Praha – Moravskoslezský kraj 9:4 (kon.) | Liberecký kraj – Plzeňský kraj 2:7 (kon.)
konec
Hlavní město Praha
9:4 (3:4, 5:0, 1:0)
Moravskoslezský kraj
Neděle 23.01.2022, 09:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Mládežnické MČR krajských výběrů • O 3. místo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 09:00.
     
    Zdravím vás v souboji o třetí místo Mládežnického mistrovství ČR krajů do 15 let. Do tohoto souboje se kvalifikovaly týmy z druhých míst v základních skupinách. Ze skupiny A do této fáze postoupilo Hlavní město Praha, z děčínské skupiny B se pak do Litoměřic přesouvá Moravskoslezský kraj. Přeji příjemné počtení.
     
    Pražský tým vstoupil do mistrovství vydařeným prvním dnem, ve kterém porazil Ústecký kraj 5:1 a Olomoucký kraj 8:3. Naopak ve druhém dni nejprve podlehl Libereckým 2:5, posléze remizoval s Vysočinou 2:2. Až poslední den se podařilo Pražanům kvalifikovat díky vybojované výhře 5:4 nad Královehradeckým krajem. V přímém souboji o postup pak smetli svého soka z Pardubického kraje 4:0.
     
    Moravskoslezský kraj se probojoval do souboje o třetí příčku v poslední možnou chvíli, a to jen díky skóre nad Středočeským krajem. Vyšel mu především první den, ve kterém si připsal jediné dvě výhry v základní skupině, první 7:3 nad Karlovarským krajem, druhá 3:1 nad Jihomoravským. Ve zbylých čtyřech utkáních Moravskoslezský celek remizoval, a to 1:1 s Plzeňským krajem, 2:2 se Středočeským, 3:3 s Jihočeským a 2:2 se Zlínským.
     
    Úvodní sestavy:

    Hlavní město Praha: Höhlig (Tvrzník) – Labuzík, Malínek, Houdek, Štefík, Pšenička, Rachůnek, Cichoň – Novotný, Topol, Hlinka, Kucharčík, Matějovský, Hrubý, Poletín, Halfar, Krčál (C), Tichý.
    Trenér: Jiří Kročák

    Moravskoslezský kraj: Váňa (Král) – Blanar, Vítek A., Zvejška, Kisza, Glos, Byrtus, Holub (C) – Vítek M., Weiss, Wardas, Daněk, Fasner, Ostřížek, Drábek, Švančara, Karas, Barna.
    Trenér: Jiří Raszka

    Rozhodčí: Kosnar – Beneš, Kurtin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:46
    Pražané se ihned natlačili do útočného pásma. Gólman Váňa ale v tomto případě zasahovat nemusel.
     
    02:35
    Za Höhligovou brankou se důrazně projevil Šimon Fasner, který se následně i dostal k zakončení u levé tyče. Gólman Pražanů ale dokázal svůj vymezený prostor pokrýt.
     
    03:20
    Střela Vasheka Blanara se skoro ocitla za brankovou čárou. Tečí jí ještě pomohlo Danny Barna, avšak sudí Kosnar jí viděl jen nad ní.
     
    03:33
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Pražané jdou do vedení! Povedený nájezd DAVIDA KRČÁLA, který se dostal před Váňovu branku středem hrací plochy a z hranice brankoviště prostřelil prostor mezi jeho betony. Asistence: Tomáš Poletín a Max Pšenička.
     
    05:03
    Danny Barna se pokusil o zakončení z pravé hranice brankoviště. I tento vymezený prostor ale David Höhlig zvládl uzamknout a kotouč vyrazit.
     
    06:37
    Moravskoslezský kraj právě vstřelil branku!
    Moravskoslezský tým se dostává zpátky do hry! Od modré čáry nasměroval kotouč na branku Matěj Weiss, jehož ránu přímo do brankoviště dotečoval JAKUB KISZA. Asistence: Viktor Wardas.
     
    07:29
    Do útočného pásma si po levé straně vyjel Jan Ostřížek. Ve své rychlosti ale nedokázal zakončit v ideální možný okamžik.
     
    08:27
    Artur Matějovský se nedokázal prosmýknout přes dva bránící hráče moravskoslezského celku.
     
    08:40
    Poletínova střela byla prakticky ihned zablokovaná moravskoslezskou obranou. Té se i nadále daří hájit pozice před gólmanem Váňou a nepustí svého soupeře ke střele.
     
    09:08
    Pražané si přihrávali na středu ledové plochy. Ze středního pásma ale nechali dojet kotouč příliš moc dopředu, tudíž po zakázaném uvolnění se vhazuje před Davidem Höhligem.
     
    09:53
    Zpoza branky nasměroval pěknou přihrávku Viktor Wardas, a to přímo na hůl Antonína Karase, který z první vypálil. Puk ale poslal pod velkým úhlem těsně vedle vzdálenější tyče Höhligovy svatyně.
     
    10:31
    Moravskoslezský celek je stále aktivnější na puku. Do pásma se tentokrát vydal Matěj Vítek.
     
    11:49
    Artur Matějovský nedokázal přejít přes modrou čáru, proto se po přihrávce o totéž pokoušel o kousek vedle Tomáš Hlinka. Ten se ale ocitl v postavení mimo hru.
     
    12:17
    Dominick Radim Byrtus se sám probil přes všechny tři čáry a v mezikruží se dostal do zakončení. Jeho střelu ale dokázal Höhlig přidržet u svého těla.
     
    12:43
    Tvrdou Kiszovu ránu tentokrát Höhlig vyrazil betony.
     
    12:57
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Pražský tým se opět ujímá vedení! DANIEL NOVOTNÝ byl adresátem krásné přihrávky skoro před brankoviště a v souboji jeden na jednoho proti gólmanovi umístil bleskově kotouč k jeho levé tyči. Asistence: Matouš Kucharčík a Tomáš Malínek.
     
    13:50
    Moravskoslezský kraj právě vstřelil branku!
    Přestřelka pokračuje! Na levém kruhu přijal přihrávku VÍTĚZSLAV GLOS, který si následně prokličkoval přes několik hráčů až k brankovišti a bekhendem umístil puk za záda Davida Höhliga. Asistence: Viktor Wardas.
     
    15:49
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Zdá se, že souboj o třetí místo bude neskutečně dramatický! Po buly v útočném pásmu se přiblížil směrem k Váňově brance DANIEL NOVOTNÝ. Asistence: David Hrubý.
     
    16:06
    Moravskoslezský kraj právě vstřelil branku!
    Ohromné drama pokračuje dalším vyrovnáním ze strany Moravskoslezského kraje! Odražený kotouč od gólmana Höhliga dokázál takřka okamžitě napasovat zpět do branky MATĚJ WEISS. Bez asistence.
     
    17:10
    Moravskoslezský kraj právě vstřelil branku!
    Moravskoslezský celek se poprvé v utkání ujímá vedení! Z hranice pravého kruhu naprosto přesně našel volnou skulinu u bližší tyče MATĚJ VÍTEK. Bez asistence.
     
    18:02
    Tomáš Poletín pouze nahodil kotouč za Váňovu branku. Z toho se vydal do protiakce Matěj Weiss, jehož šanci Höhlig podržel.
     
    19:04
    Vyloučení v týmu Hlavní město Praha (Matouš Kucharčík – 2 min., podrážení).
     
    19:10
    Moravskoslezští se ve své první přesilovce drží na dostřel Höhligovy branky. Mezi několika bránícími hráči Prahy se protáhl Danny Barna, který posléze i zakončoval. Gólman pražského výběru ovšem tentokrát dokázal puk pokrýt.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce. K vidění byl neskutečně dramatický hokej plný zvratů i gólových situací. Radovat se po ní o něco málo více může Moravskoslezský kraj, který drží těsné, jednobrankové vedení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Střídání v týmu Hlavní město Praha: ze hřiště odchází David Höhlig, přichází Tobiáš Tvrzník.
     
    20:22
    Pražský tým zkraje třetiny vyhodil kotouč podél mantinelu až k Váňovi.
     
    20:49
    Do útočného pásma se po pravé straně dostal Adam Daněk. Kvůli sevření obranou Pražanů ale nedokázal vystřelit.
     
    21:04
    Domácí v plném počtu.
     
    21:19
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Krátce po vyrovnání početních sil Pražané vyrovnávají! Z pravé strany dokázal MATOUŠ KUCHARČÍK prostřelit jednoho z bránících hráčů a poslat kotouč přesně nad vyrážečku Jakuba Váni. Asistence: David Hrubý.
     
    22:19
    Petr Labuzík dokázal zablokovat střelu Matěje Vítka v levém kruhu. Pražané se díky tomu mohli vydat zpět k Váňově svatyni.
     
    22:27
    Střídání v týmu Moravskoslezský kraj: ze hřiště odchází Jakub Váňa, přichází Viktor Král.
     
    23:22
    Tomáš Malínek trochu nešťastně nabil najíždějícímu hráči Moravskoslezského kraje. Ten ovšem nedokázal přejít přes modrou do útočného pásma.
     
    23:43
    Tomáš Hlinka si rychlým obloukem najel do levého kruhu a prudce pod úhlem vypálil. Tentokrát ale Viktor Král jeho střelu dokázal podržet u těla.
     
    25:28
    Z pražského sevření v útočném pásmu vybruslil Matěj Vítek, ten ovšem na Tvrzníka vypálit nedokázal.
     
    27:03
    Jan Ostřížek si před brankou počínal velmi zkušeně a kličkou se zvednutím hokejky se jal umístit kotouč do Tvrzníkovy branky.
     
    27:21
    Vyloučení v týmu Moravskoslezský kraj (Viktor Wardas – 2 min., nedovolené bránění).
     
    27:28
    Pražané se usadili v útočném pásmu a přihrávkami po jeho obvodu hledají vhodnou palebnou pozici. Ta ale stále nepřichází.
     
    28:12
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    DAVID KRČÁL obrací skóre opět ve prospěch pražského týmu! Odražený kotouč po Labuzíkově střele od betonů gólmana Krále dokázal s kličkou umístit za jeho záda. Asistence: Petr Labuzík.
     
    28:12
    Hosté v plném počtu.
     
    28:49
    Od pravého mantinelu vypálil křižmo na Tvrzníka Dominick Radim Byrtus. Gólman pražského výběru ale dokázal kotouč vyrazit do protipohybu.
     
    29:30
    Matěj Weiss si potahal obranu Pražanů na horké nudli. Před brankou ještě našel lépe postaveného Viktora Wardase, jehož zakončení z těsné blízkosti vykryl Tvrzník svým betonem.
     
    30:16
    Petr Labuzík vypíchl kotouč do středního pásma, kde ale stáli jen dva bránící hráči Moravskoslezského kraje.
     
    31:01
    Nadějný střelecký pokus Artura Matějovského přes bránícího hráče Moravskoslezského kraje. K jeho smůle se ale puk proletěl těsně vedle levé tyče Královy klece.
     
    31:29
    Přihrávku od Daniela Novotného mohl mezi kruhy umístit do branky David Hrubý, který se sám zjevil těsně před vrcholem brankoviště. Gólman Král ale pohotově reagoval svými betony.
     
    32:19
    Dlouhá Labuzíkova nahrávka se zastavila až u Viktora Krále.
     
    32:30
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Pražané opět navyšují své vedení! Střelu Maxe Pšeničky od modré těsně před brankovištěm tečoval směrem ke vzdálenější tyči DAVID KRČÁL. Asistence: Max Pšenička.
     
    32:54
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Gólostroj pražského výběru se rozjíždí naplno! PETR LABUZÍK se napřáhl na modré čáře, prostřelil dvoučlennou obranu Moravskoslezských a umístil puk přesně do Královy klece. Asistence: David Krčál.
     
    35:30
    Petr Labuzík nahodil ze středního pásma kotouč směrem ke Královi. Pražané díky tomu bojují za brankou Moravskoslezských.
     
    36:21
    Filip Houdek vypíchl kotouč mimo ledovou plochu. Z následného vhazování se Pražané vydali do brejku.
     
    37:02
    Pokus o nahození od vlastní branky ze strany Moravskoslezského týmu se doklouzalo až na zakázané uvolnění.
     
    38:09
    Tuhle situaci si Tobiáš Tvrzník určitě za rámeček nedá. Za sebou v brankovišti nechal zcela volný kotouč, který za jeho záda doklepl Antonín Karas. K jeho štěstí ale sudí gól neuznali kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    38:48
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Naplno se projevilo pravidlo nedáš – dostaneš a Pražané navyšují vedení už na čtyřbrankový rozdíl! DAVID KRČÁL naprosto přesně využil přečíslení dvou na jednoho a po přihrávce od Poletína přes osu naprosto přesně umístil kotouč za Králova záda. Asistence: Tomáš Poletín.
     
    39:48
    Pražané se ještě snaží o přechod přes střední pásmo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina patřila už takřka výhradně pražskému týmu, který dokázal pěti góly otočit utkání ve svůj prospěch a do poslední části zápasu vstoupí s čtyřbrankovým náskokem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Hned první průnik Pražanů do útočného pásma zastavil ofsajd.
     
    40:19
    Boj o kotouč ve středním pásmu ukončil Jan Zvejška, který nahodil kotouč podél mantinelu směrem k Tvrzníkovi. Zvedl ho ale příliš vysoko, ten tak přepadl přes ochranné plexisklo.
     
    40:59
    Obranný blok Pražanů dokázal zastavit najíždějícího hráče Moravskoslezského výběru. I tak se ale tým z nejvýchodnější části republiky drží na dostřel svatyně Tobiáše Tvrzníka.
     
    41:30
    Vyloučení v týmu Moravskoslezský kraj (Jan Ostřižek – 2 min., podrážení).
     
    41:50
    Od modré zkusil sílu vlastní střely Artur Matějovský. Puk ale napálil jen do prvního stojícího hráče moravskoslezského týmu.
     
    42:39
    Přihrávka Matějovského před branku na Petra Labuzíka nenašla ideálně postaveného příjemce. Moravskoslezským se díky tomu povedlo vyhodit kotouč až k opačné brance.
     
    43:30
    Hosté v plném počtu.
     
    43:34
    Ofsajd Davida Hrubého na přechodu přes modrou čáru.
     
    43:48
    Filip Topol si sám obhodil několik moravskoslezských bránících hráčů a z levé strany se dostal k zakončení. To ovšem dokázal Viktor Král podržet u svého těla.
     
    44:22
    Artur Matějovský poslal před brankovištěm pas na Davida Krčála. Tomu ovšem clonil jeden z bránících hráčů Moravskoslezského kraje, čímž se Krčál nemohl dostat k zakončení.
     
    45:13
    Moravskoslezský výběr se posléze dostal do útoku, kde se k zakončení dostal Jan Ostřižek. Proti jeho střele ale vytáhl gólman Tvrzník včas lapačku do pravého horního rohu.
     
    46:09
    Až k vlastní brance se musel vrátit Dominick Radim Byrtus, kolem níž se snažil v oblouku nabrat rychlost k přechodu hlouběji do prostoru.
     
    47:00
    Moravskoslezští nepustili svého soupeře přes modrou čáru a sami se pokusili o návrat směrem k Tvrzníkově brance. Ten úplně první ale přerušili sudí kvůli ofsajdu.
     
    47:36
    Křižmo přes modrou projížděl do útočného pásma Tomáš Poletín, i jeho ovšem zastavilo postavení mimo hru.
     
    48:10
    Přes dva hráče se pokusil v mezikruží umístit kotouč na branku David Hrubý. Prvotní střelu mu ale tito dva vyrazili, následně dorážel Daniel Novotný přímo na Krále. Moravskoslezští záhy vyhodili pokus na zakázané uvolnění.
     
    49:01
    Max Pšenička si sám s pukem na holi najel za Královu branku. Přihrát dopředu se mu ale nepodařilo, navíc záhy o kotouč přišel a Pražané se museli vrátit bránit prostor před Tvrzníkem.
     
    50:42
    Pražský výběr právě vstřelil branku!
    Takový gól musí Viktora Krále mrzet! První střelu DANIELA NOVOTNÉHO sice dokázal vyrazit, nicméně puk neměl absolutně pod kontrolou a útočník Pražanů ho za jeho zády posunul za brankovou čáru. Bez asistence.
     
    51:11
    S dalším nájezdem Novotného si už ale Viktor Král poradil na výbornou a z pozice ležmo vyrazil puk do bezpečí.
     
    51:57
    Filip Topol nepropálil kotouč před Vasheka Blanara. Moravskoslezští se záhy odhodlali k výjezdu směrem k brance Tobiáše Tvrzníka.
     
    52:42
    Pražská obrana zažívá krušné chvilky po několika rychlých zakončeních od Drábka, Švančary a Wardase.
     
    53:26
    Krátce za modrou se prudce napřáhl Dominick Radim Byrtus. Jeho ránu ale dokázala zblokovat dvojice pražských obránců mezi kruhy.
     
    54:18
    Pražané se posléze jali upevnit pozice na opačné straně. Z mezikruží se dostal do nadějného zakončení Alex Matějovský, proti jehož střele ale dokázal Král včas vyjet.
     
    55:07
    David Hrubý neudržel při pokusu o kličku puk přesně na holi, čímž si ho přivlastnil Matěj Weiss.
     
    55:44
    Pokus o výjezd Moravskoslezských zastavil ve středním pásmu Radoslav Cichoň, který posléze sám vrátil hru zpět před branku Viktora Krále.
     
    56:33
    Od levého mantinelu poslal kotouč na Královu klec Tomáš Hlinka. Moravskoslezský gólman ale dokázal zavčasu vytáhnout proti kotouči svou lapačku.
     
    56:54
    Pražané stále drží puk na svých holích. Po levé straně se do útoku dostal Artur Matějovský. Těsně před možností vystřelit ho ale zablokoval jeden z bránících hráčů Moravskoslezského kraje.
     
    58:04
    Do střely z prostoru mezi kruhy se odhodlal Jan Ostřížek. Gólman Tvrzník ale pro větší klid udržel kotouč u svých betonů.
     
    58:20
    Daniel Novotný se pustil do přetlačované se dvěma bránícími hráči soupeře. Puk z toho sice na branku neumístil, nicméně alespoň udržel pro svůj tým útočné pásmo.
     
    59:10
    Moravskoslezští se ještě pokoušejí o poslední útok, také si to Viktor Král zamířil na střídačku.
     
    59:28
    Vyloučení v týmu Hlavní město Praha (Marek Štefík – 2 min., podrážení).
     
    59:32
    Po přetahované o puk vypálil rychle z levého kruhu Alex Drábek. Tobiáši Tvrzníkovi se ale povedlo naprosto nekompromisně kotouč udržet.
     
    59:43
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Hlavní město Praha (Max Pšenička – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Moravskoslezský kraj (Viktor Wardas – 2 min., hrubost).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Po dramatickém boji si Pražané třetí třetinu už ohlídali a díky tomu zakončují letošní mistrovství na třetím místě, naopak na Moravskoslezské zbylo místo čtvrté.
     
    Nejlepší hráči turnaje:
    Moravskoslezský kraj – Matěj Weiss
    Hlavní město Praha – David Krčál
     
    Já se pro tuto chvíli s vámi loučím, nicméně už za malý moment začne zde v Litoměřicích finálový souboj mezi Libereckým a Plzeňským krajem. (11:07:11)

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 4. Krčál (Poletín, Pšenička), 13. Novotný (Kucharčík, Malínek), 16. Novotný (Hrubý), 22. Kucharčík (Hrubý), 29. Krčál (Labuzík), 33. Krčál (Pšenička), 33. Labuzík (Krčál), 39. Krčál (Poletín), 51. Novotný – 7. Kisza (Wardas), 14. Glos (Wardas), 17. Weiss, 18. M.Vítek


    Hlavní město Praha: Höhlig (21. Tvrzník) – Labuzík, Malínek, Houdek, Štefík, Pšenička, Rachůnek, Cichoň – Novotný, Topol, Hlinka, Kucharčík, Matějovský, Hrubý, Poletín, Halfar, Krčál (C), Tichý.
    Trenér: Jiří Kročák

    Moravskoslezský kraj: Váňa (23. Král) – Blanar, Vítek A., Zvejška, Kisza, Glos, Byrtus, Holub (C) – Vítek M., Weiss, Wardas, Daněk, Fasner, Ostřížek, Drábek, Švančara, Karas, Barna.
    Trenér: Jiří Raszka

    Rozhodčí: Kosnar – Beneš, Kurtin
    thejrc.org