Clermont Foot – Štrasburk 0:2 (kon.) | Lille – Lorient 3:1 (kon.) | Montpellier – Troyes 0:1 (kon.)
konec
Clermont Foot
0:2 (0:1)
RC Štrasburk
Středa 19.01.2022, 19:00 • Stade Gabriel Montpied, Clermont-Ferrand • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Mockrát Vám děkuji za pozornost, doufám, že se uvidíme u dalšího utkání francouzské nejvyšší soutěže. S přáním hezkého středečního večera, Vojtěch Adamek – au revoir. (20:52:18)
     
    V dnešním utkání jsme viděli hostující celek, který si připravil hned několik příležitostí k zakončení a dvě z nich dokázal proměnit v branku, oproti tomu domácí, i přes sympatický výkon, nedokázali dostat míč za záda gólmana Selse. Svěřenci Pascala Gastiena nehráli vůbec špatně, přesto v dnešním utkání nedokázali získat ani bod, a proto se i nadále musí dívat směrem dolů, kde se nebezpečně blíží sestupovým příčkám.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Zvednutý praporek sudího vystavil stopku rozvíjející se akci hostujícího celku, své ofsajdové postavení si nepohlídal čerstvě příchozí hráč, Lebogang Mothiba.
     
    90+2
    Střídání v týmu RC Štrasburk: ze hřiště odchází Ludovic Ajorque, přichází Lebogang Mothiba.
     
    90+1
    Sudí nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    V obrovské příležitosti se ocitl Jodel Dossou, jeho přízemní střela ovšem končí na boční síti, odkop od branky tak bude mít na starost hostující gólman belgického původu, Matz Sels.
     
    89
    Fotbalisté Štrasburku kombinují na polovině svého soupeře, tam by velmi rádi dohráli závěr dnešního utkání, fotbalisté Clermontu již nemají síly na kvalitní pressink.
     
    88
    Pro oba dva celky bude závěrečný hvizd sudího vysvobozením, poslední minuty dnešního utkání rozhodně nenesou pozitivní vizitku pro nejvyšší francouzskou soutěž,
     
    87
    Po nepřesní přihrávce kapitána Gastiena jsou u míče hostující fotbalisté, ti se samozřejmě snaží profesorsky dohrát závěr dnešního utkání.
     
    86
    Fotbalisté Clermontu se nemohou dostat skrze zahuštěný střed hřiště, obranná linie Štrasburku dnes zkrátka funguje na jedničku, kouč Julien Stéphane může být na své svěřence pyšný.
     
    85
    Hostující fotbalisté již ani nenapadají rozehrávku domácího celku, snaží se dohrát závěr utkání bez inkasované branky, což se jim zatím daří.
     
    84
    Ze všech nejvýše dokázal vyskočit domácí stoper Hountondji, jeho hlavička ovšem míří vysoko nad branku Štrasburku, následuje tak odkop, který bude mít na starosti gólman Sels.
     
    83
    Domácí fotbalisté mají k dispozici rohový kop z levé strany hřiště.
     
    82
    Fotbalisté domácího celku to ovšem nevzdávají, i nadále se snaží zesílit tlak na branku svého soupeře a vstřelit kontaktní branku, která by je opět dostala do hry o ligové body.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Jodel Dossou (Clermont Foot).
     
    79
    Tohle je rozhodně studená sprcha pro domácí celek, který v posledních minutách nehrál vůbec špatně, přes to inkasoval a tohle již vypadá pro Clermont beznadějně.
    78. Cédric HOUNTONDJI - 0:2

    Vojtěch Adamek

    Branky: 44. Gameiro (Aholou), 78. Hountondji (vla.)

    Karty:   61. N'Simba (CFT), 80. Dossou (CFT)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 6:7. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:11.
    Clermont Foot: Djoco – Zedadka, Hountondji, Ogier (C) (55. Dossou), N'Simba – Samed, Gastien – Magnin (55. Berthomier), Seidu, Mendy (55. Rašani) – Tell (77. Y. Diaby).
    Náhradníci: Margueron – Albert, Berthomier, Boyer, O. Busquets, Y. Diaby, Dossou, Phojo, Rašani.

    Trenér: Pascal Gastien

    RC Štrasburk: Sels – Caci, Nyamsi, Perrin – Prcić, Thomasson (C), Aholou (76. Bellegarde), Sissoko, Fila (72. Guilbert) – Gameiro (71. Waris), Ajorque (90+2. Mothiba).
    Náhradníci: Kawašima – Bellegarde, Diarra, Guilbert, Kandil, Liénard, Mothiba, Waris.

    Trenér: Julien Stéphane

    Rozhodčí: Bastien Dechepy
    thejrc.org