Carolina – NY Rangers 6:3 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 2:5 (kon.) | Detroit – Dallas 4:5 (po pr.)
NY Islanders – Arizona 4:0 (kon.) | Chicago – Minnesota 1:5 (kon.) | Vancouver – Florida 1:2 (1:2 po s.n.)
Anaheim – Tampa 5:1 (kon.) | Seattle – St. Louis 0:5 (kon.) | Buffalo – Philadelphia 6:3 (kon.)
Boston – Winnipeg 3:2 (kon.)
po prodl.
Detroit Red Wings
4:5 (1:1, 2:2, 1:1 - 0:1)
Dallas Stars
Sobota 22.01.2022, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Krásnou sobotní noc u sledování NHL z Detroitu. Little Caesars Arena dnes přivítá hvězdy z Dallasu, které mají za sebou včerejší utkání v Buffalu. Hvězdy i přes špatný start dokázaly zvrátit dvougólové manko z úvodu druhé třetiny a zvítězily 5:4. Velký podíl na úspěchu měla především první a druhá lajna. Dva góly vstřelili Robertson se Seguinem, čtyři asistence si připsal na své konto obránce Klingberg.

    Detroit půjde do zápasu po čtyřdenní pauze. I jeho posledním soupeřem bylo Buffalo a svěřenci trenéra Blashilla zvítězili v nastaveném čase 3:2. O úspěchu rudých křídel rozhodla poslední desetiminutovka třetí části a následné prodloužení. Detroit dokázal smazat dvoubrankovou ztrátu góly Naměstnikova a Larkina. Druhý jmenovaný se prosadil také v prodloužení a získal pro svůj tým druhý bod.

    Detroit je v tabulce východní konference na devátém místě se sedmibodovou ztrátou na osmý Boston, který drží poslední postupovou pozici. Rudá křídla mají na svém kontě 41 bodů za 18 vítězství a 23 porážek.

    Dallas je na tom podobně. Po 37 zápasech se nachází na 11. místě západní konference se ziskem 40 bodů za 19 vítězství a 18 proher. Na osmé žraloky ze San Jose má čtyřbodovou ztrátu.
     
    Česká a slovenská stopa

    Detroit Red Wings
    Filip Hronek, obránce, CZE
    Filip Zadina, útočník, CZE
    Jakub Vrána, útočník, CZE, zraněný

    Dallas Stars
    Radek Faksa, útočník, CZE
    Andrej Sekera, obránce, SVK, zraněný
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Pickard) – Seider, DeKeyser, G. Lindström, Leddy, M. Staal, Hronek – L. Raymond, Dylan Larkin, Naměstnikov – Bertuzzi, P. Suter, Fabbri – Erne, M. Rasmussen, Zadina – Gagner, Veleno, Givani Smith.
    Trenér: Blashill.

    Dallas Stars: Holtby (Oettinger) – M. Heiskanen, R. Suter, J. Klingberg, Lindell, Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin, Jamie Benn – Glendening, Faksa, M. Raffl – Kiviranta, Peterson, A. Radulov.
    Trenér: Bowness.

    Rozhodčí: Rooney, MacDougall – Cormier, Mills.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:35
    Nahození Heiskanena od modré čáry skončilo v lapačce brankáře Nedeljkovice.
     
    01:22
    Po Larkinově zpětné přihrávce střílel z druhé vlny najíždějící Bertuzzi, ale střelou na vzdálenější tyč minul branku. Bude se vylučovat.
     
    02:19
    Dlouho trvající závar nakonec přerušila zblokovaná přihrávka Bertuzziho, která měla dorazit k pravé tyči. Vyloučen je Gurjanov na dvě minuty za podrážení.
     
    02:50
    Zadina ještě dokázal zachytit přihrávku Sutera zpoza branky, ale pod tlakem poslal puk k modré čáře do prostor, kde chyběl spoluhráč.
     
    03:28
    Tvrdá rána Hronka z levého kruhu, Holtby puk i za pomocí masky vyrazil.
     
    03:55
    Detroitu se nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    04:13
    Larkinovu rychlou střelu z levé strany odrazil do ochranné sítě bránící Hakanpää.
     
    04:32
    Nahození DeKeysera už při hře v plném počtu dorazilo do lapačky brankáře Holtbyho.
     
    05:15
    Po zpětné přihrávce Hintze zpoza branky se puk odrazil od Robertsona na domácí branku, brankář Nedejljkovic měl co dělat, aby puk ze vzduchu nepustil do branky a vyrážečkou padající kotouč odrazil mimo branku.
     
    06:30
    Zakázané uvolnění v podání Detroitu. Pár sekund před tím se po přihrávce Bertuzziho z pravého kruhu dostal ke střele Fabbri, ale jeho střelu po ledě vyrazil Holtby vedle branky.
     
    06:54
    Nahození Seidera od modré čáry se odrazilo od brusle jednoho z bránících hráčů hvězd do ochranné sítě. Následuje komerční přestávka.
     
    07:41
    Série nepřesností na jedné i druhé straně, obrany sbírají nahození soupeřů.
     
    08:23
    Larkin si nabruslil ze středního pásma středem přes modrou čáru do střelecké pozice, schoval se za Hakanpäu, přes kterého prudce vystřelil na branku Dallasu, brankář Holtby jeho střelu zneškodnil.
     
    09:32
    Gagner se obtočil za brankou kolem svého bránícího hráče a přihrál k levé tyči Suterovi, který bleskově vystřelil, Holtby puk vyrazil vedle branky, ale nutno dodat, že měl dobrou dávku štěstí.
     
    10:22
    Stars nemohou střídat, může za to nepřesná přihrávka, která prolétla až na zakázané uvolnění.
     
    10:25
    Larkin vyhrál buly tak nešťastně, že puk proklouzal do středního pásma přesně v místech, kde nebyl žádný z obránců.
     
    11:22
    Po zpětné přihrávce Larkina od levého mantinelu se od puku opřel DeKeyser, jeho prudkou střelu od modré čáry brankář Holtby vyrazil.
     
    11:45
    Šance také na druhé straně. Robertson dlouhou přihrávkou našel u pravého mantinelu Hintze, který rychle zahrál puk před branku, kde byl Pavelski. Útočník Dallasu se otočil kolem bránícího soupeře a bekhendem poslal puk po ledě na branku. Brankář Nedeljkovic natáhl beton a puk vyrazil.
     
    12:03
    Dallas právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Nahození Heiskanena vyrazil Nedeljkovic do levého rohu, odkud překvapivě vystřelil RYAN SUTER a střelou těsně nad ledem procedil puk nad betonem a rukou domácího gólmana! Asistence: Miro Heiskanen, Tyler Seguin – 0:1!
    12:03 Ryan SUTER - 0:1
     
    12:26
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak to bylo bleskové! Bertuzzi našel od pravého mantinelu před brankou ROBBYHO FABBRIHO, který zamíchal před Holtbym s pukem a následnou střelou nedal brankáři Dallasu šanci na úspěšný zákrok! Asistence: Tyler Bertuzzi – 1:1!
    12:26 Robby FABBRI - 1:1
     
    13:27
    Bude se vylučovat, hosté si zahrají přesilovou hru. Za podražený byl vyloučen český obránce Filip Hronek, který podrazil soupeře.
     
    13:56
    Nahození Seguina v brance neskončilo, vzápětí Pius Suter obral o puk hráče Dallasu a poslal jej do středního pásma.
     
    14:38
    Dallasu se nedaří dostat do útočného pásma přes modrou čáru.
     
    15:11
    A když se to podařilo, netrvalo dlouho, hráči Detroitu se zmocnili puku a vyhodili jej daleko od modré čáry.
     
    15:33
    Hronek je na ledě, Detroit v plném počtu.
     
    16:46
    Staal zkoušel přihrávkou o mantinel vysunout Raymonda, ten se sice k puku dostal, zavezl jej do útočného pásma, ale tam se neodhodlal ke střele.
     
    17:08
    Bertuzzi našel od levého mantinelu před branku najíždějícího Hronka, který z první poslal puk po ledě na branku. Gólman Holtby byl pozorný a puk vyrazil.
     
    17:47
    Po buly vystřelil z vrcholu levého kruhu Rasmussen, diváci si jen hlasitě vydechli, potí co puk neskončil v brance.
     
    18:08
    Zadina byl zasažen holí do obličeje a rozhodčí se rozhodli vylučovat. Na dvě minuty za vysokou hůl byl odsunut na trestnou lavici Ryan Suter.
     
    19:01
    Faksa vyhodil puk po mantinelu až k brance Nedeljkovice.
     
    19:57
    V závěru první třetiny ještě Zadina vystřelil z pravého kruhu a Leddy od modré čáry, ale ani jedna střela v brance neskončila.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině jsme viděli vyrovnaný hokej s několika šancemi na obou stranách. Diváci viděli také dva góly. Do vedení se dostali hráči Dallasu po střele Ryana Sutera. Jejich radost z náskoku trvala jen 23 sekund, poté vyrovnal Fabbri na aktuálních 1:1.

    Střely na branku: 11:10.
     
    Domácí budou na začátku druhé části dohrávat osmisekundovou přesilovku po faulu Ryana Sutera na Zadinu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Ryan Suter je na ledě, ale domácí jsou stále u puku.
     
    20:43
    Naměstnikov přihrál na modrou čáru Staalovi, který z první tvrdě vypálil vedle branky.
     
    21:48
    Gurjanov našel na levé straně volného Benna, který pronikl do útočného pásma a střelou zápěstím zaměstnal brankáře Nedeljkovice. Střelu na teploměr gólman Detroitu zastavil.
     
    23:00
    Bude se vylučovat na straně Detroitu. Na ledě se ocitl Radek Faksa po zákroku Velena. Domácí hráč byl vyloučen na dvě minuty za podrážení.
     
    23:35
    Dallasu se přesilovka nedaří, Detroit se dostal k útoku, Seider si najel do levého kruhu a střelou zápěstím do horní poloviny branky na přední tyč donutil k zásahu Holtbyho.
     
    24:30
    Nahození Ryana Sutera od modré čáry prolétlo kolem domácí branky. Hráčům Red Wings se podařilo vyhodit puk k soupeřově brance.
     
    24:55
    Po buly a přihrávce od modré čáry se v levém kruhu ocitl ve střelecké pozici Heiskanen, ale jeho střelu schoval do výstroje gólman Nedeljkovic.
     
    25:50
    Dallas právě vstřelil branku!
    Dallas přesilovku nevyužil, ale prosadil se z následného tlaku. JOEL KIVIRANTA vystřelil z otočky z pravého kruhu, Radulov dobře zaclonil před Nedeljkovicem a gólmanovi Detroitu propadl puk kolem lapačky do branky! Asistence: Miro Heiskanen, Esa Lindell – 1:2!
    25:50 Joel KIVIRANTA - 1:2
     
    26:58
    Nahození Staala od modré čáry doplachtilo k brankáři Holtbymu. Nastal čas pro reklamní přestávku.
     
    27:34
    Detroit právě vstřelil branku!
    Po nepovedené střelecké příležitosti na jedné straně přišla odpověď na druhé, Hronek poslal puk do jízdy Bertuzzimu, ten zavezl puk středem do útočného pásma, přihrávkou do leva dal trochu prostoru PIUSOVI SUTEROVI, který rychlou střelou zápěstím pod lapačku pokořil brankáře Holtbyho! Asistence: Tyler Bertuzzi, Filip Hronek – 2:2!
    27:34 Pius SUTER - 2:2
     
    29:16
    Detroit právě vstřelil branku!
    Fantastická jízda kapitána Detroitu! DYLAN LARKIN se rozjel z vlastního pásma, projel kolem dvou hráčů až před Holtbyho a přesnou forhendovou střelou pod horní tyč poslal svůj celek do vedení 3:2!
    29:16 Dylan LARKIN - 3:2
     
    29:52
    A Detroit mohl své vedení navýšit, ale přečíslení dva na jednoho špatně vyřešil Suter, který se neodhodlal ke střele po přihrávce Larkina.
     
    30:21
    Další velká šance Detroitu! Brankář Holtby zachytil puk na brankové čáře, poté co Suter našel přihrávkou zpoza branky ve střelecké pozici Bertuzziho. Puk propadl přes Holtbyho k brankové čáře a zůstal volný. Dojíždějící Fabbri ale přijel pozdě.
     
    30:29
    Staal vystřelil po buly od modré čáry, ale trefil pouze před sebou bránícího soupeře.
     
    30:56
    Tyč zazvonila po střele Bertuzziho z pravé strany, ten dostal přihrávku zpoza branky blíž pravému rohu.
     
    32:05
    Peterson pronikal do útočného pásma a byl faulován. Rozhodčí zvedli ruku a budou vylučovat. Na dvě minuty si půjde sednout Lindström, který přidržel soupeře.
     
    32:47
    Proti Gagnerově vyhození musel zasáhnout brankář Holtby. Prudká střela z vlastního pásma mířila do branky Dallasu.
     
    33:45
    Nedeljkovic měl štěstí, puk vyhodil jen na vlastní střídačku.
     
    34:22
    Domácí jsou kompletní a také ve středním pásmu.
     
    34:54
    Faksa tvrdým hitem poslal na střídačku Detroitu domácího Erneho.
     
    35:31
    Tempo trochu opadlo, přesto se hraje svižný hokej. Komerční přestávka.
     
    35:38
    Zdvižená pravice brankáře Holtbyho na znamení zakázaného uvolnění. Rozhodčí jeho žádosti vyhověli a vykázali hru před Nedeljkovice.
     
    36:08
    Po přihrávce Pavelskiho střílel přes dvojici bránících hráčů Hintz, puk se od jednoho z nich odrazil a nabral směr ochranná síť.
     
    36:28
    Poté, co puk vylétl ze hřiště, se bude vhazovat u brankáře Holtbyho.
     
    36:35
    Následovalo zakázané uvolnění v podání hráčů Dallasu.
     
    36:58
    Zadina vybídl do střelecké pozice Lindströma, ale obránce domácích trefil jen nohy bránícího Faksy.
     
    37:43
    Ani Hronkovo nahození z vrcholu pravého kruhu neprošlo k Holtbymu, hosté puk odrazili do středního pásma.
     
    38:47
    Dallas právě vstřelil branku!
    V Detroitu je znovu vyrovnáno. Brankář Nedeljkovic znovu neměl štěstí, přihrávka ESY LINDELLA od levého mantinelu projela kolem hole Hintze i betonu domácího gólmana až do branky! Asistence: Joe Pavelski, Jason Robertson – 3:3!
    38:47 Esa LINDELL - 3:3
     
    39:55
    V závěru druhé části se k odraženému puku od levého rohu dostal Hintz a prudkou střelou nabídl Nedeljkovicovi další úspěšnou čárku v kolonce zásahů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vyrovnané skóre svítilo na světelné tabuli po první třetině, stejný brankový rozdíl je i po druhé. V prostřední části jsme viděli rovněž zajímavou bitvu a k tomu čtyři góly. Dallas poslal do vedení Kiviranta svou první brankou v letošní sezóně, jenže poté Detroit otočil výsledek dvěma slepenými góly. Suter vyrovnal a Larkin krásnou akcí dostal křídla do vedení. V závěru druhé části srovnal na aktuálních 3:3 trochu šťastnou střelou Lindell.

    Střely na branku ve 2. třetině: 9:10 (celkem 20:20)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:38
    Po přihrávce Faksy na levou stranu se rozjel obloukem k brance Glendening, ale bekhendem pouze poslal puk k brankáři Nedeljkovicovi.
     
    41:44
    Po buly se zkoušel dostat ke střele před brankou Radulov, ale puku se zmocnil gólman Nedeljkovic.
     
    42:31
    Veleno se protáhl až k levé tyči, ale puk mu sjel k zadnímu mantinelu. Vypadalo to na zajímavou situaci, bohužel střelu to nepřineslo.
     
    43:46
    Staal příliš brzo pronikl do útočného pásma, po následném nahození musel zpět za modrou čáru.
     
    44:22
    Erne zastavil na pravé straně rozjetého Petersona, když ho krosčekem poslal na led. Hvězdy si zahrají další přesilovku.
     
    44:42
    Detroitu se povedlo vyhodit puk do středního pásma.
     
    45:37
    Domácím se daří bránit, navíc po jednom zisku vyrazili do protiútoku, ale po přihrávce Sutera Gagner z levé strany nedostal puk za Holtbyho.
     
    46:32
    Klingbergovu střelu z bezprostřední blízkosti po přihrávce od levého mantinelu zablokoval Seider.
     
    47:35
    Heiskanen vystřelil z pravého kruhu přes bránícího Fabbriho, ale puk poslal jen do zadního mantinelu.
     
    47:51
    Radulov ve snaze získat puk zkusil obejmout Leddyho a sundal mu přilbu. Rozhodčí si jeho činu všimli a vyloučili ruského útočníka na dvě minuty za držení.
     
    48:04
    Hostům se podařilo dostat puk do útočného pásma.
     
    48:41
    Bertuzzi našel od levé tyče mezi kruhy Fabbriho, ten bleskově vystřelil, ale trefil jen nohy bránícího Lindella.
     
    48:55
    Tvrdou ránu Zadiny z pravé strany zneškodnil brankář Holtby. Hráči Dallasu následně puk vyhodili.
     
    49:45
    Hronek pronikl středem do útočného pásma a po kontaktu s hokejkou soupeře upadl na led. Rozhodčí nevylučují, diváci se bouří.
     
    50:12
    Dallas je kompletní, ale Detroit s pukem u své branky.
     
    50:52
    Série vhazování u branky Holtbyho, příčinou toho posledního bylo zakázané uvolnění.
     
    51:31
    Bertuzziho nahození od modré čáry tečoval před Holtbym Larkin, ale puk nezamířil mezi tři tyče, nýbrž k zadnímu mantinelu.
     
    52:27
    Přečíslení dva na jednoho vyřešil Rasmussen špatně. Situaci vzal na sebe, ale vracející se obránce mu na poslední chvíli vložil hůl do střely. Klouzající puk se jen odrazil od Holtbyho betonu.
     
    52:58
    Možná klíčová chvíle zápasu. Domácí si zahrají přesilovou hru, poté co Holtby podrazil domácího Fabbriho. Trest odsedí Robertson.
     
    53:10
    Bertuzziho střela z otočky neměla šanci na úspěch, Holtby si pokryl prostor u bližší tyče.
     
    53:46
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru! TYLER BERTUZZI hledal od levé tyče na druhé straně Larkina, místo toho našel nohy ležícího Lindella v brankovišti, od kterých se puk odrazil do branky Dallasu! Asistence: Lucas Raymond, Moritz Seider – 4:3!
    53:46 Tyler BERTUZZI - 4:3
     
    54:44
    Detroit hraje jednoduše, raději vyhodí puk po mantinelu na zakázané uvolnění, než si komplikovat rozehrávku ve vlastním pásmu.
     
    54:54
    Nahození Heiskanena od modré čáry zkoušel u levé tyče tečovat Seguin, ale puk odrazil pouze metr od branky. Následnou střelu Gurjanova od modré čáry už schoval do výstroje brankář Nedeljkovic.
     
    55:27
    Heiskanen upadl na útočné modré čáře a následně musel čelit přečíslení tři na jednoho, jenže Suter špatnou přihrávkou celou akci zmařil.
     
    56:00
    Střela Pavelskiho z pravého kruhu nedolétla k Nedeljkovicovi. Puk se odrazil od domácích bruslí do levého rohu hřiště.
     
    56:53
    Nedeljkovic měl štěstí, když puk klouzal kolem jeho branky a on jej nedokázal přikrýt. Mohla za to Petersonova střela z pravého kruhu. Dorážející Radulov nedokázal puk dotlačit do branky.
     
    57:11
    Domácí znovu při přečíslení dva na jednoho, ale Velenovu střelu Holtby vyrazil do ochranné sítě.
     
    58:30
    Dallas zkusil hru bez brankáře, ale Bertuzzi získal puk ve vlastním pásmu a střelou na prázdnou branku zařídil soupeři vhazování před Nedeljkovicem.
     
    58:57
    Dallas právě vstřelil branku!
    VYROVNÁNO! Vypadá to, že utkání půjde do prodloužení. Po přihrávce z pravého rohu se opřel do střely Hintz, k odraženému kotouči od DeKeysera se dostal JASON ROBERTSON a nečekanou a prudkou střelou vyrovnal na 4:4! Asistence: Joe Pavelski, Roope Hintz.
    58:57 Jason ROBERTSON - 4:4
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Dramatický závěr nakonec rozhodl o tom, že utkání neskončí po šedesáti minutách a budeme svědky prodloužení tři na tři. Detroit byl blízko vítězství, ale to odmítl při hře bez brankáře Robertson.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:25
    Hned v úvodu zkoušel střílet z kruhu Raymond, ale brankář Holtby zasahovat nemusel.
     
    60:44
    Do akce musel na druhé straně Nedeljkovic, který lapil do rukavice střelu Robertsona od modré čáry.
     
    61:20
    Leddy si obloukem najel z pravé strany před Holtbyho, ale nedokázal poslat puk nad ležícím gólmanem.
     
    61:45
    Gurjanov tvrdou střelou prověřil výstroj a pozornost gólmana Nedeljkovice.
     
    61:59
    Střela Heiskanena z pravé strany mířila na branku, ale Nedeljkovic si s ní poradil.
     
    62:09
    Fabbri po souboji s Heiskanenem nedovoleně zastavil rozjetého Hintze, když mu vložil hůl před nohy. Hosté si zahrají přesilovku čtyři na tři.
     
    62:09
    Trenér Dallasu si vzal oddechový čas a nakreslil svým svěřencům, jak by měli přesilovou hru zahrát.
     
    62:30
    Pavelski vypálil z první z levého kruhu, ale Nedeljkovic betonem odrazil puk mimo branku.
     
    62:51
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars získávají druhý bod! Rychlou kombinaci po ose Robertson, Klingberg, Pavelski zakončil před bránou čekající ROOPE HINTZ, který usměrnil puk do odkryté poloviny branky a rozhodl o vítězi tohoto zápasu! Asistence: Joe Pavelski, John Klingberg – 4:5!
    62:51 Roope HINTZ - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    Viděli jsme pohledné utkání se šťastnějším koncem pro Dallas, který si po včerejším vítězství v Buffalu připsal do tabulky další dva body. Po dramatickém průběhu, ve kterém ani jeden z týmů neodskočil na rozdíl dvou gólů, přišla v prodloužení přesilovka, kombinace na jeden dotek a gól Roopea Hintze.
     
    Tři hvězdy zápasu

    1. Roope Hintz (Dallas)
    1 gól, 1 asistence, 5 střel, čas na ledě 22:07 – skóre 3:2 (+1)
    2. Tyler Bertuzzi (Detroit)
    1 gól, 2 asistence, 4 střely, čas na ledě 20:38 – skóre 3:2 (0)
    3. Dylan Larkin (Detroit)
    1 gól, 2 střely, 1 hit, 1 zblokovaná střela, čas na ledě 21:39 – skóre 2:2 (-1)
     
    Brankáři v akci:

    Alex Nedeljkovic (Detroit)
    27 zásahů, 5 gólů, úspěšnost 84,4%, čas na ledě 62:05
    Braden Holtby (Dallas)
    24 zásahů, 4 góly, úspěšnost 85,7%, čas na ledě 62:22, 2 trestné minuty
     
    Češi a Slováci v akci:

    Filip Hronek (Detroit)
    1 asistence, 2 tr. min., 2 střely, 2 bloky, čas na ledě 20:50 – skóre 1:1 (0)
    Filip Zadina (Detroit)
    1 střela, čas na ledě 8:38 – skóre 0:0
    Radek Faksa (Dallas)
    4 hity, čas na ledě 13:14 – skóre 0:1 (0)
     
    Statistiky:

    Střely na branku: 28:32
    Vyloučení: 5:4
    Využití: 1:1
    Hity: 8:18
    Zablokované střely:11:15
    Vyhraná vhazování: 33:34
     
    Detroit se ziskem bodu přiblížil v tabulce na osmý Boston. Nyní ztrácí na play-off šest bodů. Dallas si pomohl mnohem více, přeskočil Winnipeg a na osmé San Jose ztrácí dva body.

    Další zápas čeká Detroit už zítra na půdě Nashvillu. Utkání startuje ve 2:30. Dallas nastoupí k dalšímu zápasu až v úterý na ledě Philadephie. Tento zápas začíná v 1:00.
     
    Dnes už to je z duelu Detroit – Dallas vše. Ze souboje dvou hráčů, kteří vyrůstali na třineckém ledě, vyšel vítězně Radek Faksa. S tímto konstatováním se s vámi loučím a přeji vám příjemné prožití víkendu. Online přenos pro vás připravil Igor Mainka, dobrou noc. (05:51:29)

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 13. Fabbri (Bertuzzi), 28. P. Suter (Bertuzzi, Hronek), 30. Dylan Larkin, 54. Bertuzzi (L. Raymond, Seider) – 13. R. Suter (M. Heiskanen, Seguin), 26. Kiviranta (M. Heiskanen, Lindell), 39. Lindell (Pavelski, J. Robertson), 59. J. Robertson (Pavelski, Hintz), 63. Hintz (Pavelski, J. Klingberg)


    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Pickard) – Seider, DeKeyser (A), G. Lindström, Leddy, M. Staal (A), Hronek – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Naměstnikov – Bertuzzi, P. Suter, Fabbri – Erne, M. Rasmussen, Zadina – Gagner, Veleno, Givani Smith.
    Trenér: Blashill.

    Dallas Stars: Holtby (Oettinger) – M. Heiskanen (A), R. Suter, J. Klingberg (A), Lindell, Hakanpää, Hanley – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Seguin, Jamie Benn (C) – Glendening, Faksa, M. Raffl – Kiviranta, Peterson, A. Radulov.
    Trenér: Bowness.

    Rozhodčí: Rooney, MacDougall – Cormier, Mills.

    Diváci: 18522
    thejrc.org