Havířov – Prostějov 2:5 (kon.) | Kolín – Slavia 5:1 (kon.) | Kadaň – Vrchlabí 0:5 (kont.)
konec
SC Marimex Kolín
5:1 (1:0, 1:0, 3:1)
HC Slavia Praha
Pondělí 17.01.2022, 18:00 • Zimní stadion Kolín. • Chance liga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:15
    Na druhé straně si musel další zákrok připsat Michajlov. To se sice povedlo, ale následně se z čisté frustrace pustil do Vojtěcha Síly před brankou obránce Radek Havel. Ten fasuje dvouminutový trest za hrubost.
    57:21 Matěj MORONG - 5:1
     
    57:21
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Přesilovka sice zůstala nevyužita, krátce po ní ale domácí střílí pátý gól! Autorem je MATĚJ MORONG, kterému stačilo jen nastavit hůl po skvělém pasu Piegla. A v Kolíně to bouří! Asistence: René Piegl a Martin Štohanzl.
     
    55:15
    Dopředu se chtělo i v oslabení hnát duo Síla, Morong. Jenže první jmenovaný byl faulován Vlčkem, takže se Morong rozhodl nebezpečně zakončit sám. Michajlov si nakonec se střelou do protipohybu poradil. Vlček nicméně dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    53:18
    Velký tlak končí faulem Štohanzla, který však svůj tým neposílá do tří, protože Niko mezitím skočil zpět na led. Těžké chvíle nyní prožívá Jakub Váchal, jenž obětavě zblokoval střelu soupeře. Na lavičku mu musí pomáhat spoluhráči, obránce Kolína měl problém s tím, aby vůbec vstal.
     
    51:13
    Slavia si zahraje přesilovku, Niko dostává dostává dvě minuty za vyhození kotouče. Druhé takové provinění v zápase Kolínských.
    47:22 Martin ŠTOHANZL - 4:1
     
    47:22
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Obrovský tlak domácích vrcholí další brankou, jejímž autorem je MARTIN ŠTOHANZL, který tak obstarává druhý přesilovkový gól. A to poté, co dostal (po dost možná nepovedené střele) přihrávku od Patrika Miškáře přímo před prázdnou branku. A čistě hradeckou spolupráci tak zakončuje už čtvrtou kolínskou trefou. Asistence: Patrik Miškář, Miroslav Kukla.
     
    46:16
    Na branku se sám hnal v oslabení Všetečka, ale tváří v tvář proti Lukešovi v obrovské šanci neuspěl. Velká škoda pro Slavii.
    44:46 David ŠAFRÁNEK - 3:1
     
    44:46
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Jenže na druhé straně tu máme rychlou odpověď. Přesně totiž zafungovala spolupráce elitního útoku. Václav Jankovský našel před brankou DAVIDA ŠAFRÁNKA, který přesnou střelou do horní části branky zvyšuje. Asistence: Václav Jankovský a Ján Niko.
    44:25 Lukáš ŽEJDL - 2:1
     
    44:25
    Slavia právě vstřelila branku!
    Sešívaní však v oslabení snižují. A to i přes možný ofsajd! Autorem branky je LUKÁŠ ŽEJDL, který v přečíslení dvou na jednoho zvolil střelu a udělal dobře! Protože puk dostává za gólmana Lukeše, který tak přichází o čisté konto. A Slavia je v zápase! Asistence: Tomáš Duda.
     
    43:49
    Tvrdý zásah schytal v útočném pásmu domácí Král, jenž zůstal ležet. Mělo by se vylučovat, Šteiner dostává trest ve hře na pět minut plus do konce zápasu za faul do oblasti hlavy nebo krku.

    Král se následně za pomoci spoluhráčů dostává na střídačku.
     
    41:37
    Do dobré pozice si nabruslil Miškář, který následně orazítkoval tyč!
     
    40:00
    V samotném závěru vyfasoval dvě minuty za hákování právě Šteiner, který forčekoval až moc aktivně.
     
    36:07
    Že by to bylo to prokleté koleno? Snad ne, ale Veselý nakonec po svých míří přímo do kabiny.
     
    36:07
    Na útočné modré schytal těžký náraz Veselý, který nevypadá úplně OK.
     
    35:24
    První přesilovou hru si nyní zahrají Kozlové. Žejdl krosčekem zastavil vznikající akci Kolína a dostává dvě minuty.
     
    32:41
    Hned po buly nastal před brankou Lukeše obrovský závar! Ale gólman Kolína si poradil s dorážkami Poletína i Všetečky. Následně možná Všetečka i sekl gólmana přes rukavici, což vyvolalo reakci Kolínských. Vylučovat se ale nebude.
     
    32:21
    V obranném pásmu si nešikovně počínal Váchal, který vyhodil puk mimo mantinel. A bez teče, takže dostává dvě minuty. Další přesilová hra pro sešívané.
     
    29:35
    Další výborný zákrok si připisuje Štěpán Lukeš, ten si poradil s dost možná tečovaným nahozením Krejčího. A to svou maskou!
    26:58 Zdeněk KRÁL - 2:0
     
    26:58
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Autorem branky je ZDENĚK KRÁL, který po obrovské chybě defenzívy Slavie nezaváhal a ze slotu přesně zamířil mimo dosah Martina Michajlova. Moc pěkná střela mimochodem, brankář bez šance. Bez asistence.
     
    23:05
    Další přesilová hra pro hosty. Pinkas ve vlastním obranném pásmu povalil soupeře, a tak dostává dvě minuty za držení.
     
    21:25
    V obrovské šanci se před Michajlovem zjevil Krejčík, který ale neuspěl po pěkné přihrávce Matějčka zpoza branky. Výborný zákrok předvedl brankář Slavie.
     
    20:18
    A hned z toho byla šance, od modré vypálil Piegl, před brankou clonili dva spoluhráči, ale Michajlov si poradil.
     
    17:57
    Velký závar tentokráte před brankou Lukeše, který odolal dorážkám i v leže a nakonec udržel kotouč před čárou. Skvělý zásah!
     
    14:37
    Obrovský závar před brankou Slavie. Michajlov se ale natáhl jak široký, tak dlouhý a nakonec kotouč přikryl. Krejčík ještě možná schytal úder do míst, kam by ho nechtěl koupit žádný chlap. Ale snad bude v pohodě. Vylučovat se nicméně nebude.
     
    14:10
    Zorko nahodil kotouč na Michajlova od střídačky Slavie, ale ten si připisuje relativně úspěšný zákrok, přestože kotouč nejistě vyrazil vlastní lapačkou.
     
    12:56
    Jenže útočník Kolína se proti Michajlovovi neprosadil. Střela sice mířila mezi betony, ale brankář Slavie dostal své chrániče rychle k sobě.
     
    12:56
    Miškář se hnal sám na branku, ale byl Zelingrem faulován. A tak si svůj pokus zopakuje v rámci trestného střílení!
     
    08:34
    První přesilovku si zahrají hokejisté Slavie. Před brankou nejprve neuspěl Vlček, kterého si později podle sudích přidržel Piegl. Velmi diskutabilní vyloučení.
     
    07:26
    Další dvě velké možnosti pro Kolín! Před brankovištěm se zjevil volný Matějček, ale ten si na Michajlova nepřišel. Gólman Slavie si poradil i o chviličku později se střelou Krejčíka od modré. I když s problémy.
     
    06:00
    Velkou šanci nyní prováhal Jan Veselý, jenž se hnal s jedním ze svých spoluhráčů do přečíslení. Rozhodl se pro střelu, se kterou si však poradil brankář Michajlov.
    03:27 Jakub SKLENÁŘ - 1:0
     
    03:27
    Kozlové právě vstřelili branku!
    Kolín se relativně z ničeho dostává do vedení! Na pravé straně dostal kotouč JAKUB SKLENÁŘ, který se s ničím nepáral a vypálil do horní části branky. Michajlov na jeho švih nedosáhl. Asistence: Luka Zorko, Jakub Váchal.
    Marken.cz

    Daniel Krátký

    Branky a nahrávky: 4. J. Sklenář (Zorko, Váchal), 27. Z. Král, 45. David Šafránek (Jankovský, Niko), 48. Štohanzl (Miškář, Kukla), 58. Morong (Piegl, Štohanzl) – 45. Žejdl (T. Duda)


    SC Marimex Kolín: Š. Lukeš (G. Kuzněcov) – Piegl, Kukla, Pinkas, Niko, Zorko, Váchal – Z. Král (A), David Šafránek, Jankovský – Jan Veselý, Štohanzl, J. Sklenář – Miškář, Matějček, L. Krejčík (C) – Petržilka, Morong, Síla.
    Trenér: Jan Šťastný.

    HC Slavia Praha: M. Michajlov (Pittr) – Veber, Daniel Krejčí, Mikuláš Hovorka, T. Duda, R. Havel, Zelingr – Kružík, Žejdl, R. Všetečka – Šteiner, Kern, T. Pšenička – Vlček, Poletín (C), J. Doležal (A) – D. Soukup, Havrda, D. Petrov.
    Trenér: Jiří Veber.

    Rozhodčí: Sýkora, Čáp – Maštalíř, Roischel.

    Diváci: 1000.
    thejrc.org