Michael Morales - Trevin Giles Vítěz: Michael Morales (kon.) | Cody Stamann - Said Nurmagomedov Vítěz: Said Nurmagomedov (kon.)
Michel Pereira Lima - André Fialho Vítěz: Michel Pereira Lima (kon.) | Brandon Moreno - Deiveson Figueiredo Vítěz: Deiveson Figueiredo (kon.)
Francis Ngannou - Ciryl Gane Vítěz: F. Ngannou (kon.)
konec
Cody Stamann - Said Nurmagomedov

Vítěz: Said Nurmagomedov

Neděle 23.01.2022, 04:42 • Honda Center, Anaheim • UFC
Předzápasové kurzy
     
    I druhý zápas dnešní hlavní karty je tedy u konce! Byl to velmi rychlý souboj, jelikož Rus si na své konto připisuje výhru již po 47 sekundách. Tento výkon byl opravdu parádní, tudíž by se mělo jednat o další příslib bantamové divize! (04:46:31)
     
    Vítěz: Said Nurmagomedov (Guillotine Choke)
     
    00:47
    Konec zápasu.
     
    00:47
    Tak to je neuvěřitelný návrat ruského zápasníka! Rodák z Dagestánu dokázal svého soupeře chytře zachytit, a ten tedy musel velmi rychle odklepat. Said Nurmagomedov si tak připisuje neuvěřitelně důležitou výhru pro svou kariéru.
     
    00:38
    Pokus Codyho Stamanna o double leg nebezpečným nebyl, jelikož jeho soupeř dokázal celou situaci velmi rychle otočit.
     
    00:28
    Said Nurmagomedov se toho ihned zpočátku vůbec nebál a poslal několik nebezpečných ran z otoček, tak uvidíme, jestli se mu to do budoucna vyplatí.
     
    00:00
    Začátek 1. kola.
     
    I druhý zápas hlavní karty spěje ke svému startu, jelikož bojovníci jsou již nastoupeni při kleci.
     
    Zápas, na který se všichni těšíme! Ano, opravdu budeme svědky neuvěřitelného souboje v těžké váze mezi obhájcem Francisem Ngannouem a dosud neporaženým Cirylem Ganem. Predátor z Kamerunu je opravdu absolutně neuvěřitelný, protože dokázal z trůnu posledně sesadit neodepsatelnou legendu Stipeho Miocice, když mu uštědřil opravdu tvrdý knockout, jímž poslal svým povoláním hasiče tvrdě k zemi. Naposledy odcházel jako poražený v roce 2018, kdy nestačil na Derricka Lewise jednomyslně po bodovém rozhodnutí. Jeho soupeř přezdívkou Bon Gamin je mezi profesionály zatím neporažen, čímž si vysloužil opravdu velmi dobrou vizitku. Především v posledním klání, když v souboji o potencionálního vyzyvatele právě pro dnešek porazil už zmíněného Derricka Lewise technickým knockautem v kole třetím. Přeci jen Francouz nebude favoritem, i tak se ale jedná o fantastickou šanci, při které nemá vůbec co ztratit.
     
    Hlavní předzápas dnešního turnaje bude ve znamení dovršení titulové trilogie v muší váze mezi Brandonem Morenem a Deivesonem Figueiredem, což rozhodně slibuje úžasnou bitvu. The Assassin Baby je rozhodně v lepší situaci, protože oproti svému soupeři opasek obhajuje. Pokud by tedy někdo zapomenul na poslední vzájemný zápas, určitě je potřeba ho všem připomenout. Tehdy totiž v rámci turnaje UFC 263 předvedl Mexičan vynikající výkon, když právě svého soupeře nechal odklepat ve třetím kole a uštědřil mu tak tvrdou pomstu. Nutno zmínit, že Brazilec nikdy v tomto klání nezvítězil, protože v případě prvním se jednalo o jednomyslnou remízu, což pochopitelně vyvolalo mnoho negativních komentářů. Pro oba se jedná o další neuvěřitelnou příležitost, protože dnes se opravdu předvede, kdo je v kleci lepším zápasníkem.
     
    Další klání se bude nést již podruhé v duchu welterové váhy, kdy budeme sledovat Michela Pereiru Limu a Andrého Fialha v dalším výborném zápasu. Brazilský náčelník se může cítit jako Alenka v říši divů, protože ho neporazil ani jeden z posledních tří soupeřů. Posledně pocítil sílu bijce z Maraby Američan Niko Price, kdy se druhý zmíněný sice držel, i tak ovšem zaslouženě padl na body. Svou poslední porážku utržil ještě v roce 2020, protože jako favorit poměrně překvapivě padl s již čtyřicetiletým Diegem Sanchezem. Naopak Portugalec dnes svede svůj první střet, protože naposledy jsme ho zaregistrovali koncem roku 2018 v Bellatoru. Tenkrát s přehledem porazil Mexičana Javiera Torrese. Z tohoto drákuly jde cítit ohromná motivace a zároveň strach, což bude určitě hrát v jeho prospěch. Navíc je spíše outsiderem, tudíž i toho by mohl využít. Pro oba borce se jedná o důležitou metu v jejich rozehrané kariéře.
     
    Další v pořadí je souboj mezi Codym Stammannem a Saidem Nurmagomedovem v bantamové váze do 61 kilogramů. Rodák z Michiganu neprožívá zrovna dvakrát povedené období, protože v minulém roce se do oktagonu postavil pouze v jednom případě, navíc odešel jako poražený. Tehdy čelil nebezpečnému Gruzincovi Merabu Dvalishvilimu, se kterým padl po třech kolech jednomyslně na body. Celkově prostě není ve své kůži a je jasné, že příčin bude více. Nutno zmínit předešlou prohru s Jimmiem Riverou, kdy mu po měsíci a půl od tohoto zápasu zemřel mladší bratr. Jeho soupeřem není nikdo jiný než Rus, jenž mimo jiné nemá nic společného s neslučitelnou legendou Khabibem Nurmagomedovem. Bojovník původem z Makačkaly se utkal od roku 2020 pouze jednou, ovšem úspěšně. Od začátku pochopitelně kraloval a brzy v prvním kole po zásluze ukončil Filípnce Marka Striegla. Toto klání tedy bude rozhodně velmi zajímavé z obou stran.
     
    Hlavní kartu odstartuje zápas mezi Michaelem Moralesem a Trevinem Gilesem ve welterové váze do 77 kilogramů. První zmíněný je ve své kariéře opravdu neuvěřitelný, a to především díky tomu, že mezi profesionály ještě nezapsal prohru! Z dvanácti soubojů totiž dokázal hned devět ukončit knockoutem, což je tedy hodně slušně číslo. V září loňského roku si vysloužil konkurz do Contender Series, kde bodovým rozhodnutím předčil Ruse Nikolaje Veretennikova a dostal tedy zaručenou místenku pod taktovku Dany Whitea. Dnes tedy bude ve slavné organizaci debutovat. Oproti tomu Američan se řadí do kategorie jednoznačně zkušenějších zápasníků, protože debitoval již v roce 2017. Od této doby si na své konto připsal pět výher a tři porážky. Naposledy se v kleci setkal v červenci a nejednalo se zrovna o nejlepší představení. Jeho soupeř Dricus Du Plessis mu posadil tvrdou ránu na bradu a ve druhém kole tak bylo dokonáno. Oba borci mají o motivaci bezpodmínečně postaráno.
     
    Hezké ráno všem příznivcům, kteří se odhodlají sledovat další fantastický MMA turnaj s číslem 270 v rámci nejslavnější světové organizace UFC. Tentokrát vše budeme sledovat z kanadského Anaheimu v prosluslém Honda Centru, kde uvidíme pět exkluzivních duelů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 04:30.

    Adam Sedlák

    thejrc.org