Philadelphia – NY Islanders 3:4 (0:1 po s.n.) | Boston – Carolina 1:7 (kon.) | Ottawa – Buffalo 1:3 (kon.)
Washington – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Nashville – Vancouver 1:3 (kon.) | Dallas – Montreal 3:5 (kon.)
Calgary – Florida 5:1 (kon.) | Los Angeles – Tampa 4:6 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Buffalo Sabres
Středa 19.01.2022, 01:00 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (03:47:29)
     
    Tři hvězdy utkání
    Michael Houser (BUF) – 43 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,7 %, odchytal 60:00
    Thomas Chabot (OTT) – 0+1
    Alex Tuch (BUF) – 1+1
     
    Postavili se do brankoviště

    Anton Forsberg (OTT) – 29 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,5 %, odchytal 59:37
    Michael Houser (BUF) – 43 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,7 %, odchytal 60:00
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Žádný Čech ani Slovák do zápasu nezasáhl.
     
    Střely na bránu v tomto utkání

    Ottawa Senators – 44
    Buffalo Sabres – 32
     
    Ottawa tak v tomto utkání podlehla Buffalu 1:3! O všem podstatném rozhodla situace z 51. minuty, kdy se sedm hráčů válelo na půlící čáře, zatímco Mark Jankowski nelenil, pláchl sám na klec Senators a forhendovou kličkou rozhodl o osudu dnešního střetnutí! Zásah Alexe Tuche z 60. minuty do prázdné klece už byl pouhou formalitou a potvrzením výhry Šavlí zde v Canadian Tire Center. Sabres byli dnes efektivnějším celkem než domácí. Díky tomu a skvělému Michaelu Houserovi v bráně berou cenné body z tohoto duelu. Svěřenci D.J.eje Smithe se budou muset zamyslet především nad svou koncovkou.
     
    Několik frustrovaných tváří je vidět především na straně Ottawy, Tim Stützle při třetí brance Sabres rozsekal hůl a hodil ji po rozhodčím, Josh Norris pak nahozeným pukem ještě sestřelil Jankowskiho. Na výsledku už to ale nic nezmění.
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Mark Jankowski ještě drží kotouč v útočném pásmu, kde na něj doráží dva bránící hráči. Pro Sabres je ale důležité, že je puk daleko od jejich klece.
    59:21 Alex TUCH - 1:3
     
    59:21
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres přidávají pojistku na své vítězství! Cozens přihrál doleva. Na vrcholu kruhu si zpracoval kotouč ALEX TUCH, jenž jej ranou přes beka poslal do opuštěné klece Ottawy! Tim Stützle následně roztřískal svou hůl a hodil ji směrem k hlavnímu sudímu. Pokud nepřijde malý zázrak, tak Šavle tohle utkání vyhrají! Asistence: Dylan Cozens, Jeff Skinner.
     
    59:01
    Senátoři již pár vteřin hrají bez gólmana, Sabres se ale opět daří vyvézt kotouč alespoň do středu hrací plochy.
     
    58:38
    Znovu se daří Buffalo vyvézt kotouč přes obrannou modrou, Anders Bjork u toho byl podražen, ale sudí znovu faul nepískají.
     
    58:15
    Ottawa vyhrála buly před Houserem, ale Alex Tuch předvedl své rychlé nohy, dojel kotouč a poslal jej přes všechny čáry.
     
    57:53
    Thomas Chabot pálil z osy hřiště od modré čáry, Anders Bjork zvládl jeho pokus srazit svou holí do ochranné sítě.
     
    57:28
    Kotouč ale letí přes všechny čáry, Anton Forsberg musí ven ze své svatyně, aby pomohl svým obráncům s rozehrávkou.
     
    56:44
    Ottawa má opravdu přesilovku! Peyton Krebs i Don Granato se nyní naprosto oprávněně zlobí. Sudí nejprve přehlédli dva vážné fauly Ottawy a nyní vylučují útočníka Šavlí za něco, co lze stěží nazvat nedovoleným zákrokem. Krebs fasuje dvě minuty za sekání, ale vůbec se nedivím, že proti trestu vehementně protestuje ještě na lavici hříšníků.
     
    56:37
    Peyton Krebs nyní ještě spěchal do útočného pásma dohrát soupeře v rohu kluziště... vypadá to, že za to snad bude trestán.
     
    56:08
    Arťom Zub má puk na holi u vlastní klece. Ottawa rychle přenesla hru na opačný konec hrací plochy, tam je však důrazný Peyton Krebs.
     
    55:47
    Vhazování před klecí Ottawy vyhráli Sabres, Rasmus Dahlin však trefil svou ranou prvního bránícího hráče a musí se se svými spoluhráči stáhnout.
     
    55:15
    Senátoři vyráží po levém hrazení kupředu, kotouč má Erik Brännström, jenž ale následně musel rozehrávat znovu od vlastní klece a jeho prudký pas konči icingem.
     
    54:30
    Buly ve středu kluziště vyznělo lépe pro Senátory, Jeff Skinner však zvládl vyvézt puk z obranného pásma a byl faulován, sudí ale nyní krosček Chabota nepíská.
     
    54:06
    Znovu máme přerušeno, kotouč byl zašlápnutý na hrazení, kde ho pod bruslemi držel Jeff Skinner a sudí duje do píšťaly velice rychle.
     
    54:01
    Vhazování před klecí Senátorů bylo úspěšnější pro Šavle, Rasmus Dahlin střílel od modré čáry, ale jeho rána byla hodně nepřesná.
     
    53:40
    Buly ve středu hrací plochy vyznělo lépe pro Sabres, kteří zvládli odehrát kotouč až za klec Forsberga, který navíc musel hrát.
     
    53:28
    Po zakázaném uvolnění Sabres se vhazuje znovu před jejich klecí. Buly vyhrála Ottawa. Drake Batherson následně zachytil puk už ve středním pásmu, píská se ofsajd.
     
    53:08
    Michael Houser pomáhá svým obráncům s rozehrávkou, Mark Pysyk s ní na zadním hrazení trestuhodně otálel a ztrácí kotouč.
     
    52:27
    Anders Bjork se dostal do samostatného úniku na klec Ottawy, atakem zezadu však byl obránci Senators rozhozen a nedokázal zakončit. Sudí vylučovat nehodlá.
     
    52:04
    Erik Brännström rozehrává zpoza vlastní klece, jeho pas našel na útočné modré Bradyho Tkachuka, jenž prodlužuje na zadní hrazení.
     
    51:37
    Henri Jokiharju musí spěchat dozadu, aby odehrál kotouč od zadního hrazení před dotírajícími soupeři, Josh Norris je u něj rychle.
     
    51:05
    Jeff Skinner se rve o puk v rohu kluziště s dvěma soupeři. Už už to vypadalo, že se dostane k ráně z mezikruží. Nakonec však byl odzbrojen.
     
    50:38
    Šavle znovu nahazují kotouč do útočného pásma, Cody Eakin byl u hrazení důrazný a zdržuje tak rozehrávku Senators.
    50:03 Mark JANKOWSKI - 1:2
     
    50:03
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo vede 2:1! Nejprve tu byla obrovská mela na půlící čáře, které se věnovala veškerá pozornost. Snad šest hráčů leželo v tomto prostoru a různě se pošťuchovalo. Potom však najednou z ničeho nic v samostatném úniku vyplul za útočnou modrou MARK JANKOWSKI, kterého obránci Ottawy marně stíhali. Forvard Buffala udělal Forsbergovi parádní forhendovou kličku, procpal puk za betonem gólmana Senators do sítě a vrací Šavlím nejtěsnější možný náskok! Bez asistence.
     
    49:38
    Peyton Krebs nahazoval z levého hrazení puk do předbrankového prostoru, kde dorážel Mark Jankowski, Forsberga na přední tyči nepřekonal.
     
    49:16
    Šavle začnou se svou akcí znovu z obranného pásma. Adam Gaudette dobře zapracoval na pravém hrazení a získává puk pro Ottawu.
     
    48:45
    Rasmus Dahlin udělal chybu při rozehrávce na levé straně u modré čáry, kotouč ztak získali Senators. Ráně Joshe Norrise chyběla přesnost.
     
    48:33
    Anders Bjork přihrává z levého hrazení na osu hřiště, následně spěchá pro puk na zadní mantinel Dylan Cozens.
     
    48:05
    Senators vyráží kupředu po ose hřiště, hra je však znovu přerušena. Ve třetí třetině se zatím hrozně kouskuje. Do ofsajdu se dostali Zachary Sanford a Austin Watson.
     
    47:49
    Rasmus Dahlin se dostal do dobré pozice na levém kruhu, jeho ránu však Anton Forsberg srazil před sebe a následně puk stihl přikrýt rukavicí!
     
    47:28
    Anders Bjork předvedl svou sílu, když udržel bránícího soupeře na svých zádech a dokázal zakončit akci Sabres střelou z bezprostřední blízkosti. Anton Forsberg však stihl povyjet a ránu kryje.
     
    47:16
    Alex Formenton se dostal k odraženému kotouči na pravém kruhu. Dnes mu to ovšem nelepí, tentokrát bránu Bufala úplně minul.
     
    46:47
    Jacob Bernard-Docker stihl odehrát kotouč před napadajícím Peytonem Krebsem a Senators se tak dostávají před Housera.
     
    46:05
    Brett Murray zkoušel procpat kotouč na přední tyči za záda Forsberga, ten se však stihl přesunout a střelu z ostrého úhlu vytěsnil na zadní hrazení!
     
    45:37
    Rasmus Dahlin se šikovnou stahovačkou dostává do útočného pásma u levého hrazení. Nyní nahazuje puk na zadní hrazení.
     
    45:18
    O puk se bojuje v rohu kluziště za svatyní Sabres, Rasmus Asplund zvládl odehrát kotouč z nebezpečného prostoru včas.
     
    44:38
    Nick Paul šikovně přihrál za sebe pro Bradyho Tkachuka, jenž ovšem nyní ztratil hrací předmět a kupředu může Buffalo.
     
    44:15
    Senators se dostali do třetiny soupeře, ránu od modré čáry vyslal Nick Holden, Michael Houser ji však zvládl vytěsnit do rohu hrací plochy.
     
    43:38
    Jacob Bernard-Docker rozehrává dozadu za svou klec, na pravém hrazení přebírá kotouč Thomas Chabot, jenž prodlužuje pro Drakea Bathersona.
     
    43:16
    Adam Gaudette dostal kotouč na pravý kruh a ihned se snažil nachytat gólmana Sabres na přední tyči, Michael Houser ale zachoval klid a ránu lapil.
     
    43:09
    Buly před klecí Ottawy dopadlo lépe pro Sabres, Rasmus Dahlin však na pravé strany u modré čáry rozehrál prachbídně a ztrácí puk.
     
    42:49
    Kupředu se hnal Alex Tuch, který chtěl od zadního hrazení vracet puk do předbrankového prostoru, obránci Senators však u něj byli natěsno.
     
    42:20
    Znovu je v akci Michael Houser, tentokrát chytá nahození Erika Brännströma z ostrého úhlu na levé straně hrací plochy.
     
    42:08
    Michael Houser musí za svou klec, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. O chvilku později krotí na svých betonech tvrdou ránu Joshe Browna od modré čáry.
     
    41:38
    Ottawa nyní přitlačila soupeře k jeho svatyni, Jacob Bernard-Docker však přihrávku na pravý mantinel nyní zpracovat nedokázal.
     
    41:04
    Kyle Okposo se dostal v mezikruží do velké šance, jeho přízemní střelu však Anton Forsberg vyráží svými betony do bezpečí.
     
    40:39
    Mark Pysyk odehrává kotouč z rohu kluziště v obranném pásmu. Následně střídá a na led jde Mattias Samuelsson.
     
    40:18
    Úvodní buly třetí třetiny vyhrál Dylan Cozens, jeho spoluhráči však kotouč moc dlouho neudrželi a musí ho vyhodit z obranného pásma k Forsbergovi.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hráči jsou zpět na ledové ploše, startuje 3. třetina.
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:00.
     
    Druhá třetina souboje Senátorů s Šavlemi je za námi. Ottawa byla také v této části hry aktivnějším mužstvem a dočkala se zaslouženého vyrovnání. V 28. minutě se o to postaral Drake Batherson, který z dorážky překonal zatím nejlepšího hráče dnešního duelu – Michaela Housera, který drží akcie Buffala v tomto utkání vysoko. Za gól nemohl, obránci mu nepomohli. Jinak pokryl vše, co na jeho klec šlo. Bylo to už nyní 33 střel! Uvidíme, jakému náporu bude čelit v závěrečném dějství, které začne opět za vyrovnaného stavu.
     
    Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

    Ottawa Senators – 19 (34)
    Buffalo Sabres – 12 (21)
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:48
    Michael Houser ještě zastavuje nahozený puk na zadní mantinel, což se mu ale úplně nepovedlo. Rasmus Asplund stihne ještě jednou vystřelit na levém křídle, ale nemířil přesně. Spíš vůbec.
     
    39:30
    Vhazování před klecí Šavlí vyhráli Senators, Erik Brännström však na levé straně neprocpal puk na přední tyči za Housera z ostrého úhlu.
     
    39:04
    Will Butcher sbírá kotouč v rohu kluziště za vlastní klecí, jeho prudká přihrávka však končí zakázaným uvolněním, buly před Houserem.
     
    38:49
    Ottawa se dostala jednoduchým nahozením na zadní mantinel, Brady Tkachuk se snaží obejít bránící hráče Sabres.
     
    38:38
    Peyton Krebs se ještě jednou vytočil na pravém kruhu s poslal ránu k vzdálenější tyči, Anton Forsberg však zatím zaváhání z první třetiny napravuje.
     
    38:14
    Vhazování před klecí Ottawy vyhráli hokejisté Sabres, pěknou střelou na zadní tyč se nyní prezentoval Peyton Krebs, Anton Forsberg ji zvládl vykopnout betonem!
     
    37:49
    Sabres natlačili kotouč do brankoviště Ottawy, Anton Forsberg musí před dotírajícími soupeři puk přikrýt lapačkou.
     
    37:13
    Adam Gaudette padá za klecí Sabres, ale vylučovat se nebude, na druhé straně předskočil John Hayden obránce Nicka Holdena a dostal se k puku.
     
    36:48
    Mark Jankowski dojel nahozený puk na zadní mantinel a otočkou jej posílal zpět před klec Ottawy. Tam však žádný jeho spoluhráč nebyl.
     
    36:15
    Sabres nyní na chvíli zavřeli svého protivníka v jeho pásmu, Alex Tuch nabízel kotouč do mezikruží, Jeff Skinner se však do zakončení neprotlačil.
     
    35:48
    Arťom Zub rozehrává zpoza vlastní klece, ve spolupráci s Nickem Holdenem dostali kotouč přes obrannou modrou.
     
    35:27
    Tim Stützle se na levém kruhu dostal k zakončení, byl už ovšem tak z úhlu, že jeho pokus vůbec nemířil na klec Sabres.
     
    35:08
    Anders Bjork rozehrává z obranného pásma Sabres, kotouč přenechává za sebou pro Marka Pysyka, jenž nastřeluje touš na opačný konec kluziště.
     
    34:48
    Buly před klecí Sabres vyhráli Senators, Brady Tkachuk nahazje kotouč na zadní mantinel, kde bojuje o černou pryž Nick Paul.
     
    34:27
    Nick Holden dostal kotouč na osu hřiště a nerozpakoval se jej okamžitě namířit na bránu Sabres, Michael Houser však zasahuje svou lapačkou.
     
    34:09
    Mark Pysyk nahazuje kotouč až za klec Ottawy, kde však byli první obránci Senators, kteří vysouvají po hrazení kupředu Adama Gaudetta.
     
    33:38
    Sabres si snaží najít v útočném pásmu palebnou pozici, přitom ale ztratili hrací předmět a Mark Jankowski tak musí spěchat k vlastní svatyni.
     
    33:05
    Michael Houser pomohl Robertu Häggovi s rozehrávkou. I díky tomu mohl o chvíli později zakončovat na pravém kruhu Jeff Skinner, jeho tvrdou ránu na zadní tyč však Anton Forsberg chytá do lapačky.
     
    32:49
    Buly před klecí Senators vyhrálo Buffalo, ránu od modré tečoval v předbrankovém prostoru Dylan Cozens, puk z jeho čepele ale zamířil jen do rohu hrací plochy.
     
    32:27
    Dylan Gambrell dostal kotouč na pravý kruh a střílel téměř od hrazení, jeho sražená rána končí v ochranné síti za svatyní Michaela Housera.
     
    32:05
    Henri Jokiharju dostal kotouč na modrou čáru a okamžitě pálil, do rány se však vrhl Austin Watson, který jeho pokus zvládl zblokovat.
     
    31:49
    Mark Jankowski se na pravém kruhu po návratu z trestné lavice dostal ke střele, ta je však sražena jen do ochranné sítě.
     
    31:27
    Anton Forsberg zastavuje hokejkou vyhozený kotouč za svou klec a Buffalo je kompletní. Ottawě se tahle přesilovka nepovedla.
     
    31:05
    Stále ještě hrají Senators přesilovku, Thomas Chabot však musí s kombinací svého celku začít z rohu kluziště u své klece.
     
    30:40
    Michael Houser nyní chytá nahození ze středního pásma a opět přeruší hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    30:15
    Michael Houser si nyní připisuje dobré zákroky, vyrazil ránu Tylera Ennise od modré a pokryl i dorážky Zacharyho Sanforda!
     
    30:01
    Tim Stützle si sjel na ose hřiště na nahozený puk a tělem jej srazil na bránu Buffala, Michael Houser však byl pozorný a kotouč chytá do lapačky.
     
    29:38
    Senators zaváží kotouč do pásma, Drake Batherson předvedl své rychlé nohy a na ose hřiště se probil přes dva bránící soupeře.
     
    29:14
    Přesilovka pro Ottawu. Mark Jankowski je vyloučen za prapodivné podrážení, když o něj Tim Stützle zakopl ve středu kluziště.
     
    28:51
    Jacob Bernard-Docker posílá kotouč bekhendovou přihrávkou za svou klec, kde se jeho spoluhráči pokusí rozehrát další akci.
     
    28:17
    Michael Houser si připisuje další dobrý zákrok, na pravý kruh si vyjel Tim Stützle a ostrou ránu namířil na přední tyč. Brankář Buffala krotí puk na své hrudi.
     
    27:58
    Na druhé straně musel Anton Forsberg chytat ránu Jeffa Skinnera z levé strany, aby vyrovnaný stav chvilku vydržel.
    27:44 Drake BATHERSON - 1:1
     
    27:44
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Ottawa srovnává v přesilovce na 1:1! DRAKE BATHERSON dostal přihrávku do předbrankového prostoru, jeho první pokus Houser vyrazil, následně však už pouze ležel na ledě a proti dorážce pod horní tyč neměl nárok! Začínáme od začátku. Asistence: Tim Stützle, Thomas Chabot.
     
    26:33
    Kyle Okposo už sedí na trestné lavici, když zahákoval soupeře v útočném pásmu. Ottawa hraje přesilovku.
     
    26:28
    Adam Gaudette vypálil z pravého kruhu, jenže Michael Houser se už rozchytal do velké formy a tak jeho pokus lapil, jako by o nic velkého nešlo.
     
    26:06
    Sabres vyhazují kotouč z obranného pásma, brankář Anton Forsberg musí hrát, puk šel přímo na jeho bránu, rozehrává na pravou stranu.
     
    25:35
    Jacob Bernard-Docker měl dokonalou palebnou pozici v mezikruží, svou ránu však namířil jen do středu klece Sabres, kde byl připraven Michael Houser!
     
    25:17
    Sabres byli nyní zavření u své klece, Ottawa však podél hrazení prostor pro ránu nenašla, Houser tak mohl zůstat v klidu.
     
    24:49
    Ottawa je kompletní, Rasmus Dahlin rozehrává zpoza vlastní svatyně další akci Šavlí, která však k zakončení nedospěla.
     
    24:16
    Dylan Cozens dostal od Okposa dobrou přihrávku na vrchol levého kruhu a proti jeho zakončení se musel Forsberg rychle přesunout, aby puk vyrazil do rohu kluziště!
     
    24:01
    Vhazuje se ve středním pásmu, Jeff Skinner získal puk a zavezl ho do třetiny Ottawy, kde přádá na modrou pro Kylea Okposa.
     
    23:27
    Sabres postavili přesilovkový vzorec, Peyton Krebs dostal puk na pravý kruh, jeho střela však byla až děsivě nepřesná.
     
    23:05
    Victor Olofsson pálil z pravého kruhu krátce po buly a Anton Forsberg nyní předvedl dobrý zákrok ramenem, když zastavil střelu forvarda Šavlí!
     
    22:35
    Tim Stützle podrazil u hrazení Kylea Okposa, který se na ledě rozplácl jako žába, Buffalo si zahraje další přesilovou hru.
     
    22:04
    Tim Stützle sbírá puk za vlastní klecí a bekhendem ho posílá dopředu por Alexe Formentona. Ten předkládal Paulovi před prázdnou klec. Jeho parťák však na přihrávku nebyl připraven.
     
    21:36
    Robert Hägg rozehrává z obranného pásma Buffala. Jeho přihrávka z otočky sice našla spoluhráče, ti však s pukem kupředu nepostoupili.
     
    21:18
    Buly před klecí Ottawy vyhráli hokejisté Senators, Zachary Sanford však nezpracoval prudkou přihrávku na obrannou modrou.
     
    20:55
    Senators nahazují kotouč do pásma a za pukem spěchá Alex Formenton, jenž ale neměl dostatečně rychlé nohy a na druhou stranu míří hokejisté Sabres.
     
    20:16
    Úvodní buly druhé třetiny vyhráli hráči Buffala, kteří tak v poklidu dohrají posledních pár vteřin oslabení. Přestou musel Michael Houser vyrážet ránu Nicka Paula z pravého hrazení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté se vrací na ledovou plochu před startem druhé třetiny.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:05.
     
    Střely na bránu v první třetině

    Ottawa Senators – 15
    Buffalo Sabres – 9
     
    První dějství souboje Ottawy s Buffalem náleží historii. Senators v něm byli opticky i střelecky aktivnějším celkem, své šance však nedokázali přetavit v branky. To Dylan Cozens na druhé straně puk za brankovou čáru dotlačil. Přiznejme, že po minele Antona Forsberga, který pustil strašně laciný gól, který je zatím pro osud utkání klíčový. Šavle totiž vstoupí do druhé dvacetiminutovky s nejtěsnějším možným vedením.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Thomas Chabot se dostal k ráně na vrcholu kruhů, jeho přízemní projektil byl prudký, Michael Houser ho zvládl vytěsnit jen těsně vedle své pravé tyče!
     
    19:27
    Watson je zpět na ledě a začíná krátká přesilovka Senators, kteří ji ale musí začít až od vlastní klece, puk má Thomas Chabot.
     
    19:16
    Cody Eakin ještě bojoval téměř v rohu kluziště o kotouč, ale kotouč se mu nepovedlo vydolovat a bude se muset vracet ke své kleci.
     
    19:01
    Stále ještě hrajeme ve čtyřech hráčích na obou stranách. Cody Eakin zpracoval přihrávku za útočnou modrou, ale k zakončení se neprosadil.
     
    18:27
    Thomas Chabot dostal puk na pravý kruh a prověřila Housera na přední tyči, kterou však měl brankář Sabres pokrytou a kotouč chytá.
     
    18:13
    Alex Formenton se v oslabení tlačil před Housera, Rasmus Dahlin ho zastavil sekáním a zabránil mu zakončit. Síly na ledě se tak srovnávají.
     
    18:05
    Ani Šavlím se zatím početní výhoda nedaří, Rasmus Dahlin bude muset rozehrát až z vlastního obranného pásma.
     
    17:27
    Austin Watson sestřelil zezadu ve středu hřiště Jeffa Skinnera a fasuje dvě minuty za nedovolené bránění. Přesilovka pro Sabres.
     
    17:05
    Austin Watson zpracoval nahozený kotouč u hrazení v obranném pásmu a poslal jej po hrazení dál do středu hrací plochy.
     
    16:49
    Střelu z pravého kruhu nyní krátce po vhazování vyslal Alex Formenton, Michael Houser si však zvládl poradit a zasáhl svou lapačkou!
     
    16:21
    Až nyní se Senators usazují před Houserem, jenže to už jsou Sabres kompletní. Ottawa hledá vhodný palebný prostor.
     
    15:58
    Tyler Ennis pálil z pravého hrazení, ale jeho ránu zblokoval první bránící hráč, Rasmus Dahlin, do rohu hrací plochy.
     
    15:27
    Senators si s početní výhodou neví rady, černá pryž se opět nachází poblíž Antona Forsberga, který musí vypomoci hráčům před sebou.
     
    14:59
    Přesilovka se zatím Ottawě vůbec nedaří, kotouč letí už potřetí přes všechny čáry a Anton Forsberg jej zastavuje holí.
     
    14:21
    Brady Tkachuk a John Hayden předvedli nyní parádní pěstní souboj i s šarvátkou po tvrdém hitu Tkachuka na Butchera. Vítězně ze souboje však vychází právě kapitán Ottawy, jenž svého soupeře povalil u hrazení na led. Oba kohouti musí na trestnou lavici. Fasují pět minut za rvačku. Ottawa hraje přesilovku, dvě minuty navíc vyfasoval Hayden za vyprovokování bitky, rovněž obdržel osobní trest na deset minut, Tkachuk z toho vyvázl s podstatně nižším trestem.
     
    13:56
    Senators se nyní drží v útočném pásmu a přihrávají si podél hrazení. Snaží se najít vhodný palebný prostor, ten se ale zatím nenabízí.
     
    13:16
    Peyton Krebs to byl, kdo nyní pálil téměř od modré čáry, jeho rána však k Forsbergovi neprošla a Sabres otáčí hru na druhou stranu.
     
    12:58
    Senators nahazují kotouč za klec Housera a spěchají napadat, puk získal Tyler Ennis, dobře však zapracoval Jeff Skinner, který ho odpaluje přes obrannou modrou.
    12:07 Dylan COZENS - 0:1
     
    12:07
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo se dostává do vedení! DYLAN COZENS se dostal k puku ve středním pásmu a na pravém kruhu tísněn obranou vyslal lehký přízemní projektil, který brankář Forsberg velice lacino propustil za svá záda! Tohle je gól strážce svatyně Senators, zde nemá vůbec čisté svědomí! Sabres lacino vedou 1:0 díky jednoduchému nahození na bránu soupeře! Asistence: Alex Tuch, Will Butcher.
     
    11:38
    Will Butcher rozehrává zpoza vlastní svatyně, kotouč šel na levou stranu kluziště. Rasmus Asplund se následně dostával do velké šance, ale defenziva Ottawy mu puk v poslední chvíli vypíchla.
     
    11:13
    Vhazování před Forsbergem vyhráli jeho spoluhráči, kteří ale hodili kotouč zase jen po hrazení na opačný konec hrací plochy, Erik Brännström zašlápl puk u mantinelu.
     
    10:58
    Šavle rychle přenesly hru z obranného pásma na opačný konec hrací plochy, kde však Anton Forsberg zasahuje proti nahození z větší vzdálenosti a nás čeká komerční pauza.
     
    10:27
    Tyler Ennis pálil z pravé strany od modré čáry, kotouč byl v předbrankovém prostoru dvakrát tečován a nakonec mezi tři tyče nemířil.
     
    09:59
    Ottawa se dostala k puku a nahozený touš směrem kupředu se povedlo dojet Timu Stützlemu, který o touš bojuje v rohu hrací plochy.
     
    09:16
    Senátoři jsou v posledních minutách opticky dominantnějším mužstvem. Sabres se to ale zrovna snaží vyvrátit. Rasmus Dahlin ale nezpracoval přihrávku na levý kruh.
     
    08:39
    Ottawa opět jednoduše nahazuje puk až na zadní hrazení a její formace střídají. Střelu z levého kruhu zkusil Drake Batherson. Mířil nepřesně.
     
    08:05
    Senators se drží v prostoru před Houserem, brankář Buffala však tentokrát zasahovat nemusel. Kotouč vyváží Jeff Skinner.
     
    07:55
    Zachary Sanford se dostal ke střele na pravém kruhu, jeho projektil však mířil přímo do hrudníku Michaela Housera.
     
    07:38
    Arťom Zub poslal bekhendem kotouč o mantinel v rohu obranného pásma a puk se nakonec dostává přes obrannou modrou. Ottawa se snadno osvobodila.
     
    07:15
    Thomas Chabot rozehrává zpoza brány Senators prudký kotouč o hrazení, který zvolna doputoval až na druhou stranu hrací plochy.
     
    06:35
    Šavle ještě chvilku kombinovaly v prostoru před Forsbergem, nyní už ale vyklízí toto území a stahují se k vlastní kleci, kotouč na čepeli má Will Butcher.
     
    06:01
    Alex Tuch si šikovně vyjel na pravý kruh a ranou zápěstím se pokoušel otevřít skóre, Anton Forsberg však byl připraven a jeho ránu chytá do náruče!
     
    05:31
    Josh Brown vyslal nepříliš prudký přízemní projektil od modré čáry, který brankář Sabres vyrazil před sebe a následně si puk pod bruslemi hokejistů našel a přikryl ho lapačkou.
     
    05:19
    Senators rozehrávají z obranného pásma, nahozený kotouč po hrazení však krotí za svou klecí na své velké holi Michael Houser.
     
    04:45
    Thomas Chabot se nyní zbytečnými kličkami na pravé straně obranného pásma dostal pod tlak soupeřů, kteří se nakonec zmocnili puku.
     
    04:18
    Dylan Gambrell nahazoval kotouč na svatyni Buffala od pravého hrazení, prudký pas však na klec Housera nikdo netečoval.
     
    03:38
    Senators se opět dostali přes útočnou modrou, Austin Watson však kotouč na čepeli neudržel a rozehrávat tak mohou Sabres.
     
    03:15
    Arťom Zub nahazoval kotouč na klec Buffala od pravého hrazení, brankář Michael Houser však měl přední tyč dobře pokrytou.
     
    02:38
    Erik Brännström pálil z osy hřiště od modré čáry, kam dostal přihrávku. Jeho střela však pouze zarachotila na zadním hrazení.
     
    02:15
    Ottawa chce hrát na začátku utkání jednoduše a především nehodlá chybovat v obraně. Další kolmý pas kupředu končí zakázaným uvolněním.
     
    02:06
    Senators vyhráli buly před klecí Sabres, vlastní nepřesností se však připravili o pásmo a Chris Tierney se následně hnal za pukem nadarmo, znovu se píská icing. Buly po levici Antona Forsberga.
     
    01:38
    Alex Formenton šel zcela sám po prudkém kolmém pasu na Housera, kterého však střelou po ledě nepřekonal a brankář Buffala si poradil i s dorážkou Stützleho!
     
    01:08
    Ottawě nyní nevyšla rozehrávka, prudký kotouč končí zakázaným uvolněním a opět se tak bude vhazovat před Antonem Forsbergem.
     
    00:48
    Kyle Okposo se hnal s pukem na pravé křídlo, dostal se přes útočnou modrou, ale následně musel pod tlakem soupeřů třetinu opustit.
     
    00:16
    Sabres se dostali do útoku po úvodním vhazování a po střele od modré čáry přikryje Anton Forsberg kotouč odražený od zadního mantinelu do brankoviště rukavicí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Povinné ceremonie máme za sebou, utkání odstartuje během několika málo sekund.
     
    Zazní státní hymny Spojených Států Amerických a Kanady před prázdným Canadian Tire Centre v Ottawě.
     
    Hokejisté se pomalu blíží k hrací ploše a čeká nás ještě úvodní ceremoniál před prvním buly.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji ještě jednou všem příznivcům ledního hokeje. Zápasy za Atlantikem začínají s mírným zpožděním a nejinak tomu bude také v případě duelu Ottawy s Buffalem. Mějte tedy trpělivost, zápas nezačne přesně v 1:00. Zatím si můžete prohlédnout sestavy obou celků.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Bernard-Docker, Chabot (A), Zub, Holden, J. Brown, Brännström – Ennis, Norris, B. Tkachuk (C) – Batherson, Stützle, N. Paul (A) – Watson, Gambrell, Sanford – Gaudette, Tierney, Formenton.
    Trenér: D.J. Smith.

    Buffalo Sabres: Houser (Dell) – Jokiharju (A), Dahlin, Pysyk (A), M. Samuelsson, Hägg, Butcher – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Cozens, R. Asplund – Hinostroza, Krebs, Okposo (C) – Hayden, Eakin, Bjork.
    Trenér: Don Granato.

    Rozhodčí: Syvret, Hebert – Shewchyk, Barton.
     
    Češi a Slováci

    Ani za jeden tým nehraje žádný Čech ani Slovák.
     
    Předchozí vzájemný zápas

    Oba celky spolu opravdu hodně dlouho nehrály. Jejich poslední vzájemné měření sil se datuje k únoru roku 2020. Senators tehdy porazili Sabres zřetelně 7:4.
     
    Buffalo Sabres

    Šavlím doposud patří 14. příčka ve Východní konferenci, když na své konto zvládly nasekat devětadvacet bodů. Sabres rozjeli sezónu hodně špatně a do play-off se jim bude dostávat hodně těžko, pokud nepřijde zázračný obrat k lepšímu. Na postupové příčky do vyřazovací části ztrácí sedmnáct bodů a to mají odehráno více utkání než Boston, který aktuálně na klíčové 8. pozici trůní.
    Forma Sabres z posledních dní není zrovna excelentní, předchozí dva duely prohrály. Oba zápasy sehrály s Detroitem Red Wings. Na jeho ledě nejprve dostaly výprask 0:4, předevčírem se jim v odvetě na vlastním kluzišti povedlo urvat alespoň bod za porážku 2:3 v prodloužení. Přetnou Šavle černou šňůru v duelu se Senators?
     
    Ottawa Senators

    Senátoři se zatím nacházejí na předposledním 15. místě Východní konference se ziskem pouhých čtyřiadvaceti bodů. Horší než oni už je pouze zoufalý a zraněními zdecimovaný Montreal. Ottawa ale odehrála nejnižší počet duelů ze všech týmů NHL – pouze jednatřicet. Dá se tedy očekávat, že se ještě trochu posune tabulkou nahoru. Na postup do play-off však Senators ztrácí propastných dvaadvacet bodů a ty jen za chybějící střetnutí nenaženou.
    Forma Ottawy není zlá, poslední dvě utkání se jí povedlo vyhrát. Nejprve uspěla na ledě Calgary Flames zřetelným vítězstvím 4:1 a následně v neděli triumfovala i na kluzišti Edmontonu Oilers po divoké přestřelce – 6:4. Svěřenci trenéra Smithe tak mohou konečně věřit v lepší zítřky. V souboji s tabulkovým sousedem budou chtít svou sérii výher protáhnout na tři klání.
     
    Příjemnou hlubokou noc přeji všem příznivcům kvalitního hokeje! NHL dnes v noci pokračuje dalšími osmi zápasy. Některé týmy se už dostaly na metu čtyřiceti odehraných utkání. My budeme společně detailně sledovat duel, ve kterém Ottawa Senators přivítá na svém ledě Buffalo Sabres.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 28. Batherson (Stützle, Chabot) – 13. Cozens (Tuch, Butcher), 51. Jankowski, 60. Tuch (Cozens, J. Skinner)


    Ottawa Senators: A. Forsberg (F. Gustavsson) – Bernard-Docker, Chabot (A), Zub, Holden, J. Brown, Brännström – Ennis, Norris, B. Tkachuk (C) – Batherson, Stützle, N. Paul (A) – Watson, Gambrell, Sanford – Gaudette, Tierney, Formenton.
    Trenér: D.J. Smith.

    Buffalo Sabres: Houser (Dell) – Jokiharju (A), Dahlin, Pysyk (A), M. Samuelsson, Hägg, Butcher – Tuch, J. Skinner, V. Olofsson – Cozens, R. Asplund, Krebs – Okposo (C), Hayden, Eakin – Bjork, B. Murray, Jankowski.
    Trenér: Don Granato.

    Rozhodčí: Syvret, Hebert – Shewchyk, Barton.

    Diváci: Bez diváků.
    thejrc.org