Watford – Norwich 0:3 (kon.)
konec
Watford FC
0:3 (0:0)
Norwich City
Pátek 21.01.2022, 21:00 • Vicarage Road, Watford • Anglická Premier League • 23. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek už vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:19:17)
     
    Muž zápasu

    Mužem zápasu dnes vyhlašujeme útočníka Norwiche Joshe Sargenta.
     
    Dnešní utkání sledovalo 20 782 diváků.
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:2.
    Střely mimo: 7:2.
    Rohy: 5:1.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 16:11.
     
    Záchranářský duel Watfordu s Norwichem tak končí poměrně zřetelným vítězstvím Kanárků v poměru 3:0! O všem důležitém rozhodla druhá rádoby pětačtyřicítka, spíše hodinka hry. V jejím úvodu se po zdánlivě ztracené situaci poprvé prosadil muž utkání – Josh Sargent, jenž akrobatickou patičkou poslal po centru Pukkiho míč do sítě. V 61. minutě zhasla na Vicarage Road na deset minut světla. Když se znovu rozsvítila, byl tu opět Josh Sargent, jenž povedenou hlavičkou uklidil merunu po centru Rašicy za záda Bachmanna podruhé. V dlouhém nastaveném čase si pak ještě Juraj Kucka nešťastně srazil balon do vlastní sítě po pasu Idaha a tragédie Watfordu i výhra svěřenců Deana Smithe tak byla zpečetěna.

    Watford tak klesá za svého dnešního soupeře na sestupové pozice! Aktuálně je na 18. místě a reportéři v Británii už diskutují o odchodu Claudia Ranieriho.

    Norwich se naopak dostal z pásma sestupu na 17. flek tabulky Premier League a minimálně dnes bude v tomto týmu panovat velká spokojenost.
     
    90+15
    Konec zápasu.
     
    90+15
    Fotbalisté domácího celku sice ještě stihli rozehrát závěrečnou standardní situaci z půlící čáry, poté už však sudí Dean konečně píská konec duelu.
     
    90+14
    Sršni ještě drží míč u levé krajní lajny, vyváží ho do středu hřiště, kde Semu fauloval Sam Byram. Watford si tak rozehraje ještě jednu standardku.
     
    90+14
    Mizerně zahráli svěřenci Claudia Ranieriho rohový kop. V rychlém kontru však Przemysław Płacheta velice špatně nahrál Adamu Idahovi, jemuž balon zmizel před očima z hrací plochy.
     
    90+13
    Stále se ještě hraje a u míče je Ken Sema, jehož centr od levé krajní lajny však defenziva Kanárků sráží na rohový kop.
     
    90+12
    Cucho Hernández nyní našel krásným dlouhým křižným centrem na pravé straně velkého vápna Juraje Kucku, jenž v běhu dokázal z voleje vypálit na klec Norwiche, Angus Gunn však jeho střelu chytá!
     
    90+11
    Juraj Kucka je zatím hodně vidět, nyní zastavil rozehrávku Kanárků a znovu přihrává na na levou lajnu, kde je Cucho Hernández.
     
    90+10
    Brandon Williams hází aut u půlící čáry. Mičudu získal Juraj Kucka, který přihrál na Samira, jehož nákop do šestnáctky soupeře však sbírá gólman Angus Gunn bez potíží.
     
    90+9
    João Pedro táhl akci po levé straně, následně předal míč na Kena Semu, jehož centr však obrana Norwiche sráží na autové vhazování.
    90+8. Cucho Hernández orazítkoval ranou z dálky břevno.
     
    90+8
    Tohle byla krásná bomba! Cucho Hernández dostal míč asi deset metrů před velké vápno Norwiche. Neváhal, vystřelil a jeho rána zaťukala na břevno svatyně Gunna. Horní tyč se trochu třese ještě teď po této pumelici!
     
    90+7
    Brankář Daniel Bachmann musí ve vlastním malém čtverci rozehrávat. Na něm i jeho spoluhráčích je vidět, že utkání už považují za ztracené. S kombinací nijak nespěchají.
     
    90+7
    Joshua King se dostal k ráně asi pět metrů před vápnem soupeře na ose hřiště, jeho tvrdý přízemní projektil k zadní tyči však brankovou konstrukci Kanárků minul o dobrý metr.

    Petr Šatalík

    Branky: 51. Sargent (Pukki), 74. Sargent (Rašica), 90+2. Kucka (vla.)

    Karty:   36. Dennis (WAT) – 38. McLean (NRW)   78. Dennis (WAT)


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:11.
    Watford FC: D. Bachmann – Kamara (84. Sema), Samir, Kabasele, Femenía (89. Kucka) – Cleverley (59. Cucho Hernández), Kayembe, Moussa Sissoko (C) – João Pedro, J. King, Dennis.
    Náhradníci: Elliot – Morris, Ngakia, Sierralta, Sema, Tufan, Kucka, A. Fletcher, Cucho Hernández.

    Trenér: Claudio Ranieri.

    Norwich City: Gunn – B. Williams, B. Gibson, G. Hanley (C), M. Aarons – Rašica (90+6. Płacheta), Lees-Melou, Sörensen (21. McLean), Sargent – Pukki (87. Byram), Idah.
    Náhradníci: McGovern – Byram, Kabak, D. Giannoulis, Dowell, Płacheta, McLean, Tzolis, Rowe.

    Trenér: Dean Smith.

    Rozhodčí: Dean – Hussin, Scholes.

    Diváci: 20 782
    thejrc.org