Zlín – Mladá Boleslav 2:7 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Sparta – Litvínov 3:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
2:7 (2:4, 0:1, 0:2)
BK Mladá Boleslav
Úterý 25.01.2022, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Tipsport extraliga • 42. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (20:03:46)
     
    Během závěrečného dějství jsme viděli dvou branek, z čehož obě padly do sítě Beranů. Za zmínku stojí hlavně ta poslední, o kterou se smolně postaral Daniel Gazda, když tečoval kotouč za záda vlastního gólmana. Tento gól tak podtrhl velice špatný výkon ševců během této dvacetiminutovky, a to hlavně v posledních desíti minutách, které domácí celek už zcela vypustil. Propastná ztráta na barážové 14. místo tak zůstává pro žlutomodré stále stejně velká.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    V závěru utkání se ještě ševci dostávají do pravděpodobně posledního tlaku, ze kterého se jejich soupeř vysvobozuje zakázaným uvolněním. Následně se ale dostává k puku David Šťastný, který se hrne do samostatného úniku. Na poslední chvíli mu ale vypíchl kotouč jeden z dotírajících obránců.
     
    58:34
    Do dalšího útočného tažení se hrnuli Bruslaři. Jejich následný přesun přes modrou čáru jim ale nevyšel úplně podle představ, jelikož se jeden z útočníků dostal do útočného pásma dříve než puk.
     
    57:35
    Dnešní utkání sleduje 1000 diváků.
     
    57:35
    Po zdlouhavém souboji v rohu kluziště u brány hostů se dostali k puku ševci. Následně je ale o něj připravil bodyčkem jeden ze soupeřů.
     
    56:36
    Tak přece jenom tu po pár minutách máme zakončení i ze strany Zlína. Postaral se o něj Antonín Honejsek, který ale svým zakončením od pravého kruhu trefil pouze střed těla brankáře.
     
    55:37
    Mizérie Beranů z posledních minut pokračuje. Nyní se prokázala nepozorností domácích, ze které vzešel ofsajd. Na následném buly se navíc dostávají k puku mladoboleslavští, kteří se vydávají do dalšího útoku.
     
    54:38
    Do velké šance se dostal Pavel Kousal, který stál nikým nehlídaný před brankovištěm soupeře. Sudí ale následně přerušuje hru, jelikož se jeden z Bruslařů dopustil přihrávky rukou.
     
    53:39
    Tři body Bruslařů jsou téměř jisté, čehož si jsou vědomy oba celky. Jde to poznat i na momentálním průběhu přesilovky, během které hrají hosté poměrně volným tempem.
     
    52:40
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Antonín Honejsek – 2 min., sekání).
     
    51:48
    Od pravého kruhu se blýskl střelou David Moravec. Jeho pokus ale zastavil opravdu bravurním zákrokem ramenem Daniel Huf, který posílá kotouč na zadní mantinel.
     
    50:49
    Na vhazování po zákroku domácího brankáře získal puk Pavel Sedláček. Díky tomu se na druhé straně dostal k zakončení Bedřich Köhler, který ale Krošelja nepřekonal.
     
    49:50
    Nyní se pokusili po delší době ševci dostat do útočného pásma. Jejich tažení na bránu soupeře ale skončilo ještě dříve, než vůbec začalo, a to nepřesnou přihrávkou a následným zakázaným uvolněním.
     
    48:51
    Poslední obdržená branka domácí celek očividně opravdu hodně rozhodila, což se ukazuje i na jejich momentálních výkonech, které jsou opravdu hodně mizerné.
    47:52 Jakub KOTALA - 2:7
     
    47:52
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak toto je velice smolný gól už takto zdrcených ševců. Po nahození před bránu si do vlastní sítě tečoval kotouč nohou Daniel Gazda. Jako autor této branky se zapisuje JAKUB KOTALA, který se tak může radovat z již druhé trefy. Asistence: Tomáš Pospíšil.
     
    46:56
    Na vhazování po levici gólmana Bruslařů získali kotouč domácí hráči. Ani přesto se jim ale nepodařilo udržet útočné pásmo, o které přichází po zcela zbytečně riskantní přihrávce.
    45:57 Ondřej NAJMAN - 2:6
     
    45:57
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak toto je skvěle využité přečíslení dva na jednoho! Na jeho konci stál ONDŘEJ NAJMAN, který zakončoval za záda zcela bezmocného Hufa. Ten tak trestá zaváhání jejich soupeře, který nedokázal využít ani čtyř minut početní výhody. Asistence: Pavel Kousal.
     
    45:05
    Čas ševcům neúprosně ubývá, naopak co jim přibývá jsou chyby, díky kterým se zbytečně připravují o kotouč. Nyní se o jednu takovou postaral Bedřich Köhler, který vystavil své hráče do ofsajdu.
     
    44:06
    Ani první početní výhoda pět na tři Beranům nestačila na vstřelení branky, což by je mohlo ještě setsakramentsky mrzet. Nyní ale mají více než tři minuty k potrestání posledního trestu.
     
    43:07
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Jan Eberle – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    43:07
    Ani zakončení Radka Veselého od modré čáry nemělo moc velký úspěch. Nyní ale po kontaktu s jedním z protihráčů padá Ondřej Němec na zem a nezvedá se.
     
    42:26
    Ani přes tlak v úvodu početní výhody se Beranům zatím nepodařilo prosadit. Nejblíže k tomu měl Daniel Gazda, který pálil od levého kruhu.
     
    41:27
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Tomáš Pospíšil – 2 min., podrážení).
     
    40:44
    Na úvodním buly posledního dějství základní hrací doby získal kotouč Tomáš Fořt. Právě tento hráč se později pokusil o zakončení, ke kterému se ale nakonec nedostal kvůli defenzivní práci jednoho z obránců.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ve druhé třetině jsme již nebyli svědky takové gólové nadílky, jako v během první dvacetiminutovky. I přesto ale padla alespoň jedna branka, a to za záda Daniela Hufa. Ze strany Beranů jsme ale viděli mnohem živější a bojovnější výkony, především v závěru dějství. I přesto všechno ale prohrávají ševci opět o tři branky.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:20.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    V závěru třetiny jedna šance žlutomodrých střídá druhou. Tu největší měl jednoznačně Zdeněk Okál, který se pokoušel o sklepnutí odraženého puku do zcela prázdné brány.
     
    38:27
    Vypadá to, že ani tentokrát se nepodaří domácím využít početní výhody. Po buly těsně před koncem trestu totiž přichází o kotouč, který následně putuje přes celé kluziště až ke svatyni Daniela Hufa.
     
    37:28
    Tak toto byla nádherná individuální akce, ze které se pokusil o vstřelení branky Pavel Kubiš. Ten se prosmýknul kolem pravého mantinelu až přímo před Krošelja. Jeho zakončení mezi betony ale gól nepřineslo.
     
    36:29
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Mário Lunter – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:13
    Tak toto byl velký závar, o který se postarala celá formace Beranů. Završil ho svou dorážkou z velkého úhlu Antonín Honejsek, který ale nepřekonal betony brankáře.
     
    35:24
    Na vhazování po pravici mladoboleslavského gólmana získal kotouč Antonín Honejsek. Následně na to ale předvedl jeden z obránců soupeře své defenzivní kvality a obral Berany o puk.
     
    34:25
    Tak toto byla velice špatná přihrávka Davida Moravce. Tomu na poslední chvíli sjel puk z hole, kvůli čemuž poslal kotouč úplně jinam, než by si přál, a to na hokejku jednoho z obránců soupeře.
     
    33:26
    Kolem pravého mantinelu se pokusil protáhnout Radek Veselý. Nevybíravým bodyčkem ho ale zastavil jeden z obránců, který se následně dostává ke kotouči.
     
    32:27
    Nebezpečnou střelou od modré se nyní vyznamenal Martin Ševc. Jeho pokus do pravého horního růžku nebyl provedený vůbec špatně. Reflexivní zákrok Hufa zcela naslepo ale na zastavení puku stačil.
     
    31:28
    Po další zcela nesmyslném přestupku domácího celku si mohou Bruslaři připsat již šestou branku. Nejblíže k tomu měl zatím Mário Lunter, který ale na pohotovou lapačku gólmana nevyzrál.
     
    30:29
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Antonín Honejsek.
     
    29:58
    Tak nyní měl Valentin Claireaux opravdu hodně blízko ke vstřelení své již druhé branky v tomto zápase. Ten se po křižné přihrávce dostal k zakončení z první. Štěstí mu ale v tomto případě příliš nepřálo, jelikož trefil pouze horní tyč.
     
    28:59
    Odpověď na obdrženou branku hledají žlutomodří v početní výhodě zatím marně. Jediným, kdo se dostal k zakončení byl paradoxně mladoboleslavský hráč Maris Bičevskis.
     
    28:00
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Martin Pláněk – 2 min., sekání).
    27:38 Ondřej NAJMAN - 2:5
     
    27:38
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak toto byla naprosto nechytatelná metelice, o kterou se zasloužil ONDŘEJ NAJMAN. V kombinaci se zakrytým výhledem měl brankář soupeře opravdu malé šance na úspěšný zákrok. Asistence: Pavel Pýcha a Jan Stránský.
     
    27:15
    Na úvodním buly této početní výhody získali kotouč Bruslaři. Následně se jim ale nepodařila křižná přihrávka, díky které se podařilo Beranům vyhodit. I přesto se ale dostal k zakončení David Šťastný.
     
    26:16
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Ondřej Němec – 2 min., podrážení).
     
    25:39
    Své rychlé nohy nyní předvedl Pavel Makarenko. Díky němu se nejenže nepíská zakázané uvolnění ale hlavně se v útočném pásmu mohou udržet domácí.
     
    24:40
    Na druhé straně se mohl pokusit o zakončení z prostoru mezi kruhy Alexandre Mallet. Ten se již napřahoval na kotouč, který se k němu blížil zpoza brány. Na poslední chvíli ale i tuto přihrávku zblokoval jeden ze soupeřů.
     
    23:41
    Tak toto byla obrovská příležitost, do které se mohl dostat Jan Stránský. Ten stál nikým nehlídaný přímo u brankoviště soupeře. K jeho smůle ale křižnou přihrávku na jeho hůl zastavil jeden z obránců.
     
    22:42
    Na vhazování u modré čáry získali kotouč Bruslaři. Jejich následný souboj rohu kluziště jim ale už příliš nevyšel. Na druhé straně se tak dostal k puku Darek Hejcman, který ale na gólmana nevyzrál.
     
    21:43
    Beranům se krátkou početní výhodu nepodařilo využít, a tak se do plného počtu dostali i hosté. Ti díky tomu ihned zahrozili, střela Pavla Kousala ale skončila vedle.
     
    20:44
    K první střele třetiny se mohl dostat David Šťastný, to by ale musela být přihrávka od jednoho z jeho spoluhráčů o něco přesnější. Díky tomu se tak poprvé můžou předvést i ševci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Během úvodní dvacetiminutovky jsme byli svědky rovnou sedmi branek, z čehož ale bylo uznaných pouze šest. Rovnou čtyři góly jsme viděli ve zlínské svatyni, z čehož první tři padly rovnou z prvních tří střel. I to mělo za důsledek střídaní ve zlínském brankovišti, kam se po pouhých deseti minutách nastěhoval Daniel Huf. V závěru této dvacetiminutovky padla třetí branka za záda Krošelja. Ta ale byla sudím neuznána, jelikož jí předcházel faul ze strany domácích.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:26.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:18
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Martin Ševc – 2 min., hákování).
     
    18:58
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min., vysoká hůl).
     
    18:58
    Tak toto je velké zklamaní pro celý domácí celek! Všichni hráči na ledě se již radovali ze třetí vstřelené branky. Toto nadšení jim ale vzápětí překazil sudí, který ukazuje faul ze strany ševců.
    18:10 Valentin CLAIREAUX - 2:4
     
    18:10
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je návrat jako hrom, o který se postaral VALENTIN CLAIREAUX. Ten se prosazuje po pouhých dvou utkáních ve žlutomodrém dresu v této sezóně, a to dokonce během vlastního oslabení.
     
    17:35
    Po dalším zcela zbytečném vyloučení z řad domácího celku mají Bruslaři jedinečnou příležitost na vstřelení již páté branky a to během pouhých prvních dvaceti minut.
     
    16:36
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Zdeněk Okál – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    16:12
    Ke smůle všech domácích příznivců se po ztrátě puku nepodařilo po nekrátkém tlaku udržet kotouč. Díky tomu se dostal k zakončení od pravého kruhu Jakub Kotala.
     
    15:13
    Od modré čáry se dostal k zakončení Robert Mamčics. Jeho zakončení reflexivně zastavil brankář betony, následně na to se ale před brankovištěm semlela pořádná mela o puk. Ta nakonec končí vyhozením jednoho z obránců.
     
    14:14
    Na vhazování po pravici zlínského gólmana získal kotouč Darek Hejcman, následně sudí ale přerušuje hru a vhazování se bude opakovat. I tentokrát byl ale úspěšnější domácí borec.
    13:15 Pavel KOUSAL - 1:4
     
    13:15
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté se opět dostávají do tříbrankového vedení! Postaral se o něj PAVEL KOUSAL, který jako první hráč překonal zlínskou brankářskou dvojku. Za zmínku stojí i asistence Oscara Flynna, který se tak prosazuje proti svému minulému týmu, za který nastupoval půl sezóny. Asistence: Oscar Flynn.
     
    12:18
    Staronový hráč žlutomodrých Valentin Claireaux se nyní předvedl opravdu mizernou přihrávkou, kterou jenom odevzdal puk soupeři. Ten se následně dostává k zakončení, které ale úspěšně likviduje brankář.
    11:19 Tomáš ŽIŽKA - 1:3
     
    11:19
    Zlín právě vstřelil branku!
    Tak toto je bleskurychlá odpověď jménem TOMÁŠ ŽIŽKA. Ten se postaral po pouhé minutě od obdrženého gólu o první branku Beranů, a to zakončením od levého kruhu.
     
    10:15
    Na vhazování po levici brankáře hostů získali kotouč Berani. Následně se ale o něj připravili nepřesnou přihrávkou za bránu. To je ale nakonec nemusí vůbec nemusí vůbec mrzet, jelikož soupeř poslal puk do zakázaného uvolnění.
     
    09:16
    Střídání v týmu PSG Berani Zlín: ze hřiště odchází Libor Kašík, přichází Daniel Huf.
    09:16 David ŠŤASTNÝ - 0:3
     
    09:16
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak toto je další fantastická kombinace z dílny celé lajny Bruslařů. Na jejím konci stál DAVID ŠŤASTNÝ, který akorát tečoval kotouč za zcela bezmocného brankáře. Asistence: Martin Pláněk a Tomáš Pospíšil.
     
    08:41
    Jde vidět, že druhá obdržená branka během pouhých tří minut domácí celek jasně složila. Moc tomu nepomáhá ani stále probíhající oslabení.
    07:42 Jakub KOTALA - 0:2
     
    07:42
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak toto je zcela zasloužená branka JAKUBA KOTALY. On i všichni jeho spoluhráči téměř celou přesilovou hru drtili svého soupeře, kterého navíc trestají za dvě zcela zbytečné vyloučení. Asistence: Martin Ševc a David Šťastný.
     
    07:32
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Darek Hejcman – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    07:09
    Ihned první buly první přesilovky dokázal vyhrát Tomáš Fořt. Následně se ale Bruslaři připravují o útočné pásmo svou nepozorností, kdy se jeden z obránců vystavil s kotoučem těsně mimo útočné pásmo.
     
    06:10
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (Radek Veselý – 2 min., hákování).
     
    05:50
    Nekončící souboj v rohu kluziště za bránou Libora Kašíka přerušuje sudí svým hvizdem. Na hráčích Mladé Boleslavi jde vidět jasný nesouhlas s tímto rozhodnutím, nicméně sudí se za nic neomlouvá.
    04:51 Miloš KELEMEN - 0:1
     
    04:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A máme tady první branku utkání dámy a pánové. Po necelých pěti minutách se o ní postaral MILOŠ KELEMEN, kterému se podařilo prosadit z úplně prvního zakončení jeho celku.
     
    04:40
    Na opačné straně vyváží kotouč z vlastního pásma David Bernad. Tomu se následně náramně podařila přihrávka přes půlku kluziště, která skončila na holi jednoho z jeho spoluhráčů.
     
    03:41
    Zpoza vlastní brány zakládá útočnou akci Ondřej Němec. Ten ale trefil při pokusu o nahození pouze brusli Zdeňka Okála. I přesto se ale dostal k zakončení první z jmenovaných hráčů.
     
    02:42
    Tvrdým hitem se nyní přihlásil o slovo Bedřich Köhler. Ten se tak díky tomu dostal ke kotouči. Následně se pokusil i o střelu z velkého úhlu, která ale trefila pouze betony gólmana.
     
    01:43
    Do prvního útoku se tak dostávají ševci. Jejich první střela od modré vzešla z hole Daniela Gazdy, který ale minul horní tyč svatyně soupeře.
     
    00:44
    Na úvodním buly dnešního utkání získal kotouč do své moci Tomáš Fořt. útočné tažení jeho spoluhráčů ale skončilo ještě dříve, než vůbec začalo, a to ztrátou kotouče po nepřesné přihrávce.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Kašík (Huf) – Mamčics, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Žižka, Ferenc, M. Novotný – Honejsek, Claireaux, Mallet – Okál, R. Veselý, Makarenko – Kubiš (C), Hejcman, Vopelka – Köhler, P. Sedláček (A), Karafiát.
    Trenér: Luboš Jenáček

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Bernad, T. Hanousek, Fillman – Lunter, Fořt, D. Šťastný – Pospíšil, Kotala, Kelemen – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Obadal, Ondráček – Rampír, Bohuněk.
    Trefí se dnes Kousal ve Zlíně?
     
    BK Mladá Boleslav
    Celek ze středních Čech nemá oproti domácímu celku o moc lepší formu. V posledních pěti utkáních získali Bruslaři pouhé tři body, což je stejně jako jejich soupeř. Potvrzuje to i prohra z posledního utkání, kdy tento celek podlehl Ocelářům s rozdílem čtyř branek. V dnešním zápase by se ale mohli hráči Mladé Boleslavi posunout před Kometu, která se nachází o příčku před nimi. Díky výhře za tři body by se mohli hosté navíc přiblížit i čtvrtému místu, na které momentálně ztrácí sedm bodů. Pokud by se jim ale podařilo vyšvihnout až takto vysoko, měli by jistý postup rovnou do čtvrtfinále. K tomuto cíli by jim mohli pomoct navrátilci Oscar Flynn a Tomáš Hanousek. Právě tito dva hráči se před pár dny předčasně vrátili z hostování ze Zlína. Uvidíme, zda jim jejich znalosti o tomto moravském celku pomohou k jeho překonání.

    Poslední tři utkání:
    Třinec vs. Mladá Boleslav – 7:3
    Mountfield HK vs. Mladá Boleslav – 5:2
    Mladá Boleslav vs. Litvínov – 4:3
     
    PSG Berani Zlín
    Domácím Beranům se pomalu, ale jistě, čím dál tím více vzdaluje veledůležité prozatímní čtrnácté místo v tabulce. Kvůli tomu se momentálně sestup do druhé nejvyšší české ligy zdá nepříjemně blíže, než kdykoli dřív. I proto by potřeboval celý celek z východu Moravy výhru za všechny body jako sůl. Jejich poslední výkony ale nenasvědčují, že by mělo přijít nějaké zlepšení. Největším důkazem tohoto trendu je i prohra proti Třinci, který byl ale z více než poloviny oslabený covidovou karanténou. I přes velký počet hráčů z Frýdku-Místku se podařilo Ocelářům vyhrát, a to rovnou se čtyřbrankovým rozdílem. Jednou z posledních nadějí ševců by mohla být trojice jejich nejnovějších posil. Jednoznačně nejvýznamnějším přírůstkem do kádru žlutomodrých je určitě Pavel Makarenko, který má na svém kontě nespočet startů v KHL. Za zmínku ale určitě stojí i staronový hráč Beranů Valentin Claireaux. Ten má z nedohrané sezóny 2019/2020 za hokejový Zlín rovných 42 startů, během kterých si řekl o místo v přednějších českých klubech. Nyní se ale kruh, s jeho návratem do Baťova města, uzavírá.

    Poslední tři utkání:
    Pardubice vs. Zlín – 4:1
    Třinec vs. Zlín – 6:2
    Olomouc vs. Zlín – 4:0
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 42. kola Tipsport extraligy, ve kterém se dnes mimo jiné odehraje utkání zlínských Beranů proti mladoboleslavským Bruslařům, které spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 12. Žižka, 19. Claireaux – 5. Kelemen (Pospíšil), 8. Kotala (Ševc, D. Šťastný), 10. D. Šťastný (Pláněk, Pospíšil), 14. P. Kousal (O. Flynn), 28. O. Najman (Pavel Pýcha, J. Stránský), 46. O. Najman (P. Kousal), 48. Kotala (Pospíšil)


    Berani Zlín: Kašík (10. Huf) – Mamčics, Gazda, O. Němec (A), Suhrada, Žižka, Ferenc, M. Novotný – Honejsek, Claireaux, Mallet – Okál, R. Veselý, Makarenko – Kubiš (C), Hejcman, Vopelka – Köhler, P. Sedláček (A), Karafiát.
    Trenér: Luboš Jenáček

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (J. Růžička) – Pavel Pýcha, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Bernad, T. Hanousek, Fillman – Lunter, Fořt, D. Šťastný – Pospíšil, Kotala, Kelemen – O. Flynn, O. Najman, P. Kousal – Jan Eberle, Bičevskis, J. Stránský (A).
    Trenér: Radim Rulík

    Rozhodčí: Obadal, Ondráček – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 1000
    thejrc.org