Jacksonville Jaguars - Los Angeles Chargers (*02:15) | Buffalo Bills - Miami Dolphins (*19:00)
Minnesota Vikings - New York Giants (*22:30) | Cincinnati Bengals - Las Vegas Raiders 26:19 (kon.)
Buffalo Bills - New England Patriots 47:17 (kon.) | Cincinnati Bengals - Baltimore Ravens (02:15)
Tampa Bay Buccaneers - Philadelphia Eagles 31:15 (kon.) | Dallas Cowboys - San Francisco 49ers 17:23 (kon.)
konec
Dallas Cowboys - San Francisco 49ers

17:23

(0:10, 7:6, 0:7, 10:0)

Neděle 16.01.2022, 22:40 • AT&T Stadium, Arlington • Americký fotbal • NFL: Wild Card Round
Předzápasové kurzy
    Riskantní akce domácích, která nevyšla
     
    0:14
    DAL, 2&1, SF 41
    Prescott se dost nepochopitelně vydal středem hřiště po svých a sice získal 17 yardů, ale než byly splněny všechny povinné procedury před dalším snapem, těsně nestihl rozehrát pro spike, což prokazuje video, a rozhodčí končí zápas! Neuvěřitelné, prostě neuvěřitelné!
     
    0:32
    DAL, 1&10, DAL 20
    Prescott hodil míč Wilsonovi, ten předal míč ještě Lambovi a výsledkem je 20 yardů s vyběhnutím ze hřiště, čas stojí!
     
    0:40
    SF, 4&1, DAL 38
    Neuvěřitelné! Garoppolo sice svůj sneak zvládl, ale Williams se provinil špatným startem a Niners budou muset puntovat! Dallas ještě žije! To je závěr!
    Výsledné měření po zkoumání videa
     
    1:14
    Po přezkoumání na videu a přeměření na hřišti to není první down asi o milimetry! Ale hosté budou určitě hrát!
     
    1:21
    SF, 3&10, DAL 47
    Deebo Samuel se skvěle designovaným během, při kterém jeho spoluhráči v první chvíli dokonale zmátli obranu, po pravé lajně dostal až k hranici prvního downu, ale skutečně dopadl pro něj? Zkoumá se video a pokud mu to vyšlo, je po zápase!
     
    1:38
    SF, 2&9, SF 48
    Samuel se sice vůbec nikam nedostal, ale Gregorymu zase ruply nervy, dnes už poněkolikáté, a je mu pískáno držení a první down pro Niners!
     
    1:49
    DAL, 4&11, SF 47
    Prescott pod obrovským tlakem hodil přesný dlouhý míč rozběhnutému Wilsonovi, který měl separaci, ale v rozhodujícím okamžiku klopýtnul a v pádu nedokázal zachytit míč, ten mu doslova prošel mezi rukama! Cowboys sice ještě mají timeouty, ale jeden první down Niners prakticky končí zápas!
    Schultz živí naději domácích na obrat
     
    2:38
    DAL, 2&10, DAL 16
    Schultz se rozběhl hluboko do pravého pole, dostává přesnou přihrávku a má prostor k zisku 38 yardů! Dallas je na útočné polovině a pokud dá touchdown, půjde do vedení!
    Při Kittleovi stáli všichni svatí
     
    4:39
    SF, 2&7, SF 42
    Obrovská klika pro Niners! Kittle totiž chytil míč až po odrazu od země, takže následný ztracený fumble se nepočítá! Domácí musí o míč bojovat dál.
     
    8:02
    EXTRA POINT – GOOD
    GREG ZUERLEIN proměňuje extra point, 17:23!
    DAK PRESCOTT, 16:23
     
    8:02
    DAL, 3&GOAL, SF 5 – TOUCHDOWN COWBOYS
    DAK PRESCOTT si nechal míč pro sebe a v levé polovině hřiště měl šestiproudou dálnici do end zóny, čehož náležitě využil! 16:23 a Dallas věří ve velký obrat!
    Interception Anthonyho Browna vrací Dallas do zápasu
     
    9:48
    SF, 2&10, SF 44 – INTERCEPTION
    Garoppolo udělal nesmyslnou chybu a vrací soupeře do hry! Utekl z kapsy do pravé strany a pod tlakem se snažil najít Sherfielda, jenže ho výrazě přehodil a naopak trefil přesně náruč cornerbacka Anthonyho Browna, který navíc byl v pohybu dopředu a než byl zastaven, dostal se na linii 28 yardů!
     
    11:58
    DAL, 4&7, SF 33 – FIELD GOAL COWBOYS
    GREG ZUERLEIN sice poslal 51yardový field goal hodně k levé tyči, ale přeci jen do branky a snižuje na 10:23!
     
    14:01
    DAL, 4&5, DAL 48
    Hosté se úplně nechali nachytat puntovou formací a dovolili Angerovi, aby hodil míč doprava Goodwinovi, ke kterému než se seběhli, získal po lajně 16 yardů!
     
    5:50
    EXTRA POINT – GOOD
    ROBBIE GOULD posílá extra point do branky a zvyšuje na 23:7!
    DEEBO SAMUEL, 7:22
     
    5:50
    SF, 1&10, DAL 26 – TOUCHDOWN NINERS
    A ten toho okamžitě využívá na 100 %! DEEBO SAMUEL si našel tu správnou cestu obranou a přes několik snah o složení se dostal až do end zóny! Parádní 26yardový běh a San Francisco se výrazně přibližuje postupu do divizního kola! 22:7!
    K'Waun Williams chytá interception
     
    6:03
    DAL, 2&28, DAL 19 – INTERCEPTION
    Už v mnoha momentech visela v tomto zápase interception ve vzduchu, přichází ale až nyní! Prescott hodil míč hodně pozdě, až v momentě, kdy už byl Wilson pokrytý, a to tak, že byl předskočen cornerbackem K'Waunem Williamsem, který bez problémů chytá míč a zařizuje fantastickou startovní pozici pro útok svého týmu!
     
    10:28
    Nick Bosa neprošel protokolem otřesu mozku a do zápasu se už nevrátí!
    ROBBIE GOULD z 52 yardů, 7:16
     
    3:08
    SF, 4&6, DAL 34 – FIELD GOAL NINERS
    ROBBIE GOULD má dnes skvělou formu, i druhý pokus přes 50 yardů bezpečně posílá do branky! 52yardový field goal a hosté vedou 16:7!
     
    5:19
    SF, 1&10, SF 25
    Garoppolo měl moře času a počkal si, až se Aiyuk trochu uvolní a hodil mu míč a velkou chybu udělal obránce Diggs, který chtěl chytit interception, jenže to vůbec neodhadl a Aiyuk měl po zachycení míče spoustu prostoru k zisku 37 yardů!
     
    5:19
    EXTRA POINT – GOOD
    GREG ZUERLEIN posílá do branky extra point a snižuje na 7:13!
    AMARI COOPER, 6:13
     
    5:24
    DAL, 3&5, SF 20 – TOUCHDOWN COWBOYS
    AMARI COOPER dokázal získat třímetrový náskok před obráncem při náběhu do end zóny a mohl tak pohodlně zachytit přesný míč od Prescotta! Stadion bouří, domácí jsou na tabuli! 6:13!
     
    9:44
    SF, 4&1, DAL 22 – FIELD GOAL NINERS
    San Francisco se rozhodlo pro konzervativní pojetí a ROBBIE GOULD pohodlně proměnil 40yardový field goal, hosté vedou už o 13 bodů, 13:0!
     
    15:00
    SF, 3&3, SF 39
    Garoppolo přečetl blitz, shodil míč rozběhnutému Samuelovi do středu a ten dosprintoval pro 19 yardů!
     
    4:56
    SF, 4&11, DAL 35 – FIELD GOAL NINERS
    ROBBIE GOULD zachoval chladnou hlavu a bez sebemenších problémů poslal do branky 53yardový field goal! 10:0!
     
    10:54
    EXTRA POINT – GOOD
    ROBBIE GOULD pohodlně proměňuje extra point a upravuje na 7:0!
    ELIJAH MITCHELL, 0:6
     
    10:59
    SF, 1&GOAL, DAL 4 – TOUCHDOWN NINERS
    Dokonale provedený a nádherný uvodní drive hostů zakončuje ELIJAH MITCHELL, který využil skvělých bloků svých spoluhráčů a doběhl volnou pravou stranou do end zóny! San Francisco se ujímají vedení, 6:0!

    Libor Štěpán

    93 470
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad DAL, 3&5, SF 42 – U míče je Dallas, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině San Francisca.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před end zónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    thejrc.org