Pardubický kraj – Ústecký kraj 0:4 (kon.) | Plzeňský kraj – Středočeský kraj 5:1 (kon.) | Královéhradecký kraj – Praha 4:5 (kon.)
Zlínský kraj – Karlovarský kraj 4:2 (kon.) | Olomoucký kraj – Liberecký kraj 0:10 (kon.) | Moravskoslezský kraj – Jihočeský kraj 3:3 (kon.)
Ústecký kraj – Kraj Vysočina 3:5 (kon.) | Středočeský kraj – Jihomoravský kraj 3:2 (kon.) | Praha – Pardubický kraj 4:0 (kon.)
Karlovarský kraj – Plzeňský kraj 3:5 (kon.) | Královéhradecký kraj – Olomoucký kraj 5:3 (kon.) | Zlínský kraj – Moravskoslezský kraj 2:2 (kon.)
Kraj Vysočina – Liberecký kraj 1:2 (kon.) | Jihomoravský kraj – Jihočeský kraj 2:1 (kon.)
konec
Plzeňský kraj
5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Středočeský kraj
Sobota 22.01.2022, 09:00 • Zimní stadion, Děčín • Mládežnické MČR krajských výběrů • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního zápasu v rámci Mládežnického mistrovství České republiky krajských výběrů! Spolu se podíváme na duel mezi Plzeňským a Středočeským krajem. Duel startuje v 9:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Plzeňský kraj: Pavlis (Oršulák) – Kocek, Lučan, Kamas, Fousek, Reisnecker, Mašek, Černý (A) – Trachta, Jonák (A). Benák (C), Úbl, Míčka, Klatovský, Hodaň, Slačík, Dyk, Hanák.
    Trenér: Tomáš Pejchar

    Středočeský kraj: Moustafa (Tuláček) – Dvořák, Pelikán, Tetiva, Hora, Macháček, Šilhavý – Poustecký, Přibyl, Lev, Hanyš, Holoubek, Hájek, Kurka, Burger, Trefil, Růžička, Kristek (C).
    Trenér: Martin Škaloud

    Rozhodčí: Grygera – Cícha, Tichý.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:02
    A dnešní utkání nám právě začalo! Kdo se dnes bude radovat z vítězství? Plzeňský nebo středočeský kraj?
     
    01:45
    Středočeši dnes nastupují v modrých dresech a musejí se za začátku bránit svému soupeři. Západočeši mají na sobě především bílou barvu dresů.
     
    02:31
    A hokejisté v bílých dresech aktivně napadali soupeře, čímž je přinutili k chybě. Nakonec z toho ale nebyla ani střela, jinak by to byla velká možnost.
     
    03:17
    Vyloučení v týmu Středočeský kraj (Kryštof Hájek – 2 min., hákování).
     
    03:51
    Plzeňský kraj má k dispozici první přesilovou hru dnešního duelu, avšak kotouč se dostal mimo útočné pásmo. Západočeši tak misí rozjet nový atak.
     
    04:21
    Netrvalo to dlouho a hráči v bílých dresech jsou zpět v útočném pásmu. Nakonec jsme viděli nahození od modré, ale gólman Středočechů vykopl beton včas.
     
    04:40
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    Západočeši nakonec využívají přesilovou hru a jdou do jednogólového vedení! K odraženému puku se dostal JAKUB HANZÁK, načež z první poslal kotouč z blízka nechytatelně do sítě. Asistence: David Slačík.
     
    05:58
    A na druhé straně si připsal teprve svůj první zákrok také gólman z Plzeňského kraje. Nebyl to pro něj nijak těžký zákrok, ale hra je nyní přeušena.
     
    06:16
    Středočeši se ihned vrhli do útoku a chtěli by srovnat stav duelu, co nejdříve to bude možné.
     
    06:49
    Jenže Středočeský kraj se v útočném pásmu dlouho nezdržel. Na druhou stranu se ani jejich soupeřům atak nepovedl, a tak mají šanci ještě na jednu akci.
     
    07:30
    Západočeši trochu upustili od velmi aktivní hry, kterou se prezentovali v prvních minutách. Nyní mají navrch Středočeši, kteří vyslali další střelecký pokus.
     
    08:05
    Ani nyní se Plzeňský kraj nedokázal usadit v pásmu nebo vyslat nějakou nebezpečnou ránu. Středočeši se ubránili a míří do útoku po pravé straně.
     
    08:33
    A hokejistům v modrých dresech se povedlo dostat se až ke střele. Ta přišla z levé strany, avšak brankář soupeře byl u své tyče přilepený a puk za záda nepustil.
     
    09:21
    Do konce první periody už nám chybí jen něco málo přes pět a půl minuty! Zatím má zápas velmi rychlé tempo a Středočeši jsou nadále aktivnějším celkem.
     
    10:02
    Hra se několik sekund odehrávala ve středním pásmu, kde jsme viděli několik ostrých soubojů. Ty lépe dopadly pro Západočechy, ale nic z toho nebylo.
     
    10:39
    A stejná situace se opakovala i o několik sekund později. Hráči v bílých dresech sice jeli do útočného pásma, ale byli odstaveni už na útočné modré.
     
    11:03
    Do třetice už to ale Plzeňskému kraji vyšlo, a tak se soupeřův gólman musel prezentovat úspěšným zákrokem.
     
    11:47
    Milan Růžička srdnatě bojoval o kotouč v útočném pásmu, ale nebylo mu to nic platné.
     
    12:16
    Naopak jsme viděli šanci na druhé straně! Dobrá rána z levé strany, proti které musel Tuláček vytáhnout zákrok levým betonem.
     
    12:27
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    Středočeši sice byli aktivnějším týmem v posledních minutách, přesto inkasují právě oni! MATYÁŠ JONÁK, napřáhl kousek od modré a jeho rána se zastavila až v síti. Asistence: Kryštof Dyk a David Slačík.
     
    13:14
    Středočeši vybojovali puk ve středním pásmu a rázem jeli do otevřené obrany. Ani to jim však nepomohlo, jelikož gólman soupeře vytáhl svůj beton včas.
     
    14:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    14:11
    Vyloučení v týmu Plzeňský kraj (2 min. – napadení).
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi první třetina, po které budou spokojenější hokejisté z Plzeňského kraje, jelikož vedou o dvě branky. Středočeši ovšem nepodali vůbec špatný výkon, navíc budou hrát na začátku třetiny ještě přesilovou hru, povede se jim jí využít?

    Další třetina začne přibližně v 9:36.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    15:26
    A už se nám rozjela i druhá perioda dnešního duelu! Středočeši hrají početní výhodu, dokáží ji využít?
     
    15:58
    Jenže Středočeský kraj se dostal do útočného pásma až nyní, za chvilku bude hrát soupeř již v pěti.
     
    16:11
    Černý je na ledě!
     
    16:53
    Hokejisté v modrých dresech ještě pokračovali v útočném pásmu, kde vybojovali vhazování. Plzeňský kraj se ale ubránil a může pomýšlet také na atak.
     
    17:31
    Jenže ani Západočeši toho směrem dopředu moc nevymysleli. Dopředu tak mohou Středočeši, kteří však budou začínat s akcí od svého vlastního gólmana.
     
    18:17
    Jakub Lev se vydal napadat okolo levého mantinelu, ale kotouč nezískal. Jeho soupeř ale následně vyslal nepřesný pas a je z toho jen zakázané uvolnění.
     
    18:54
    Hráči v modrém nyní lépe předvídali odraz puku, a tak u něj byli o něco dříve. Ani to jim však k vytvoření nějaké zajímavější možnosti nestačilo.
     
    19:30
    A tak směrem dopředu mohli Západočeši. Pokus o individuální akci ale celkem záhy ztroskotal.
     
    20:11
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    Nedáš, dostaneš! Adam Benák jel sám na gólmana, ovšem ten ho vychytal. Na druhé straně se situace opakovala a DAVID SLAČÍK jel sám na gólmana, kterého překonal střelou zápěstím. Asistence: Kryštof Dyk a Matyáš Jonák.
     
    21:15
    Jiří Kamas si pohlídal odražený kotouč, takže dojíždějící sok neměl na jeho zisk absolutně nárok.
     
    21:37
    Vyloučení v týmu Středočeský kraj (Rostislav Šilhavý – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    22:01
    Vyloučení v týmu Plzeňský kraj (Lukáš Hodaň – 2 min., napadení).
     
    22:26
    Tak přesilová hra Západočechů neměla zrovna dlouhého trvání. Nyní se tak hraje ve čtyřech na obou stranách, což jsme v dnešním duelu ještě neviděli.
     
    22:49
    Na hřišti to ale trochu vypadá, jako by měli plzeňští hokejisté přesilovou hru. Středočeši se jen brání.
     
    23:10
    Za několik okamžiků ovšem Západočechům začne oslabení, podaří se jim početní nevýhodu ubránit?
     
    23:37
    Rostislav Šilhavý je na ledě!
     
    23:47
    Vypadá to, že ano, a to bez větších problémů. Západočeši mají dnešní duel skvěle rozehraný.
     
    24:01
    Lukáš Hodaň je na ledě!
     
    24:26
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    A krátce po ubráněném oslabení vidíme další branku v síti Středočeského kraje! Daniel Fousek posunul kotouč na ANTONÍNA KLATOVSKÉHO, který si dnes připisuje svůj první zásah. Asistence: Daniel Fousek a Adam Benák.
     
    25:04
    Středočeský kraj právě vstřelil branku!
    Jenže o pár sekund později se svého prvního zásahu dočkali také Středočeši! Růžička našel volného PETRA HANYŠE, který dnes střílí první branku svého celku. Asistence: Milan Růžička.
     
    26:03
    Jakub Kristek se uvolnil na pravé straně, avšak střela mu úplně nesedla. Gólman soupeře tak má puk v lapačce a nechal přerušit hru. Následuje buly.
     
    26:49
    Západočeši vybojovali vhazování v útočném pásmu, které ještě navíc vyhráli. Zatím ale musí spíše o puk bojovat, nemají žádný klid na kombinaci.
     
    27:10
    Přesto to zvládli bez větších problémů a Tuláček zákrokem lapačkou znovu přerušuje hru.
     
    27:45
    Martin Černý měl za zády napadajícího soupeře, a tak obratem adresoval kotouč spoluhráči v obraně. Celou situaci tak ustál a může se vydat na střídačku.
     
    28:22
    Tato přihrávka se západočeskému hráči sice nepovedla, ale Středočeši nedokázali zachytit puk ještě v útočném pásmu, čímž by měli velkou šanci.
     
    29:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již jsou za námi dvě periody dnešního duelu, po kterých bude nálada v Plzeňském kraji ještě o něco lepší, než byla. Západočeši totiž vedou o tři branky. Prosadit se jedou dokázali také Středočeši, ti však zatím na svého soupeře výsledkově ani herně nestačí.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:26
    Tak Středočeský kraj má posledních patnáct minut na to, aby alespoň srovnal stav dnešního duelu. Povede se mu to, nebo dnes padne?
     
    30:49
    Nepříjemné okamžiky, kdy jeden ze Středočechů zůstává ležet u mantinelu po souboji. nakonec se s pomocí spoluhráčů zvedá a odjíždí na střídačku.
     
    31:04
    A to byla dobrá šance Západočechů, která vznikla po odrazu puku. Tukáček se ale stihl přesunout k tyči včas, navíc udržel touš někde ve své výstroji.
     
    31:45
    Gólman Středočeského kraje si zatím na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Je více v permanenci než jeho brankářský kolega, a to o dost.
     
    32:17
    Dosud celkem plynulá hra se nám v poslední periodě kouskuje až neúměrně. Vidíme již tak sedmé přerušení, a to nám uběhly teprve dvě minuty.
     
    32:37
    Plzeňský kraj právě vstřelil branku!
    Máme zde další přerušení, tentokrát za to ale může branka Západočechů! Antonín Klatovský našel volného ADAMA BENÁKA, který si jakožto kapitán dnes připisuje první trefu do černého. Asistence: Antonín Klatovský a Adam Trachta.
     
    34:14
    Plzeňský kraj bez větších problémů ustál další atak soupeře a dnes si jde pro celkem snadnou výhru.
     
    34:59
    Do konce utkání nám chybí posledních deset minut! Jeden z hráčů v bílém dresu sice udělal chybu, ale Oršuák vykopl svůj beton dostatečně daleko a zasáhl.
     
    35:36
    Tuláček má za sebou další zákrok, Plzeňský kraj navíc nadále může kombinovat v útočném pásmu.
     
    36:53
    Hra je nyní přerušena po zákroku Oršuláka, po jeho pravé ruce se bude vhazovat.
     
    37:25
    Západočeši to nyní nemysleli vůbec špatně, ale Slačík na kotouč o kousek nedosáhl. Jinak klidně mohl slavit hattrick!
     
    38:12
    Gólman Středočechů musel být znovu v akci, avšak místečko u své tyčky žádné nenechal. O několik sekund později musel čelit ještě ráně z dálky.
     
    38:57
    Petr Kocek ještě zastavil puk v útočném pásmu a nahodil ho dále po mantinelu. Tam jej už získal Středočeský kraj, který se ještě pokusí zaútočit.
     
    39:24
    Jenže hokejisté v modrých dresech jsou v této třetině úplně ale úplně bezzubí. Jejich soupeři se v pohodě brání a z tohoto duelu už body nepustí.
     
    40:01
    Karel Macháček vyslal celkem tvrdou ránu od modré, která navíc byla ještě tečována směrem nahoru. Oršulák si ale poradil, když vyrazil kotouč před sebe.
     
    40:49
    Martin Škaloud si vzal oddechový čas, ale je otázkou, jestli je jeho tým schopný s tímto duelem něco udělat. Zatím to totiž spíše vypadá, že ne.
     
    41:28
    Tři na dva se nyní vydali Středočeši, ale Lukáš Burger to vzal s kotoučem jen k mantinelu. Přesto musel o pár vteřin později Oršulák do rozkleku.
     
    42:26
    Zápas se nám víceméně už je dohrává, nyní mají puk na svých hokek´jkách hráči v bílých dresech.
     
    43:05
    Oršulák se rozhodl pomoci svým spoluhráčům s rozehrávkou, avšak jeho tým se daleko nedostal.
     
    44:00
    Minuta do konce duelu!
     
    44:29
    Západočeši se ještě drželi v útočném pásmu, ale nepřesnou přihrávkou jejich snaha skončila. O poslední akci zápasu se tak mohou postarat jejich soci.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Plzeňský kraj přidal v poslední třetině ještě jednu branku a může se radovat ze zaslouženého vítězství! Mužem duelu byl bezpochyby David Slačík, jenž se o jednu branku sám postaral a dvě připravil.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (10:27:59)

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 5. Hanzák (Slačík), 13. Jonák (Dyk, Slačík), 21. Slačík (Dyk, Jonák), 25. Klatovský (Fousek, Benák), 33. Benák (Klatovský, Trachta) – 26. Hanyš (Růžička)


    Plzeňský kraj: Oršulák (Pavlis) – Kocek, Lučan, Kamas, Fousek, Reisnecker, Mašek, Černý (A) – Trachta, Jonák (A). Benák (C), Úbl, Míčka, Klatovský, Hodaň, Slačík, Dyk, Hanák.
    Trenér: Tomáš Pejchar

    Středočeský kraj: Tuláček (Moustafa) – Dvořák, Pelikán, Tetiva, Hora, Macháček, Šilhavý – Poustecký, Přibyl, Lev, Hanyš, Holoubek, Hájek, Kurka, Burger, Trefil, Růžička, Kristek (C).
    Trenér: Martin Škaloud

    Rozhodčí: Grygera – Cícha, Tichý
    thejrc.org