New Jersey – Arizona 1:4 (kon.) | NY Rangers – Toronto 6:3 (kon.) | Anaheim – Colorado 0:2 (kon.)
konec
HC Energie Karlovy Vary
5:4 (2:0, 2:2, 1:2)
HC Slavia Praha
Čtvrtek 20.01.2022, 18:00 • KV Arena, Karlovy Vary • Extraliga dorostu - o pořadí v play-off • Skupina A
Partner:
     
    59:35
    Dvě velké šance Radka Tomase likviduje Ebenstreit! Slavistický forvard dostal dvě přihrávky na pravý kruh, ani jedna střela ale v brance neskončila.
     
    58:41
    Trenérský štáb Slavie si bere oddechový čas a Pražané to zkusí v šesti!
     
    58:21
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se puku opět zmocnili a další návrat do útočného pásma už znamená snížení na rozdíl jediné branky. Autorem gólu je MÁRTON NEMES, jenž nedal svou přesnou střelou Ebenstreitovi šanci. Bez asistence.
     
    55:17
    Síly na ledě se vyrovnají, David Šilhan (KVA) je poslán na trestnou lavici za hákování.
     
    54:10
    Slavia má další komplikace. Jan Tichý (SLA) totiž inkasuje dvouminutový menší trest za podrážení.
     
    52:55
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Místo vyrovnání odskakuje celek z lázeňského města do dvoubrankového vedení. Ve vlastním oslabení se do samostatného úniku dostal MATĚJ ZEMAN, jenž tváří v tvář překonal Vavřenu. Bez asistence.
     
    51:35
    Slavia má velkou příležitost vyrovnat. Vojtěch Váňa (KVA) totiž oslabuje svůj tým a Energie bude střežit svůj náskok v početní nevýhodě.
     
    45:40
    Denis Ciolek podražil pronikajícího protihráče a rozhodčí nařídil trestné střílení! Toho se ujal Petr Pavelec, jenž zvolil pomalé provedení a střelu mezi betony. Tam však místo nebylo, důležitý zákrok si připisuje Vavřena.
     
    44:09
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tohle ještě bude napínavá podívaná. Kotouč se dostal do mezikruží, kde byl nikým nehlídaný MATĚJ KREJČÍ a jeho táhlá střela posouvá Pražany na rozdíl jediné trefy. Asistence: Albert Skalský.
     
    39:45
    Slavia právě vstřelila branku!
    Celek z hlavního města se prosazuje ještě před sirénou. Zmatku na brankovišti využil DANNY CHLUDIL, jenž se zorientoval ze všech nejlépe a snižuje na rozdíl dvou gólů. Asistence: Albert Skalský, Jakub Málek.
     
    39:12
    Sporné vyloučení v závěru druhého dějství. Karlovarští se domnívají, že branku posunul jeden z hráčů Slavie. Sudí je však opačného názoru, a tak je Adam Ebenstreit (KVA) potrestán dvěma minutami za zdržování hry. Trest odpyká Radim Handl.
     
    38:27
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se přeci jen dočkali, Ebenstrait nulu nevychytá. Karlovarský gólman sice ještě stihl zpacifikovat velkou šanci jednoho z Pražanů, nicméně na tuto střelu už nedosáhl. Na levé straně se k puku dostal RADEK TOMAS, jenž svou střelou o tyč dal Slavii důvod k radosti. Asistence: Martin Švec, Adam Vosmík
     
    36:28
    Ani toto přečíslení Slavii branku nepřináší. Kapitán Vosmík vzal zodpovědnost na sebe, střelu si patřičně připravil, ale Ebenstreit se přesto blýskl dalším důležitým zásahem.
     
    33:13
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Volného prostoru na ledě využila karlovarská dvojice. Při hře 4 na 4 zafungovala kombinace Matěje Zemana s PETREM PAVELCEM a právě druhý jmenovaný zvyšuje na rozdíl čtyř branek. Asistence: Matěj Zeman.
     
    32:23
    Rozhodčí musel zasáhnout, na ledě to totiž začalo jiskřit. Krosčekem do zad protihráče se nejprve provinil Danny Chludil (SLA), jehož vzápětí napadl David Šilhan (KVA). Oba dostávají dvouminutový menší trest.
     
    30:42
    Matěj Zeman se drží za hlavu! Karlovarská třiatřicítka ale zaslouží pochvalu za průnik, kterým se dostala až před Vavřenu. Zeman se jej snažil překonat rychlou střelou na vzdálenější tyč, nicméně puk si cestu za brankovou čáru nenašel.
     
    27:23
    Trest pro hráčskou lavici Slavie za příliš mnoho hráčů na ledě. Přestupek proti pravidlům odpyká na trestné Radek Tomas (SLA).
     
    24:43
    Vojtěch Váňa v hlavní roli! Domácí útočník si nejprve šikovnou kličkou proklestil cestu do ideální střelecké pozice, v ní však pohořel na připraveném Benjaminu Vavřenovi. O chvilku později se propracoval do další příležitosti, která tentokrát skončila na chráničích jednoho ze soupeřů.
     
    21:55
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    ZDENĚK ŠMÍD dostal hodně prostoru, na Vavřenu jel takřka sám a nabídnutý čas patřičně zužitkoval. Dvougólový energetik natáhl svůj luk a střelou zápěstím namířil svůj pokus přesně do protipohybu gólmana Slavie. Asistence: Jakub Anton.
     
    20:40
    Také druhá třetina začíná ve vysokém tempu! Nejprve pálil jeden z karlovarských zadáků, na druhé straně Slavia hrozila z protiútoku. Ani jeden ze zmíněných pokusů ale v brance neskončil.
     
    14:45
    Tak to je něco! Nad domácí brankou teď stáli snad všichni svatí, Slavia totiž nedokázala ani jeden ze série mnoha dobře odražených puků dostat za ležícího Ebenstreita. I nadále tak svítí na straně celku z hlavního města nula.
     
    12:44
    Pasáž, za kterou trenérský štáb karlovarských mladíků své svěřence nepochválí. Na domácí straně se znovu otevírají dvířka u trestné lavice, kterými prochází Jakub Anton. Ten inkasuje dvě minuty za vražení na mantinel.
     
    11:24
    Domácí přesilovka ale předčasně končí, na trestnou lavici míří podruhé v tomto utkání Petr Pavelec (KVA), tentokráte za napadení.
     
    10:26
    Daniel Kříženecký (SLA) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    08:28
    René Kubíček mohl přidat už svou druhou trefu, ve vlastním oslabení se totiž dostal do přečíslení, které vyřešil bekhendovou střelou. Odražený puk ještě chvíli poté představoval pro hostující obranu nebezpečí, to se ale zadákům z hlavního města povedlo odvrátit.
     
    06:24
    Petr Pavelec (KVA) je prvním vyloučeným hráčem utkání, když dostává dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    05:30
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Domácí zavezli puk do útočného pásma, za brankou se ke kotouči dostal Holejšovský a ten našel skvělým pasem před brankou ZDEŇKA ŠMÍDA, který z první poslal kotouč do horní poloviny slavistické klece. Asistence: Petr Holejšovský, Vojtěch Váňa.
     
    04:15
    Karlovy Vary právě vstřelily branku!
    Kapitán to vzal na sebe a Energie otevírá skóre. Šmíd posunul na modrou čáru, kde byl nachystaný RENÉ KUBÍČEK a domácí zadák prudkou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Zdeněk Šmíd.

    Matěj Hodoval

    Branky a nahrávky: 5. Kubíček (Šmíd), 6. Šmíd (Holejšovský, Váňa), 22. Šmíd (Anton), 34. Pavelec (Zeman), 53. Zeman – 39. Tomas (Švec, Vosmík), 40. Chludil (Skalský, Málek), 45. Krejčí (Skalský), 59. Nemes


    HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Pavlovic) – Malý, Kubíček "C", Anton "A", Mähler, Smýkal – Pavelec, Šmíd, Šilhan, Handl, Zeman, Šuma, Holejšovský, V. Váňa.
    Trenér: Martin Gombár

    HC Slavia Praha: Vavřena (Vedral) – Švec, Kříženecký, Málek "A", Ciolek, Karas, Kubánek – Tomas "A", Vosmík "C", Skalský, Havlíček, Nemes, Chludil, Filip, Krejčí, Němeček, Tichý
    Trenér: Ladislav Slížek

    Rozhodčí: Svoboda – Deja, Kaiser

    Diváci: 48
    thejrc.org