Zlín – Mladá Boleslav 2:7 (kon.) | Plzeň – Motor ČB 4:1 (kon.) | Sparta – Litvínov 3:1 (kon.)
konec
HC Škoda Plzeň
4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Banes Motor České Budějovice
Úterý 25.01.2022, 17:30 • LOGSPEED CZ Aréna • Tipsport extraliga • 51. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:22
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., hákování).
     
    53:53
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Martinš Dzierkals – 2 min., vysoká hůl).
    48:33 Michal BULÍŘ - 4:1
     
    48:33
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Jenže hosté zapomněli na zadní vrátka, MICHAL BULÍŘ ujížděl po skvělém napadání Filipa Přikryla sám na Hrachovinu z levé strany a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Filip Přikryl.
     
    45:53
    Thorell oslovil od levé tyče na brankovišti Mertla, jeho zakončení z první Hrachovina vyráží!
     
    44:04
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Roman Vráblík – 2 min., podrážení).
     
    42:52
    Parádní souhra Gulaše s Vondrkou skončila pokusem druhého jmenovaného. Michala Vondrku připravil o radost fantastický zákrok Pavláta, který rychlým přesunem šanci zneškodnil.
     
    39:58
    Krátce před koncem druhé části měli Plzeňští další možnost. Vypadalo to, že Motor vyveze kotouč do bezpečí, ale na modré čáře skvěle zasáhl Filip Přikryl a našel na pravém kruhu volného Michala Bulíře, jehož pokus skvěle zlikvidoval Dominik Hrachovina.
     
    39:37
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jiří Ondráček – 2 min., hákování).
     
    39:35
    Další obrovská příležitost indiánů. První pokus Blomstranda byl ještě zablokován. Švédský silák si však záhy opět našel touš a vyrazil s ním až do brány. Byl stíhán Ondráčkem, který mu nedovoleně zamezil v dorážce a půjde proto na trestnou lavici.
     
    36:49
    Domácí pohli přidat další branku. Vojtěch Budík se vydal na útočný výpad a vysokou přihrávkou oslovil před bránu sjíždějícího Dzierklase. Ten puk trefil kalhoty, ale málem z toho byl gól.
    34:50 Ludwig BLOMSTRAND - 3:1
     
    34:50
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je LUDWIG BLOMSTRAND. A rázem to je už o dvě branky! Na přihrávku Jana Schleisse od levého mantinelu si mezi kruhy sjel LUDWIG BLOMSTRAND a ranou z první překonává Hrachovinu. Asistence: Jan Schleiss a Lukáš Kaňák.
    34:20 Michal BULÍŘ - 2:1
     
    34:20
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je MICHAL BULÍŘ. Plzeňský útočník si po skrumáži na brankovišti našel volný kotouč ve výstroji Hrachoviny a poslal ho do sítě. A domácí celek tak jde do vedení. Asistence: Filip Přikryl.
     
    34:07
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Petr Šenkeřík – 2 min., hákování).
     
    30:41
    A hrozí i indiáni! Před Peterem Čerešňákem se otevřelo dost prostoru a slovenský zadák rychlým natlačením a následnou střelou trefil Hrachovinu do ramena. Nutno říci, že Hrachovina vytáhl parádní zákrok.
     
    29:32
    Zvoní tyč Pavlátovy svatyně! Po dalším tlaku hostí se otevřelo volné palebné pole před Stuartem Percym. Kanadský obránce si puk lehce potáhl a ranou na levou tyč orazítkoval břevno.
     
    27:49
    Souhra prvního útoku Českých Budějovic skončila u Lukáše Pecha. Zkušený forvard po zmatku na brankovišti trefil pravou tyč!
     
    27:05
    Motor byl blízko další brance! Zcela sám stál před Pavlátem Martin Hanzl. Ten si s kotoučem ještě zamíchal a střelou nahoru Pavláta nepřekonal. Zanedlouho měl možnost dorážky, nýbrž ani z té neuspěl.
    25:34 Milan GULAŠ - 1:1
     
    25:34
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Autorem branky je MILAN GULAŠ. A máme vyrovnáno. Po plzeňském nedorozumění sebral kotouč Michal Vondrka a poslal jej na MILANA GULAŠE vysunutého za obranou linií. Explzeňský útočník naznačil zakončení, stáhl si puk do bekhendu a usměrnil ho mezi betony Dominika Pavláta. Asistence: Michal Vondrka a Roman Vráblík.
     
    22:57
    A další obrovská šance Plzně! Vráblík na útočné modré pořádně zariskoval, čehož využil Ludwig Blomstrand. Blomstrand sebral puk a uháněl s Kodýtkem na jediného obránce. Celou akci vyšperkoval žabičkou na hůl svého spoluhráče, ale Kodýtek sám vstříc Hrachovinovi selhal.
     
    22:00
    Budíkova dělovka od modré čáry jen o chlup neskončila v síti. Hrachovina ji na poslední chvíli zaregistroval a vyrazil mimo tři tyče.
     
    20:24
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Milan Gulaš – 2 min., krosček).
     
    20:24
    Dvojitá obrovská možnost domácích! Po nedorozumění Šticha s Vráblíkem se otevřel volný prostor pro Dzierkalse, který sám mezi kruhama neuspěl. Možnost dorážky měl ještě Jan Schleiss, ale ani on fantastického Hrachovinu neprostřelil.
     
    15:08
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Tomáš Mertl – 2 min., podrážení).
     
    09:24
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice (Jakub Valský – 2 min.).
     
    08:57
    Plzeň byla blízko druhé brance! Aktivní tlak druhé formace vyústil střelou Jakuba Kindla od modré čáry. Hrachovina připraven.
     
    08:15
    Dvojitá možnost domácích! Nejprve to byl Tomáš Mertl, kdo pokusem na beton ohrozil Hrachovinu. K odraženému puku se dostal ještě Dzierkals a budějovický brankář zasáhl i podruhé.
    04:51 Filip SUCHÝ - 1:0
     
    04:51
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Autorem branky je FILIP SUCHÝ. A z ničeho nic je tu první gól! Motor si nepohlídal přečíslení indiánů tři na dva. Filip Přikryl zavezl puk do pásma, našel z druhé vlny najíždějícího si Bulíře, který parádní akci vyšperkoval pasem na Suchého mezi kruhy. A FILIP SUCHÝ z otočky prostřelil Hrachovinu. Asistence: Michal Bulíř a Filip Přikryl.
     
    02:30
    Petr Kodýtek se v početní nevýhodě od levého mantinelu drze prodral skrz dvojici obránců až do zakončení a Hrachovina měl co dělat, aby neinkasoval.
     
    02:10
    Vyloučení v týmu HC Škoda Plzeň (Jakub Kindl – 2 min., podrážení).
    Marken.cz

    Jiří (PLZ) Beníšek

    Branky a nahrávky: 5. F. Suchý (Bulíř, F. Přikryl), 35. Bulíř (F. Přikryl), 35. Blomstrand (Schleiss, L. Kaňák), 49. Bulíř (F. Přikryl) – 26. Gulaš (Vondrka, Vráblík)


    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Miroslav Svoboda) – L. Kaňák, Čerešňák (A), Graňák, J. Holý, Budík, J. Kindl (C), Kremláček – Blomstrand, Kodýtek (A), Schleiss – F. Suchý, Bulíř, F. Přikryl – Dzierkals, Mertl, M. Lang – M. Marcel, G. Thorell, J. Dufek.
    Trenér: Václav Baďouček a Miloš Říha

    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Šenkeřík, Piskáček, Bindulis, Percy, Štencel, Vráblík, Štich – Vondrka, Pech (A), Gulaš (C) – J. Ondráček, J. Novotný, Valský – M. Beránek, M. Hanzl, Karabáček – Chlubna, Koláček, Z. Doležal (A).
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Mrkva, Pražák – Lederer, Zíka

    Diváci: 1000
    thejrc.org