Buffalo – Dallas 4:5 (kon.) | Philadelphia – Columbus 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Ottawa 6:4 (kon.)
Boston – Washington 4:3 (kon.) | Nashville – Winnipeg 5:2 (kon.) | Edmonton – Florida 0:6 (kon.)
Los Angeles – Colorado 1:4 (kon.) | Vegas – Montreal 4:3 (po pr.) | Seattle – San Jose 3:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
4:5 (2:1, 2:2, 0:2)
Dallas Stars
Pátek 21.01.2022, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně všechno. Přeji vám krásné páteční ráno a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (04:00:50)
     
    Dnešní utkání sledovalo 7 808 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání

    Jason Robertson (DAL) – 2+1
    Tyler Seguin (DAL) – 2+1
    Jack Quinn (BUF) – 1+1
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Aaron Dell (BUF) – 42 zákroků, 5 OG, úspěšnost 89,4%, odchytal 57:58
    Braden Holtby (DAL) – 20 zákroků, 4 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 59:54
     
    Česká stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, 0 účast, 4 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 15:02
     
    Střely na bránu v celém zápase

    Buffalo Sabres – 24
    Dallas Stars – 47
     
    Duel Buffala s Dallasem tak končí těsným vítězstvím Stars 5:4! Hvězdy ještě před startem třetí části hry prohrávali o gól. Dnes se však hodně spolehli na své velice efektivní přesilovky. Dali z nich hned čtyři branky, dvě z nich právě v poslední dvacetiminutovce. Tu první využil po dobré křižné přihrávce Hintze Tyler Seguin, jenž pak sehrál roli asistenta v klíčovém okamžiku zápasu – 57. minutě kdy jeho nahození před bránu ze vzduchu trefil Jason Robertson, jenž svým druhým gólem v zápase a druhým v NHL přiřkl plnohodnotné vítězství svému celku, který tak bere velice cenné body!
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Takže ještě jedna šance pro Sabres na rychlou střelu. Buly po levé ruce Bradena Holtbyho vyhráli jeho spoluhráči a ti odpalují puk do bezpečí, je konec.
     
    59:55
    Poslední šance pro Šavle! Buly před Holtbym se dvakrát opakovalo, musel na něj Skinner, ten s Pavelskim po tuhém boji prohrál, přesto Tuch natlačil kotouč do předbrankového prostoru, kde na puk padl Jamie Benn a strhla se mela. Sudí musí ještě jednou přerušit.
     
    59:34
    Sabres se drží v prostoru před Holtbym, nyní se ale nemohou dostat k puku, Esa Lindell se snaží po hrazení vyhodit puk přes obrannou modrou.
     
    59:14
    Tohle vypadalo zajímavěji, Sabres rozjeli akci na jeden dotek, na jejímž konci byl Jeff Skinner, který z pravého kruhu pálil z první. Klec Stars však těsně minul!
     
    59:01
    Další klíčové vhazování vyznělo lépe pro Sabres, kteří se rychle dostali ke střele z levé strany, kterou opět vyslal Peyton Krebs. Braden Holtby však takové pokusy na přední tyč může chytat celý den.
     
    58:37
    Peyton Krebs to zkusil ranou z vrcholu levého kruhu, jenže jeho nízko letící projektil chytá Holtby do náruče. Sabres si berou oddechový čas.
     
    58:37
    Důležité vhazování před klecí Holtbyho vyhráli hráči Sabres, kteří se rozestavěli podél hrazení a už si hledají palebnou pozici.
     
    58:12
    Dell spěchá na střídačku, Sabres už hrají v šesti! Dallas vyhazuje přes všechny čáry na zakázané uvolnění, je tu rozhodující chvíle utkání!
     
    57:44
    Denis Gurjanov se už už dostával na levém kruhu ke střele, jenže v rozhodující chvíli promáchl kotouč a Dell tak zasahovat nemusel.
     
    57:16
    Sabres se pochopitelně derou kupředu, nahození z levého hrazení však Holtby zastavil a jeho obrana se postarala o zbytek.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 3. Dahlin (Bjork, Jokiharju), 7. J. Quinn (Dahlin, Tage Thompson), 22. Cozens (V. Olofsson, J. Quinn), 35. Tuch (Dahlin, Jokiharju) – 17. J. Robertson, 26. Hintz (J. Robertson, J. Klingberg), 32. Seguin (Gurjanov, J. Klingberg), 53. Seguin (Hintz, J. Klingberg), 57. J. Robertson (Seguin, Pavelski)


    Buffalo Sabres: Dell (Houser) – Jokiharju, Dahlin, Pysyk (A), M. Samuelsson, Hägg, Butcher – Tuch (A), Tage Thompson, J. Skinner – V. Olofsson, Cozens, R. Asplund – J. Quinn (A), Krebs, Jankowski – Hayden, Eakin, Bjork.
    Trenér: Don Granato.

    Dallas Stars: Holtby (Oettinger) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg, Lindell (A), Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, Peterson – Seguin (A), Jamie Benn (C), Gurjanov – Glendening, Faksa, M. Raffl – Kiviranta, Damiani, J. Robertson.
    Trenér: Rick Bowness.

    Rozhodčí: MacDougall, Anderson – Tobias, Kelly.

    Diváci: 7 808
    thejrc.org