (kon.) | St. Louis – Toronto 5:6 (kon.)
Chicago – Anaheim 3:0 (kon.) | Arizona – Colorado 0:5 (kon.) | Edmonton – Ottawa 4:6 (kon.)
Seattle – Los Angeles 1:3 (kon.) | San Jose – Pittsburgh 1:2 (po pr.) | Washington – Vancouver 2:4 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Dallas Stars
Neděle 16.01.2022, 01:07 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Hostující kouč si ještě bere oddechový čas! Dallas to podle všeho ještě jednou zkusí bez brankáře!
    59:20 Alex KILLORN - 3:1
     
    59:20
    Tampa právě vstřelila branku!
    Je hotovo! Tampa potrestala risk soupeře a odskakuje na rozdíl dvou branek! Za vyhozeným pukem se dostal ALEX KILLORN a bekhendem jej poslal do opuštěné branky! Asistence: Steven Stamkos, Anthony Cirelli.
     
    58:30
    Chudobin je na střídačce a Dallas zkouší vyrovnat v šesti!
    50:37 Ross COLTON - 2:1
     
    50:37
    Tampa právě vstřelila branku!
    Tampa se dostává do vedení a otáčí vývoj dnešního souboje! Domácímu celku skvěle vyšel bleskový protiútok. Přihrávku do úniku dostal ROSS COLTON, který si pohrál s brankářem a poslal mu pozdrav mezi betony! Asistence: Nikita Kučerov, Callan Foote.
     
    47:08
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Corey Perry – 2 min., vysoká hůl).
     
    44:28
    Radek Faksa na opačné straně kluziště dostal přihrávku před domácí branku, ale český útočník z velké blízkosti brankáře nepropálil!
     
    40:00
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Radek Faksa – 2 min., vysoká hůl).
     
    37:03
    Kučerov dostal po parádní kombinaci přihrávku na pravý kruh, odkud pohotově pálil příklepem, ale Chudobin předvedl zákrok zápasu!
     
    34:19
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Roope Hintz – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Anthony Cirelli – 2 min., hrubost).
     
    34:19
    Steven Stamkos se před brankou Dallasu prodral k odraženému kotouči, ale pod tlakem obránce jej nedokázal přizvednout nad beton brankáře!
     
    33:00
    Perry si natáhl kotouč mezi kruhy, odkud vypálil zápěstím, ale jeho ránu Chudobin reflexivně vytěsnil ramenem do ochranné sítě!
     
    30:24
    Kučerov dostal přihrávku na středový kruh, zavezl kotouč do útočného pásma a vymyslel skvělou pozici pro Perryho. Druhý jmenovaný ve stoprocentní šanci minul branku!
     
    22:33
    Perry výborně ustál souboj za brankou Dallasu, bekhendem přiklepl kotouč mezi kruhy, ale Brayden Point pohotovou střelou trefil Chudobina!
     
    21:06
    Victor Hedman střílel z levé strany útočného pásma, ale Chudobin se výborně přesunul k pravé tyči své branky a ramenem přizvedl kotouč na břevno!
    19:47 Brayden POINT - 1:1
     
    19:47
    Tampa právě vstřelila branku!
    Domácí Tampa v závěru první třetiny využívá přesilovku a dotahuje se soupeřem krok! Hráči v černém měli obrovský tlak. Puk se od zadního mantinelu odrazil před branku. Kučerov kotouč poslal mezi kruhy a důrazný BRAYDEN POINT se prosadil! Asistence: Nikita Kučerov, Viktor Hedman.
     
    18:00
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Ryan Suter – 2 min., krosček).
     
    17:20
    Mohlo být vyrovnáno! Před brankou Dallasu se po odraženém kotouči natahoval Nikita Kučerov, ale jeho pokus bekhendem Chudobin skvěle vyrazil.
     
    16:23
    Alex Killorn se před brankou Dallasu snažil puk ze vzduchu tečovat za záda brankáře, ale puk se mu svezl po čepeli a Chudobina vůbec neohrozil.
    13:48 Esa LINDELL - 0:1
     
    13:48
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hostující Dallas se dostává do vedení! Hosté dostali domácí pod tlak v jejich obranném pásmu. Do zakončení od modré čáry se nakonec opřel ESA LINDELL a jeho dělovka se od tyčky odrazila do branky! Asistence: Joe Pavelski.
     
    07:26
    K odraženému kotouči se před brankou Tampy prodral důrazný Radek Faksa, který chtěl pohotově dorážet, ale obránce v černém mu na poslední chvíli přizvedl hůl!
     
    02:29
    Vyloučení v týmu Dallas Stars (Tyler Seguin – 2 min., podrážení).

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 20. B. Point (Kučerov, Hedman), 51. Colton (Kučerov, C. Foote), 60. Killorn (Stamkos, Cirelli) (TS) – 14. Lindell (Pavelski)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), McDonagh, Bogosian, Sergačjov, C. Foote – Kučerov, B. Point, M. Joseph – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – Perry (A), Bellemare, Maroon – Somppi, Colton, Katchouk.
    Dallas Stars: Chudobin (Oettinger) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg (A), Lindell (A), Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Seguin, Jamie Benn (C), Peterson – Glendening, Faksa, M. Raffl – Kiviranta, Rhett Gardner, Kero.

    Rozhodčí: Nicholson, Chmielewski – Brisebois, Daisy

    Diváci: 19 092
    thejrc.org