Jacksonville Jaguars - Los Angeles Chargers (*02:15) | Buffalo Bills - Miami Dolphins (*19:00)
Minnesota Vikings - New York Giants (*22:30) | Cincinnati Bengals - Las Vegas Raiders 26:19 (kon.)
Buffalo Bills - New England Patriots 47:17 (kon.) | Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens (02:15)
Tampa Bay Buccaneers - Philadelphia Eagles 31:15 (kon.) | Dallas Cowboys - San Francisco 49ers 17:23 (kon.)
konec
Dallas Cowboys - San Francisco 49ers

17:23

(0:10, 7:6, 0:7, 10:0)

Neděle 16.01.2022, 22:40 • AT&T Stadium, Arlington • Americký fotbal • NFL: Wild Card Round
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:30.
     
    Vítám všechny příznivce amerického fotbalu! Základní část sezóny 2021, která se poprvé hrála na 17 zápasů, je minulostí a posledních 14 celků zbývá ve hře o Lombardiho trofej. Play-off NFL startuje Wild Card víkendem, ve kterém se o postup do divizního kola utkají týmy nasazené na druhých až sedmých místech jednotlivých konferencí. Ve druhém utkání nedělního programu zůstaneme v konferenci NFC a budeme sledovat řež dvou celků se slavnou minulostí a obrovskou vzájemnou rivalitou. Na AT&T Stadium, stadionu s nejvyšší maximální kapacitou v současné NFL, se střetnou třetí nasazený tým a vítěz divize NFC East Dallas Cowboys a šestý nasazený tým San Francisco 49ers, který skončil v silné divizi NFC West na třetím místě. Souboj klubů, které se dlouho chtějí vrátit zpátky na výsluní, ale stále jim k tomu něco chybí. V play-off se potkají už poosmé, ale vůbec poprvé v jeho rané fázi. Nejlepší útok půjde proti třetí nejlepší obraně. Která síla bude tou úspěšnější?
     
    Systém play off v NFL

    V NFL postupuje od sezóny 2020 z každé konference do play-off již 7 týmů. 4 vítězové divizí a 3 další celky s nejlepší zápasovou bilancí. Nasazení týmů je následující: vítězové divizí obsadí pozice 1–4, základním kritériem je co nejlepší zápasová bilance ze základní části. Zbylé tři postupující kluby se zařadí na pozice 5–7 podle stejných kritérií. Může se tak stát, a běžně se stává, že některý vítěz divize má horší zápasovou bilanci než postupující tzv. na divokou kartu, avšak je nasazen výše. Vítěz konference po základní části má v 1. kole volno. V tzv. Wild Card Round se utkají 2. se 7., 3. se 6. a 4. s 5. nasazeným. Vítězové postupují do 2. kola, tzv. Divisional Round. Zde se utká odpočatý vítěz základní části s nejníže nasazeným postupujícím z 1. kola, zbylí dva postupující se střetnou spolu. Vítězové 2. kola postupují do finále konferencí, jejich vítězové si to poté rozdají v Super Bowlu o Lombardiho trofej. Všechny "série" v play-off rozhoduje jediný zápas.
     
    Dallas Cowboys

    Cowboys byli založeni v roce 1960 a ihned vstoupili do NFL. Po sloučení lig v roce 1970 byli zařazeni do divize NFC East a jsou v ní dodnes. Jsou jedním z nejúspěšnějších klubů historie. Měli dvě slavné éry. První začala v sezóně 1966, trvala do roku 1983 a během té doby pouze jednou!!! nepostoupili do play-off, navíc vyhráli dva tituly. V sezónách 1971 (24:3, Miami Dolphins) a 1977 (27:10, Denver Broncos). Druhá slavná éra začala v roce 1989 draftováním pozdější legendy Troye Aikmana. Mezi lety 1991 a 1999 také pouze jednou nepostoupili do play-off a ze zisku Lombardiho trofeje se radovali hned 3x. V sezónách 1992 (52:17, Buffalo Bills), 1993 (30:13, Buffalo Bills) a 1995 (27:17, Pittsburgh Steelers). Cowboys jsou jedním ze dvou týmů historie NFL, které dokázaly vyhrát Super Bowl 3x ve 4 po sobě jdoucích letech. S celkovými 5 vítězstvími a 8 účastmi ve finále se v obou kritériích dělí o druhé místo historické tabulky. Zároveň však od onoho posledního vítězství před 21 lety již do Super Bowlu nikdy znovu nepostoupili, vyhráli v play-off pouhé 4 zápasy a v novém století na ně přišlo temnější období. Do sezóny 2013 postoupili do vyřazovacích bojů pouze 4x a i před letošním postupem byla dvouletá absence. Obecně v posledních 15 letech platí, že Cowboys projdou do vyřazovacích bojů pouze v případě vítězství v divizi. Celkově jde o 34. postup do play-off a 24. vítězství v divizi. Domácí zápasy hraje Dallas na moderním AT&T Stadium v Arlingtonu se základní kapacitou 80 000 diváků, která však jde na fotbal zvýšit až na 105 000 míst.

    Cowboys vstupovali do druhé sezóny pod vedením hlavního trenéra Mikea McCarthyho s nadějemi. Předchozí rok jim totiž ukázal, že dokud byli jakž takž kompletní, hráli velmi dobře. Neváhali tak dát quarterbackovi Daku Prescottovi královskou smlouvu, aniž by přitom měli jistotu, že se po devastujícím zranění kotníku dokáže vrátit do formy. Aktivní byli i na trhu volných hráčů, kde ulovili například linebackera Keana Neala, majstrštyk se jim ale podařil na draftu, kde z 12. pozice vybrali linebackera Micaha Parsonse, který si v průběhu sezóny svými výkony zasloužil roli největšího favorita na zisk ceny pro nejlepšího defenzivního nováčka roku. Přesto se v Dallasu prakticky celou letní přípravu, která byla z části sledovaná v populárním dokumentárním seriálu Hard Knocks, hodně třásli nad postupem uzdravování Prescotta, který navíc během té doby řešil další zdravotní problém. Ukázalo se, že nemuseli. Tým vletěl do sezóny ve velkém stylu a ačkoliv prohrál všechny přípravné zápasy, těsná porážka v úvodním utkání celého ročníku na půdě obhájce titulu z Tampy mu ukázala, že jsou na správné cestě. Následovalo totiž 6 výher v řadě, včetně zápasů v Los Angeles s Chargers a na půdě zvedajícího se New Englandu, a zdálo se, že by Cowboys mohli mít ty nejvyšší cíle. Avšak přišla překvapivá prohra s Denverem, která zahájila kritický listopad, ve kterém se jim s výjimkou demolice Atlanty vůbec nedařilo a nestačili ani na Kansas City a Las Vegas. Právě mezikonferenční zápasy se ukázaly jako kámen úrazu, v rámci vlastní konference měli Cowboys nejlepší bilanci ze všech a potvrdili to v závěru základní části, kdy z posledních 6 utkání prohráli jediné, doma s Arizonou. Poměrně příznivý los pomohl Dallasu k ofenzivním hodům, hned 5x překonal hranici 40 bodů a jako jeden ze dvou týmů v sezóně překonal hranici 500 bodů. Obrana navíc dokázala získávat velké množství míčů. To vše pro Cowboys znamenalo ve výsledku vítězství v divizi NFC East, které si zajistili už 2 zápasy před koncem, postup do play-off měli jistý ještě o týden dříve. Výsledná bilance 12-5 je zařadila právě díly lepší bilanci v rámci vlastní konference na třetí pozici v konferenci NFC před Los Angeles Rams a do prvního kola vyřazovací části jim přisoudila za soupeře nevyzpytatelné San Francisco 49ers. Podaří se jim překonat poslední neúspěchy v play-off a postoupit dál?
     
    San Francisco 49ers

    Niners vznikli v roce 1946 a byli zakládajícími členy All-America Football Conference (AAFC), profesionální ligy, která však existovala pouhé 4 sezóny. S jejím zánikem přijala NFL do svých řad 3 kluby, mezi nimi i San Francisco. To je od roku 1970 zařazeno do divize NFC West. Patří mezi nejúspěšnější týmy historie soutěže. Přitom až do konce 70. let se jednalo o přinejlepším průměrný celek. Zlom přišel s angažováním trenéra Billa Walshe a draftováním quarterbacka Joea Montany, kteří nastartovali nejúspěšnější éru historie klubu, během které Niners v letech 1981–1998 pouze 2x nepostoupili do play-off, vytvořili dlouho platný rekord NFL 16 sezón v řadě s minimálně 10 vítězstvími a hlavně 5x vyhráli Super Bowl. Tituly získali v ročnících 1981 (26:21, Cincinnati Bengals), 1984 (38:16, Miami Dolphins), 1988 (20:16, Cincinnati Bengals), 1989 (55:10, Denver Broncos, dosud nejvyšší vítězství v celé historii Super Bowlu) a 1994 (49:26, San Diego Chargers). Jsou jediným týmem ligových dějin, který dokázal vyhrát titul 2 roky v řadě pod vedením 2 různých trenérů. Až do sezóny 2012 také platilo, že nikdy neprohráli finálový zápas. Až tehdy podlehli Baltimoru Ravens 31:34, druhou porážku pak přidali před 2 lety (20:31, Kansas City Chiefs). Letos postoupili do vyřazovacích bojů po roční pauze a jedná se o 26. účast v závěrečné fázi sezóny v Super Bowl éře. Divizi ovládli 20x, naposledy před 2 lety. Domácí zápasy hrají od roku 2014 na Levi‘s Stadium ležícím ve městě Santa Clara na samém konci Sanfranciského zálivu, tj. mimo vlastní San Francisco, s kapacitou 68 500 diváků.

    Po sezóně 2020, kterou Niners zakončili s neuvěřitelným počtem 18 zraněných hráčů najednou, došlo v kádru ke značným změnám. Základní kostra týmu sice zůstala téměř stejná, ale kolem ní se vyměnilo velké množství hráčů. To samé se dá říct o draftu, kde sice San Francisco ze třetí pozice sebralo quarterbacka Treye Lanceho, ale to je zatím pouze investice do budoucnosti. Do páté sezóny pod vedením hlavního trenéra Kyla Shanahana vstupovalo stále s quarterbackem Jimmym Garoppolem, po těžkém zranění kolene se vrátil do první linie obrany hvězdný defenzivní end Nick Bosa a tým věřil v návrat do play-off. Jenže prokletí v podobě zdravotních problémů pokračovalo, hned v prvním zápase skončila sezóna pro running backa Raheema Mosterta, přidávali se další hráči, v polovině listopadu například ofenzivní tackle MikeMcGlinchey, na konci sezóny jich bylo na marodce hned 11. Naštěstí se ty zásadní problémy vyhýbaly nejdůležitějším hráčům, i když ani Garoppolo, tight end George Kittle a receiver Deebo Samuel zdaleka neodehráli všechny zápasy. Podle toho vypadaly výkony, kde se střídaly dobré se špatnými a nikdo nikdy nevěděl, jak zrovna Niners zahrají. Začátek vypadal nadějně, ale po výhrách v Detroitu a Philadelphii přišla série 4 porážek, ze kterých může mrzet hlavně ta domácí od divizního rivala ze Seattlu. Na konci října sice dokázali otočit souboj v Chicagu, ale poté prohráli i druhý vzájemný zápas s Arizonou a s jejich šancemi na play-off to v tu chvíli nevypadalo dobře. S bilancí 3-5 a oběma zápasy s papírově nejsilnějším týmem své divize Los Angeles Rams před sebou to vypadalo na druhou sezónu za sebou, která skončí po základní části. Jenže právě první zápas s Rams nastartoval obrat. San Francisco jim nedalo žádnou šanci, následně pohodlně přejelo i Jacksonville a ve třetí čtvrtině zlomilo na svoji stranu velmi důležitý souboj s Minnesotou. Jenže druhá zbytečná porážka se Seattlem znovu zasela pochybnosti, zda na to Niners skutečně mají. Zbytek sezóny přinesl odpověď. Hned v dalším utkání v Cincinnati sice ztratili v poslední čtvrtině 14bodový náskok, ale v prodloužení prokázali pevné nervy a výhrou na hřišti silného soupeře se vrátili na správnou cestu, kde zůstali i přes těsnou porážku v Tennessee. Jejich přímí soupeři totiž také klopýtali, v San Franciscu tak měli před posledním kolem jistotu, že vítězství znamená postup, v případě porážky museli doufat, že New Orleans neporazí Atlantu. Jenže je čekala divizní odveta v Los Angeles s Rams a první poločas byl jak z katastrofického filmu. Prohrávali už 0:17, Saints také drželi vedení a v tu chvíli pro Niners sezóna končila. Jenže Rams se úplně sesypali a dovolili San Franciscu velkolepý obrat, který byl dokonán v prodloužení. Bilance 10-7 sice stačila až na 3. místo v silné divizi NFC West, ale v celkovém pořadí konference NFC z toho byla 6. pozice, která pro první kolo play-off znamená cestu do Dallasu ke střetnutí s Cowboys. A bez šancí proti nim rozhodně nejsou.
     
    Vzájemné zápasy

    Dallas a San Francisco se sice v lize potkávají od roku 1960, avšak nikdy nepatřily do stejné divize, takže spolu zdaleka nehrály každý rok. Od poslední reorganizace v roce 2002 spolu hrají v pravidelném 3letém cyklu a jen jednou se během této doby stalo, že mimo cyklus skončily ve svých divizích na stejném místě, takže se potkaly znovu. O to častěji však na sebe narážely v play-off. Dosud bylo odehráno 37 vzájemných utkání, z toho ve vyřazovacích bojích jich bylo už 7! V celkové bilanci vedou těsně Cowboys, zvítězili 19x, z toho 6x v posledních 7 soubojích, Niners 17x a v roce 1969 se tyto celky rozešly s remízou. Z oněch 7 střetů v nejdůležitější fázi sezóny jich Dallas vyhrál 5. Zajímavé ovšem je, že dosud nikdy nedošlo k setkání už v 1. kole. Hned 6 duelů se uskutečnilo až ve finále konference NFC, poslední, v pořadí pak třetí, byl v divizním kole. Od posledního souboje ve vyřazovací části ale uteklo už 27 let.

    Tak dlouhá doba samozřejmě neuplynula od dosud posledního zápasu v základní části, ten se odehrál v minulé sezóně v Dallasu a domácí zvládli velkou přestřelku, ve které ani jednou neprohrávali, 41:33. Ovšem v tomto utkání se nepotkali na hřišti quarterbackové Dak Prescott a Jimmy Garoppolo, oba byli zranění. A nepotkali se ani nikdy dříve, svůj první vzájemný střet si tito hráči připíšou až v zápase play-off.

    Posledních 5 zápasů:
    DAL-SF 41:33 (20. 12. 2020)
    SF-DAL 10:40 (22. 10. 2017)
    SF-DAL 17:24 (2. 10. 2016)
    DAL-SF 17:28 (7. 9. 2014)
    SF-DAL 24:27p (18. 9. 2011)
     
    V Dallasu je sice slunečno a 11°C, jenže se hraje pod zataženou střechou, takže počasí venku je všem jedno.
    Připravený AT&T Stadium
     
    Týmy jsou nastoupeny a stadionem zní americká hymna hraná na trubku.
     
    Výkop do prvního poločasu provedou Cowboys, jako první tak budou útočit Niners.
     
    Začátek utkání.
     
    15:00
    Výkop doletěl do end zóny a nebyl chytán. Touchback.
     
    15:00
    SF, 1&10, SF 25
    A hned před prvním snapem zápasu máme nerušení neutrální zóny obráncem Gregorym.
     
    15:00
    SF, 1&5, SF 30
    Samuel proběhl volným středem pro 9 yardů.
     
    14:21
    SF, 1&10, SF 39
    Opět Samuel převzal míč, tentokrát měl cestu zavřenou Gregorym. 1 yard.
     
    13:43
    SF, 2&9, SF 40
    Benjamin byl úplně volný na levé straně a sice krkolomně, ale chytá míč pro 17 yardů.
     
    13:04
    SF, 1&10, DAL 43
    Aiyuk si seběhl do středu, kompletní přihrávka pro 11 yardů.
     
    12:25
    SF, 1&10, DAL 32
    Mitchell měl výborné bloky, navíc utekl z tacklu a doběhl pro 13 yardů!
     
    11:42
    SF, 1&10, DAL 19
    Samuel na levé straně chytá rychlou přihrávku a prokličkoval se až na pouhé 4 yardy od end zóny!
     
    10:59
    SF, 1&GOAL, DAL 4 – TOUCHDOWN NINERS
    Dokonale provedený a nádherný uvodní drive hostů zakončuje ELIJAH MITCHELL, který využil skvělých bloků svých spoluhráčů a doběhl volnou pravou stranou do end zóny! San Francisco se ujímají vedení, 6:0!
    ELIJAH MITCHELL, 0:6
     
    10:54
    EXTRA POINT – GOOD
    ROBBIE GOULD pohodlně proměňuje extra point a upravuje na 7:0!
     
    10:54
    Gould poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    10:54
    DAL, 1&10, DAL 25
    Prescott pod tlakem zahazuje míč.
     
    10:50
    DAL, 2&10, DAL 25
    Elliott sice převzal míč, ale jako hladový vlk se na něj vyřítil Greenlaw a je z toho ztráta 3 yardů.
     
    10:15
    DAL, 3&13, DAL 22
    Prescott zatím neví, kde mu hlava stojí! Nyní se na něj vyřítila saň jménem Nick Bosa a té se utéct nedá. Sack, ztráta 10 yardů a Cowboys jdou ze hřiště.
    Nick Bosa sackuje Prescotta
     
    9:38
    DAL, 4&23, DAL 12
    Anger kopl výborný 57yardový punt, ale Benjamin měl prostor k returnu, vrátil míč o 11 yardů zpět a hosté začnou na 42 yardech. Velmi dobrá pozice.
     
    9:27
    SF, 1&10, SF 42
    Garoppolo netrefil Mitchella, házel míč pod tlakem. A přichází hodně špatná zpráva pro domácí, Mike Parsons odchází do kabin na protokol otřesu mozku a to by bylo obrovské oslabení obrany Dallasu!
     
    9:23
    SF, 2&10, SF 42
    Ani na Jenningse přihrávka neuspěla.
     
    9:19
    SF, 3&10, SF 42
    Jennings vyhrál osobní souboj s obráncem a perfektním catchem získává 11 yardů.
     
    8:48
    SF, 1&10, DAL 47
    Mitchell se vyhnul prvnímu tacklu a dobíhá pro 4 yardy.
     
    8:09
    SF, 2&6, DAL 43
    Mitchell je hodně při chuti a středem se probíjí pro 9 yardů. Využil skvělých bloků svého full backa.
     
    7:29
    SF, 1&10, DAL 34
    Mitchell pokračuje v ukrajování vzdálenosti k cíli, dalších 5 yardů.
     
    6:52
    SF, 2&5, DAL 29
    Garopplo byl pod tlakem, ale místo zahození míče shodil míč Mitchellovi, kterého však sundal Armstrong pro obrovskou ztrátu!
     
    6:02
    SF, 3&16, DAL 40
    Hosté nestihli rozehrát, teď podruhé za sebou nezvládli situaci.
     
    5:39
    SF, 3&21, DAL 45
    Garoppolo shazuje míč na Juszczyka, který skvělou prací vydoloval celkem 10 yardů a hosté mohou aspoň kopat na branku.
     
    4:56
    SF, 4&11, DAL 35 – FIELD GOAL NINERS
    ROBBIE GOULD zachoval chladnou hlavu a bez sebemenších problémů poslal do branky 53yardový field goal! 10:0!
     
    4:56
    Gould poslal výkop na goal line a Pollard se rozhodl returnovat. Dostal se pouze na linii 18 yardů a navíc je Dallasu pískáno držení, takže začnou útočit z 9 yardů. To je nebezpečná pozice.
     
    4:53
    DAL, 1&10, DAL 9
    Nekompletní přihrávka na Coopera.
     
    4:42
    DAL, 2&10, DAL 9
    Na druhý pokus Prescott Coopera našel, 10 yardů.
     
    4:10
    DAL, 1&10, DAL 19
    Elliott se proběhl levým polem pro 4 yardy.
     
    3:39
    DAL, 2&6, DAL 23
    Hodně nebezpečná situace, tečovaná přihrávka smrděla interception, ale obrana míč ve vzduchu nezachytila.
     
    3:35
    DAL, 3&6, DAL 23
    Prescott sice hodil perfektní dlouhou přihrávku Lambovi, ale Williams se zároveň dopustil jasného držení a z posunu skoro na půlku není nic. Naopak.
     
    3:14
    DAL, 3&16, DAL 13
    Prescott hodil míč Wilsonovi k lajně pro 6 yardů, ale Wilson následně míč upustil a měl štěstí, že směrem mimo hřiště.
     
    2:45
    DAL, 4&10, DAL 19
    Anger kopl výborný 59yardový punt, Benjamin si mávl fair catch a San Francisco začne útočit na 22 yardech.
     
    2:38
    SF, 1&10, SF 22
    Předávka na Mitchella, tomu ale okamžitě zastoupil cestu Lawrence.
     
    1:55
    SF, 2&11, SF 21
    Mitchell tentokrát našel prostor k průniku doleva, 6 yardů. A Parsons je na hřišti, výborná zpráva pro Dallas.
     
    1:14
    SF, 3&5, SF 27
    Gregory už podruhé neudržel před snapem nervy na uzdě a narušil neutrální zónu. První down zdarma pro hosty.
     
    0:56
    SF, 1&10, SF 32
    Aiyuk oběhl obranu do levé strany a zapisuje dobrých 9 yardů.
     
    0:16
    Niners si vybírají první timeout.
     
    0:16
    SF, 2&1, SF 41
    Mitchell neměl kudy proběhnout obranou a Parsons ho složil pro ztrátu 2 yardů.
     
    Konec 1. čtvrtiny.
    Cowboys v této sezóně prohráli všechny 4 zápasy, ve kterých se dostali do ztráty 10 a více bodů. V play-off takový zápas dosud vyhráli jeden.
     
    Začátek 2. čtvrtiny.
     
    15:00
    SF, 3&3, SF 39
    Garoppolo přečetl blitz, shodil míč rozběhnutému Samuelovi do středu a ten dosprintoval pro 19 yardů!
     
    14:17
    SF, 1&10, DAL 42
    Mitchell zastaven Parsonsem bez zisku.
     
    13:28
    SF, 2&10, DAL 42
    Samuel tentokrát dostal míč do rukou a chtěl oběhnout obranu zprava, ale zase byl na správném místě Parsons. 1 yard.
     
    12:47
    SF, 3&9, DAL 41
    Aiyuk chytá u pravé lajny míč a fantasticky se natáhl pro první down! Hosté jsou zase na dostřel.
    Natažení se Aiyuka pro první down
     
    11:57
    SF, 1&10, DAL 31
    Mitchell pronikl středem, než narazil na Gallimora. 5 yardů.
     
    11:15
    SF, 2&5, DAL 26
    Mitchell se znovu vrhal do středu, 2 yardy.
     
    10:28
    SF, 3&3, DAL 24
    Samuel dostal míč, ale chumlem hráčů se probil pouze pro 2 yardy. Co teď budou Niners dělat? Hrát, nebo kopat?
     
    9:44
    SF, 4&1, DAL 22 – FIELD GOAL NINERS
    San Francisco se rozhodlo pro konzervativní pojetí a ROBBIE GOULD pohodlně proměnil 40yardový field goal, hosté vedou už o 13 bodů, 13:0!
     
    9:40
    Gould poslal výkop těsně před end zónu a donutil Pollarda k returnu, který to ale zvládl skvěle a domácí budou začínat útok na 33 yardech!
     
    9:34
    DAL, 1&10, DAL 33
    Elliott se probil pravou stranou pro 5 yardů.
     
    9:03
    DAL, 2&5, DAL 38
    Znovu Elliot u míče a než ho Armstead s Bosou zastavili, má první down.
     
    8:29
    DAL, 1&10, DAL 43
    Pollard tentokrát dostal míč a i on ukrajuje další yardy po zemi, má jich 8.
     
    8:01
    DAL, 2&2, SF 49
    Prescott dává míč Lambovi, ten po levé straně přidává 5 yardů.
     
    7:26
    DAL, 1&10, SF 44
    Pollard byl tentokrát rychle zastaven.
     
    7:01
    DAL, 2&9, SF 43
    Prescott hází míč doleva Wilsonovi, který výbornou prací získává 18 yardů!
     
    6:26
    DAL, 1&10, SF 25
    Pollard se probil do levé strany pro 5 yardů.
     
    6:01
    DAL, 2&5, SF 20
    Pollarda teď rychle složil Givens.
     
    5:24
    DAL, 3&5, SF 20 – TOUCHDOWN COWBOYS
    AMARI COOPER dokázal získat třímetrový náskok před obráncem při náběhu do end zóny a mohl tak pohodlně zachytit přesný míč od Prescotta! Stadion bouří, domácí jsou na tabuli! 6:13!
    AMARI COOPER, 6:13
     
    5:19
    EXTRA POINT – GOOD
    GREG ZUERLEIN posílá do branky extra point a snižuje na 7:13!
     
    5:19
    Zuerlein poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    5:19
    SF, 1&10, SF 25
    Garoppolo měl moře času a počkal si, až se Aiyuk trochu uvolní a hodil mu míč a velkou chybu udělal obránce Diggs, který chtěl chytit interception, jenže to vůbec neodhadl a Aiyuk měl po zachycení míče spoustu prostoru k zisku 37 yardů!
     
    4:39
    SF, 1&10, DAL 38
    Mitchella okamžitě složili Parsons s Hookerem.
     
    3:56
    SF, 2&11, DAL 39
    Garoppolo hodil míč do rukou Juszczyka, 5 yardů.
     
    3:12
    SF, 3&6, DAL 34
    Garoppolo byl pod velkým tlakem, házel míč Kittlovi, ale Armstrong míč srazil na zem.
     
    3:08
    SF, 4&6, DAL 34 – FIELD GOAL NINERS
    ROBBIE GOULD má dnes skvělou formu, i druhý pokus přes 50 yardů bezpečně posílá do branky! 52yardový field goal a hosté vedou 16:7!
    ROBBIE GOULD z 52 yardů, 7:16
     
    3:03
    Gould poslal výkop do end zóny, touchback.
     
    3:03
    DAL, 1&10, DAL 25
    Shozený míč na střed, Cooper chytá pro 9 yardů.
     
    2:42
    DAL, 2&1, DAL 34
    Domácí chtěli zaskočit soupeře rychlým rozehráním, ale obrana byla připravena a nikam Elliotta nepustila. Jenže na hřišti zůstal sedět defenzivní end Willis a jen těžko odchází na střídačku.
     
    2:21
    DAL, 3&1, DAL 34
    Elliott dlouho hledal místo k průniku pro první down, až ho našel a domácí pokračují.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:00
    DAL, 1&10, DAL 35
    Nezkompletovaná přihrávka Wilsonovi.
     
    1:56
    DAL, 2&10, DAL 35
    Nezvládnutá screen play na Elliotta.
     
    1:51
    DAL, 3&10, DAL 35
    Schultz zůstal na levé straně úplně volný a chytá hod pro 12 yardů! Moseley přišel pozdě.
     
    1:45
    DAL, 1&10, DAL 47
    Cooper chytá míč pro 8 yardů.
     
    1:24
    DAL, 2&2, SF 45
    Přesný míč doleva Schultzovi, který navíc vyběhl ze hřiště a zastavuje čas. 6 yardů.
     
    1:19
    DAL, 1&10, SF 39
    Prescott sice nehodil přesnou přihrávku Pollardovi, ale rýsuje se tu obrovský problém pro obranu Niners! Nick Bosa totiž dostal hodně nepříjemný úder kolenem do hlavy a bude muset na protokol otřesu mozku. Pokud neprojde, bude to obrovská ztráta. Ještě je tu trest pro domácí za držení.
     
    1:15
    DAL, 1&20, SF 49
    Prescott vůbec nehodil přesný míč Jarwinovi.
     
    1:09
    DAL, 2&20, SF 49
    Prescott už téměř skládaný odhodil míč Elliotovi, který hodně bojoval, ale zvládl se dostat pouze zpátky na line of scrimmage.
     
    0:37
    DAL, 3&20, SF 49
    Prescott zase hodil šíleně nepřesný míč Wilsonovi a zaúřadovalo sluníčko skrz prosklenou stěnu, obránci totiž vůbec nic neviděli. Jinak šlo o prakticky jistou interception.
     
    0:34
    DAL, 4&20, SF 49
    Fantastický punt Angera! Míč nebyl chytán a McKeon ho uzemnil 3 yardy od end zóny! Z tohoto asi Niners do konce zápasu neskórují.
     
    0:22
    SF, 1&10, SF 3
    Mitchell se vrhl do středu pro 7 yardů. A přichází první timeout Cowboys.
     
    0:15
    SF, 2&3, SF 10
    Mitchell se do prvního downu neprobil a Cowboys si berou druhý timeout.
     
    0:13
    SF, 3&2, SF 11
    Mitchell se dokázal protáhnout levou stranou pro 5 yardů a ukončuje poločas.
     
    Konec 2. čtvrtiny.
     
    Ráz prvního poločasu výrazně určil hned první drive, během kterého musel horký favorit na defenzivního nováčka roku Parsons odejít na kontrolu otřesu mozku a Niners i jeho absence využili k rychlému přechodu hřiště. Už po 4 minutách potom otevřel skóre 4yardovým během running back Elijah Mitchell. Domácím se dlouho nedařilo najít recept na obranu soupeře a nebyli se schiopni dostat na útočnou polovinu. Hosté naopak kontrovali hned dvěma dlouhými field goaly, z 53 a 40 yardů se trefil mezi tyče kicker Robbie Gould a poslal San Francisco už do 13bodového vedení. Nic však není jasné, neboť Cowboys ožili po návratu Parsonse na střídačku a jeden drive dokázali dotáhnout až do konce. 20yardovým catchem zapsal první body Dallasu receiver Amari Copper. Velkou chybu v obraně domácích ale hosté ještě stihli do poločasu potrestat, 3 minuty před přestávkou proměnil 52yardový field goal opět Robbie Gould, který je očividně ve velké psychické pohodě. Dallas se ve zbytku času k ohrožení soupeřovy branky, nebo end zóny nedostal a proto stále prohrává o 9 bodů. Zápas je to ale hodně zajímavý a vyrovnaný, rozhodovat budou maličkosti. Zde nás bude nejspíš čekat drama až do konce.
     
    Výkop do druhého poločasu provedou Niners, jako první budou útočit Cowboys.
     
    Začátek 3. čtvrtiny.
     
    15:00
    Gould poslal výkop do end zóny, touchback. A Nick Bosa se stále nevrátil ze šatny.
     
    15:00
    DAL, 1&10, DAL 25
    Elliott se po zemi nikam neprobil.
     
    14:20
    DAL, 2&9, DAL 26
    Schultz sice chytá přihrávku, ale Al-Shaair ho nepustil dál než pro 5 yardů.
     
    13:45
    DAL, 3&4, DAL 31
    Špatný start Dallasu, 5 yardů trest.
     
    13:45
    DAL, 3&9, DAL 26
    A další špatný start, trenér na lavičce zuří.
     
    13:08
    DAL, 3&14, DAL 21
    Armstead pronikl skrz O-line a Prescott je sackován! Ztráta 6 yardů.
     
    12:34
    DAL, 4&20, DAL 15
    Neuvěřitelná nedisciplinovanost special teamu Niners, Nzeocha se dopustil při puntu neoddiskutovatelného roughing the kicker a to znamená automatický první down pro Dallas!
     
    12:22
    DAL, 1&10, DAL 30
    Elliott dobře vyřešil situaci a našel místo k průniku pro 9 yardů. Navíc přišla informace, že návrat Bosy do konce zápasu je nejistý.
     
    11:49
    DAL, 2&1, DAL 39
    Elliott se prodral pro další 3 yardy.
     
    11:28
    DAL, 1&10, DAL 42
    Prescott si nechal míč pro sebe a pravou stranou se sklouzl pro 3 yardy.
     
    10:47
    DAL, 2&7, DAL 45
    Prescott se snažil házet míč skoro až do end zóny, ale Wilsona přehodil. Opět moc nechybělo k interception.
     
    10:40
    DAL, 3&7, DAL 45
    Nepřesný míč na Lamba a domácí budou zase pouze puntovat.
     
    10:35
    DAL, 4&7, DAL 45
    Punt se musel opakovat, neboť při prvním pokusu trefil Anger jumbotron. Druhým pokusem předvedl perfektní punt, poslal míř na linii 7 yardů, kde si Benjamin mávl fair catch.
    Anger trefil puntem jumbotron
     
    10:28
    Nick Bosa neprošel protokolem otřesu mozku a do zápasu se už nevrátí!
     
    10:28
    SF, 1&10, SF 7
    Mitchell se sice středem protáhl pro 11 yardů, ale i díky držení Tomlinsona, takže situace Niners s rozehrávkou bude ještě těžší.
     
    10:12
    SF, 1&13, SF 4
    Mitchell se levou stranou probil pro 3 yardy.
     
    9:33
    SF, 2&10, SF 7
    Cowboys pomáhají soupeři dalším zbytečným trestem, Parsons narušil neutrální zónu.
     
    9:15
    SF, 2&5, SF 12
    Garoppolo byl pod velkým tlakem, v běhu do strany házel míč Juszczykovi, ale výrazně ho přehodil.
     
    9:08
    SF, 3&5, SF 12
    Garoppolo nachází Jenningse, který si seběhl doprava a po catchi dobíhá pro 13 yardů.
     
    8:39
    SF, 1&10, SF 25
    Skvělá práce obrany, Kearse zablokoval přihrávku a málem zachytil interception, míč nakonec skončil na zemi.
     
    8:33
    SF, 2&10, SF 25
    Samuel měl ve středu prostor k zisku 9 yardů.
     
    7:48
    SF, 3&1, SF 34
    Garoppolo pod tlakem hledal na levé straně Jenningse, toho ubránil Diggs a musel pak být hodně rychle odtlačen někým z trenérského štábu, aby si nevykoledoval taunting.
     
    7:44
    SF, 4&11, SF 34
    Wishnowsky se poprvé dostává na hřiště a nekope dobrý punt. Pouze 43 yardů délky, Lamb si mávl fair catch a domácí zahájí útok na 23 yardech.
     
    7:37
    DAL, 1&10, DAL 23
    Prescott dlouhým hodem do levého pole nenachází Lamba.
     
    7:31
    DAL, 2&10, DAL 23
    Prescott měl hodně času a hází přesný míč Schultzovi pro 14 yardů.
     
    7:03
    DAL, 1&10, DAL 37
    Schultz sice chytá míč, ale Wilson se provinil blokováním do zad.
     
    6:33
    DAL, 1&15, DAL 32
    Prescott neutekl Jonesovi a je sackován pro obrovskou ztrátu 13 yardů!
     
    6:03
    DAL, 2&28, DAL 19 – INTERCEPTION
    Už v mnoha momentech visela v tomto zápase interception ve vzduchu, přichází ale až nyní! Prescott hodil míč hodně pozdě, až v momentě, kdy už byl Wilson pokrytý, a to tak, že byl předskočen cornerbackem K'Waunem Williamsem, který bez problémů chytá míč a zařizuje fantastickou startovní pozici pro útok svého týmu!
    K'Waun Williams chytá interception
     
    5:50
    SF, 1&10, DAL 26 – TOUCHDOWN NINERS
    A ten toho okamžitě využívá na 100 %! DEEBO SAMUEL si našel tu správnou cestu obranou a přes několik snah o složení se dostal až do end zóny! Parádní 26yardový běh a San Francisco se výrazně přibližuje postupu do divizního kola! 22:7!
    DEEBO SAMUEL, 7:22
     
    5:50
    EXTRA POINT – GOOD
    ROBBIE GOULD posílá extra point do branky a zvyšuje na 23:7!
     
    5:50
    Gould posílá výkop do end zóny, touchback.
     
    5:50
    DAL, 1&10, DAL 25
    Prescott nachází přihrávkou doprava Coopera, 6 yardů.
     
    5:28
    DAL, 2&4, DAL 31
    Nepřesná přihrávka Lambovi.
     
    5:23
    DAL, 3&4, DAL 31
    Prescott si nechal míč pro sebe a zkoušel to do levého kraje hřiště, sklouzl se však pouze pro 2 yardy.
     
    4:38
    DAL, 4&2, DAL 33
    Domácí zatím neriskují. Anger ale potvrtuje své punterské kvality a dalším skvělým kopem posílá míč na linii 9 yardů, kde si Benjamin mávl fair catch.
     
    4:30
    SF, 1&10, SF 9
    Mitchell byl okamžitě popřevzetí míče sundán Lawrencem.
     
    3:49
    SF, 2&11, SF 8
    Mitchell se tentokrát po levé straně prosadil a byl zastaven v poslední chvíli, jinak by nejspíš přeběhl celé hřiště! Takhle to je 16 yardů.
     
    3:11
    SF, 1&10, SF 24
    Mitchell ve středu neměl prostor, 1 yard.
     
    2:31
    SF, 2&9, SF 25
    Rychlý screen doprava Aiyukovi, ale o toho bylo hned postaráno.
     
    1:47
    SF, 3&10, SF 24
    Obrovská chyba Garoppola, kterému se dokonale zaběhnoutou routou uvolnil hluboko v levém poli Aiyuk, jenže quarterback Niners ho přehodil! Tady hrozil i touchdown.
     
    1:41
    SF, 4&10, SF 24
    Wishnowsky kopl krátký 46yardový punt, Lamb si mávl fair catch a Dallas začíná na 30 yardech.
     
    1:34
    DAL, 1&10, DAL 30
    Omenihu se dostal Prescottovi na kobylku a nejen že ho sackoval, ale dokonce mu vyrazil míč! Prescott ho ale zvládl zalehnout. Přesto jde o ztrátu celkem 10 yardů.
     
    0:55
    DAL, 2&20, DAL 20
    Lamb sice chytá míč pro 18 yardů, jenže se předtím provinil nesprávným pohybem před rozehráním.
     
    0:49
    DAL, 2&25, DAL 15
    Prescott měl sice jen velmi malé házecí okno na Wilsona, ale trefil ho tentokrát dokonale a je z toho posun o 24 yardů a Dallas ještě žije!
     
    0:22
    DAL, 3&1, DAL 39
    Elliott navíc potřebný zbylý yard v pohodě získává, a nejen to.
     
    Konec 3. čtvrtiny.
     
    Začátek 4. čtvrtiny.
     
    15:00
    DAL, 1&10, DAL 43
    Wilson si seběhl na střed a chytá míč pro 5 yardů.
     
    14:32
    DAL, 2&5, DAL 48
    Elliott sice dostal míč, ale neměl vůbec kam běžet.
     
    14:05
    DAL, 3&5, DAL 48
    Cooper se nedokázal uvolnit a vůbec nemohl zachytit míč!
     
    14:01
    DAL, 4&5, DAL 48
    Hosté se úplně nechali nachytat puntovou formací a dovolili Angerovi, aby hodil míč doprava Goodwinovi, ke kterému než se seběhli, získal po lajně 16 yardů!
     
    13:25
    DAL, 1&10, SF 36
    Další úplně zbytečný trest pro Cowboys, nestihli rozehrát.
     
    13:25
    DAL, 1&15, SF 41
    Copper sice chytil touchdown, ale jinak je dnes úplně marný.
     
    13:20
    DAL, 2&15, SF 41
    Turner chytá míč pro 6 yardů, ale púřes velkou snahu se dál nedostal a byl nakonec docela slušně převálcován.
     
    12:43
    DAL, 3&9, SF 35
    Prescott sice kompletuje přihrávku na Pollarda, ale ten získal jen 2 yardy. A co teď?
     
    11:58
    DAL, 4&7, SF 33 – FIELD GOAL COWBOYS
    GREG ZUERLEIN sice poslal 51yardový field goal hodně k levé tyči, ale přeci jen do branky a snižuje na 10:23!
     
    11:53
    Zuerlein kopl úmyslně slabší výkop a donutil Hastyho vracet, ten se zvládl dostat na linii 26 yardů, takže to zvládl celkem slušně.
     
    11:49
    SF, 1&10, SF 26
    Garoppolo shazuje míč na střed seběhnutému a úplně volnému Kittleovi, který získává 18 yardů.
     
    11:02
    SF, 1&10, SF 44
    Samuel si převzal míč a nastartoval motory ke sprintu k levé lajně. Získal 5 yardů, jenže ty se mažou, je pískáno držení Aiyukovi.
     
    10:34
    SF, 1&15, SF 39
    Samuel se hodně dlouho rval ve středu, dlouho zůstal na nohou a vybojoval 5 yardů.
     
    9:48
    SF, 2&10, SF 44 – INTERCEPTION
    Garoppolo udělal nesmyslnou chybu a vrací soupeře do hry! Utekl z kapsy do pravé strany a pod tlakem se snažil najít Sherfielda, jenže ho výrazě přehodil a naopak trefil přesně náruč cornerbacka Anthonyho Browna, který navíc byl v pohybu dopředu a než byl zastaven, dostal se na linii 28 yardů!
    Interception Anthonyho Browna vrací Dallas do zápasu
     
    9:35
    DAL, 1&10, SF 28
    Živou vodou politý Prescott nachází u levé lajny Coopera, 11 yardů.
     
    9:07
    DAL, 1&10, SF 17
    Další přesný míč, Lamb chytá 10 yardů.
     
    8:40
    DAL, 1&GOAL, SF 7
    Prescott sice nehodil přesný míč Cooperovi, ale další jobovka pro Niners, linebackerovi Fredu Warnerovi se při změně pohybu hodně ošklivě zkroutila noha a ač sice odešel ze hřiště nakonec po svých, je možné, že mu koleno vystaví stopku do konce play-off.
     
    8:36
    DAL, 2&GOAL, SF 7
    Elliott se vrhl do středu, ale byl rychle zastaven. 2 yardy.
     
    8:02
    DAL, 3&GOAL, SF 5 – TOUCHDOWN COWBOYS
    DAK PRESCOTT si nechal míč pro sebe a v levé polovině hřiště měl šestiproudou dálnici do end zóny, čehož náležitě využil! 16:23 a Dallas věří ve velký obrat!
    DAK PRESCOTT, 16:23
     
    8:02
    EXTRA POINT – GOOD
    GREG ZUERLEIN proměňuje extra point, 17:23!
     
    8:02
    Zuerlein znovu posílá výkop před end zónu a Hasty tentokrát return příliš nezvládl, takže hosté budou startovat na 18 yardech.
     
    7:57
    SF, 1&10, SF 18
    Garoppolo zachránil kritickou situaci a ze ztráty získal aspoň 1 yard.
     
    7:12
    SF, 2&9, SF 19
    Mitchell se prosmýkl středem pro 5 yardů.
     
    6:29
    SF, 3&4, SF 24
    Přes obrovské peklo z hlediště a blitz obrany dokázal Garoppolo přesně přihrát Jenningsovi pro prvni down.
     
    5:51
    SF, 1&10, SF 29
    Mitchell urval pravou stranou dalších 5 yardů a navíc je obrana trestána za držení.
     
    5:24
    SF, 1&10, SF 39
    Mitchell znovu hledal místo ve středu hřiště, 3 yardy.
     
    4:39
    SF, 2&7, SF 42
    Obrovská klika pro Niners! Kittle totiž chytil míč až po odrazu od země, takže následný ztracený fumble se nepočítá! Domácí musí o míč bojovat dál.
    Při Kittleovi stáli všichni svatí
     
    4:36
    SF, 3&7, SF 42
    A další obrovská chyba hostů, Tomlinson se pohnul, špatný start.
     
    4:36
    SF, 3&12, SF 37
    Garoppolo sice málem hodil další interception při pokusu najít Samuela, ale Gallimore se dopustil jasného faulu rukama a daruje útoku první down zdarma!
     
    4:31
    SF, 1&10, SF 42
    Mitchell rychle zastaven Odighizuwou.
     
    3:46
    SF, 2&10, SF 42
    Samuel ukrutně bojoval na pravé straně proti Parsonsovi, získal 5 yardů a byl vyhozen ze hřiště, čas stojí.
     
    3:40
    SF, 3&5, SF 47
    Garoppolo hází míč na střed Samuelovi, ale Vander Esch ho nepustil pro první down! A Niners jdou hrát!
    Samuel nebyl puštěn pro první down
     
    2:50
    SF, 4&1, DAL 49
    Tak se nešlo hrát, jen pokus o vylákání soupeře, ten se nepovedl. Zdržování hry a jde se puntovat.
     
    2:50
    SF, 4&6, SF 46
    A další špatný start Niners, tady už šíleně pracují nervy.
     
    2:50
    SF, 4&11, SF 41
    Wishnowsky kopl dobrý punt na linii 11 yardů, Lamb se pokusil o return, ale výborně si na něj počkal Sherfield a domácí začnou z linie 16 yardů.
     
    2:42
    DAL, 1&10, DAL 16
    Givens sráží přihrávku na Schultze.
     
    2:38
    DAL, 2&10, DAL 16
    Schultz se rozběhl hluboko do pravého pole, dostává přesnou přihrávku a má prostor k zisku 38 yardů! Dallas je na útočné polovině a pokud dá touchdown, půjde do vedení!
    Schultz živí naději domácích na obrat
     
    2:29
    DAL, 1&10, SF 46
    Prescott složen, ale s minimální ztrátou.
     
    2:00
    DAL, 2&11, SF 47
    Velká chyba Lamba, který nezachytil poměrně snadný míč.
     
    1:56
    Two-minute warning.
     
    1:56
    DAL, 3&11, SF 47
    Prescott pod tlakem vyběhl dopředu, shazuje míč doprava Elliottovi, ale na dlouhou ruku! Navíc je pískáno ofenzivní držení, to je odmítnuto.
     
    1:49
    DAL, 4&11, SF 47
    Prescott pod obrovským tlakem hodil přesný dlouhý míč rozběhnutému Wilsonovi, který měl separaci, ale v rozhodujícím okamžiku klopýtnul a v pádu nedokázal zachytit míč, ten mu doslova prošel mezi rukama! Cowboys sice ještě mají timeouty, ale jeden první down Niners prakticky končí zápas!
     
    1:42
    SF, 1&10, SF 47
    Mitchell urval pouze 1 yard a Cowboys si berou první timeout.
     
    1:38
    SF, 2&9, SF 48
    Samuel se sice vůbec nikam nedostal, ale Gregorymu zase ruply nervy, dnes už poněkolikáté, a je mu pískáno držení a první down pro Niners!
     
    1:31
    SF, 1&10, DAL 47
    Špatný start Williamse.
     
    1:31
    SF, 1&15, SF 48
    Mitchell se levou stranou probíjí na polovinu a Cowboys si berou druhý timeout.
     
    1:27
    SF, 2&13, 50
    Mitchell bojoval ve středu pole a má 3 yardy. Poslední timeout Cowboys.
     
    1:21
    Ještě před rozehráním také první timeout Niners.
     
    1:21
    SF, 3&10, DAL 47
    Deebo Samuel se skvěle designovaným během, při kterém jeho spoluhráči v první chvíli dokonale zmátli obranu, po pravé lajně dostal až k hranici prvního downu, ale skutečně dopadl pro něj? Zkoumá se video a pokud mu to vyšlo, je po zápase!
     
    1:14
    Po přezkoumání na videu a přeměření na hřišti to není první down asi o milimetry! Ale hosté budou určitě hrát!
    Výsledné měření po zkoumání videa
     
    0:40
    Druhý timeout Niners. Čas je takový, že úspěšný sneak Garoppola končí zápas.
     
    0:40
    SF, 4&1, DAL 38
    Neuvěřitelné! Garoppolo sice svůj sneak zvládl, ale Williams se provinil špatným startem a Niners budou muset puntovat! Dallas ještě žije! To je závěr!
     
    0:39
    SF, 4&5, DAL 42
    Wishnowsky chtěl kopnout punt těsně před end zónu, ale míč se odrazil do ní. Touchback.
     
    0:32
    DAL, 1&10, DAL 20
    Prescott hodil míč Wilsonovi, ten předal míč ještě Lambovi a výsledkem je 20 yardů s vyběhnutím ze hřiště, čas stojí!
     
    0:24
    DAL, 1&10, DAL 40
    Pollard chytá míč u levé lajny, vybíhá ze hřiště a 10 yardů pro něj.
     
    0:18
    DAL, 1&10, 50
    Schultz také chytá míč a vybíhá ze hřiště s 9 yardy! Niners to zatím vůbec nezvládají!
     
    0:14
    Poslední timeout Niners, museli si ho vzít, bylo jich na hřišti 12.
     
    0:14
    DAL, 2&1, SF 41
    Prescott se dost nepochopitelně vydal středem hřiště po svých a sice získal 17 yardů, ale než byly splněny všechny povinné procedury před dalším snapem, těsně nestihl rozehrát pro spike, což prokazuje video, a rozhodčí končí zápas! Neuvěřitelné, prostě neuvěřitelné!
    Riskantní akce domácích, která nevyšla
     
    Konec utkání.
     
    Druhý poločas se dlouho odehrával podle not San Francisca, ale nakonec došlo k šílené koncovce, která zvedala všechny ze sedadel. Dak Prescott hodil v polovině třetí čtvrtiny interception, kterou chytil cornerback K'Waun Williams, a Niners okamžitě trestali 26yardovým během receivera Deeba Samuela, po kterém se dostali do vedení 23:7 a zdálo se, že si zápas pohlídají. Tak tomu skutečně poměrně dlouho bylo, i přes 51yardový field goal domácího kickera Grega Zuerleina 12 minut před koncem. Jenže jedna nesmyslná chyba Jimmyho Garoppola vše změnila. Interception zachycená cornerbackem Anthonym Brownem polila Cowboys živou vodou a 8 minut před koncem sám Dak Prescott doběhl posledních 5 yardů do end zóny a rozdíl byl pouze 6 bodů. Hosté se navíc nedokázali udržet na míči a Dallas měl šanci na obrat, jenže nezvládl dlouhý čtvrtý down 109 sekund před koncem. A těch 109 sekund bylo infarktových, nejprve obrovská chyba na straně hostů místo ukončení zýápasu znamenala 32 sekund na drive poslední záchrany pro domácí, kteří se dokázali dostat do vzdálenosti, odkud se dá házet Hail Mary, jenže riskantní pokus o ještě jedno přiblížení dopadl špatně a Cowboys se k poslednímu hodu do end zóny nakonec vůbec nedostali!
     
    Na stadionu to vše sledovalo 93 470 převážně smutných diváků.
     
    San Francisco Niners vítězí a vědí, že v divizním kole pojedou do ledové tundry v Green Bay na souboj s místními Packers.
    Známe první jistou dvojici divizního kola.
     
    A teď už rychle spěchejme k poslednímu dnešnímu zápasu mezi Kansasem City Chiefs a Pittsburghem Steelers. (02:13:11)

    Libor Štěpán

    93 470
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad DAL, 3&5, SF 42 – U míče je Dallas, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině San Francisca.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri