Philadelphia – NY Islanders 3:4 (0:1 po s.n.) | Boston – Carolina 1:7 (kon.) | Ottawa – Buffalo 1:3 (kon.)
Washington – Winnipeg 4:3 (po pr.) | Nashville – Vancouver 1:3 (kon.) | Dallas – Montreal 3:5 (kon.)
Calgary – Florida 5:1 (kon.) | Los Angeles – Tampa 4:6 (kon.)
konec
Dallas Stars
3:5 (0:0, 1:2, 2:3)
Montreal Canadiens
Středa 19.01.2022, 02:30 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:41 Joe PAVELSKI - 3:5
     
    58:41
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak se Stars alespoň dočkali přesilovkové trefy! Heiskanen rozehrál na rozjetého Hintze, který nepřekonal Montembeaultův beton. Seguin však z levého mantinelu vrátil puk do ohně a JOE PAVELSKI zakončil mezi levou nohu a lapačku gólmana. Asistence: Tyler Seguin, Roope Hintz.
    44:18 Josh ANDERSON - 2:5
     
    44:18
    Montreal právě vstřelil branku!
    Znovu je to o tři góly! Drouin poskytl druhou vlnu Pitlickovi. Z pravého kruhu poté přihrál na JOSHE ANDERSONA a ten zasunul kotouč pod tělem padajícího Oettingera do brány. Její konstrukce se sice posunula, ale to uznání gólu nezabránilo. Asistence: Jonathan Drouin, Rem Pitlick.
    43:03 Tyler SEGUIN - 2:4
     
    43:03
    Dallas právě vstřelil branku!
    Tak to je blesková odpověď Stars! Gurjanov si před pravým kruhem vymyslel přihrávku na Hanleyho, jehož střelu kousek před Montembeaultem ztečoval do hostující klece TYLER SEGUIN. Asistence: Joel Hanley, Denis Gurjanov.
    42:37 Christian DVORAK - 1:4
     
    42:37
    Montreal právě vstřelil branku!
    Začíná to vypadat jasně, Habs si jdou pro výhru! Radek Faksa na pravém konci útočné modré čáry poslal puk do nohy CHRISTANA DVORAKA. Tomu zahrál odraz natolik do karet, že se ocitl s Dauphinem v brejku dvou na gólmana. Zakončení vzal na sebe a bekhendem zvedl puk nad levou nohu bezmocného Oettingera. Bez asistence.
    41:03 Tyler TOFFOLI - 1:3
     
    41:03
    Montreal právě vstřelil branku!
    Kanadský tým se trefuje ve vlastním oslabení! V rychlém protiútoku si Nick Suzuki k sobě přihtáhl Klingberga a tím udělal ještě více prostoru TYLERU TOFFOLIMU. Uzdravený útočník obdržel puk do levého kruhu a bez zpracování ho napálil do odkryté branky. Asistence: Nick Suzuki.
    36:24 Jacob PETERSON - 1:2
     
    36:24
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars mažou nulu z gólového účtu! Hintz po buly přenesl hru na volnou levou stranu k Lindellovi. Po zablokované střele bojoval o dorážku Pavelski, kotouč se odrazil do vzduchu a JACOB PETERSON ho basebalovým odpalem z mezikruží uklidil za Montembeaulta. Asistence: Joe Pavelski.
    27:57 Michael PEZZETTA - 0:2
     
    27:57
    Montreal právě vstřelil branku!
    Za pouhých dvaadvacet vteřin si Habs udělali dvougólový náskok! Lehkonen využil služeb Evanse, jehož střelu z pravé strany Oettinger vyrazil k hlavě MICHAELA PEZZETTY a ten vlastním chrupem poslal puk do sítě. Naštěstí se to obešlo bez krve. Asistence: Jake Evans, Artturi Lehkonen.
    27:35 Christian DVORAK - 0:1
     
    27:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    Jubilejní desátá střela Canadiens končí prvním gólem zápasu! Napomohla tomu učebnicově sehraná akce na jeden dotek mezi Suzukim, Toffolim a pohotově střílejícím CHRISTIANEM DVORAKEM. Oettinger mu nechal hodně místa u své levé tyčky. Asistence: Tyler Toffoli, Nick Suzuki.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 37. Peterson (Pavelski), 44. Seguin (Hanley, Gurjanov), 59. Pavelski (Seguin, Hintz) – 28. Dvorak (Toffoli, Suzuki), 28. Pezzetta (Evans, Lehkonen), 42. Toffoli (Suzuki), 43. Dvorak, 45. Josh Anderson (Drouin, R. Pitlick)


    Dallas Stars: Oettinger (45. Holtby) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg, Lindell (A), Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, Peterson – Seguin (A), Jamie Benn (C), Gurjanov – Glendening, Faksa, M. Raffl – Kiviranta, Damiani, Rhett Gardner.
    Trenér: Rick Bowness

    Montreal Canadiens: Montembeault (Primeau) – D. Savard, Chiarot (A), Petry (A), Clague, A. Romanov, Ch. Wideman – Josh Anderson, R. Pitlick, Drouin – Evans, Suzuki, Toffoli (A) – Lehkonen, Poehling, Pezzetta – M. Hoffman, Dvorak, Dauphin.
    Trenér: Dominique Ducharme

    Rozhodčí: Sutherland, Luxmore – MacPherson, Knorr

    Diváci: 17 679
    thejrc.org