Philadelphia – NY Islanders 3:4 (0:1 po s.n.) | Boston – Carolina 1:7 (kon.) | Ottawa – Buffalo 1:3 (kon.)
Washington – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Nashville – Vancouver 1:3 (kon.) | Dallas – Montreal 3:5 (kon.)
Calgary – Florida 5:1 (kon.) | Los Angeles – Tampa 4:6 (kon.)
po prodl.
Washington Capitals
4:3 (1:2, 1:0, 1:1 - 1:0)
Winnipeg Jets
Středa 19.01.2022, 01:00 • Capital One Arena, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:26 Tom WILSON - 4:3
     
    60:26
    Washington právě vstřelil branku!
    Capitals po sedmi nezvládnutých prodloužení v řadě konečně při hře tří proti třem uspěli! Jevgenij Kuzněcov se nádherně protáhl defenzívou Jets, objel bránu a následně vybídl na brankovišti stojícího TOMA WILSONA, jenž se nadvakrát prosadil. 4:3 po prodloužení. Asistence: Jevgenij Kuzněcov a Dmitrij Orlov.
     
    Střely na branku po 3. třetině: 29 – 33
    58:55 Pierre-Luc DUBOIS - 3:3
     
    58:55
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Přece jen se hosté dočkali vyrovnání stavu a vypadá to, že půjdeme do prodloužení! Střelu Scheifeleho ještě Vaněček vyrazil, ale pohotový Adam Lowry vybídl u zadní tyče volného PIERRE-LUC DUBOISE, který zametl kotouč do odkryté části branky. 3:3. Asistence: Adam Lowry a Mark Scheifele.
     
    58:29
    Hellebuyck už zamířil na střídačku, takže hosté to teď zkoušejí bez brankáře.
     
    55:26
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nic Dowd – 2 min., hákování).
    44:15 Alexej PROTAS - 3:2
     
    44:15
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí se velmi šťastným způsobem dostávají poprvé v zápase do vedení! Wilson vybídl mezi kruhy Schultze, jenž před brankou posunul na ALEXEJE PROTASE. Vytáhlý útočník obkroužil klec a poté od brusle Schmidta a betonu Hellebuycka odrazil hrací předmět za brankovou čáru. 3:2. Asistence: Justin Schultz a Tom Wilson.
     
    44:01
    Austin Poganski se po pravém křídle protáhl až před bránu. Puk si stáhl do bekhendu, jenže neuspěl. Kotouč mu z hole utekl.
     
    Střely na branku po 2. třetině: 21 – 21
     
    39:04
    Domácí se ocitli pod velkým tlakem, ale kotouč vybojovali zrovna ve chvíli, kdy se Hagelin vracel z trestné lavice. Zkušený Švéd pádil sám na Hellebuycka, kterého ale střelou na vyrážečku nepřekonal.
     
    36:56
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Carl Hagelin – 2 min., podrážení).
     
    34:20
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Nate Schmidt – 2 min., držení).
     
    29:06
    Connor Hellebuyck měl obrovské potíže. Jeden z domácích hráčů rychle vypálil téměř z brankové čáry a gólman Jets měl co dělat, aby kotouč udržel na brankovišti. To ale zvládl.
     
    28:23
    Kyle Connor je dnes nejaktivnějším mužem na ledě. Rychle objel bránu soupeře a poté bekhendem tlačil puk nahoru. Dost možná jeho pokus i cinknul o horní tyč.
    24:26 Dmitrij ORLOV - 2:2
     
    24:26
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí ihned po vhazování srovnávají na 2:2. Lars Eller vyhrál buly na McMichaela, který posunul puk na modrou čáru, odkud pálil bek DMITRIJ ORLOV. Jeho ránu možná tečoval Eller, ale gól je zatím připsán ruskému obránci. 2:2. Asistence: Connor McMichael a Lars Eller.
     
    Střely na branku po 1. třetině: 11 – 10
     
    18:42
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Tom Wilson – 2 min., podrážení).
     
    18:32
    Podruhé to za Vaněčkem zazvonilo. Úplně volný na levém křídle vyplaval Dubois, jenž trefil brankovou konstrukci.
     
    17:41
    Justin Schultz se objevil v šanci pár sekund po gólu. Hellebuyck jej ale skvěle vychytal vyrážečkou.
    16:58 Alexandr OVEČKIN - 1:2
     
    16:58
    Washington právě vstřelil branku!
    Sedmadvacátá trefa v sezoně pro ALEXANDRA OVEČKINA je na světě. Ruský kanonýr se snažil s pukem na holi dostat do pásma, ale hrací předmět mu byl vypíchnut. Vzápětí ale kotouč přebral Hathaway, který si všiml Ovečkina, jenž si následně odskočil na levý kruh. Kapitán Washingtonu měl před sebou poloprázdnou klec, kterou trefil. 1:2. Asistence: Garnet Hathaway.
     
    15:10
    Vaněček měl velké problémy! Teč Marka Scheifeleho skončila na tyči, vzápětí domácí zareagovali a kotouč z brankoviště dostali.
     
    09:20
    Vyloučení v týmu Winnipeg Jets (Neal Pionk – 2 min., sekání).
     
    08:53
    Obrana Washingtonu zatím nestíhá! Na řadu přišlo přečíslení hostů 3 na 2. Ehlers vybídl na levém kruhu Scheifeleho, jenž po tvrdém nápřahu těsně minul bližší tyč.
     
    06:02
    Náskok hostů mohl být ještě vyšší! Andrew Copp dostal na hůl skvělou přihrávku, načež se hnal úplně sám na Vaněčka. Kotouč zkoušel bekhendem zastrčit mezi betony, ale gólman Washingtonu se zaskvěl.
    02:20 Cole PERFETTI - 0:2
     
    02:20
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté o chvíli později přidávají i druhý gól. Winnipeg se dostal do přečíslení dvou proti jednomu, Dubois brilantně načasoval přihrávku na pravý kruh, kde stál COLE PERFETTI. Mladý útočník trefil perfektně nahoru. 0:2. Asistence: Pierre-Luc Dubois a Kyle Connor.
    01:02 Kyle CONNOR - 0:1
     
    01:02
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Skvělý vstup Winnipegu do tohoto utkání! První přesilovka je využita po čtyřiceti sekundách. Scheifele přihrál mezi kruhy Coppovi, jenž bránu sice netrefil, ale od zadního mantinelu se puk odrazil před KYLEA CONNORA, který úspěšně zamířil nad rameno Vítka Vaněčka. 0:1. Asistence: Andrew Copp a Mark Scheifele.
     
    00:22
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Dmitrij Orlov – 2 min., sekání).
     
    00:10
    Hned po deseti sekundách mohli hosté vstřelit první gól. Proti Vaněčkovi se hnal Ehlers, který ale branku netrefil.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 17. Ovečkin (Hathaway), 25. D. Orlov (McMichael, Eller), 45. Protas (J. Schultz, T. Wilson), 61. T. Wilson (Kuzněcov, D. Orlov) – 2. Connor (Copp, Scheifele), 3. Perfetti (Dubois, Connor), 59. Dubois (Lowry, Scheifele)


    Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – J. Schultz, Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, T. van Riemsdyk, Cholowski – Hathaway, Kuzněcov, Ovečkin (C) – T. Wilson (A), Bäckström (A), Protas – Sprong, Eller, McMichael – Leason, N. Dowd, Hagelin.
    Trenér: Peter Laviolette

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Berdin) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Samberg, N. Schmidt, Stanley – Ehlers, Scheifele (A), Copp – Perfetti, Dubois, Connor – Poganski, Lowry (A), Harkins – K. Reichel, Toninato, Vesalainen.
    Trenér: Dave Lowry

    Rozhodčí: Mclsaac, Anderson – Mills, Suchánek

    Diváci: 18 573
    thejrc.org