Třinec – Mladá Boleslav 7:3 (kon.) | K. Vary – Olomouc 4:3 (po pr.) | Motor ČB – Mountfield HK 3:2 (2:1 po s.n.)
Sparta – Kladno 2:3 (kon.) | Pardubice – Zlín 4:1 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:3 (2:2, 3:0, 2:1)
BK Mladá Boleslav
Neděle 23.01.2022, 15:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. Na shledanou. (17:33:41)
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Tomáš Kundrátek (1+2) – Pavel Kousal (0+2).
     
    Utkání končí, z vysokého vítězství se radují domácí Oceláři a nutno říci, že to bylo vítězství zasloužení. Mladá Boleslav sice měla mnohem lepší vstup do zápasu, kdy po gólech Davida Šťastného a Oscara Flynna šla do dvoubrankového vedení, Oceláři ale následně dvěma využitými přesilovkami srovnali krok. Ve druhé dvacetiminutovce Slezané přidali další tři trefy, v závěrečné části si už domácí svůj náskok pohlídali a dokráčeli k jasnému vítězství 7:3.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Utkání se již dohrává. Bruslaři mají kotouč ve vlastním pásmu, nikam se již netlačí.
     
    58:36
    V samotném závěru přesilovky od modré ještě pálil Jaroměřský, před brankou pak dotírali Marcinko s Růžičkou, ani jeden ale hostujícího brankáře nepřekonal. Hosté hrají v plném počtu.
     
    57:51
    Po Růžičkově pasu pálil od modré Doudera, jeho pokus ale byl sražen mimo branku. Hosté se následně osvobodili.
     
    57:15
    Kelemen se ve vlastním oslabení dostal za třineckou obranu, v jízdě na brankáře Mazance ho ale zastavil ofsajd.
     
    57:01
    Andrej Nestrašil útočil na hattrick, jeho pokus z první ale Růžičku nepřekonal.
     
    56:34
    Oceláři si zahrají další přesilovku, na dvě minuty je vyloučen Jan Stránský.
    56:03 Martin RŮŽIČKA - 7:3
     
    56:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    Sedmá branka Ocelářů, střelcem je MARTIN RŮŽIČKA a historická tabulka produktivity třineckého týmu má nového vedoucího muže! MARTIN RŮŽIČKA využil perfektní přihrávky Marka Daňa a pálil do odkryté branky, svým 568. kanadským bodem v barvách Třince se bodově dorovnal Richardu Královi, díky vyššímu počtu vstřelených branek jej ale na čele pořadí vystřídal! Asistence: Marko Daňo, Petr Vrána.
     
    55:13
    Kundrátkovo nahození od modré Růžička celou dobu viděl a se zákrokem proto neměl žádné problémy.
     
    54:57
    Růžička ve středním pásmu neobehrál Moravce, hosté ale následně poslali kotouč na zakázané uvolnění, vhazovat se tak bude před mladoboleslavskou brankou.
     
    54:32
    Akci Bruslařů zastavuje ofsajd, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    54:00
    Bruslaři další atak domácích ustáli a sami se pak dostali do útočné třetiny. Pokus Bernada od modré ale třineckou branku netrefil.
     
    53:25
    Hosté vytáhli hru ven ze svého pásma, daleko ale nedošlo, když na vlastní modré dobře zapracoval Doudera, který získal puk zpět do moci Ocelářů.
     
    52:36
    Dravecký v rohu hostujícího pásma vybojoval kotouč proti dvěma protihráčům, po Musilově nahození se ke střele z pravé strany dostal Roman, ten ale trefil jen boční síť.
     
    52:03
    Bruslaři se drží v útočném pásmu, Mazanec ale zatím nemusel zasahovat. Další akci hostí navíc zastavil ofsajd. Poslední komerční přestávka v utkání.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 11. Hrňa (Marcinko, Martin Růžička), 14. A. Nestrašil (Kundrátek), 25. M. Kovařčík (O. Kovařčík), 28. Kundrátek (Chmielewski), 39. A. Nestrašil (Kundrátek, Daňo), 49. Hrňa (M. Doudera, Martin Růžička), 57. Martin Růžička (Daňo, P. Vrána) – 3. D. Šťastný (Ševc), 7. O. Flynn (P. Kousal), 41. O. Najman (P. Kousal, Pavel Pýcha)


    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Chmielewski, Marcinko, Hrňa – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký (A) – Kofroň.
    Trenér: Václav Varaďa

    BK Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Pavel Pýcha, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Bernad, T. Hanousek, Fillman – Lunter, Adam Raška I, D. Šťastný – Pospíšil, Kotala, Kelemen – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Pražák, Kubičík – Gebauer, Zíka
    thejrc.org